Allmänt

Ledsen…

Jag är så himla ledsen. Jag saknar Lalle så det gör ont. INGET i stallet/ridning känns kul nu. Jag vill sälja ALLT som påminner mig om Lalle. Jag klarar det inte. Jag tycker inte det är kul att åka på tävling, jag strök mig och utgick och var bara ledsen. Det finns INGEN häst i världen som kan få mig att känna för så som jag gjorde med Lalle. Jag är till och med arg över att det var Lalle som blev skadad och inte Bambo. Jag har spelat in en videoblogg till er, för jag vill prata istället för att skriva om mina känslor om det här.

Jag trodde inte jag var så påverkad som jag var. Så länge Lalle stod i stallet så var det okej, trodde jag. Men att se sin älskling stå där varje dag och samtidigt leda ut en annan häst, det skär så jävla djupt i hjärtat. Jag känner mig så hemsk mot Bambo, han är värd så mycket mer känner jag. Han blev liksom min ersättare av Lalle, men det är bara att inse. INGEN kan ersätta Lalle. Och nu när Lalle inte längre står i stallet så känner jag mig bitter och arg och det går ut över Bambo. Alltså inte på ett fysiskt sätt såklart (bara för att klargöra det) utan på ett psykiskt sätt.

Så allt som använts på Lalle eller som påminner om honom ska bort. Jag har kvar våra minnen och bilder och filmer, men jag orkar inte se allt varje dag i stallet och tänka på hur fin Lalle var i det setet… Det kommer upp en Bloppis Del 2 med väldigt mycket saker. Mycket annat också såklart som inte påminner om Lalle, men som inte använts som det ska. Orkar inte dela upp det i 348 delar. Var snälla och kolla på uppdateringen så ni inte mailar på det som är sålt. Tack. Och förlåt för den här tråkiga sorgliga texten. Det är så hemskt 🙁 Jag är väldigt ledsen just nu.

Vår jag trodde, sista plåtning tillsammans… det var inte lätt att hålla tillbaka tårarna även om jag försökte.. det gör så jääävla ont och nästa vecka åker jag direkt till Lalle! Han lever, men han känns ändå som död. Och han kommer aldrig mer komma tillbaka till mig.

e1 e2

35 svar till “Ledsen…

 1. Evelina skriver:

  Älskade Tyra då!

 2. Elin skriver:

  En bild säger mer än tusen ord och det stämmer! Tårarna började direkt rinna när jag såg sista bilden, den säger så enormt mycket! Är så ledsen för din skull! Ingen förtjänar detta speciellt inte du….<3

 3. Isabelle skriver:

  tänker på dig <3
  tårarna började rinna när jag såg bilderna 🙁

 4. Linda skriver:

  Ja fy så mycket sorg det är att vara hästägare ibland. Mycket glädje men också mycket tårar.

 5. Isa skriver:

  Varför kommer han aldrig komma tillbaka?

 6. åsa skriver:

  Eh…. Har du sält honom?? För annars, vad är det som säger att han aldrig nånsin kommer att komma tillbaka till dig?
  Skulle vara kul å veta vad som hände med Lalle, förutom det lilla vi läsare vet…

  Jag vet dock hur trist och jobbigt det är att förlora sin älskade häst, men du har iaf turen och har massor med andra hästar, jätte fina hästar dessutom.
  Och med tiden ska du se att glädjen kommer tillbaka, och Lalle är ju i livet och har det förmodligen bättre där han är nu (inte för att han hade det dåligt hos dig, men som du själv skrev så får han nu ju gå på lösdrift med andra hästar) Så det kunde ju ha varit värre…

 7. Frida skriver:

  Tänker på dig, kram

 8. Usch Tyra… så himla sorligt. Jag vet hur svårt det är men du måste verkligen tänka på alla fina minnen ni har tillsamans. Inte tänka på allt det tråkiga. Kram

 9. Johanna skriver:

  Du vill förmodligen inte höra det här alls men vad sägs om att ta paus? Sälja/hyra ut hästarna och massa saker och leva hästfritt liv ett tag till du känner du får suget tillbaka. Bort med allt hästigt, kanske ta semester hos vänner/pojkvän/familj och bara ta hand om dig själv och dina nära. Jag gjorde det när allt kändes hopplöst och efter 2 år kände jag det var dags igen och nu mår jag mycket bättre och tycker hästar är kul igen 🙂

  Kram Tyra, ta hand om dig!!

 10. Maria skriver:

  Usch, jag saknar min häst fortfarande 8 år senare, så jag förstår dig verkligen <3
  Om du känner att du behöver ngt som muntrar upp dig litegrann så är detta typ det roligaste på länge http://finest.se/userBlog/entry.php?uid=56557&beid=2733897

 11. Emma skriver:

  Så tråkigt men att bli av med en häst som står en nära är jobbigt. Jag tycker om mina hästar mer än vad jag gör om de flesta människor.

 12. malin skriver:

  <3<3<3<3

 13. Emely skriver:

  ❤️❤️❤️

 14. Denise skriver:

  Att ta en paus från hästarna är nog det kortaste man kan göra just nu, (som svar till en kommentar längre upp) när jag förlora min bästa vän, 2011, var världen upp och ner. Kunde jag inte rida honom så ville jag inte rida någon alls. Det kändes inte som samma sak. Men jag slängde mig upp i sadel igen. Jag köpte inte en ny höst direkt utan jag tog en häst på foder, och den hästen hjälpte mig att känna att det var kul med ridningen igen. Även om jag äger en ny häst nu så finns fortfarande det lilla tom rummet. utan hästarna hade jag mått mycket sämre.

  Det kommer kännas bättre med tiden, för det är så vi människor är uppbyggda. Vi sörjer ett tag sen måste vi återgå till att leva våra liv. Vi glömmer aldrig men det kommer kännas lättare.

  Kram på dig Tyra

 15. Julia skriver:

  Styrkekramar från mig ❤️❤️

 16. Grodan skriver:

  Lika bra att lägga av då 🙂

 17. Malin skriver:

  Jag lider verkligen med dig Tyra!

 18. Emmelie skriver:

  Tyra jag vill verkligen inte lägga mig i och vara en sån som säger gör då och gör si MEN, vore det inte underbart om ditt liv snurrade liiiiiite långsammare. Att du kanske hade en fin häst som du äger, rider och tävlar och lägger fokus på. Haft den inackorderad på ett bra stall med fullservice så du slipper tänka på allt. Sedan kunnat fikusar på jobb, mående och vänner. Komma tillbaka till livet liksom. Jag vet att du säger att djuren hjälper dig och att du älskar dem över allt annat och det tror jag också att du gör men faktum är att djur tar också mycket energi, pengar och tid. Med en häst hade du kunnat tävla massor och träna och ha kul. Du hade kunnat lägga din energi på att bli frisk och ha roligt i ditt liv igen och få igång nya företaget. Du har alldeles för mycket saker som snurrar runt dig som enbart tar energi.

 19. Jennifer skriver:

  ”Fikusar på jobb”

 20. Jennifer skriver:

  :,-D

 21. Jessika skriver:

  Usch vad jobbigt, kram på dig! Men tänk ändå vad underbart att han fick leva vidare. Jag förstår att det är en jättestor sorg att inte kunna rida honom mer, jag vet själv precis hur det känns… :'( Men om han hade varit död nu så hade du önskat av hela ditt hjärta att få hälsa på honom en gång till och nu kan du ju göra det många gånger till! Jag vet att det inte känns så mycket till tröst och att sorgen över att han inte är bra är jättestor… men hade jag kunnat träffa min förra ponny (som dog) igen… åh vad jag saknar honom och bara hade velat krama om honom igen!

  Vem vet, han kanske kan bo hos dig igen i framtiden? 🙂

 22. Emmelie skriver:

  Haha men oj, fokusera på jobb så klart XD

 23. Mie skriver:

  Jag har inte förstått upplägget runt detta. Har alltså gamla ägaren köpt tillbaka honom? Vad är då planen med honom? Jag vet inte vem hon är (jag är inte hästmänniska i den termen) men hur vet du att han inte säljs vidare om/när han visar tecken på att tillfälligt (?) bli bättre? Du har själv skrivit att du inte värderat lösdrift för du inte trodde Lalle skulle trivas med det, men nu är han i ett sånt upplägg?
  Jag undrar bara utifrån vad du tidigare skrivit här till dina läsare, jag förstår att jag inte har helheten klar för mig.

  Det är helt okej att känna sorg för situationen och för vad som kunde ha varit. Övergång tar tid, men det KOMMER att bli bättre. Ge det tid. Kram

 24. jennie skriver:

  Nu tänker hag vara elak men ärlig.

  Du älskar Lalle men är extrem EGOISTISK.

  Lalle är en häst. Han kan må bra utan dig. Han kommer att ha massa människor runt sig som älskar och tar hand om honom. Just nu mår han som bäst på lösdrift.

  Du måste låta Lalle gå vidare, läka själv och tillåta dig att gå vidate även om du fortfarande älskar Lalle i ditt hjärta.

  Allt kommer att bli bra, om du vill det och kämpar för att det ska bli det så kommer det att bli så.

  Tillåt dig INTE att förstöra för dig själv!

  Lycka till !

 25. Sandra skriver:

  >Jennie kloka ord!

 26. Jessica A skriver:

  Vilka känslosamma bilder. Får gråten i halsen varje gång jag kollar på dom…

 27. Matilda skriver:

  Det är hemskt att förlora en häst, men försök glädja dig åt att han är vid liv och har det bra på sin lösdrift (antar jag?), och kom ihåg att han hamnat hos bra människor som han känner igen från innan.

  Jag har för mig att för länge sedan, när du fick frågan om vilken av dina hästar du skulle vilja sälja om du fick välja en, så sa du att du helst skulle göra dig av med Lalle för att du kände dig ”färdig” med honom (om jag minns rätt nu). Och det kanske fortfarande är så, ni är färdiga med varandra och det är dags att gå vidare – du som tävlingsryttare och han på semester.

  Man märker verkligen din kärlek och ditt engagemang till dina djur, se till att ta vara på den talangen och fortsätta sprida din energi till de andra djuren. Kram!

 28. MalinKalin skriver:

  Usch snart börjar jag också gråta. Så himla jobbigt när det blir så där 🙁 styrkekramar till dej Tyra <3

 29. Jennifer snygg skriver:

  Åk och krama om, skritta ut barbacka på din gammla vita prins Dario. Tror du inte det skulle kännas bra?
  Tusen kramar till dig<3

 30. W skriver:

  Förstår såklart, men nu har ju det bra i jkpn. Det skrev du och det hoppas jag. Saknaden är stor men vetskapen om att Lanlle lever måste vara betydelsefull. Kram /W

 31. Lynn skriver:

  Usch jag förstår hur du känner. Min hund avlivades för 1,5 månad sen och jag var helt förstörd i några dagar efter. Sen har det varit lugnt fram tills igår då han skulle ha fyllt 3 år och jag bröt ihop totalt. Jag förstår att du ändå är ledsen, men Lalle lever trots allt. Jag kommer aldrig någonsin kunna hälsa på min lille skrutt. Aldrig. Djur är livet, men just den biten när dom dör innan en själv hade jag mer än gärna sluppit.

 32. E skriver:

  Jennie; Tycker det är fel och taskigt att skriva egoistisk bara för att man sörjer? Tyra har ju lämnat bort honom för att läka?? Det är så oegoistiskt som det kan bli. Sedan måste man självklart få sörja ändå! Sorg tar tid och måste få ta tid, tänk på vad du skriver.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »