Allmänt

Vilka hästar behåller jag?

Hej! Men vet ni? Sanno åkte idag! Han åker till Björn som ska ta med honom till Västervik och tävla i helgen. Hingsten har inte fått sitt pass ÄN…. grrrrrRRRR men det är på gång. Så vi byter ut honom mot Sanno i Västervik. Hinner hingstens pass komma så åker de båda! Vore ju helt underbart, men tyvärr tror jag inte det är rimligt eftersom det tar ett tag att få licensen och han har ingen licens än 🙁

Jag har många intressenter på Sanno, som jag skrivit. Men jag tvekar…igen…jag vet jag hatar mig själv också så ni behöver inte kommentera det, haha. Men de båda är så fina. Om jag inte ska rida dom så måste jag få äga, haha. Hingsten fick lovord från både Pether och Malin igår vilket är en stor bekräftelse! Sanno kommer garanterat också få det tror jag då jag personligen tycker han är mer ”kommersiell” och ja, har DET. Idag red och hoppade Björn Sanno. Vi filmade- yes! Det kommer upp här sen.

Det absolut roligaste med Sanno är att han VILL lära sig. Han förstår och är otroligt arbetsvillig och det betyder mycket. Hoppa kan han, men han måste hålla samma tempo och inte dra för att han blir för övertaggad. Men det tror jag att Björn kommer ”Solve it out” så att säga. Han gillade Sanno väldigt mkt och tror på honom- vilket jag tycker är A och O i första hand. Jag skulle aldrig lämna bort en häst på utbildning om de inte gillade hästen, aldrig. Det är så viktigt för mig. Och framförallt eftersom jag inte vet om jag vill sälja en utan ha en duktig ryttare som tävlar med mina hästar.

Det känns väldigt bra. Jag känner mig så lättad över att Sanno och Hingsten nu får full fokus på sig själva. Någon som tränar dom bra, och hela dagarna. Kanske lite jogg på morgonen och trim på kvällen och mkt teknik. Som ni vet mår jag inte bäst och kommer behöva vara borta från ridningen en månad i slutet av sommaren efter alla tävlingar. Ni får läsa mer och varför på tyras.se om ni missat det här. Jag kommer behålla Bambo, Lalle och Corvara för full fokus och träning i stallet. Kommer fortsätta låta Abbe rida Corvara nu och sedan vill jag lämna henne hos Lisa-Maria några månader då det passar perfekt för mig i mitt liv och för att jag vet att LM kommer göra under med Corvara.

Så eftersom Lalle-man är skadad så har jag bara Bambo. Känns helt tomt. Idag när Sanno åkte så bah ”Jaha dax att rida hästar….häst..!? What? EN ridbar häst hemma just nu för mig? Sjukt. Blev dock ingen ridning utan träning från marken. Först longering sen massor av lydnad från marken. Bambo fattade typ ingenting till en början, blev duktig men han är oerhört intresserad av annat. Tror de glömde klippa av allt vid kastreringen. Han gnäggar hela väggen ner till ridhuset, visar upp sig och berättar ”Här kommer jag”, och sedan känns det som att han har sååå mycket i huvudet. Jag vill få honom mer avslappnad, så jag ska träna mer från marken.

Här är lite hästar jag äger/ägt. Sjukt, listan börjar fyllas på. Då ligger inte Corvara eller hingsten med än:

hastar

19 svar till “Vilka hästar behåller jag?

 1. Moa skriver:

  Vilka klasser blur det i Västervik?? 🙂 jag ska också ditt!!

 2. Moa skriver:

  Blir***

 3. Linn skriver:

  Hej! Jag har för mig att man får tävla även om inte licensen har gått igenom/man har fått den än, så länge du har beställt den så ska de gå 🙂

 4. Spännande att se hur det går för hingsten och Sanno, synd att du inte akn rida dem själv bara.

 5. Emelie skriver:

  Ska du tävla i Västervik? kul i så fall 😉

 6. Åsa skriver:

  Det låter lite dyrt att ha så många hästar som man inte klarar av att rida/utbilda själv utan måste lämna iväg i till andra. Får man fråga vad det kostar i månaden per häst, eller är sånt hemligt? Runt 4000-5000 kr/häst eller?
  Hur blir det med din beridare och hästskötare nu, sägs de upp?
  Måste kännas snopet att anställa en beridare och så måste du endå köpa in proffshjälp…

 7. Hanna :* skriver:

  sluta dissa doris </3

 8. Mallan skriver:

  Nej, nej, nej! Läs i TR, licensen är inte giltig förrän den är godkänd och betald i TDB. Startar man utan giltig licens blir det 1500kr i böter och resultaten stryks. De pengarna kan man ha roligare för!

 9. My skriver:

  Äntligen äntligen,riktigt härligt att läsa hur fint du planerar för dina hästar dels för att hästarna skall göra framsteg men mest för att du äntligen verkar sträva efter att göra plats för ditt eget tillfrisknande.
  Spelar väl ingen roll om du har ekonomi att behålla alla dina hästar men lämnar över till andra ryttare bara du mår bra .

 10. Kristina skriver:

  Vem är Lamborghini? *hjärnsläpp*

 11. Trea skriver:

  Jag scannade in passet för min häst (för licens) och fick den godkänd samma dag! 😀

 12. Emilia skriver:

  Jag hade också behållit Bambo! Me like him very much! 😉

 13. malin skriver:

  och inte doris!!

 14. Jessica E skriver:

  Kristina: Lamborghini är väl Laban som gick tillbaka till Pontus W..?!

 15. Sara skriver:

  Har köpt en häst från Holland, som ju inte är registrerad här i Sverige. Hur gjorde du med dina hästar du köpte från andra länder? Vet att man kan registera dom i Sverige, men hur gör man? Behöver man göra IDkontroll och sen skicka in pass och så?

 16. Nathalie skriver:

  Lamborghini är Laban va? Vore kul om du skrev vart de är o vad tanken med det oxå, långtidsfodervärd, tillfälligt etc.. 9 st hästar då alltså allt som allt 🙂 tycker det är fint o bra att du är så noga med hemmen o inte bara säljer utan lånar ut dem du tror/känner extra mkt för :-kr

 17. Josefina skriver:

  Kul ! Jag beger mig mot Västervik med mina kusar imorgon så då antar jag att man får se sanno och Björn live 🙂

 18. Linn J skriver:

  Har du köpt häst från ex Holland behöver du bara fixa licens, står exakt vilka papper de vill ha på ridsport! Är några sidor ur passet man kan scanna o mejla in för snabbt få de löst!
  Du kan även svenskregga så du får ett svenskt reg nr men de är en ganska onödig kostnad om du inte tänkt ta föl el liknande! Du blir även av med passet ett tag då de skall skickas in till Asvh o de är inte snabbast i landet:)
  Vi handlade lite med hästar förut o först svenskregga vi alla då vi trodde de var så man gjorde men sista hästarna har vi skippat detta på! Svenskreggade min hingst men de är bara för att vi kanske ska använda honom i aveln framigenom:-)

 19. åsa skriver:

  Skulle vara roligt att få en rapport om hur Björn upplevde Sanno.
  Såg att han hoppade 110 igår med 16 fel och 110 i dag med 27 fel.
  River han, eller är han så på att det kanske är volter inräknade i felen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »