Allmänt

Avramling- Steg för steg

Haha, Nina skötte jobbet riktigt bra häromdagen. Många som fotar när något händer slutar och stannar upp och fotar (med all förståelse)… Men mina girls har lärt sig med bravur- här är det viktigt att inte trycka på stop eller sluta fota när man filmar eller fotar och något händer. Det är fan det viktigaste, hahaha.. skämt o sido. 

Det ser nog lite mer allvarligt än vad det var här, ni ska få se på film sen. Allt går väldigt sakta. Hade det gått snabbt så hade det varit värre då jag landade på sidan av ansiktet. Men jag var så beredd på att han skulle stanna så jag höll nog tillbaka lite med flit, vilket gjorde att allt gick långsamt. Men jag trodde han skulle hoppa, men önskade samtidigt att ha inte skulle göra det. Hade det varit ett enkelhinder så hade jag sett till att han hoppat, men när det är en kombination och man hamnar i ett halv-läge där man antingen hoppar från stort eller nära- då är det faktiskt bättre att stanna och lägga en volt- för allas skull.

Det finns ett b-hinder som man måste ta hänsyn till. Och något jag har respekt för är när det är oxer in i kombinationen, jag tycker det är så mycket mer krävande och svårare, håller ni med eller inte? Är det ett räcke in så kan man driva på mer för att nå ut hela oxern, men är det oxer in så måste hästen verkligen tillbaka direkt och sätta sig på bakbenen för att klara av räcket som hinder b. Det handlar om att räta upp sig och bromsa upp hästen.

Här är en lite serie som ni ser. Bambo galopperade runt ett tag och visade upp sig, haha. Och ang mina texter och det jag skriver- kom ihåg att det kommer från mina tyckande och mina erfarenheter, inte efter en regelbok. Det är viktigt att komma ihåg. Allt jag skriver funkar för mig och på mitt sätt att lägga upp mål och planer. Kram

IMG_8204 IMG_8205 IMG_8206 IMG_8207

 

IMG_8214

13 svar till “Avramling- Steg för steg

 1. Therese skriver:

  Det beror väl mest på vilken typ av häst man har. Rent genrellt så hoppar ju hästen av tidigare på ett räcke än på en oxer, så då kan den ju behöva mer plats innan räcket om räcket är b-hindret, men o andra sidan så landar hästen tidigare bakom en oxer än bakom ett räcke, så har du en oxer som a-hinder så ”får” du samtidigt mer plats tack vare det. Och sen så är anvisningar för avstånd i en kombination olika beroende på om det är räcke-oxer kombination eller om det är oxer-räcke kombination. Så det bör alltså vara olika avstånd i de olika kombinationerna så det handlar väl mest om hur hästen hoppar på respektive hinder, en del backar ju av på oxer, en del fryser i språnget osv.

 2. U just gotta love avramlingsbilder <3 Din kroppsställning på andra och tredje bilden ser så oerhört graciös och bekväm ut 😉

 3. Håller med dig Tyra, gillar också räcke-oxer kombinationer bättre än oxer-räcke, men såklart beror det på hur hästen är och hur lättreglerad den är och såklart vad man själv är van vid! Härlig bildserie, tur att det gick bra! Ser verkligen ut att kunna göra riktigt ont!

 4. Matilda skriver:

  Ajj ser verkligen ut att göra ont!

 5. Åh det är precis sånthär jag älskar hos DIG. När man som tävlingsryttare på hög nivå ändå har förmågan att ta ett steg tillbaka och se till helheten, se till hästen, riskerna och era bådas välmående och fatta beslut som att det är bättre och stanna eller bättre att göra volt (som du gjort dom andra klasserna) istället för att satsa för kung och fosterland för att få med sig en liten rosett hem. Det är ju trots allt djur vi handskas med!! Dina hästar verkar lita till 100% på dig, förmodligen för att dom vet att du inte skulle utsätta dom för något farligt och bryr dig så himla mycket om Dom.

  Kanon Tyra! Blir alltid så himla glad av att läsa din blogg. Tror på dig och att du kommer klara dig ur ditt missbruk och komma tillbaka på fötterna, hästar är den bästa medicinen som finns och du verkar så himla stark. You Go Girl!

  Kram

 6. Bild två var ju förhimla härlig 😀 Haha, och ja, visst är det ”viktigast” att ha med ”failet” på film/bild om det nu mot förmodan skulle hända något 😛

 7. Saga skriver:

  Gillar ditt sunda hästförnuft!

 8. Fanny skriver:

  Aj ser inge skönt ut! :/

 9. Det ser fortfarand eut att göra ont! Skönt att ingen av er blev skadad.

 10. Louise skriver:

  Rent teoretiskt så är det nog tvärtom än vad du skriver. Oxer in gör att hästen landar närmare A hindret än om det vore ett räcke vilket gör att det blir ett längre avstånd till B hindret när det är oxer in 😉

 11. Fia skriver:

  Hej,
  skulle du någon gång kunna förklara varför du inte har säkerhetsväst på dig när du rider? en släkting föll så illa från hästen att hon idag är helt förlamad, hjärnskadad, deprimerad. Hon är 40 år och behöver hjälp med precis allt. Svävade mellan liv och död i flera veckor, ibland känns det som att det hade varit bättre för henne att inte ha vaknat. Hade hon haft väst på sig hade hon kunnat resa sig upp, borsta av sig och hoppa upp på hästen igen.Det hände inte på tävling utan under en uteritt. Hästen blev rädd och gjorde något så att hon föll av.

 12. Anna skriver:

  Fia:

  Att ha säkerhetsväst är ju helt upp till var och en och jag tror dom flesta vet att man borde använda den. Anledning till att jag inte använder den längre är för att jag blir så varm att jag knappt kan rida, blir helt enkelt överhettad. Men vid uteritt använder jag den. Jag förstår din princip, det är en så billig räddning när faran är framme men det finns inga bra argument för att inte använda den så man kan bara säga att det är upp till var och en för dom som är 18+ 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »