Allmänt

Idag stod hoppning på schemat…

Tänkte hoppa alla, men efter att ha kämpat gärnet med Sanno så orkade jag bara hoppa Bambo efter så jag får hoppa hinsgten imorn. Behöver språng i kroppen inför pay n jump på lördag- hoppning är ju en färskvara. Sanno är ett KRUTPAKET av hög kaliber kan jag säga– det är det mest perfekta ordet för att beskriva honom. Ordet för Bambo är PERFEKTION. Jag önskade helt ärligt att alla skulle kunna få sitta upp på Bambo och känna. Många av er har önskat att jag skulle låta läsare rida mina hästar. Med Lalle skulle det inte gå för han är för känslig, han skulle kunna förstöras efter ett sånt pass. Men de andra är mycket bättre- så varför inte lotta ut det nån gång?

Dock skulle jag inte sätta upp någon på Sanno just nu, det skulle innebära livsfara. Herregud, han är så stark så vi ska trycka in lydnad på honom enda från hoven till örat, haha. Jag är inte nöjd med honom på backen när man hoppar, han blir så övertaggad. Men för att försvara honom lite så var det första hoppningen utomhus för i år. Så det är väl okej. Men vad tycker ni, en utlottning och få komma och rida Bambo?

Har både filmer och bilder från idag och det kommer. Tids nog, haha. Här hoppar vi en oxer som ligger på 125, det är svårt att se… Och detta är inga små korta hinderstöd, utan de är 180 höga…. Så hoppa, det kan han ju så det sjunger om det, men det visste jag redan… Men han slänger sig iväg som ni ser. Vill att han stannar upp mer innan hindret, tänker till och hoppar mer uppåt än långt. Det ska vi jobba järnet på. Bom före, hinder och bom efter…Lydnad lydnad och lydnad. Kommer hålla mig till mindre banor tills det sitter. Han skenar just nu iväg efter hindren. Ska visa filmerna och jag kommer inte klippa bort det eller förfina något, lovar!

Det var till och med en gång vi kom in i kombinationen, hade 9,5 meter mellan (hade då lägre höjder) och första hindret går bra men så drog han iväg och försöke hoppa allt på ett språng mellan istället för 2. Slutade med en liten krasch, eller nej inte krasch, han rev frambommen… Men det coola med Sanno är just att han är så sjukt orädd och cool. Andra hade kanske tvekat andra gången, men vi kom igen och han hoppade precis som vanligt, fint och utan att överhoppa sig då. Ett hjärta av guld och kämparglädje är 50% i hoppningen för en häst tycker jag.

Sanno idag då, ursäkta min sits. Hatar att hoppa i den här sadeln, den är för liten så jag fastnar lite med rumpi, hihi:

IMG_4229

Bambo är bäst! Åh så fin han är! 1,40 and he is playing around!

IMG_4399IMG_4401

28 svar till “Idag stod hoppning på schemat…

 1. Mickan skriver:

  Galet fina hästar! Tycker absolut du ska lotta ut det, hade varit så kul!

 2. Dixi Wonderland skriver:

  Bambo är riktigt fin 😀

 3. Emilia skriver:

  Kul att se ridbilder igen =D

 4. Erika skriver:

  Ja hoppa kan han då! Men han är ju sååå himla smal 🙁 Är han svår att få upp i hull eller äter han dåligt?

 5. Ida skriver:

  Bambo, vilken panter! Han kommer bli så jäkla grym!

 6. Maria skriver:

  OJ vilket häftigt pris att få komma och rida Bambo! Nu är jag dressyrryttare och hoppar in en cm över en meter haha, men för någon som verkligen brinner för hoppningen men som kanske inte har någon kanonhäst kan det nog vara en riktig dröm och sporre att bli ännu bättre och få kunna äga en sådan häst själv i framtiden.
  Hoppas att du och Bamo kommer komma ut och tävla lite innan han blir såld, som jag antar att han kommer bli så småningom.

 7. Ellen Sundqvist skriver:

  Åhh va fina de är!!!!
  Det hade vart jättekul om du hade haft en sån utlottning! 😀 😀 😀 😀 :*

 8. Sofie skriver:

  Najs! Så fina hästar du har och du är så duktig!

  Älskar Bambos överläpp på första bilden på honom! Haha SÅ SÖTT!

  Kram till dig Tyra!

 9. Emelie skriver:

  Åhhh hade vart kul att komma till dig och bara få va med och även sitta på Bambo 😀

 10. jessica skriver:

  Härligt! Har också hoppat! Gick från 115 till 130 på en träning!
  På min galopp häst!
  Film finns på bloggen
  http://jessica-hast.blogspot.se/

 11. Fantastiskt fina h’star du har, ska bli kul att f[ se filmer s[ man f[r lite mer koll p[ b[de Sanno och Bambo.

 12. petra skriver:

  Att få komma och träffa dig + att rida bambo asså woooow det är ju en dröm som skulle gå i uppfyllelse för många här tror jag! 😀

 13. hopperyttare skriver:

  Sanno lägger inte tungan över bettet ??

 14. Åh båda är så fina! Bambo gillar jag dock mest 😀

 15. Vad kul det är att du är hemma igen så bloggen får innehålla lite ”vardag med hästar” igen, eller vad man ska säga. Kul att du berättar hur det går även när det går mindre bra. Var Sanno med på den P&Jn du hoppade innan resan? Ser fram emot att få se hästarna i rörelse sen när filmerna kommer upp 🙂

 16. really? skriver:

  vet du? du borde fan starta en ponnyridskola i liten skala, där hästarnas mående prioriteras i första hand. tror du skulle bli en fantastiskt bra ridlärare för dom yngre. =))

 17. Kul att se lite bilder! Bambo ser så jäkla häftig ut 🙂

 18. Sofia skriver:

  Utlottning av att rida Bambo vore så himla roligt!! 🙂

 19. Ida skriver:

  Hej, jag har en fråga som jag skulle bli jätteglad om du svarade på. Min ponny blir jätte taggad i galoppfattningarna och efter hindrena, efter 2-5 sekunder går det att få kontakt igen, men så fort han känner galoppskänkeln eller landar efter ett hinder drar han iväg. Jag undrar om du har något bra tips? Någon övning som är bra?

 20. Elin skriver:

  Kan du inte lägga upp lite tips på övningar du ska göra med Sanno där du får honom att stanna upp och hoppa högre? Jag har samma problem med min häst, hon slänger sig över i rasande fart utan att lyfta ordentligt på hovarna och det blir mer nedåt-framåt istället för uppåt/framåt. Svårt att förklara men det låter lite som samma grej som Sanno håller på med …

 21. Jess skriver:

  Jag förstår till hundra % om du inte vill låta läsare rida dina hästar. Men inland tror du att du är duktigast av alla typ! GLÖM INTE att vissa av dina läsare faktiskt rider o tävlar på hög nivå och även dom har fina hästar och KAN rida!! Sen att man behöver lära känna hästen osv det är självklart om man har en känslig häst. Men på dig låter det som att du inte vågar sätta upp en läsare för att de inte klarar av honom..det är just lalle jag tänker på nu.

  1. Tyra Sjöstedt skriver:

   Jess- haha ja fast jag tror inte dom som är på den nivån skulle tävla om att komma och rida mina hästar;P

 22. Jasmine H skriver:

  Ja det skulle vara gör roligt 😀

 23. Karin skriver:

  Kul ide med läsare som får komma och ”provrida”, men var beredd på att det kan komma att bli någon antingen väldigt ung, eller någon väldigt oerfaren. Har man aldrig ridit annat än på ridskola eller en ”hobbyhäst” kan det nog bli smått obehagligt för alla parter att testa någon av dina hästar som alla verkar ha rätt mycket ”blod”.

  Min ena häst som är 16år kan vem som helst rida, han styr upp läget och håller sig i närheten av mig om någon oerfaren sitter upp. Däremot min 7åring skulle jag aldrig våga sätta upp någon oerfaren på, ens på longerlina, hon är barnslig och även väldigt känslig både för skänkel och i munnen – skulle vara farligt.

 24. Sandra skriver:

  Kan du inte göra ett avsnitt med riding by Tyra med Sanno? typ hur man får hästen att hoppa upp sig mer, skulle vara jätteroligt att titta på! Sanno är min favorithäst utav dom du har så skulle vara kul att se fler bilder och filmer och även på Doris <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »