Allmänt

Status Laissa

Hej på er! Jag har medvetet valt att inte skriva så mycket om Laissa. Anledningen är mest att jag inte har det självförtroendet med henne än. Eller jag känner mig inte säker på hur ”läget” är. Det var inte kul att skriva om hur bra det gick med Corvara när hon andra dagen kunde bocka och stegra… jag vill reda ut lite saker först och ser att allt går bra :), Jag vill heller inte bara skriva ut ”dagens ridpass” utan att först berätta om min vision och om mina tankar. Kan göra det lite snabbt nu. Tankarna är ju att det här ska bli min bästa häst, och för mig betyder det att det ska bli den hästen som jag kan rida bäst och utvecklas mest med.

Men, det här är första gången jag verkligen är nervös över att hoppa. Alltså jag vet fan inte om jag kan säga helt säkert att jag kommer sitta kvar. Hon hoppar så sjukt alltså. Hon hoppar inte spänt utan hon hoppar jättefint med hela kroppen och ryggen och är väldigt avspänd, men det är såna jäääääääkla sjuka hopp. Och det hände en grej för några dagar sen som gjort mig väldigt rädd. Jag ska förklara och faktiskt lägga ut en film på händelsen för det finns på film.

Jag är så himla rädd för att göra fel med henne. Jag är så tacksam att jag har Björn som jag kan bolla med och få stöd av. Han betyder så mycket. Ni får se hans råa humor i hans blogg, men det är världens mest underbara människa. Så lugn och fin och förnuftig med hästarna. Han lever för hästarna och jag vet att han ALDRIG skulle lura mig eller att vi nån gång skulle bli oense i vårt samarbete. Så jag pratar och bollar med honom om saker som jag blir osäker på. Kan skicka en film och skriva ”Vad kunde jag gjort annorlunda för att det inte ska bli sådär” typ. Och det är en enorm trygghet. Om Björn bestämmer sig för att sluta med hästar så gör jag det också! (skämt o sido).

Men ja, jag är rädd för att förstöra något hos henne. Hon är den mest försiktiga häst som man någonsin skådat och det kan gå helt åt helvete om en sån häst tappar självförtroendet. Vi har verkligen hittat varandra i ridningen och jag tycker jag rider henne väldigt bra. Mycket bättre än Bambo, MEN jag är rädd för att jag ska förstöra för henne. Jag jobbar hela tiden på att göra små steg framåt, och jag börjar känna av hur hon är känns och allt sånt. Men det är läskigt. Det är en väldigt försiktig 5-åring som skulle kunna bli en av Sveriges finaste hästar typ, eller så blir det en häst som aldrig kommer vilja hoppa igen. om något går fel. Och den pressen ligger på mig och trycker lite.

Därför skriver jag inte så mycket om henne eller lägger ut filmer och bilder, just för att jag inte är tillräckligt stark eller har det självförtroendet med henne än om jag skulle få väldigt mycket kritik eller elaka kommentarer. Dock så är det himla skönt, sedan jag skaffade ett nytt kommentarssystem så har jag inte fått EN ENDA elak kommentar. Det säger ganska mycket om häst-Sverige och ridsporten. Dock så är ju ingen gladare än jag. Men folk har väldigt lätt till att baktala och snacka skit bakom ryggen/ alt vara anonym på nätet. Men väldigt lite stake när den ställs mot väggen eller måste träda fram. Strunt samma, nu ska vi lyfta det bra och jag får se det så att de elaka kommentarer som kommit in under åren kommer från grunden av avundsjuka eller bitterhet. Och det känns faktiskt skönt att få det bekräftat. Klart att jag tvivlat på mig själv efter aaaallllllll skit jag fått ta här.

Men men, då vet ni läget lite och hur jag tänker. Men kom ihåg det, bara för att det inte kommer upp bilder och filmer så betyder det inte att hon inte rids. Hon rids varje dag och det går framåt och jag gillar henne verkligen så mycket. <3

IMG_0210

Translate »