Allmänt

Livet går vidare

Hej! Den här bloggen handlar bara om hästar, om ni vill läsa om mitt privata liv och mer ”dagboksaktigt” så får ni läsa på tyras.se. Livet går vidare och den här bloggen kommer gå vidare. Det värsta är att jag just nu inte känner för att åka till stallet, inte för att rida, inte för att hålla på med hästar. Men, det är en känsla just nu eftersom jag är så sviken och förbannad. Är bara helt ärlig med min känsla, skriver det som många kanske känner ibland men inte vågar säga för det låter dumt, men så är det nu.

Men från och med 1 Augusti kommer jag ha hästarna på full inackordering och det känns jävligt skönt. Så jag hoppas allt ändras då. Lalle och jag ska ner till veterinären Silvana i Landskrona snart, hon har hand om landslagshästar och ska vara en av de bästa i Sverige. Efter tips från många så kommer jag åka dit. Lalle måste bli bra snart, det har gått snart 8-9 månader sedan han blev skadad (håller knappt räkningen längre). Bara allt med Lalle tar på krafterna och motivationen har varit dålig pga älskade Lalle som bara blir mer och mer frustrerad i stallet. Scinten visade att han hade små aktiva processer i högre knät, höger kota och lite i halsen, och personligen tror jag att det kommer från halsen.

Hur har det gått med Lalle?

Han var hos equiterapeuten Linda för några dagar sen som sa att han såg mycket finare ut så det är bra. Men han haltar, så det är ju inte bra, så nu slår jag på stort och drar ner dit, nu måste något för i helvete hända. Uppenbarligen så har han blivit fel-behandlad eftersom han inte är bra än, och det kan ju vara sjukt svårt att hitta rätt ställe när han haltar på höger fram. Det är inte så lätt då att chansa på att det kommer från en halskota eller från korset när man har en häst som haltar på höger framben. Det är svårt, men det känns som att vi är på rätt bana nu. LALLE KOMMER BLI BRA; DET SKA JAG SE TILL!!!

Vet just nu inte hur jag ska hantera något med hästarna. Har ganska många inlägg i utkast som är bra som jag kan publicera här så länge. Bambo ska byggas upp ordentligt nu i någon månad eller två. Först få ta det lite lugnt efter 3 tävlingshelger, men sedan ska han byggas upp och bli mer musklig, det är målet. Corvara står hos LM och börjar bli väldigt fin och Sanno och Hingsten går i Falsterbo och jag ska självklart dit och kolla. Det är status med hästarna just nu. Kramar

Alltså ser ni bilden på Lalle? Åh ♥ Min soulmate. Du måste bli bra nu och rädda mig från denna häst-svacka ♥

lalle1

40 svar till “Livet går vidare

 1. Stark är ett ord byggt på fem bokstäver, en stavelse och är väldigt lätt att säga. Men desto svårare att leva upp till. Men du gör det. Inte bara en gång, utan gång på gång. Du har styrkan att falla sju gånger, och resa dig åtta. För att sedan stå där, på två ben, stadigare än någonsin tidigare. Heja dig!

  1. Tyra Sjöstedt skriver:

   Jessica- Fin kommentar tack snälla <3 Love u

 2. Sara skriver:

  Jag har silvana som veterinär till mina hästar. Hon är fantastisk duktig! Du kommer inte bli besviken. Hoppas allt löser sig.

 3. Tess skriver:

  Kom till Malmö Tyra:) jag vill ge dig en stor bamsekram!

 4. jessica skriver:

  Åk INTE till Silvana. Jag vet flera stycken som åkt dit i månaders månader och hon hittar inte felet på hästarna. Dom sprutas och behandlas men exakt samma problem kommer tillbaka igen ett halvår senare. Åk till Per Spångfors i Halmstad! http://www.euro-vets.com
  Han hittar felen som ingen annan hittar och har klinik i USA och tänker mer modernt än det traditionella med böjprov och släcka och spruta leder.

 5. Anonymus skriver:

  Hejsan!

  Jag har för en vecka sedan avlivat min häst. Min soulmate. Jag har ridit i 20 år och hällt på med hästar lika länge. Jag har b körkort och är driven. Jag jobbar idag på ett jobb, men är villig att ta tjänstledigt om du skulle erbjuda mig något.
  Tänkte om du behövde ersättare.
  Hör av dig om det är intressant. Lämnar min mail 🙂

 6. Sandra skriver:

  Så känner alla ibland, man får ha häst-svackor också, det går över!

 7. Isabel skriver:

  Hej Tyra, jag måste få tipsa dig om Carola Lind. Hon kan vara ”nyckeln” till att få Lalle frisk. Carola är AMAZING! Sök på ”Carola Lind” så får du information om henne.

 8. Eva skriver:

  Tyra! Hang in there! It will be okey!
  Kram

 9. Jennifer skriver:

  Lycka till med Lalle! Trösta dig med att du har fina hästar, brukar alltid låta hästarna få ”ta över helt” när någonting jobbigt händer i privatlivet. Dom dömer inte!

 10. Helena skriver:

  Vill tipsa om Flemming Winberg som är extremt duktig veterinär och bra på hältor! Han finns på Ulltuna kliniken och rekommenderar honom varmt! Lycka till och hoppas det går bra med din fina häst <3

 11. Linda skriver:

  Känner så igen mej i din inspirations-svacka till hästarna. Jag hade det precis så när min gamla häst blev ’sjuk’, eller vi fick reda på att hon var sjuk. En bekräftelse som visade vart alla mina problem kommit ifrån från första början. Men jag ville varken gå till stallet eller se min häst ens, för det gjorde mej bara så ledsen att tårarna sprutade hela tiden, vi prata många liter tårar här.

  När vi sen tog bort henne på grund av menen tog det mej lång tid innan jag ens klev innan för stalldörren igen. Det va mest smärta och sorg som sammankopplades med stallet.

  Det tog tid, ja. Jag ville inte va i stallet, nej. Men i detta fallet läkte tiden såren. Idag förknippar jag stallet med lycka igen. Jag hoppas att allt löser sej för dej och att Lalle blir bra framförallt!

  Hang in there Tyra!

 12. Lollo skriver:

  Tyra, åk till Staffan Lidbeck i Löberöd, Skåne. Fantastiskt duktig, noggrann o ger sig inte förrän han hittat felet. Du blir inte besviken. Lycka till 🙂

 13. Saga skriver:

  Måste tipsa om Sven Lindblom i Sätrabrunn, han är heeeeeelt otrolig!

 14. Malin skriver:

  Stor kram på dig! Livet är allt jobbigt ibland 🙁

 15. Sanna (igen) skriver:

  Varför inte åka till Jonas Tornell om du ändå ska neråt landet? Har träffat bla Lisen där och han är ju landslagsvet 🙂 Har bara bra saker att säga om honom. Under de 8 år jag haft min ena häst har han varit halt två ggr, båda gångerna har Jonas löst det!

 16. Jessica E skriver:

  Men vad sa din egen veterinär om resultatet och har veterinärerna på Ultuna bedömt bilderna från Scinten? Vill inte vara domedagsprofet men han kanske inte blivit bättre under dessa månader därför att han inte kan bli bra av denna skada?! Hjälper ju inte då att kuska land och rike runt till olika veterinärer även om det är ett tufft beslut att ta…:-(

 17. Johanna skriver:

  Hej! Vill absolut inte leka veterinär nu!! Undrar bara av ren nyfikenhet om karpartunnlen är kollad?
  När vi behandlar framknä tar vi alltid karpartunnel också, har fått uppfattningen det inte är lika vanligt hos ridhästar.

 18. Emma skriver:

  Vad är det för ”fel” på Lalle egentligen?.. Vad är hans skada? Inte riktigt fattat greppet med det än, hoppas det går bra med han. Silvana är superduktig! Kram!

 19. Jenny skriver:

  Kämpa på!
  Håller tummar, tassar och hovar för att Lalle ska bli bra! 🙂

 20. Sofia skriver:

  Vet att du tagit hem John Österdahl till dig innan, något vi med gör. Han har löst alla problem med hästarna hemma. Vare sig det är dem på gården eller hästar som åker till oss. John känner dig sen innan och du kan hålla en konversation med han som du inte kan med någon du precis träffat .

 21. Amanda skriver:

  Jag bor själv i Skåne och är mycket aktiv. Har inte hört så mycket om silvana men det jag har hört är dock delat. Själv åker jag till Staffan och skulle aldrig åka någon annanstans. Han brinner verkligen för djuren och sitt yrke, inte för pengarna som många veterinärer tyvärr gör idag. En sidokommentar är ju att det faktiskt tyvärr kan göra så att han är sliten och i sönder och därmed inte går att ”laga”… Tyvärr så betyder det ju inte att hösten blivit felbehandlad bara för den inte svarar på behandling. Det kanske bara inte blir bättre…

 22. F skriver:

  Jag kan inte mer än att hålla med Jessica! Silvana är mer känd som ”sprutarn” hon bedövar varenda led och släcker ingen av dem hältan, ja då sprutar hon ”lite här, lite där” hon är bra på andra saker, absolut. Men ingen jag personligen skulle åka med en häst som är mystiskt halt. Ska du ner till Skåne så rekommenderar jag Jonas Tornell(landslagsvet) han har ”hand om” bla Roffes & malins hästar! Dock kan det vaa svårt att få en tid hos honom då han är eftertraktad. Annars rekommenderar jag även Anne Haglund på Saxtorps Hästklinik. De ger sig inte tills de funnit felet, de bedövar inte på måfå, de går faktiskt in för att se var hältan sitter!

 23. E skriver:

  Jag har också haft en sådan där jättesvacka med hästarna för ett par år sedan. Började med att jag tvingades fatta det svåra beslutet att låta gammelhästen (som jag haft i ca tio år) vandra vidare och sedan tog det inte lång tid innan en annan började skada sig gång på gång och så höll det på i ett år. I samma veva mådde jag inte helt bra på jobbet heller så det blev kaka på kaka. Hände ett antal gånger att jag bröt ihop fullständigt men sådan tur var så har jag en fantastisk pojkvän som ställde upp och stöttade mig väldigt mycket. Det är SKITJOBBIGT just då men man tar sig igenom det tillslut. Efteråt är man dessutom tio gånger starkare och har lärt sig ännu lite mer. En klok person sa en gång att ”någon gång kommer det en period då varje hästmänniska drabbas av att det krånglar med hästarna gång på gång under en längre tid. En tröst är att efter det så kommer en lång period på flera år då det inte händer någonting”. Kanske ligger något i det? Jag hoppas det iaf 🙂 Stor styrkekram till dig Tyra.

 24. klara skriver:

  Skulle tipsa dig om att inte åka till silvana ute till florian lackner (vetrinär för tyska landslaget innan tror jag) i göteborg/landvetter han är grym. Har haft hästar som både silvana och tornell kollat på men gett upp men det bästa är att florian aldrig ger sig för han hittar felet. Sedan är han logisk och vet hur mycket allt kostar. Sprutar inte hästar i onödan om det är något annat som är problemet till hältan (tex skoningen) då fixar man det först så säger han bara att man ska ringa när det är fixat så kan man komma igen och och se om hästen fortfarande haltar och isf spruta den. Sedan kan han ridning och är duktig på det och då blir ju allt mycket bättre när man har ridhästar.

 25. jennifer skriver:

  Hej!

  Verkligen jättetråkig du har haft otur med anställda..Förstår man tappar helt motivation när tråkiga saker har hänt..Men satsa på mysiga uteritter med Bamboo så det blir lite som ni mot världen när ni rider ut.. Kram på dig.. Krya på Lalle, hoppas han kan bli ridbar igen snart..

 26. Sarah skriver:

  Hej Tyra! Jag måste bara skriva detta för jag vill verkligen hjälpa dig. Som någon annan kommenterade ovan, ÅK INTE TILL SILVANA! Precis som hon skrev, så hände det även mig att jag åkte dit med en häst och hon behandlade den flera gånger i nacke, rygg och bog men det blev aldrig bra. Inte konstigt dock, när felet var att hästen hade en lös benbit, något hon tydligen aldrig funderat över eller kommit fram till. Jonas Tornell är den veterinär du bör åka till. Jag har haft elithästar och ponnyer i fleeeera år och Jonas har alltid löst alla problem och verkligen hjälpt till! Han bor också i Skåne och det är han som är den officiella landslagsveterinären och han har hand om alla Malin Baryards (och alla andra landslagsryttares) hästar. Snälla du, åk dit istället! Han är fantastisk och löser alltid problemen!

 27. Pernilla skriver:

  Det finns ju så många veterinärer och alla har säkert varit med om hästar de inte kunnat behandla rätt men någon annan gjort det. Att skriva att man absolut inte ska åka till Silvana men välja någon annan gör mig arg. 90% av de andra namnen som nämns i kommentarsfälten skulle jag aldrig åka till just för att jag personligen inte har tilltro till dem trotts att de säkert är jätteduktiga.

  Silvana i samarbete med Maritta är nog ett väldigt bra alternativ. De gav mig otroligt mycket. Visst sprutade de hästen men de va även noggranna med muskler, röntgen och rehab ja verkligen ALLT! Den hästen jag åkte dit med blev tyvär inte bra men då sa också Silvana detta till mig och var ärlig att hon inte kunde göra något mer.

  Håller alla tummar och tår för Lalle! Keep up the good work! du är grym Tyra !

 28. nicole skriver:

  Måste bara rekommendera Johannes Malm!!! Han behandlar bland annat charlotte haid bondergaards hästar. Han är riktigt riktigt bra på att hitta det som ingen annan ser. Och han är 100% rak o ärlig. Han lindar inte in något o bomull. Han var ute o behandlade min häst, väldigt trevlig är han.

 29. Jasmine H skriver:

  Hoppas det blir bättre med din prins snart, så att man kan se er ute på tävlingsbanan när ni är i gång igen 🙂

 30. Emma skriver:

  Hoppas det blir bra med Lalle! Så jobbigt att oroa sig och inte helt 100% veta vad det är. Jag tror alla som har häst har varit där. Lycka till, jag håller tummarna=)

 31. li skriver:

  Jag har också hört jätte bra om florian, han fann ett fel på en bekants häst som inga andra veterinärer fann.

 32. Linn skriver:

  Åk till Jonas Tornell!

 33. Nicole skriver:

  Hej Tyra.
  Skönt att saker och ting faller på plats och tråkigt att det inte alltid blir som man tänkt sig men bara att ta nya steg i livet 🙂

  SYND att du ska sätta dina hästar på inackordering för jag hade tänkt söka jobb hos dig. Lycka till och hoppas allt blir bra.

 34. isabella skriver:

  Som många skriver, åk till Jonas Tornell. Han åker bla till Roffe regelbundet. Tyvärr svårt att få tid hos honom och jag tror inte ens han tar in nya kunder. Men du kanske kan fixa genom kontakter? Han kommer garanterat hitta felet, bästa veterinären och jag själv skulle aldrig åka någon annanstans.

 35. Jessica skriver:

  Hej!

  Jag vet ej om du redan kollat detta, skriver mest som ett exempel av erfarenhet. En häst i stallet har varit halt till och från ett tag i ett framben. Vi fick höra att han antagligen hade en inflamation fram och skulle behandlas. En riktigt duktig vet. kom ut och kollade på honom – och han hittade felet BAK i motsatt bakben. Det var ett muskelfäste som var överbelastat, och därför avlastade han så klart fram. Värt att kolla det om det finns någon sådan vet. i din närhet, som har koll på muskelfästen, om du inte redan gjort det 🙂

 36. M skriver:

  Känner inte till så mkt om den veterinären du ska åka till. Men vafan hur kan ni som tipsar om S.L tycka denne är bra? Dömer för fan aldrig ut en häst utan behandlar och behandlar och suger pengar ur hästägaren. Till och med känd för detta.

  Och TYRA! DU GLÖMDE DEN VIKTIGASTE!!
  Uppdatering om Doris!

 37. Fanny skriver:

  Hej!
  Testa att sätta på en longeringsgjord och spänn den så hårt du bara kan, se hur hann reagerar. Om han blir mer halt fram, bak eller inte reagerar alls.
  Maila gärna om du får något resultat så kan jag guida dig vidare!
  Mvh Fanny

 38. Erika skriver:

  du kanske återfår gnistan och inspireras i falsterbo. vi hoppas!
  i vilket fall som så tipsar jag om att åka till antingen Strömsholm eller, det bästa alternativet är HELSINGBORGS DJURSJUKHUS! åk dit, boka en heldag med alla deras experter och du får alla svar! de är fantsatiska!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »