Allmänt

Plan och status för alla mina hästar

Hej, många vill ha en uppdatering om vad som händer med hästarna, vilka jag har och vad planen är. Så självklart tänkte jag skriva ner det. Så här kommer det… gud, jag äger SJU hästar. Galet! Haha insåg det nu… Här kommer info om alla mina hästar:

* Landfried – Min älskade stjärna som jag har haft längst tid av alla här. Här har vi ju hästen som passar mig bäst och som jag känner in och utantill… ni skulle kunna väcka mig mitt i natten och sätta på en ögonbindel på mig så skulle jag kunna hoppa en 1,40 bana med Lalle…baklänges! haha… Dock så har han åkt på en skada som har varit långvarig, men det visade inget på röntgen så det var skönt. Så nu har vi fått en remiss till Uppsala för att scinta honom.

Jag hoppas och ber till högra makter att Lalle kommer tillbaka igen. Han är 13 år men ska ju absolut klara av många år till. Så nu låter jag bara tiden gå, han går i hagen, borstas varje dag, har spiktäcke varje dag och går promenader. Han behandlas som en stjärna även om han inte tävlas, så håller vi tummarna för att han kan bli återställd och inte utdömd.

* Sanno – Planen är att sälja, det kommer en familj och testar honom nu på Söndag faktiskt. Han är sååå fin och varje gång jag ser honom så ändrar jag mig för att sälja. Så därför har jag låtit min beridare rida Sanno nu för jag tycker om honom så mycket. Men jag köpte in honom för att sälja honom och hitta det perfekta hemmet. Det här är en häst som har allt och han har DET. Både otroligt fin i dressyr och ett hopp i sig som är lite ”one million jump”. Har fina gångarter och extremt mycket potential. Men här är planen att sälja honom och det kommer absolut inte vara svårt att sälja honom, har många intressenter som vill provrida och jag har inte ens lagt ut honom på annons. Men den nya ägaren till Sanno kommer göra sitt livs kap tror jag.

* Hingsten – Hingsten har fått åka till duktiga Björn Svensson (ingen hemsida). Här ska han utbildas vidare och så är målet att försöka kvala in honom till Falsterbo. Jag ser stor potential i hingsten. Han köptes också in för försäljning och det kommer bli lättare att sälja honom för han är inte min typ av häst. Däremot så tror jag att han kan gå riktigt långt, så jag vill inte sälja honom än. Det är en mans-häst skulle jag säga, så nu står han hos Björn och så får vi verkligen hoppas att de kvalar in och får tävla i Falsterbo! Blir det succé så kanske jag fortsätter att låta Björn rida och tävla honom, det är rätt kul att sitta på läktaren också, haha.

* Doris –  Doris rids av sina små medryttare Lovis och August. Hon trivs så bra och she is living the dream, det lovar jag.

* Corvara – Den här lilla tjejen. Kan inte förstå hur världens sötaste och keligaste häst kan ha så mycket i huvudet. Hon har varit väldigt bråkig och hon har aldrig riktigt släppt. Nu har jag låtit henne stå hos supertalangen Lisa-Maria Norlander. Lisa-Maria är en jätteduktig unghästutbildare och har bland annat några av Malin Baryards hästar i stallet nu. Här har ni hennes hemsida om ni är nyfikna på att prata med henne, träna eller lämna in en häst på utbildning.

Till en början är det LMs kille Abbe som rider henne, för han är väldigt duktig med problemhästar. Men efter det så kommer jag nog ha hennes hos Lisa ett tag till och låta henne rida (beroende på hur det går) eftersom jag kommer behöva lägga all tid på min nedtrappning nu. Men planen är att jag ska börja rida henne lite sen. Jag tror, att OM det släpper med Corvara så kommer hon absolut vara mina bästa häst genom tiderna. En blandning av Lalle och Bambos alla bra sidor typ. Så jag hoppas här också att hon släpper- men det går framåt, Abbe är jätteduktig och det har blivit lite skillnad, hon bråkar inte lika mycket nu och det är bra.

* Dario – Dario står hos tjejerna i Sala Seniorlag och nu satsar dom för att tävla Dario i SM i voltige. Han kommer vara till salu efter SM, och jag hoppas han kan säljas till ett voltige-lag då han ÄLSKAR det. Han älskar uppmärksamheten, tänk vad mkt uppmärksamhet han får från ett helt lag med tjejer. Och en stor vit häst är väl det mest perfekta man kan ha? Han är alltså inte såld utan ska säljas efter SM som går av stapeln i September och jag minns rätt. Men han mår superbra och är frisk som en nötkärna som vanligt 🙂

* Bambolero – Det här kommer vara min framtida tävlingshäst som jag INTE kommer sälja. Många kända namn har varit på och frågat om Bambo är till salu faktiskt. Det är väldigt kul att få bekräftat att man har en fin häst. Bambo köpte jag genom ett fel-köp. Eller jag köpte en häst från Holland som kom hit och var lite oren i ett framben (tror jag det var minns inte), kanske efter en lång resa- vad vet jag? Den passade inte heller så det var ”tur i oturen”. Jag bestämde mig då för att åka ner till Holland och verkligen testa alla hästar så att man till 110% kände sig säker.

Jag dog ju lite när jag såg Bambo, han är ju bara så fin att se på. Dock så kände jag att han hade alldeles för mycket blod och nerver för mig och han var väldigt stark. Kände lite att jag tog mig vatten över huvudet om jag skulle köpa honom. Kommer jag klara av honom? Är han för bra för mig? Men efter lite pepp och stöd så fick jag mer självförtroende och efter jag red honom en 2:a gång på plats så bestämde jag mig. Han har överraskat så HIMLA mycket. Han är sååå mycket finare nu och vi börjar hitta varandra mer och mer.

Idag har vi startat 4 klasser i pay n jump och 2 klasser på tävling och alla har varit felfria. Vårat mål är 1,40 men just nu är målet att träna och hoppa fint i 1,30 klasser. Under sommaren kommer vi tävla på Horse Show och på Österlen och där får vi se hur allt känns. Men det känns väldigt bra i magen när jag tänker på Bambo. Vi fortsätter att träna för Pether Markne och så fortsätter vi kämpa med att han ska gå upp mer i vikt. Nu testar vi riskli ett tag och se om det ger någon effekt 🙂

Björn när han testade hingsten häromveckan 🙂 Följ Björn på instagram om ni vill läsa mer om honom och ”HåkanBråkan” som han döpt hingsten till…kul liksom… sjukt fult! Bjorns82 heter han iallafall på insta om ni har frågor till honom. Han hade lagt upp en film idag med sjukt dålig kvalité på hingsten när de hoppade. Sa till honom på skarpen…. Inga dåliga kvalitétsbilder/videos på mina hästar  i sociala medier!!! ;P

h10

h6 h4

h9 h3 h7 h8 h2 h1

32 svar till “Plan och status för alla mina hästar

 1. Mickan skriver:

  Kul att läsa vad du tänker göra med alla dina hästar 🙂

 2. Jättekul att få läsa om alla hästarna, några har man ju glömt av lite efter att de flyttat och inte tagit så mycket plats i bloggen längre. Hur är det med de du sålt? Berätta gärna om vad se gör/hur de mår/var de bor nu 🙂

 3. mikaela skriver:

  kan ge ett bra och billig tips på få upp hästar i vikt, som använts av gamla bönder mm och inom vården, koka havregrynsgröt och ge, ca 1 liter per dag 🙂 billigt och sett posetiva resultat

 4. Johanna skriver:

  Åh vad roligt att läsa, toppeninlägg! Kram!

 5. Fina hästar har du! 🙂

 6. Signe skriver:

  haha, personligen ÄLSKAR jag namnet håkanbråkan. får mig att le bara av att läsa det. en häst som faktiskt hette så skulle göra min dag.

 7. Håller med Signe om att HåkanBråkan är ett supercharmigt namn. Love it!

 8. Sandra skriver:

  Jätte roligt att läsa om alla hästar. Även jag gillar namnet HåkanBråkan 🙂

 9. Jennifer skriver:

  Min häst rasar lätt i vikt på vintern så jag fodrar med hippogrow alfa och lusern, det har funkat kanon för henne 🙂

 10. Emelie skriver:

  testa ge solrosfrön om du behöver få upp han i vikt! 😀 funkar superbra och behövs inte mycket!! 😀

 11. Linda skriver:

  Krafft 125 är SUPERbra för sporthästar som behöver bli lite rundare.. 🙂 har själv jobbat med GP-hästar och det använde vi på alla de som lätt blev lite för tunna..

 12. Duktiga tjejen skriver:

  Låter som en bunt underbara hästar! 🙂

 13. nessa skriver:

  Jätte kul att läsa! 🙂 Kan du inte sälja dario och hingsten och hålla sanno, jag vill inte du säljer honom!

 14. Marie skriver:

  Är det bara Bambo som du rider själv nu då?

 15. Louise skriver:

  Hehe baklängeshoppning med ögonbindel kanske vore något att satsa på då om de är så enkelt över 140 med tanke på att ni inte är kvalade till 140 i framlängeshoppning med syn 😉

 16. Jessica Wadman skriver:

  Kan du inte skriva deras mankhöjd med? 🙂

 17. Kristina skriver:

  Louise: eeh va? Det står väl ingenstans att det skulle vara baklängeshoppning på tävling? Hemma och tävling är väl ändå två vitt skilda saker.

 18. Carro E skriver:

  Ååh älskar namnet HåkanBråkan 😀

 19. Maria skriver:

  Haha HåkanBråkan är ju genialiskt, snacka om att sticka ut, alla kommer veta vem det är och komma ihåg honom 😀

 20. Katy skriver:

  You have said many times that you are not trying to provoke your readers, but why write something like this then ”ni skulle kunna väcka mig mitt i natten och sätta på en ögonbindel på mig så skulle jag kunna hoppa en 1,40 bana med Lalle…baklänges! haha…”, when you still haven’t qualified for 1.40 with him, and haven’t had a 1.30 round without faults yet? (No offence at all, I think it is really great that you are trying – and 1.30 is higher than I have ever jumped)

  I’m not trying to be critical, but things like this make me think you are the least humble blogger. One day you write that you are just an amateur rider who has lots to learn, and the next you act as if you can do anything and know everything. I’m sure you are good at riding, but it makes you seem unlikable when you constantly provoke your readers by being arrogant. And I really believe that this is the problem when you get critical comments from readers. Maybe it would help to be a bit more humble?”’

  “Arrogance invites ruin; humility receives benefits.”

 21. Linn skriver:

  Hingsten har ju två olika träns på bilderna och då undrar jag om ni bytte träns eller om det är två olika tillfällen? Btw kul.att läsa om hästarna!:)

 22. emma skriver:

  Vad roligt med lite info om hästarna! Vet inte om du vill ha tips men krafft muskel är väldigt bra om hästen behöver mer protein. Det är inte så mycket socker och stärkelse i heller och går ju att kombinera med annat. Men tänker bara för att få upp proteinet lite om det behövs. =)

 23. Cicci skriver:

  Luzern i form av hackad strå är det jag märkt funkat bäst för att få upp hästar i hull 🙂 eftersom det är grovfoder mixtrar man inte lika mycket med magen på dem och det går att ge stora mängder 🙂

 24. Agnes skriver:

  håkanbråkan är ju ett sjukt bra namn! charmigt och roligt och något som gör att man kommer lägga märke till och komma ihåg honom!

 25. Emelie skriver:

  Lycka till på tävlingen imorgon, Tyra! Följer dig på Equipe Online 🙂
  Kram!

 26. Jättekul med denna typ av inlägg, gärna mer sånt!

 27. Isabelle skriver:

  Hej, kan inte du göra en intervju med han som arbetar med Corvora. Hade varit jätte intressant att höra från honom hur han jobbar vilka problem han har mått och vilka framgångar som har nåtts 🙂 plus att vi får höra hur charmtrollet har det 🙂
  Kram

 28. Kaptenen skriver:

  Tyra… De e bara att inse,mitt namn på hingstepöjken är underbart och älskat av alla! HåkanBråkan Rockar!

 29. Lotta skriver:

  Jag kan rekommendera att fodra med holländska Havens på hästar som har svårt att gå upp i vikt. Vi använder då Dravers brock som är sportvarienten av foder och ger ca 2-3kg/dag beroende på häst.

 30. Denise skriver:

  Hej Tyra! Jag behöver desperat få lite goda råd! Har fått ett erbjudande att få börja rida en travare men börjar tveka på om det över huvud taget är möjligt.
  Hästen är 17 år och är inte riden på hela 7 år! Den är super snäll o så så för den delen är det ingen tvekan. Min plan var att under en låååång tid från marken jobba upp ryggmusklerna på den med hjälp av klättring mm. Men nu när jag varit och träffat den börjar jag tvivla om det över huvud taget är möjligt att kunna bygga upp den så pass att det går att rida den…
  Jag vill inte ge upp men jag vill inte på något vis skada hästen eller riskera den något sätt heller. Så vad tror ni rent spontant?
  VÄLDIGT tacksam för svar, också från andra läsare med erfarenhet av samma område 🙂

 31. Angelika skriver:

  Istället för att trycka i hästen massa kraftfoder så sluta ge de istället och ge MYCKET hö istället så dem orkar äta stråfoder eftersom de är viktigast! Samt lucern och korn, det är en bra komb och fettgivande utan energi. Men små mängder.
  Och INTE olja, otroligt farligt för gallan. Och heller inte krafft pellets då de blir som cement i magen på hästen och de ökar risken flr kolik. ( testa blöt upp krafft pellets och känn på klumpen så får du se)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »