Bambo

Första gången jag träffade Bambo

Jag har ju inte berättat hur det var första gången jag träffade Bambo. Jag åkte ju ner till Holland för att det skulle bli absolut rätt efter att ha fått hem Chappello som inte var helt ren samt inte passade mig alls. Jag ville ju hitta min nya Lalle- en stjärna som jag kan ha i framtiden. Först så testade jag massor av hästar, sen när jag blev visad runt i stallet så såg jag Bambo och bah ”Men gud vem är det här”??? Jag hade ju köpt Chappello för cirka 200 000 kr och skulle då hitta någon för ungefär samma pris. I Holland kan man få en rätt bra häst för det priset…. Då sa de bara ”Det är inte direkt i den prisklassen du letar i…..”. Med det menades då att han var mycket mycket dyrare…

Men de sa att jag verkligen borde testa honom, att vi säkert skulle passa ihop. När de först visade honom i hoppningen blev jag inte imponerad alls, men när jag satt upp så kände jag bara WOW, just för hur han kändes med allt blod han hade! Men jag käne mig inte helt övertygad med hoppningen, han hoppade inte alls lika bra som han gör idag. Han var spänd, stark och drog mycket efter hindren. Jag hade ju dock sett en film när han går 145 dubbelnolla så jag visste ju att han kunde hoppa. Jag var också rädd att jag  skulle ta mig vatten över huvudet med Bambo. Men eftersom en transport skulle gå till Sverige dagen efter på morgonen så kunde Bambo följa med då… så det var ett snabbt beslut som gällde om jag skulle få hem honom direkt och inte vänta en vecka.

Så senare på kvällen så fick jag fixa ordning honom helt ensam, och rida honom ensam i ridhuset utan de andra för att verkligen få känna själv hur det kändes ihop. Han var mer avslappnad denna gång och kändes väldigt fin. Nettan fick också hoppa upp och rida så jag fick se honom från marken. Jag var fortfarande rädd för att jag tagit mig vatten över huvudet och köpt en för bra och svår häst. Ofta stämmer det faktiskt att ju dyrare och bra dom är desto svårare är dom. Men de tyckte att vi passade och sa att jag absolut skulle klara av honom. Jag var faktiskt väldigt tveksam, men nu efter många månader ihop så känns det verkligen som att han blivit SUPER-fin och jag har hittat honom och känner honom bra.

Många har varit intresserade av Bambo faktiskt- Eftersom jag haft några häftiga kända namn inom ridsporten som varit intresserad av Bambo så ringde jag till Pether Markne och frågade vad jag kunde ta för Bambo. Han gillar verkligen Bambo. Efter första dagen jag tränat så frågade han mig om jag ville sälja och bad om pris, sen ringde han dagen efter också, haha men Bambo var ju inte till salu. Men jag ringde iallafall för att fråga, och då sa Pether att jag kunde få allt från 600 000 kr till 1,2 miljoner för honom om jag skulle sälja honom idag. Herregud tänkte jag bara! Jag har verkligen en fin häst! Det blir ju svinsvårt, jag hoppas nästan inte jag får ett högt bud på honom för då måste man nästan sälja. Men för er som frågat om Bambo nu så vet ni ungefär vart han ligger. Han är ju så toppenfin, min svarta stjärna och jag är glad att jag gick på magkänslan och köote honom trots att han kostade betydligt mer än 200 000 kr. ♥ Jag ska lägga upp filmer från första provridningen, men det här var liksom storyn om hur allt gick till 🙂

Bilderna är från kvällen då vi var själva och fick fixa och umgås med honom 🙂

IMG_8334

IMG_8330 IMG_8331  IMG_8336 IMG_8337 IMG_8338

IMG_8332

IMG_8339

IMG_8369 IMG_8366 IMG_8366 IMG_8371 IMG_8374 IMG_8376

12 svar till “Första gången jag träffade Bambo

 1. emelie skriver:

  ”betydligt mer än 200.000.-” :O hehehe själv sitter jag och kollar på hästar i 30.000 klassen men kunde jag hade jag köpt hästar för alla pengar i världen

 2. Ibland bara vet man när det blir rätt, vilken tur att du köpte honom! Jättekul att du fortsätter skriva här!

 3. Alex skriver:

  Jattekul att lasa sanna har inlagg,verkligen intressant tycker jag!
  Skulle vara roligt om du skrev sa om alla din a fina hastar.
  kram,Alex i Italien

 4. Emma skriver:

  Åh, det är verkligen en superfin häst! Lyckos dig som har råd att köpa en sån fin=)

 5. Lina skriver:

  Får bara verkligen inte ihop att jag såg Bambo på annons typ två dagar före du åkte ner och då kostade han betydligt mindre än 200. Inte för att det spelar någon roll alls men tycker bara det är konstigt. 🙂

 6. Ebba skriver:

  Så himla kul att du verkar ha börjat blogga igen, din blogg är den bästa!! 🙂 Kram

 7. Vad roligt att läsa lite historia! Gärna mer sådant 😀

 8. Jennifer skriver:

  Alla tycker sin egen häst är fin och såklart skulle den kosta jättemycket vid ett eventuellt köp…

 9. W skriver:

  Han är ju så fin och kul att veta hur det gick till när du föll för honom.
  Jag kan dock aldrig sluta förvånads över lundbäcks Mynta, hon kostade runt 40 tusen och blev världsklasshäst.
  Kram

 10. Karin skriver:

  Lina: Det har aldrig slagit dig att priset du såg kanske var i Euro/annan valuta? 🙂

 11. Louise skriver:

  Hoppas du aldrig säljer honom till någon som skulle behandla honom som en porslinshäst. Hos dig får han ha ett bra liv med utevistelse trots den summan han är värd 😀

 12. Sara Edenius skriver:

  W; Mynta såldes av mig o min mamma till Lundbäcks. Kanske alltför billigt, men på den tiden var hon inte utbildad, gjorde extremt dåligt ifrån sig på 3-årstestet i löshoppningen ( vilket är lite komiskt idag) samt att det hittades lösa benbitar vid röntgen som gjordes inför försäljningen..
  Vi var också i den situationen att vi var tvugna att sälja då jag tappat intresset och skulle sluta rida. Men det känns kul att hon blev en världsklass-häst och att jag haft äran att få ridit och ägt henne ändå 🙂 Kul att en 35-40 tusenkronorshäst kan bli värd miljoner en vacker dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »