Allmänt

Jag är så ridsugen!!!

Hej! Nu har snart två veckor ÄNTLIGEN gått, jag och Annica måste vara dom enda människorna på jorden som velat hem så mycket under en fantastisk resa till paradiset, haha. Men jag längtar hem SÅ mycket! Vill rida! Det är så jättetråkigt, men precis efter vi åkt så vrickade Lalle till sig i hagen och han är fortfarande lite halt på volten. Rakt spår går bra men inte på volt. Åh Lalle, varför gör du såhär? Förstå att jag inte tävlat Lalle på 8 månader?????? Det känns i hjärtat 🙁

När ens bästa häst är skadad så faller man isär lite. Det har varit under så lång tid nu och jag har gett honom ALL tid i världen att reparera sig så han skulle bli helt frisk. Och vad gör han? Springer iväg och vrickar sig i hagen? Men men, det tar sig ju men man blir så låg. Får vara glad över de jag har men Lalle är ju Lalle, och det är han jag kan in och utantill. Och av alla hästar så är Lalle den häst som måste miljötränas och hoppas mest av alla för att kunna göra bra ifrån sig på en bana och inte skita ner sig över en blank planka… det tar ett tag att komma in i det för honom, så ja..suck. Känns väldigt tråkigt.

Men men, första tävlingen blir en liten på Vikbolandet tror jag. Tar nog med Sanno och Bambo, och Hingsten. Men hur gör man om han inte har något namn? Haha, kan man tävla då!? Sedan är det en pay n jump på Skogslotten ganska snart när jag kommer hem. Det är då Doris och hennes medryttare ska vara med och hoppa 10 cm, så dit måste jag ju! Funderar på att åka med 3 hästar så jag får in känslan lite. Det gick ju bra sist innan jag åkte.

Det var skitkul att läsa era kommentarer om vem ni hade sålt och vem ni hade haft kvar utav mina hästar. Shit vad blandat alltså! Och kul att läsa att så många av er som läser här tävlar 150! Haha *blink*. Vissa vill äga Corvara och vissa tror att det aldrig kommer bli häst av henne. Och DET motiverar mig! Jag ska trycka upp den infon i era fina små rumpor en vacker dag här hahaha 😉 Hon SKA bli bra, hon ska bli bäst av alla mina hästar, det vet jag innerst inne. Men jag kan förstå vad ni menar, fy tusan vilken bitch hon kan vara, haha. Hörs sen, puss på er

Haha kommer ni ihåg plåtningen för första kollektionen av Star Rider? Dessa bilder får mig att le 😀 Har jobbat jättemkt med nya kollektionen när jag varit i Thailand. SNART är den på g att produceras, nu är det bara små justeringar kvar och de kommer bli så mkt bättre och snyggare nu, eller ah- ni ska få se! Dock så vet jag redan vad jag ska designa till nästa kollektion. Då jäklar, då gör jag något som inte finns och jag kommer balla ur lite i design och material-val. Ska bli SÅÅÅÅ kul att lansera den. Men nu tar vi en sak i taget 🙂

behind2 behind1

 

34 svar till “Jag är så ridsugen!!!

 1. Elin skriver:

  Hingsten har väl ett hästpass och där måste det väl finnas ett namn som ni kan använda på tävling, även om ni tar ett annat till vardags i stallet 🙂

 2. Louise skriver:

  Nu var ju inte jag en av dem som hade sålt Corvara, men jag kan tänka mig att många som ”valde” att sälja henne kanske även inser sin egen förmåga och inser att för dem så är det att ta sig vatten över huvudet att ha en sådan häst. Bara för att man själv inte vill ha henne för att man tror att man själv aldrig kommer få ordning på henne så behöver man ju inte få något uppkört i röven för det. Det kan vara mycket bättre att känna till sin begränsning. Men visst om några bara säger att corvara allmänt aldrig kommer bli bra för att hon verkar knäpp kan du ju köra upp ngt i röven på dem när hon blivit bra. Men endel kanske förstår att hon är försvår för dem och att någon annan kan göra det bättre 🙂

 3. Lollo skriver:

  Tänkte bara säga att jag har en ponny som jag haft sen hon var 1 1/2 år och hon är 9 år nu. Som du beskriver corven så låter de väldigt lika. Hon har alltid vart jätte taggad och busig i hoppningen , mycket bock och bus men såfort man kommer in på en ridbana utan hinder så förvandlas hon till ett monster och vägrar dressyrarbete helt. Hon är ganska hårt i huvudet i övrigt och ogillar de flesta människorna därför har jag valt att behålla henne trots att jag inte får rida ponny längre. Jag har tagit föl på henne och dom har blivit helt fantastiska men med en vilja av stål så det gäller att få över dem på sin sida. Vi har iaf löst det så med mitt sto att hon får ridas mest i skogen och hittar jag ett gärde så gör jag lite dressyrarbete där, kanske 10 minuter och när hon då samarbetar får hon alltid hoppa några språng i skogen efteråt och hon har blivit en helt annan häst sen dess. Ett superbra tips för att få hästen arbetsvillig och positiv. Jag tror vi kommer få se corven ute på de stora banorna 🙂

 4. Sabina skriver:

  Alla hästar i Sverige (Och EU) måste ju ha pass.
  Står det inte något namn i hans pass??

  Kopierat från Jordbruksverkets sida
  ”Tydligare regler för hästpass
  Alla hästar i EU ska ha hästpass. Detta gäller alla hästar oavsett ålder eller ras. Ett hästpass gäller hela hästens liv. Detta betyder att om du har en häst med godkänt EU-pass behöver du inte byta ut detta. Om du däremot har en häst som inte har ett pass måste du ansöka om detta. Om din häst är född den 30 juni eller tidigare ska den ha pass den 31 december samma år. Om din häst är född den 1 juli eller senare ska den ha pass senast då den är sex månader.”

  Längre ner står det också:
  ”Registrera din importerade häst i Sverige
  Kravet på pass gäller även importerade hästar. Har hästen ett pass utfärdat i EU ska du inte ansöka om ett nytt pass. Om du däremot importerar en häst från ett land utanför EU måste du kontakta en avelsorganisation inom 30 dagar för att ansöka om ett pass eller för att registrera din häst. Din avelsorganisation kan informera dig om vad som gäller för just din häst.”

  Du kan läsa mer här:
  https://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/djur/olikaslagsdjur/hastar/hastpass.4.1cb85c4511eca55276c80001096.html

 5. ylva skriver:

  för att lösa licens och finnas i tdb behövs ju ett namn, men det är ju bara att välja ett 🙂 min häst har inget namn i passet men det har inte varit några problem att det inte står något där…

 6. Maria skriver:

  MEN vad spännande det ska bli att se nya kollektionen, och spännande att läsa vad du skriver om den kommande. Jag brinner verkligen för entreprenörskap och har tusen idéer själv, tyvärr finns ju inte all tid i världen, och heller inte massa pengar att finansiera det med. Men nån gång i framtiden ska jag också, just nu förverkligar jag bara min idé med http://horsemarket.se , och det är väldigt inspirerande att läsa din blogg om allt du tar dig för, önskar få läsa mer om ditt entreprenörskap 🙂

 7. Linnea skriver:

  Ååååååååh John!! Gud vad jag saknar att se honom på blogggen!! 🙁

 8. Elin – Alla hästar har inte ett namn i passet.

  Hör behöver vi bara ange namnet när vi registrerar hästen för tävling, men Sverige känns lite mer komplicerat 😉

 9. Malin skriver:

  Bara för att du aldrig kommer att tävla 150, så betyder ju inte det att vi andra inte gör det. Varför tar du så illa upp av det? Man ska inse sina begränsningar.

  1. Tyra Sjöstedt skriver:

   Malin- Men gud vem har sagt att jag tar illa upp? Jag blir ju jätteglad om det var sant! Var så chockad bara eftersom det är så få ryttare i sverige som tävlar 150! Jag tycker det är jättekul! kram

 10. Ellen skriver:

  Jag var en av dem som svarade att jag hade valt att sälja Corvara pga att jag TROR att hon inte kommer att kunna fungera under press på en tävlingsbana. Personligen vill inte jag lägga tid och energi på hästar som inte vill samarbeta. Om andra vill göra det så har jag ingenting emot det. Jag förstår inte varför du vill trycka upp något i min rumpa bara för att jag inte delar din uppfattning om Corvara!? Känns ju inte spec trevligt, du känner ju inte ens mig!!

 11. Moa skriver:

  Hej, hur kör du till tävling när du har flera hästar som tävlas? Har du lastbil eller liten buss? 🙂

 12. Amanda skriver:

  Hej, jag ska också tävla i Vikbolandet, hoppar du fredag, lördag eller söndag? jag hoppar på söndagen! 🙂 Vore kul att veta, du kanske kan skriva om det sen? 🙂

 13. Elin skriver:

  Hästbilder i den fina vårsolen! http://www.elinoflower.blogg.se

 14. Flisan skriver:

  Usch, de där med vrickningar är lurigt! Min ponny va knappt halt, bara pyttelite på volten men bär han inte hade blivit bra på 2-3 veckor kollade vi honom på klinik och ja de va en liten vrickning och det tog 10 månader innan han friskförklarades.

 15. Anne skriver:

  Men döp hästkraken! ;). Känns ledset att han inte har ett namn. Kanske Stallone (hingst på Italienska tror jag) Eller Camaro, schnyggt!

 16. Charlotte skriver:

  Ett tips är att kolla upp vrickningen hyffsat tidigt ändå. En vrickning är tyvärr inte alltid obetydlig. Min underbaraste tävlingsponny som älskade att tävla och hoppa fick en ”liten vrickning” i hagen. Han blev inte jättehalt men vid röntgen visade det sig att han slitit av ligament som är svårläkta (vilket är en vanlig skillnad mot när de fått sig i en rejäl smäll och mer har ett ”blåmärke”). Triangelmärkning och ingen hoppning mer för hans del. Tyvärr 🙁

  Nu är det ju förhoppningsvis och troligtvis inte så allvarligt för Lalle, men ja, mitt råd är bara att kolla upp det helt enkelt 🙂

  Kram

 17. Nathalie Larsson skriver:

  Det sägs att det är hästar som Corvara som har den där supertalangen, det gäller bara att få fram den! 😉

 18. c skriver:

  Så du frågar efter vilken nivå folk rider på och när dom svara så utgår du direkt ifrån att dom ljuger? Blink* ha ha?? jo jättekul…

 19. Louise skriver:

  Om ifall Corvara inte blir bra, ska du få något upp kört i röven för det då? Ibland har man fel, ibland har man rätt, ibland skiter sig ngt på vägen o ibland händer något positivt på vägen som man heller kanske inte trott. Det kanske inte behöver vara så mycket prestige i vem som hade rätt och vem som hade fel. Går det bra så kul för dig, men måste det också vara lite extra kul för någon annan ”misslyckades med sin gissning” om Corvara. Om någon vill att det ska gå dåligt med C så kan ju den köra upp ngt, men folk som bara tror att det kommer nog inte gå, de tror ju inte det för att vara elaka, utan de är ju bara en bedömning jag gjort. 🙂

 20. åsa skriver:

  Louise – kunder inte ha sagt det bättre själv.
  Som ryttare och hästägare måste man inse sina egna begränsningar till sist.
  Jag tycker Corvara är en super snygg häst, och jag tror sbsolut att hon kan bli bra….Men då måste det finnas kundskap för det, och en massa tid.
  Jag skulle själv inte vilja gå igenom det en gång till, för jag har haft en sån häst (och när hon väl blev bra, så blev hon förbannat bra) men resan dit var tuff…och innebär 1 bryten arm och lilltå för min del =) och jag tror min häst trots allt var lite lättare än Corvara är.
  Så hade Corvara varit min hade jag sålt henne till någon mkt erfarenheter av svåra hästar, eller lånat ut henne en längre tid för tillridning/utbildning och lite tävlig.
  För förlåt Tyra, jag tror inte du har den kundskapen som det gäller med svåra unghästar, även om du verkar vara super, super duktig (men bara för att man är duktig på att rida, så behöver det inte automatiskt innebära att man fixar rida in och utbilda hästar, eller att man kan rida till svåra hästar.
  Och sen, har du verkligen orken till det? med tanker på allt du skriver på andra bloggen, så fattar jag inte hur du orkar ha så många hästar ens….förstår ju att dom åxå är drivkraften, men tror inte många hade fixat må som du skriver att du gör, och ändå fara till stallet och rida och tävla, och dessutom ha så mkt annat på gång (så HEJA!!) Men det känns som du kanske måste tänka på dig själv nu ett tag och fokusera på att bli bättre och bli kvitt ditt pillermissbruk en gång för alla (önskar dig all lycka till)

 21. Frida skriver:

  Sålänge han har ett pass är det lugnt. Är många hästar där just namnrutan i passet är tomt, är han reggad i KWPN eller är han i nåt tyskt förbund? 🙂 min holsteiner stod utan namn i passet men när jag ringde holsteinerförbundet i Tyskland så hade hon visst ett namn, men hon förklarade för mig att dom lämnar blankt i passen om hästen ska ha sponsornamn i framtiden osv 🙂 du får väl döpa han till No Name sålänge haha 😉

 22. Åh jag förstår verkligen hur du känner.

  Jag åkte till Thailand i 3 veckor förra året i oktober. Några veckor innan jag skulle iväg var min häst var i benen och efter att han varit varm ett tag beslutade jag mig att åka till kliniken och kolla han, det gjorde jag 1 veckan innan planet gick. Dem hittade en infektion men inte vars, så han fick antiinflammatoriskt och antibiotika. Detta gav dem under tiden jag var borta och jag var så orolig i mamma hjärtat. Bytte hovslagare i samma veva då jag var borta och den nya hovslagaren hittade massa röta som ätit sig inåt. Var hemskt och jag frågade sedan länge min gamla hovis om han hade röta men ”Nej nej, nicole du svamlar” så tänkte inte mer på det. Allt detta hände då jag var i thailand och han behandlades mot strålröta under tiden jag var borta…

  Längtade så efter att få åka hem och var svårt att njuta och sluta tänka på honom… Jag vet hur du känner dig! Kunde knappt slappna av under semestern och ville bara hem..

 23. Ann-Charlotte skriver:

  Det är rätt många som tävlar/tävlat 150. Kanske inte stadigt men det är väldigt många som varit där mellan varven. Du har ju startat 130 men är ingen ”stadig” ryttare i 130 även om du nosat på den klassen. Sen finns det enormt många som ridit/rider 150 klasser utanför landet också, alla tävlar inte i Sverige.

 24. Cissi skriver:

  Jag svarade aldrig på din fråga, men jag hade sålt Corvara utan att tveka. Inte för att jag inte tror på henne (oftast är det de besvärligaste hästarna som blir bäst) utan för att jag inte tror att jag skulle kunna plocka fram det bästa i henne. Jag hade sålt henne till någon jätteduktig ryttare som är bra på att hantera besvärliga unghästar. Jag skulle bli rädd för henne eftersom jag är så rädd att skada mig och därför skulle det aldrig funka att jag utbildar henne.

  Jag har själv en femåring hemma som är ett tjurigt sto, men hon framstår som ett lamm bredvid vad jag har sett av Corvara.

 25. Sara skriver:

  Det behövs två felfria 1.40 (grundomgång) för att kvala till 1.50. Det är många i Sverige på den nivån 🙂

 26. E skriver:

  Jag vet hur det känns! En av mina två drog på sig det ena efter det andra i ett höet år. Började med en senskada sedan vart det ett stort jack i pannan som fick sys och som hon dessutom drog upp en gång så vi fick sy det igen. Däremellan fick hon ett fult sår på ett framben, hoppade ur sin sjukhage, vrickade sig (i sin sjukhage, hur man nu kan lyckas med det??!) , you name it… Men nu har hon (peppar, peppar) hållt sig frisk i ett år och det har varit fantastiskt. Hon är en helt underbar häst så jag hoppas det håller i sig nu… haha. Hoppas att allt löser sig med Lalle så småningom också! Kram

 27. Sarah skriver:

  Jag såg typ bara två st som skrev att de tävlade 150 :O

 28. Förstår att du är ridsugen, jag fick sluta rida när vi flyttade till Shanghai och sedan dess är jag helt beroende av hästnet och hästbloggar, allt för lite ridkänsla!

 29. Mimmi Nowak skriver:

  Nej, alla hästar har inte namn skrivet i passet. Min import från Tyskland har bara siffror som namn i passet. 😛

 30. Var det inte länge sedan vi fick se filmer? Hoppas verkligen du kommer ihåg att dela med dig av P&J-rundorna när du är hemma igen 🙂 Hoppas även du snart kommer ut på tävlingar så man kan börja följa dig/er där ni faktiskt hör hemma; på tävlingsbanan! 🙂

 31. nikolina skriver:

  Jag blev så sjukt nyfiken när jag kollade på ryttareliten nu, var det corvara som lisen ville köpa??

 32. Fanny skriver:

  Jag håller med Cissi.
  Jag hade sålt Corvara till någon duktig hästmänniska
  eftersom jag inte har kunskapen själv,
  trots att hon är min favorit av alla dina hästar, Tyra.

  Jag tycker dock att det är skitbra att du tror på henne
  och ger henne den tid hon behöver.
  Jättebra att du inte ger upp!

  Kram

 33. Emelie skriver:

  Kan du inte lägga upp en bildbomb på Doris?! Saknar henne enormt mycket på bloggen 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »