Allmänt

Charmiga Sanno

Hej! Åh jag är så kluven. Jag vill veta vad ni skulle göra? Som ni vet så köpte jag Sanno väldigt spontant. Jag var i Holland för att hitta rätt häst efter Chappello. Det var där jag hittade Bambo, som jag var väääldigt tveksam till i början. Jag ska hitta provridningen så ska ni se- jag tycker det är enorm skillnad på Bambo idag. På provridningen var han allt och ingenstans, hoppade inte så bra men jag hade en bra känsla. Var dock rädd att jag tagit mig vatten över huvudet och inte skulle klara av honom. Det kommer filmer från provridningen- NÅN gång 😉

Sanno kom till Holland samma dag som jag var där. Han kom direkt från Belgien. De hade inte ridit eller testat honom, så jag fick göra det först. Sanno hade blivit mycket riden på marken och startat en del dressyrtävlingar. Jag fick sån sjuuukt bra känsla- så otroligt fin och välriden 6-åring! Jag kunde bara inte sluta tänka på honom! Satt och såg filmen 100 ggr på kvällen. Jag kände att det var så dumt att inte köpa honom, han var en oslipad diamant som kan bli sååå bra! Kollade man på deras (där han kom ifrån) video som låg på youtube så var det INTE samma häst som idag. Han var mest lång och hoppade långt, med låg rygg och väldigt flackt. Men det var något som sa att det kommer bli bra. Jag hade en riktigt bra magkänsla. Det var nära att jag struntade i att köpa Bambo och välja Sanno istället- trots att jag sökte en läromästare….

Och så är det. Nu är han så himla fin. Och jag VET att denna häst kommer fightas i de stora klasserna! Han kommer vara snabb dessutom. Han kommer bli en sån häst som vänder ut och in på sig för att göra så bra ifrån sig som möjligt. Och det är en av de VIKTIGASTE egenskaperna en häst som man köper ska ha, enligt mig. En annan viktig egenskap för en hopphäst -enligt MIG- är att det ska kännas enkelt. Hästen ska ge dig självförtroende. Med Sanno är det så. Han suger mot hinder och sköter allt själv, och man får sån sjuk bra känsla. Man behöver liksom inte oroa sig för att komma rätt på hinder- han fixar det helt själv. Det gör även Lalle och jag älskar det- för mig är det viktigt. Hingsten är tvärtom, alla hästar är ju olika 🙂

Jag har ju Lalle som jag ska få svar på i veckan om hur det såg ut på scinten. Sen har jag Bambo. Nu när Sanno är uppe och tävlar 130 så är han i helt perfekt fas för vad han ska vara som 6-åring. Jag har ju intressenter på honom, jag lade ju upp honom för 175 000 (visst var det det). Kommer inte ihåg exakt. Då hade han knappt gjort nått. Nu har han gjort mycket mer och priset höjs i takt med utbildningen såklart. Men jag vet att om jag lägger ut honom på annons så kommer han nog bli såld. Alltså om någon kommer och privrider så är jag typ ÖVERTYGAD om att de kommer vilja köpa… pga känslan man får med honom, och hur han ser ut när man rider…

Så antingen säljer jag honom nu. Det kan ju lika gärna bli så att jag väntar ett år så säljer jag honom då för lite mer pengar, men kanske inte? Eller för mycket mer? Det är en chansning. Eller så behåller jag honom som min nästa stjärna? Jag behöver ju en om inte Lalle kan mer… och nu kommer vi ju försöka kvala in Sanno till Falsterbo och då säljs han ju inte innan dess.

Men, jag kan säkert även sälja Sanno till USA, för mycket pengar. Jag vet liksom inte hur jag ska tänka. Ska han säljas så ska han ju ändå säljas…men jag vill så gärna ha honom i Sverige och veta var han hamnar och ha kontakt med nya ägaren…. Jag köpte in honom för att sälja honom. Men, han har DET och det är få hästar som har det tycker jag, det växer inte på träd… men ska jag ha en häst hos nån i ett år och lägga sinnessjukt mycket pengar på det för att sedan ha honom själv? Säljer jag honom, ska jag sälja nu eller ska jag vänta ett år och se om man kan få det dubbla? Ja, det är många tankar som snurrar, skulle vara kul att höra era åsikter 🙁 Kram

Sanno är inte bara bra, han är så snygg, muskulös och framförallt VÄRLDENS keligaste och mysigaste häst ♥

IMG_6237

IMG_6240

35 svar till “Charmiga Sanno

 1. Jessica skriver:

  Sälj han inte behåll han du kommer bara ångra annars!

 2. malin skriver:

  Med tanke på din ekonomiska situation, skulle det kunna hjälpa med dina skulder om du sålde honom? Vet inte hur det funkar om han står på företaget och hej och hå, men skriv gärna lite kring det eftersom du varit så öppen kring det andra. Vill gärna förstå 🙂

 3. sara skriver:

  du har sagt tidigare att han är en ”mans” häst. En helt annan typ än Bambo och Lalle -passar han då din ridning?
  Jag hade sålt nu. Finns det intressenter från USA varför inte sälja dit? Han kan få en precis lika ärlig chans att utvecklas där som här. Dessutom var ju planen från början att sälja. Har du kvar honom så visst kan du tjäna mer på honom om ett år MEN det kan lika gärna gå åt pipan och pengarna är borta, tråkigt men sant. Lycka till:)

 4. JennyM skriver:

  Sanno är nog den hästen jag tyckt bäst om från början! Jag tycker absolut du ska behålla honom om du har möjlighet 🙂 Givetvis håller jag tummarna för Lalle men du har väl pratat om att du vill ha två hästar med dig ut på tävling? Då tycker jag att Sanno är en häst du kan ha iaf tills du vet hur det blir med Lalle, eller tills han är i full tävlingskondition igen?! Så hade nog jag gjort.. för han är en riktigt fin häst och hade du haft dom alla 3 och tävla med sedan skulle du vara en otroligt lyckligt lottad tävlingsryttare med så fina hästar att altinera mellan 🙂 Behåll honom förtusan! 😉

 5. Kickan skriver:

  Sälj nu om du har chans! En skada kan komma
  så lätt/fort och då är pengarna borta…Det är mitt
  Tips…

 6. Titti skriver:

  Vänta med att bestämma dig efter Falsterbo! Bara att han har startat där innbär mycket. Går det bra kan du få ut ett högt pris (om det är det som är det primära). Mycket kan hända med hästar och har man verkligen bestämt sig för att sälja är det nog lika bra att sälja direkt. Att räkna med att kunna tjäna ännu mer pengar framöver är lite som att ta en lott, det är så mycket som kan hända på vägen så att det inte går att sälja alls längre fram. Om du bestämmer dig för att behålla honom så kan du kanske bestämma att Björn rider honom ett tag till och utbildar honom och så kan du ta över efter det!

  Det är svåra val och detta kanske inte var någon direkt hjälp;)!/ Titti

 7. jennifer skriver:

  Jag tycker du ska komma överens med Björn först..Diskutera med honom om Sannos framtid.. Som andra säger, du bör sälja innan det händer något..Men jag tycker man ska chansa lite först själv med att utbilda honom till högre nivå.. Vilket jag tror du och Björn kommer göra ett bra jobb.. Vänta tycker jag:) Sporten innebär ju man ska våga ta risker.. 🙂 Har du råd att ha honom kvar, behåll o utbilda tillsammans med Björn:) Lycka till

 8. Malin skriver:

  Du sitter ju tydligen väldigt illa till ekonomiskt, så sälj honom och försök få ordning på ditt liv!

 9. Caroline skriver:

  Jag tycker du ska sälja honom. Även om han står i företaget borde du kunna plocka ut en hel del till dig privat (efter moms osv) och reda upp din ekonomiska situation?

  Dessutom, en skada kommer lätt o då är pengarna borta.

  Lycka till, vad du än väljer! 🙂

 10. åsa skriver:

  Om det som står i Tdb stämmer, dvs att du äger honom som privatperson, så innebär det att du vid försäljning får hela vinsten själv.
  Då har du ju en lösning för din ekonomiska situation och kan lösa din skuld till Skatteverket och även satsa på privat rehab, om du får ut de pengar du tror han är värd.
  Med tanke på det är det väl ingen tvekan om vad du borde göra?
  Då försvinner kostnaderna för honom samt du kan stryka ett streck över skatteskulden och gå vidare.

  Står han trots allt på ditt företag, så bidrar det ju ändå till företagets inkomst och vid vinst kan du plocka ut en utdelning/lön. (Och företaget får minskade utgifter när en häst försvinner).

  Du har ju en guldsits att kunna lösa din situation med tanke på att du trots allt har tillgångar att avyttra.
  Blunda inte för den chansen av känslomässiga skäl, att du vill behålla honom själv.
  Du kommer må så mycket bättre och hästar finns det alltid i framtiden.

 11. Anna skriver:

  Ska han säljas tycker jag att du ska sälja honom inom Sverige och inte till USA. Det är en alldeles för lång och påfrestande resa för en häst även om du kan få mer. Hitta en satsande ryttare i Sverige som du vet kommer kunna ta honom framåt men framförallt och viktigast! Ge hästen en värdigt hästliv där du vet att han får komma ut i hage varje dag och gärna ett långvarigt hem. Det tycker jag du ska satsa på.

 12. stina skriver:

  Hade sålt, väntar du något år så kanske han blir skadad och då försvinner hela värdet. Diskutera med dina tränare och hör vad de tycker, kanske mer hjälp!

 13. emelie skriver:

  Hej Tyra!
  Jag tänker på det du skrivit på din andra blogg, om att du behöver pengar för det du lånade ut till ditt företag och lämnade tillbaka men nu är återbetalningsskyldig ( kommer inte exakt ihåg vad du skrev men det var ju ganska mycket pengar?) är inte detta ett bra läge att få ihop de pengarna och få det problemet ur världen (om det inte löst sig på annat sätt så klart). Jag förstår ju själv att det inte är kul att sälja en häst för att kunna betala av en skuld, men ibland måste man ju prioritera? Nu vet jag som sagt inte allt och du har säkert redan tänkt den här tanken, men ville bara skriva det. Han verkar så himla fin Sanno så förstår om det tar emot att sälja också!

  Kram

 14. Stina skriver:

  Jag tycker du ska vänta, tänk om lalle inte blir bra ( jag hoppas verkligen han blir det ). Då har du ju Sanno kvar o han är ju duktig. Jag tycker du ska ha kvar Sanno. Han är en kanon häst tyra 🙂

 15. Sälj, det var ju tanken från början. Men du kanske ska vänta tills du får svar på hur det går för Lalle och efter Falserbo men om han inte helt passar din ridning är det bättre att sälja.

 16. s skriver:

  Jag måste ställa en fråga! Ingen ond baktanke eller nått sånt utan bara genuint intresserad.
  Du har sagt innan att vissa av dina hästar har DET och kommer kunna gå höga klasser. Jag undrar vad du menar med höga klasser, eller är ”höga” olika för häst till häst? Vad ser du Sanno tex? Är det 140? 150? Haf tför mig att du sagt det med Lalle och Bambo också (nu är ju L skadad men innan han blev det tänker vi nu!) vilka klasser var dom ”höga” då?

  Och en till fråga som kanske kan bli ett inlägg om du har tid/ork/brist på ideer. Vad menar du med att hästen har ”DET”, vad är DET i dina ögon? Handlar det om rent tekniska/fysiska grejer som hopp i benen eller bara huvud etc etc?

  maaahhh lycka till med hestepollarna!

 17. Ellie skriver:

  Vänta till efter Falsterbo, gör han bra ifrån sig där så kan du höja priset ännu mer och sälj honom då till USA om du får ett bra bud därifrån.

 18. Linn skriver:

  Står själv i liknande sitts, sälja/ behålla det är frågan! Har genom alla åren med hästar lärt mig att har man tänkt tanken och sälja ska man hålla sig till de! Men jadu lättare sagt än gjort, tänker själv behålla min nu haha det är ju som sagt svårt att hitta hästar med DET och de har min! Sen känns de nästan som de är en mening att jag ska behålla med allt som hänt med folk som skulle prova mm!
  Ne nu får min snygging vara kvar men vi stänger denna boken o börjar en ny historia/ bok nästa vecka 🙂

 19. Anna skriver:

  Jag hade salt honom sa fort som mojligt. Battre ekonomiskt, och du verkar inte ha tid/ork att sjalv rida sa manga hastar just nu.

 20. Linda skriver:

  Sälj inte!
  Han är den finaste hästen du har, tror han kommer passa dig som handen i handsken när han är färdigutbildad. Jag tror han är din framtidshäst och förmodligen bättre än Lalle. Jag vet hur mycket du älskar Lalle men jag tror du kommer nå större framgångar på tävlingsbanorna med både Sanno och Bambo.

 21. A skriver:

  Har man en riktig stark magkänsla att man ska behålla/köpa en häst tycker jag aldrig att man ska gå emot den om man har möjlighet då det verkligen är one in a million ibland. MEN med det sagt skulle jag, om du nu tvekar, DEFINITIVT sälja. Man vet aldrig hur det går med Falsterbo eller om han får vara frisk som du skriver. Är hästen värd ett bra pris nu utifrån vad man investerat i den är det verkligen värt att sälja för man vet aldrig, om en vecka kan den vara värd 10.000… Om man ska hårddra det!! Som flera skrivit har jag fått uppfattningen att du tycker att han är en killhäst och det är liksom inget fel i det, vissa hästar är SÅ fina men passar liksom inte ens ridning eller det läget man är i just för tillfället och då är det verkligen värt att sälja tycker jag rent personligen. Men som sagt, känner du starkt för det ska du inte sälja bara för att. Men rent ekonomiskt, med tanke på att du säkert betalar Björn för att rida honom (? för övrigt grymt bra investering isf, han verkar hantera honom toppen!), verkar det vara perfekt läge att sälja!

 22. Jessica E skriver:

  Sälj efter Falsterbo (om han kvalar…annars direkt!) för att ordna upp din ekonomi och för att kunna starta din avgiftning! Mycket kan hända på ett år och han kan skada sig och då får du inga pengar alls…

 23. Ellinor skriver:

  Svår fråga att besvara. Frågan är om han är en häst som passar dig? En häst du trivs att rida? Eller kanske kommer han mer till sin fulla rätt med någon annan ryttare? Det är väl frågorna du bör ställa dig själv för att kunna ta ett beslut. Om du nu köpte in honom för att sälja och beslutar dig för en försäljning tycker jag absolut att du ska ta samtliga bud i beaktning oavsett land. Visst är det kul att kunna följa en häst men business är ju alltid business.

 24. Hanna skriver:

  Jag tycker, som flera andra har skrivit, att du borde sälja Sanno.
  Om du känner att han har en chans att kvala till Falsterbo är det såklart en fördel rent prismässigt att han gått där och då kan du vänta tills efter tävlingarna. Men annars skulle jag lägga ut en annons på en gång, då det alltid finns en risk att hästen blir skadad.. Med dom pengarna kan du ju betala av skulden till skatteverket och kanske räcker pengarna även till avvänjningen.
  För mig är det ett självklart val.. Det finns alltid hästar med ”Det”. Du har ju själv hittat det i flera stycken.. Lalle, Bambo, Sanno, Hingsten, Corvara..

  Sätt ditt eget välmående först den här gången 🙂

 25. Amanda skriver:

  Tycker om bloggen mycket men snälla, vakna lite. Du säger att du har det tufft ekonomiskt med skuld osv samtidigt så påstår du att i princip alla dina hästar är framtida WC hästar (…), jag får inte ihop det.

  1. Tyra Sjöstedt skriver:

   Amanda- Mitt företag är en helt annan sak än min privata ekonomi, och ja- jag har investerat alla mina privata pengar i mitt företag. Jag har aldrig sagt att Sanno är en världskupphäst, det är du som skriver. Men för att sammanfatta så måste du skilja på privat och företag. Mina hästar är inköpta på mitt företag och har inget med min privata ekonomi att göra. Kram

 26. Moa skriver:

  När du fått svar om hur det är med Lalle tycker jag du kan fatta ett beslut
  1. Om Lalle är på bättringsvägen så sälj Sanno, ( ev efter Falsterbo då priset kan tänkas gå upp) Lalle är en häst som jag tror alla vet passar dig så bra, hoppas hoppas
  2. Är det inte så bra med Lalle 🙁 så tycker jag du ska satsa på att träna ihop dig med Sanno. Ni skulle bli ett jättebra team

  Kramis

 27. Frida "Bengan" skriver:

  Jag tycker du ska behålla sötnosen! Du har bra hand om hästar och det ska bli kul och se vad ni har för framtid tillsammans! 🙂

  Alla skriver att du ska sälja för en skada kan komma så fort och bla bla bla.. Vafan?! Detta är en sport!!! Så kan inte en elit idrottare tänka. Man måste våga satsa för att vinna Tyra. Och det vet jag innerst inne att du vet. Du har riktigt bra guldkorn i ditt stall nu. KÖR säger jag!! Du verkar ha bra tjejer omkring dig med, och kul med killen! 🙂

  Jag tycker absolut du ska satsa på fina killen Sanno. Dom framstegen han gjort det senaste, tänk då om 1 år då ja?! Han är som många av dina hästar, en ospliad diamant. 🙂

  Jag hejar på dig Tyra!!! TYRA TEAM ROCK!!

  Kram

 28. W skriver:

  Eftersom du tvivlar (såklart förståeligt) på hur du ska göra så är det nog ändå något som säger att du kanske ska sälja han. Jag har varit i liknande sits när jag hade hästar och det blev bra i slutändan. Kram till dig

 29. jessie skriver:

  hej när man läser dig blogg verkar det inte som du rider dina hästar varje dag och nu när du i princip bara har en häst att rida borde du ju kunna lägga all tid på just den hästen. För mig är ridning ett samspel mellan häst och ryttare och något man hittar genom många timmar i sadeln och jag undrar bara hur och om du känner att du hittar detta samspel när du inte verkar rida mer än på hoppträningar och tävlingar?..mvh jessica

 30. Amanda skriver:

  Då har jag missuppfattat! Sorry. Tyckte jag läste i någon resultatlista att du privat stod som ägare, stämmer inte det är det ju en helt annan femma. Drog slutsats om WC med höga klasser samt att jag fått för mig du skrivit det innan. Men tack för svar, då förstår jag och tar tillbaka min kommentar!

 31. Frida skriver:

  Mitt hjärta säger behåll Sannno, men efter lite hjärnaktivitet så tycker jag följande;
  Avvakta till att börja med och se vad som händer med Lalle. Kommer Lalle att fungera igen? Du vet ju mer inom en snar framtid, du kan lika gärna vänta en vecka med att sälja Sanno.

  Vid god prognos på Lalle så sälj Sanno. Vid dålig prognos på Lalle, ta dig en rejäl funderare DÅ huruvida du ska sälja Sanno eller inte.

  Ett alternativ är ju även att sälja Lalle till någon som inte vill tävla lika högt….

 32. Kaptenen skriver:

  Han är luuugn!!! Han är med mig! Säljer du Sanno så gör jag slut med dig, DVD…

  1. Tyra Sjöstedt skriver:

   Kaptenen- Hahaha neeeej! Då säljer jag honom aldrig!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »