Allmänt

Status Corvara

Hej! Tänkte bara säga att Ni kan läsa på tyras.se om dagen på djurhemmet i Thailand, beslutet om Molle och hur man kan hjälpa vanvårdade gatuhundar i Thailand.

Får många frågor om hur det går med Corvara! Som jag sagt innan så har jag lämnat henne åt en professionell kille som är van med problemhästar och unghästar. Det har gått JÄTTEBRA medan jag har varit borta. Och det är väldigt skönt att faktiskt inte vara där och se, för det gäller att sätta gränser och säga åt henne när hon gör fel, och då håller jag mig gärna därifrån till en början. Men han som gör det är superduktig och använder sig även mycket av rösten. Ska bli så himla kul att få se hur det är när jag kommer hem, vad han har för tips, vad han tycker mm. Men han verkar tycka att det här ska gå att lösa, att hon bara är tjurskallig och inget annat. Hon gör tydligen stora framsteg 😀

Hon har ju fått vila nu i en månad innan detta så man kunde ju hoppas på att hon var lite mer arbetsvillig. Det tråkiga med Corvara är att hon under ett helt pass kan vara helt fantastisk och gå jättebra, men ställa sig upp en gång och bocka nån gång. Det är så lite- men ändå alltför mycket, om ni förstår. Och jag har väl inte vågat vara tillräckligt hård när hon gjort det. Inte tillräckligt hård så att hon inte vågar göra det igen iallafall. Men jag ser fram emot att få igång den här lilla korven, för jag är övertygad om att det finns en liten stjärna långt in i henne, och när den kommer fram så kommer den glänsa mer än alla andra. Det tror jag ♥

_DSC4674

22 svar till “Status Corvara

 1. Caroline skriver:

  Vem är hon hos? 🙂

 2. Mickan skriver:

  Tycker det är bra att du inte gett upp hoppet om henne. Ska bli spännande att följa henne och hoppas på stora framsteg snart! 🙂

 3. Maria skriver:

  Hon är så väldigt SÖÖT!

 4. Emma skriver:

  Tycker det är bra att du lämnat bort henne. Inte för att jag inte tror du hade klarat det men för att det kan vara bra med en ny ryttare, nytt ställe och en annan syn på det. Men vad menar du med att hon inte ska våga resa sig? Ska hon inte lära sig att det är kul med en ryttare på ryggen? Inte vara rädd för att göra fel?

 5. soffan skriver:

  Det var klokt av dig att lämna bort henne ett tag! Det är lätt att vara envis och vilja göra allt själv trots att det kanske inte alltid är det bästa 😀 .

 6. Bra att du inte ger upp på Corvara, jag tror precis som du att hon kommer bli toppen om hon börjar samarbeta fullt ut, hästarna med mycket egen vilja blir ofta de bästa till slut.

 7. emilia skriver:

  Att göra fel och göra något farligt kan vara helt olika saker. Jag tror Tyra menar det att om hon reser sig kan det vara farligt och därför får hon inte göra det. Precis som att hon inte får sparka eller springa över henne, för det är farligt – trots att hästen kanske tycker det är skitkul att sparkas eller springa fort oavsett vad som står i vägen 🙂

 8. Elin skriver:

  Bra val! vetr själv hur viktigt det är att få någon duktig att hjälpa en när man kört fast!

  Träningsövning uppe på min blogg och mer kommer! 🙂
  http://www.elinoflower.blogg.se

 9. Louise skriver:

  Tyvärr har jag en 7-åring som gör nästan lika dant, dock är hennes problem att hon inte vill framåt i padock, ute går dock kanon, skritt går bra i padocken men ber man henne om mer stegrar hon eller hoppar iväg och bockar.
  Självklart har vi kollat upp henne efter skador, visade sig vara en gammal skada i ryggraden (utslitet ligament under sadeln), skadan fanns trorligtvis där innan vi köpte henne då veterinären sa att hon skulle behövt minst ett års vila för att det skulle läka, och då vi haft henne i två år i augusti så kan det inte varit hos oss.
  När vi köpte henne och ca ett halvår framåt gick allt kanonbra både ute och inne och sedan kom bakslaget.

  Vet. sa att om det varit hans häst hade han avlivat henne då allt sitter i huvudet på henne, annars tyckte han att vi skulle vara envisa i ridningen och sätta upp någon som verkligen satt kvar utan att bli rädd och sedan då hålla igång henne och ta ut massör osv regelbundet för att hon inte skulle bli stel.

  När jag tänker på corvara så tänker jag på min häst, i stort sett samma problem, bara troligtvis olika orsaker.

  Tänkte på en sak, när ni röntgade henne, kollade ni både rygg och ben då? Gamla skadan på min häst såg man bara på röntgen, han tyckte hon var sjukt mjuk och böjlig i ryggraden i övrigt och enda tecknen på den gamla skadan var att kotorna i ryggraden var skrovliga, något som din vet. kanske missat?

  Men jag kommer själv försöka få ordning på min pålle, men jag är sjukt tacksam om du skriver ut de tips han ger då det troligen även kan hjälpa mig 🙂

 10. Erika skriver:

  Jag tror också att hon besitter enorm kapacitet! Himla bra av dig att lämna bort henne!! Hoppas hon blir av med allt skit hon pysslar med, då kan hon ju gå huur långt som helst. Skulle vara intressant om du tränade med henne för P. Markne sedan 🙂

 11. Therese skriver:

  Det är väl en Cornet Obolensky dotter? 😉 De brukar ha en liten räv bakom örat (som Cornet själv) men är oftast riktigt bra hopphästar. Tror att du gör helt rätt i att inte ge upp! 🙂

 12. Jennifer skriver:

  Vem är hon hos då??:)

 13. Jenny skriver:

  Hoppas det går bättre den här gången!

 14. Sara skriver:

  Härligt att se att du inte ger upp! Jag har haft min häst i 4 år nu, han var 4 år när han köptes och det var först för 1 år sen allt började lossna. Innan var han otroligt svår i ALL hantering, men jag var ändå kär i honom på något sätt. Vägrade ge upp! Nu är jag världens gladaste som har honom och är otroligt stolt över både honom och mig som inte gav upp! 😀

 15. Jennifer skriver:

  Vad bra att du lämnat bort henne!
  Jag tror att sånna hästar med så häftigt humör kan bli riktigt bra, det gäller bara att bli riktigt kompis med dom och få över dom på sin sida. Så man får hästen att använda det där tempramentet på ett annat, bättre sätt!

 16. Danielle skriver:

  Jag har för mig att du bara satt kvar, lugnade henne och sen fortsatte när hon stegrade? Jag kan ha fel. Men på vissa stressade hästar kan ju det funka men min tränare som jobbar med unghästar är lika hård och säger till på direkten spm
  Säkert den person du har lämnat henne till. Stegrar hästen ser man till att hålla sig utom fara och sen välta den… Tex. Det är vad jag har hört i alla fall av ett par duktiga tränare men jag har inte hållt på med stegrande hästar förr.

  Nu tränar jag en unghäst, men än så länge har hon skött sig utmärkt men jag måste vara otroligt konsekvent på vad som är rätt och fel.

  Lycka till 🙂

 17. Denise skriver:

  Tycker det var riktigt bra gjort av dig att du tillslut tog hjälp med henne. Tror det kommer bli jättebra tillslut 🙂

 18. Martine skriver:

  Hvem er hun hos? Kunne du svart meg på mailen min? Har en hest som er fryktelig lik og er veldig usikker på hva jeg skal gjøre med henne. Håper du kan svare meg 🙂

 19. opin skriver:

  Jag trodde du hade lagt ner tyras.se, har inte kommit in på den bloggen på flera månader. Vad är felet tror du?

 20. Isabelle skriver:

  Danielle – vad säger du!? Välta hästen?? Usch och fy, det skulle jag aldrig göra. Har en unghäst som varit helt vild på gränsen till väldigt farlig och rest sig massor. Skulle aldrig få för mig att välta honom. Ingen av mina tränare har tipsat om det heller. Tog mig lite mer en ett halvår innan jag vunnit över honom på min sida. Nu gör han allt för mig men reser sig gör han fortfarande till viss del 🙂

 21. evelina skriver:

  woppa loppa, viktigt att man visar att man är ledaren

  http://www.nattstad.se/ackmark

 22. Wiilow [Foto Tankar Känslor] skriver:

  Oftast är det ju så att de tjuriga stona blir bland det bästa. Det gäller dock att ha tålamodet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »