Allmänt

Jag köper bara ekorrar…

IMG_0351

IMG_0348

IMG_0573

Haha visst kan man tro det? Alla ekorrs-hästar har verkligen ”DET”. Era ekorrs-bilder kommer också ♥

50 svar till “Jag köper bara ekorrar…

 1. ettbarn skriver:

  den här videon måste vara helt underbar men samtidigt lite läskig.

  handlar om en ung ryttare som är otroligt envis och duktig (enligt mig, men jag är okunnig vad gäller hästar:) )
  Hästen är något av ett busfrö och en riktig liten ”skit”
  Jag skarttade många gånger i videon men samtidigt tänker jag – vad gör man åt det!?

  värd att se.

  http://thehorseaholic.com/watch-the-worlds-worst-pony-so-incredibly-naughty/

 2. Jennifer Kautto skriver:

  så himla fin häst!
  Kolla gärna in min blogg, där skriver jag om min och More Music L:s resa 🙂

 3. Epona skriver:

  När man inte trodde att han kunde vara finare så ser man att han har bläs också! <3 sjukt sjukt fin! tråkigt bara att någon har skalat hans öron.

 4. Ryttarlivet.com skriver:

  Haha, älskar sista bilden! Vilken sötnos!

 5. Linn skriver:

  Wiihoo tänk om ja kunde ställa min hingst sådär med öppet galler o grejer runtomkring.. Han hade garanterat testat hoppa ut samt dödat allt han kommit över i sin väg:-)
  Väldigt fin häst iaf 🙂

 6. Han är så fin! Jag ser fram emot många långa inlägg om honom!

 7. Frida skriver:

  Vilken söt ekorre! 🙂
  Vill bara tipsa om en salu-sida jag tycker du ska använda istället för hästnet nu när du ska lägga ut annonser på hästarna; http://horsemarket.se . Dels så är sidan mycket snyggare än hastnet och dessutom är horsemarket.se mobilanpassad! Kan tänka mig att det är väldigt många som kollar i mobilen! Dessutom jobbar horsemarket.se mycket mot facebook.

 8. SI skriver:

  Du skriver att han har scoop. Som du skriver om alla hästar du har. Kan du inte berätta va du menar med det?

 9. C skriver:

  Fast det finns redan en Contendro efter Contender. Ifs så spelar det väl ingen roll så länge din upplaga inte ska bli godkänd som hingst. Men ska han det så kommer han tyvärr få byta namn, iaf om de ska betäcka inom samma stambok.
  http://www.blup.se/sv-SE/horses/148025-contendro-i

 10. Julie skriver:

  Du kan vel ikke selge den der vel?!:)
  Ser himla fin ut:)

 11. Louise skriver:

  Hejhej, jag undrar varför det står chicago cup/ contender på filmen? Vet man inte vem som är pappan? Jag tänkte först att det kanske var farfarn då, men chicago cup verkar vara efter Convoi, som i sin tur är efter contender. Jag blev lite förrvirrad, o mindre virrigt blev det inte av att den kallas Contendro, när den ”riktiga” Contendro är efter Contender.

 12. Åsa skriver:

  Du är inte så snäll mot dina hästar som rest långt. De får inte vila, anpassa sig till ny miljö, foder, underlag osv, utan ska ridas och t o m hoppas bara efter några dagar. Om det är första gången du både rider och hoppar honom så är det nog lite tidigt att bilda sig en uppfattning om honom.
  Tycker du borde lära dig lite tålamod och ge dom lite tid att acklimatisera sig.
  Lär av Bambo, som föll ur, fick foderallergi, uppträdde stressat osv.
  Miljöombyte tar mer än man kan tro, och det visar sig kanske inte till en början.

  1. Tyra Sjöstedt skriver:

   Åsa- Hur tror du det funkar för alla elithästar som reser i dygn och tävlas dagen efter? Vet inte ens om du rider själv, men jag har stor koll på hur hästarna klarar av resan och hur de är i psyket. Corvara te x vilade 2 veckor, den här hästen vilade i 3 dagar. Och det räckte för honom så du behöver inte ligga vaken och vara orolig! /Tyra

 13. LINDA skriver:

  hahahahah så söt

 14. Louise skriver:

  Reser elithästar och hästar som transporteras av företag på samma sätt? Elithästar stannar man ju på vägen och lindar av, lindar på, går med, övernattar, osv. Det känns inte rimligt att hästtransportörer tar ur alla hästar och leder dem med tanke på att de inte känner hästen, de är i många fall en unghäst och det kan som i fuxens fall vara en hingst, lägger man då ihop allt det, en unghingst som man inte känner så transporteras väl inte den på samma sätt som en elithäst som reser med sina egna skötare. Det är ju även endel i elithästens rutiner. Sen tycker inte jag att man behöver låta hästen vila en massa efteråt utan jag tycker också att det är bra för hästen att komma ut o röra sig. Många hästar är kanske inte ens vana vid utevistelse och då kan ju istället att släppa ut den i hagen och bara låta den stå där vara en större omställning än att ha den inne och låta den bli riden. Man får helt enkelt se till individen och anpassa sig efter den anser jag och det lät det ju även som Tyra gjort 🙂

 15. Anna skriver:

  Tyra det finns faktiskt lagar på hur länge hästar Max får stå på transport innan de måste stanna och övernatta och vila. Om jag minns rätt så är det 8h per dygn de får resa enl lag så uttala dig inte om att elitryttarnas hästar reser i dygn i sträck för man måste kunna visa upp en resplan för hästarnas transport om man blir stoppad av polis chef det vet elitryttarna. Du är förövrigt ingen elitryttare så det låter bara fånigt när du gör massa skit med dina hästar och skyller på att elitryttarna gör (typ) så och det gör det okej för dig att göra som du tror att de gör… Ta hand om dina hästar ordentligt istället för att lacka när folk inte håller med dig

  1. Tyra Sjöstedt skriver:

   Anna- Och vem är det som säger dig att de inte stannar efter 8 timmar- det är självklart de gör för det är lag på det! Och trots det så tar det cirka två dygn att komma till sverige!Jag lackar inte när folk inte håller med mig det kan du också förstå- men jag lackar när ni skriver otrevliga kommentarer om något där det är rena lögner, eller när ni tar för givet saker och hittar på, och skriver att jag skyller på elitryttarna, jag jämför bara just det med resorna och de kan ju resa upp till 7 dygn med sina hästar. Och jag menar på att hästarna visst INTE tar illa vid det om de får rätt tid vila. Så, kram kram på dig Anna

 16. Åsa skriver:

  Hej Tyra!
  Inte direkt så jag ligger vaken om nätterna, men lite irriterad blir jag ibland mot min vilja över vissa saker jag läser.
  Angånde elithästars tävlingsresande, så tror jag att det är som så att under resan har de med sig en skötare som de känner igen och är trygga med, invanda rutiner följs, de har sitt eget foder med sig för att slippa foderbyten, hästarna står under noga uppsikt av veterinärer osv och när de kommer fram till tävlingsplatsen så förmodar jag att de tävlas av en ryttare de är vana att bli ridna av, dvs de behöver inte anpassa sig till en annan ryttares sits, tolka hjälper osv. Sedan får man ha i åtanke att dessa hästar är vana och rutinerade resenärer som klarar det bra samt tycker det är roligt.
  Hoppas det var svar på din undran hur jag tror att elithästar klarar av att resa långt till tävling.
  Det var ju dock inte det mitt inlägg handlade om.
  Det jag ville belysa var att när en häst byter miljö och kommer till ny ägare/ryttare så är det mycket man behöver ta hänsyn till.
  Den långa resan kanske är det minsta bekymret i sammanhanget.
  Hästen ska vänja sig vid en ny kost, dvs ett helt nytt foder. Det kan skapa en stress i mage och tarm och även framkalla rena allergiska reaktioner.
  Ny ryttare skapar nya belastningar och anspänningar i kropp och muskler, och man får ge det lite tid att hitta varandra.
  De första månaderna rider man som bekant på förra ryttarens meriter, så även om allt känns tiptop och lättridet, så kan det visa sig längre fram.
  Underlaget är en annan faktor som blir en omställning för kotor, senor, muskler osv.
  (Och ja, det är nytt underlag på varje tävlingsplats men jag tror att underlaget i de flesta fall ute i europa på elitnivå håller en hög standard).
  Eftersom det är många hästmänniskor som läser här, tycker jag det är viktigt att belysa dessa viktiga faktorer. Det är så vanligt att ryttare är supertaggade med ny häst, åker på träning direkt och det ska tävlas omgående.
  Lite gulligt att du jämnför dina hästar med elithästar, men i mina ögon är dom det tyvärr inte.
  Bambo fick sviter av resan och hur mycket Corvara och fuxen har tävlat på elitnivå känner jag ju i och för sig inte till, men drar slutsatsen att det inte är relevant att jämföra dina hästar med elithästar och då borde de få en rimlig tid till att vänja sig med ny miljö.

  1. Tyra Sjöstedt skriver:

   Åsa- Men jag jämför inte MINA hästar med elithästar- utan jag jämför resan måste jag ens förklara det, det trodde jag var lika underförstått så att en 10-åring skulle förstå! Du får belysa vad du vill- men på ett trveligt sätt. En bitter kommentar i otrevlig ton är INTE kul att få när jag lägger den tid och pengar på de få hästar jag har! Får tro mig- är det något som jag gör bra så är det att ta hand om mina djur!

 17. Lisa skriver:

  Oj vilken söt!
  Jag undrar hur man kan komma i kontakt med dig, Tyra eller någon som jobbar för dig. Har mailat dig ett antal gånger utan svar, skulle bli glad för nån typ av återkoppling när man kontaktar dig/ditt företag 🙂 Kanske man ska prova ett annat sätt? Lycka till med dina fina hästar 🙂

 18. tilli skriver:

  Dessutom är det faktiskt super viktigt att hästar som rest långt får röra sig regelbundet direkt efter resan för att magen ska komma igång då dom oftast marioteten av resorna står alldeles för stilla

 19. A skriver:

  men så är det faktiskt så att många hästar lider av stressrelaterade magsår och detta gäller framför allt hästar på elitnivå. de spända läpparna som han har på bilderna är tydliga tecken på stress/oro (det är välkänt att hästar spänner läpparna vid oro och stress). jämför t ex med bilden som du har nedan i ett annat inlägg där hans läppar är helt avslappnade.

 20. e skriver:

  Var någonstans är Åsas kommentar otrevlig och bitter? Tycker hon beskriver på ett moget o trevligt sätt vad hon menar

 21. Louise skriver:

  Hur går det till då när en häst reser med transportör? Räcker det att stanna och hästarna står kvar i lastbilen? Eller går man ut och leder alla hästar? Det låter livsfarligt i mina öron, men jag vet inte hur det går till så jag undrar lite mer konkret hur det går till? 🙂

 22. Louise skriver:

  Dina*

 23. jessica skriver:

  Jag har en fråga, och efter som det inte gick att kommentera det senare inlägget så ställer jag den här.

  Hur resonerar du kring vilka hästar du väljer att köpa in för försäljning, alltså förutom att de ska hoppa bra och vara lättridna. Och vart köper du in dem ifrån? Vilka rider dem innan de säljs?

  http://jessica-hast.blogspot.se/

 24. Martina skriver:

  Jag håller med Åsa.. Och jag tycker inte alls hon låter otrevlig!
  men det är jag det..

 25. Agnes skriver:

  Hej!
  Undrar bara om di vill göra ett inlägg på dina hästar som du har nu och dina hästar som är till salu? i samma inlägg, Hänger inte riktigt med i svängarna haha
  Kramar

 26. Ida skriver:

  Jag tyckte iaf att det var en söt ekorre iaf! 🙂

  //Ida…
  http://www.multaanimalia.blogg.se

 27. cecilia skriver:

  SI. En snabb googling gav mig detta svar; Scoop; Kraftfullt avstamp, höjd i språnget med mycket bra rygg och benteknik. Modig och rädd om sig. Tyvärr missbrukas oftas detta uttryck i tex annonser.
  Källa;http://www.hastnet.se/hastnet/forum/forum_svar.php?inlaggid=13098&kid=1

 28. c skriver:

  Vilka dryga svar du ger Åsa:/

 29. Rebecka skriver:

  Att säga att någon icke är snäll mot sina hästar är väl knappast trevligt iaf!?!

 30. Jennifer skriver:

  Åsas kommentar var verkligen inte otrevlig, den var saklig och riktigt välskriven!

 31. Sandra skriver:

  Ser ut som han blivit en stressad ekorre nu.
  Lugnare blick i tidigare inlägg.
  Hoppas du mår bra Tyra.
  Kram,kram.

 32. Fanny skriver:

  Men åh så fantastiskt fin!!

 33. Sandra skriver:

  HA KVAR HA KVAR!! så himla fin, han vill vi se mer av:D både han och sanno!! tycker du rider båda himla bra på videona du la ut, dom borde verkligen behålla dom båda!

 34. E skriver:

  Tyra hur mycke du än vill tro att transportörer följer lagar och regler är de inte alltid så. Bara för 3 veckor sen kom de upp en häst till oss här uppe i norr som var så uttorkad att tungan satt fast i gommen, blodgaser ur munnen, brutet revben och sår överallt. Millimeter från döden. Den var i riktigt fin form i starten av sin resa och vann två 1,35 klasser helgen innan.
  Tycker inte du ska börja jämföra med transporter av elithästar, du har väl inte mycke egen erfarenhet av det? Vad är de längsta du transporterat dina hästar till tävling? (Vet att du varit i Danmark en gång)
  Du tar jättebra hand om djuren men de känns väldigt bråttom ibland..
  Fina hästar för övrigt. Ha de!

 35. Åh, vad fin han ser ut! 🙂

 36. Siri skriver:

  Haha älskar dig Tyra!! Du gör mina dagar 🙂

 37. Saga skriver:

  Skriv ett inlägg om vilka hästar du har hemma, please! Älskar att läsa din blogg, vilken inspiration men det blir dock lättare om man förstår vilka hästar du har! 😉

 38. Emma skriver:

  Hej Tyra!

  Kan du inte klargöra vilka hästar du har nu och om de ska säljas eller inte? Jag börjar bli helt förvirrad nu haha.
  Skulle också väldigt gärna läsa lite om vad det är för ställe du har hästarna på, har du ett eget stall, hur många boxar, vad är planerna osv.
  Saknar det lite informativa eller vad jag ska säga på bloggen just nu. Kommer så mycket nytt 🙂

  Styrkekramar till dig från en trogen läsare!

 39. Linda skriver:

  Man gör så gott man kan 🙂 Man kommer alltid få synpunkter från andra om man delar med sig av sitt liv. Det är bara att välja vilket man vill svälja eller kasta. Men, alla gör vi inte alltid rätt, du kommer till stor sannolikhet SÄKERT visa brister, okunskap, mindre bra val o.s.v. i din blogg, så är det ju för alla människor, ingen är perfekt, fel tillhör liksom vardagen men utan fel finns inga rätt:) Det är inte fel att göra fel helt enkelt 🙂 så är det ju, men ibland kanske man är för stolt för att erkänna det. Nu pratar ja inte bara om debatten som snurrar i det här inlägget.

  Ang debatten om en Åsa. Så tyckte jag själv inte kommentaren var otrevlig. Jag kan förstå om du läser den på en helt annan ton-nivå eftersom det är kritik riktat till dig och dina val kring dina hästar, jag skulle nog också kanske ta lite illa upp om någon kritiserade hur jag skötte mina djur, det är väl ingen som vill bli det, men jag som random tyckte inte hennes ord var på något sätt taskiga. 🙂 Haha jag kan nämligen se från båda håll och det är så skönt att kommit så långt som människa att jag inte bara ser från ett ända håll.

  P.s vore roligare om du svarade på mindre kritiserande kommentarer 🙂 För det verkar bara som att man får svar när någon ska kritisera, ifrågasätta eller något annat som kanske är mindre trevligt i dina öron. Det är väl i så fall bättre du lägger ner tid och omtanke på det där fina och kärleksfulla kommentarerna?:) Aja det är dina blogg och dina val ha en underbar dag Tyra <3

 40. anna skriver:

  Är ni galna som leder en hingst i vanligt grimskaft utan kedja?! Även om han är lugn och snäll så skulle han få lukt på något sto är det kört. Oerhört dumdristigt att ta en sådan risk. Vorde det inte väldigt tråkigt om något sådant skulle hända när du precis fått hem en ny häst eller om någon annas häst skulle skada sig i samband med en olycka man i alla fall hade kunnat försöka förhindra, om man hade haft lite mera kunskap kring ämnet? Tänk först, gör sen! Tycker det är mycket okunskap i denna blogg numera.

 41. Daniella skriver:

  Om du inte vill ha ett namn baserat på pappan så har jag ett förslag 🙂 FIRE FOX:)

  1. Tyra Sjöstedt skriver:

   Daniella Åh grymt! Men det MÅSTE vara på C ”tyvärr”. Det lutar åt Contendro 🙂 kram

 42. Louise skriver:

  Casall la silla, Cardento, Cornet Obolensky och Clinton är ju fina hingstnamn på C annars. Var det inte du som gjorde ett inlägg nyss om att företag borde komma på något nytt och inte kopiera? Mindre fyndigt namn när när det redan finns två kända hingstar som heter Contendro I och II som även är efter Contender, förstår att det är svårt att ta ett namn som ingen har, men detta är väl lite väl likt?

 43. Malin skriver:

  Men Contendro kan han ju inte heta, den hästen finns ju redan…

 44. Linda skriver:

  Måste bara få fråga ja som inte är storhästryttare. Är alla storhästar så hingstkåta och vilda så de måste gå med kedja? Detta är inget jag ser inom islandshästarna iaf. Många är froma och lugna som lamm. Jag är inte så insatt i stora bruna så därför ja frågar, ibland låter det på många människor som om de vore monster, låter ju inte så trevligt iaf 😛 Men o andra sidan har de ju ett helt annat huvud än islänningarna, men ändå, är det så ovanligt att ens utesluta kedja på en stor brun hingst?

 45. Men nej du kan inte döpa han till Contendro! Kan o kan iof, men det är ju så fel alltså, det skriker verkligen okunskap dessutom…

 46. Jenny skriver:

  http://konstigness.blogspot.se/2014/03/ekorrhastar.html

  Titta in detta, du efterlyste en tecknare en gång å här är en 🙂 Väldigt duktig på att teckna/måla så du kan nog få bättre bilder om du är intresserad.

  Häls Jenny

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »