Allmänt

Pannband och nya företag

Jag får väldigt ofta förfrågningar från företag som gör liknande pannband som PS OS säljer. Jag har även fått skickat många pannband till mig, och jag känner mig så dum som får hem de fina pannbanden gratis utan att använda dom (jag slänger dom såklart inte utan ger självklart bort dem). Jag skriver endast om produkter som jag verkligen gillar och själv köper. Och i detta fall så tycker jag att dessa pannband jag fått hem är raka kopior av Ps of Sweden och då är det inget jag vill marknadsföra. Jag har redan marknadsfört ps of sweden och det skulle kännas jäkligt dumt att skriva om en kopia av ett pannband som de säljer, även om det är mycket billigare.

Jag har samarbetat med Ps of Sweden. Jag gillar dem och deras produkter, och har alltid gjort. Bara för att de tagits bort som samarbetspartner under headern (som för övrigt byggs om och när det är klart kommer alla nya sponsorer upp) så betyder det inte att vi har en brief eller att något speciellt har hänt! Jag samarbetar inte med företag i utbyte med gratis saker. Och om jag får något gratis som jag gillar och använder- ja, då är det fortfarande inget samarbete! Det är heller ingen sponsring. Och jag gillar inte att ordet ”samarbete” eller ”sponsring” utnyttjas på fel sätt i bloggarna. Ps är ett nystartat företag som kanske inte har den budgeten som andra större företag har vilket självklart eftersom de är nya- och jag stöttar dom mer än gärna i såna här sammanhang och jag kommer fortsätta använda deras saker! Ni har frågat så mkt varför deras logga är borta- och här har ni ett rakt svar.

Jag tycker ni är skitballa som vågar följa er dröm och starta uf-företag eller ”riktiga” företag. MEN- kom på era egna idéer! Kopiera inte något rakt av som redan finns. Byt ut pärlorna- hitta egna pärlor, former eller ha ett annat tänk kring det ni gör. För för mig så kommer dessa pannband med pärlor alltid vara PS-pannband. Så tänkt i nya riktningar- jag stöttar verkligen er i de situationer! Företag är alltså hemskt välkommen att maila mig och presentera sina produkter, eller göra pressutskick. Men just dessa pannband dyker upp allt för ofta i inkorgen eller i brevlådan hemma så därför skriver jag min åsikt här i bloggen öppet så alla ser.

Här hittar ni Ps pannband med pärlor– originalet. Jag vill så gärna ha ett rosa pannband som jag såg på deras insta. Det såg ut som tuggummi-och jag älskar tuggummi! haha 🙂 Och de var först med detta, och därför kommer de alltid vara nummer 1 med det här.

pannband

33 svar till “Pannband och nya företag

 1. Anso skriver:

  Kan du inte berätta vad ett samarbete är för dig då? Nu skulle du ”samarbeta” med något sadelföretag. Hur funkar det?

 2. Josefine skriver:

  Fast nu var ju många av de som gör egna pärlade pannband ÅR före PS! Ps gjorde inte något orginal mer än deras Clic It funktion. Pärlorna är en ren och skär rip-of av andra märken och privatpersoner som hade den ideén långt före dom. (Tex Otto Schumacher som började för 6 år sedan minst)….

 3. Katarina skriver:

  Fast jag köpte ett handgjort pärlpannband sisådär ett halvår innan PS presenterade sina av en riktigt duktig tjej (fick välja färger själv så ännu bättre än PS 😉 Allt behöver inte vara kopierat och PS var inte först.

 4. Jenny skriver:

  Sen var väl iofs inte PS först med den designen heller… Köpte mitt pärlpannband från Otto Schumacher (OS) i samma utförande för säkert tio år sedan… 😉

 5. Agnes skriver:

  Är inte så säkert på att de var först med pärlpannbanden, men definitivt störst först! Det håller jag med om. Fina färgkombinationer också.

 6. E skriver:

  Men sponsring är väl att man får saker gratis? Det är ett samarbete? Självklart kan saker du får av företag ses som gåvor för dig men jag tror att de sponsrar dig – då de vill ha marknadsföring i utbyte. Om du går med på det eller ej är en annan sak, men jag tycker personligen att om du ger marknadsföring i utbyte av gåvor du fått är det sponsring… Dock förstår jag din ståndpunkt. Vill även kommentera att det med UF-företag: det gäller inte alltid att komma på någonting nytt. Det är inte okej att plagiera egentligen, men vi fick höra ”om ni fastnat – utveckla en idé ni vet ni skulle kunna förbättra!” Det handlar inte om VAD du gör, utan HUR du gör och hur du går till väga. I grund och botten. Man fick sälja bullar, liksom… Dock hade vi ett stort event, men ja. 😉 Vet att jättemånga gjorde Shamballah-armband (stavning?) och det är ju inte nyskapande. Men huvudsaken var att de aktivt drev ett företag – det var meningen.

  Haha ordbajs… Men hoppas jag fick fram det jag ville säga! 🙂

 7. E skriver:

  Vad dryg en del av min kommentar lät nu i efterhand. Men det är inte menat så

 8. Fanny skriver:

  Meeen, PS pannband är väl i sin tur kopior på OS pannbanden? 😉

 9. Bra skrivet och bra förklarat! Håller helt med dig om allt du skriver, starta gärna företag men kopiera inte någon annans produkt rakt av.

 10. Elly skriver:

  Fast Ps-pannbanden är kopior utav OS-pannbanden 😉

 11. emelie skriver:

  En stallkamrat hade ett pannband med sådana pälor från Hansbo redan 2011 så att säga att alla kopierar känns lite fel, Sen gillar jag verkligen PS produkterna, Tränsen är ju helt fantastiska.
  Men att säga att ”pärlorna” är en ps produkt känns fel.

 12. Louise skriver:

  Inte så men som andra skriver så är väl PS pannbanden själva plagiat om de är själva pärlorna man syftar på. Det är ju väldigt svårt att hitta på något helt eget, ”kopiorna” fyller ju ofta funktionen att de är billigare men med lite sämre kvalitet, och de är ju ofta sådant syns ju ofta, vilket ändå gör originalen till lite ”överklass” så dom säljer ändå om man vill vara lite finare. Sen tycker jag att star rider schabraken inte har någon större skillnad vad jag kan se på bild i alla fall mot exklusive horse wear schabraken. Jag tycker personligen inte att de är något fel med de, men reagerade bara när dubskrev att företagen kunde komma på något eget 🙂

 13. soffan skriver:

  En ”brief”? Menar du en ”beef” Kanske 😉 ? http://sv.wikipedia.org/wiki/Beef

 14. Evelina skriver:

  PS var inte först, det finns ju extremt mycket fler företag som tillverkar och säljer liknande pannband. Köpte mitt pärlpannband i pärlemo, för va 4 år sedan. Så först var dom inte.

 15. Rebecka skriver:

  Ja PS pannbanden är ju kopior i sig själva. Det enda nyskapande med dem är ju knäppgrejen!

 16. Sara skriver:

  Tyra, snälla!
  Du har tidigare skrivit ut i bloggen om att du skriver ca 4 inlägg om dagen osv… Du kanske borde tänka på vad du ska få ut av dina inlägg. Både detta inlägg och det nedre inlägget känns verkligen som ”jag måste skriva X-antal inlägg idag..”.
  Jag vet att du har börjat ta pauser från bloggandet osv, men läs för guds skull igenom dina inlägg, eller låt någon annan i din närhet göra det, innan du trycker på publicera.
  Ibland kanske det är bättre att satsa på kvalité och bara nöja sig med få, men utvecklade inlägg, där du känner att du har nått ut med ditt budskap som du vill förmedla oss läsare. Tyvärr känner jag att du inte har lyckats med detta i just dessa två fallen som jag syftar på.

  Om jag nu själv ska skriva vad jag vill förmedla med denna kommentar:
  jag vill läsa med genomtänkta blogginlägg med bättre syften/förmedling.

  Jag vill fortsätta följa din blogg och tokerier med hästarna,men upplever genom dessa inlägg att du tappat greppet. Därför får du denna kommentar som säkert är en av de drygaste att läsa. Hoppas du kan ta till dig det jag vill förmedla till dig, på ett konstruktivt sätt.

 17. Malin skriver:

  PS var dock VERKLIGEN inte först, herregud, Otto Schumacher och flera andra har haft såna länge. Click-it funktionen är väl ganska ny men definitivt inte pärlorna.

 18. Hannah skriver:

  Som många andra måste jag bara säga att det är PS och till och med os som kopierar för tre år sedan gjorde jag pannband med pärlor och strassrondeller precis som PS jag som precis många andra var alltså först och sen har stora företag snappat upp vad vi amatörer gjort och sätter sina varumärken på iden, lite tråkigt tkr jag just pärlor är väl dom sist på skulle jag nog säga!

 19. M skriver:

  Fast PS har ju kopierat Otto Schumacher som var ÅR före. Det enda som är nytt är den där klick-funktionen.

 20. Jenny skriver:

  Fast att alla tagit efter PS är ju inte alls sant. Jag har köpt pannband i liknande utförande som PS nu tillverkar långt innan de började tillverka dessa.
  Det enda de lagt till som är annorlunda är ju sin click-it funktion som jag ser det…

 21. Hästdebatt skriver:

  Som många har skrivit så var ju pärlor på pannband inget PS började med direkt, även om jag håller med om att PS har jättefina pannband! 🙂 Grejen är att PS pannband går väl inte att ha på vanliga träns pga click-it funktionen? Eller det kanske går?

  Hur som helst så gillar jag att det finns fler som gör pärlpannband! Mycket roligare med fler valmöjligheter både när det gäller priser och utseende. 🙂

 22. Felicia skriver:

  Ja precis som alla andra skriver så var Ps självklart inte först med svängda pärlpannband! OS och fleeeera andra har hunnit före. Och nej PS är inte större än Otto Schumacher 😉

 23. sara-sofia skriver:

  Fast det stämmer inte – PS är INTE först med att göra pannband med pärlor. Jag började tillverka såna pannband innan PS – se kommentaren från Katarina över, hon är en av mina kunder. Inte för att det spelar mig någon roll, marknaden är stor nog för att vi ska kunna vara flera som gör pannband och konkurrens är alltid bra (det sporrar ju folk att förbättra sina produkter och komma på nyheter) – men rätt ska ändå vara rätt.

 24. Dressyrteamet skriver:

  Jag hade ett märkeslöst pärlpannband redan för 8 års sen…Det är nog bara clickit versionen som PS kommit med tror jag.

 25. Rebecka skriver:

  Hehe först? Har du bott under en sten tyra;-)

 26. Maria skriver:

  Som många andra skriver var ju inte PS först, men jag längtar tills något nytt kommer inom ”pannband-världen”, det har ju varit pärlor, bling och klinker hur länge som helst nu. Vad är nästa grej? Finns det en nästa grej?

 27. Isabelle skriver:

  Tycker inte du kan säga att perfect sit har originalen på pärlpannband faktiskt, det fanns pannaband med pärlor långt innan ps startade. Typ otto Schumacher som flera skrivit, kolla upp saker innan du uttrycker dig.

 28. Jenny skriver:

  Jag håller med flera andra om att ha pärlor på ett pannband skulle vara att kopiera ett annat företags design så är det PSoS som kopierar då de knappast var först med det.
  De var inte ens först med att ha knäppning på pannbandet för lättare byte, jag har sett andra varianter på det tidigare med även om inte exakt densamma.

  Nä, tycker helt klart du har fel här Tyra och känslan blir att du talar väll om PSoS för att de sponsrar dig och inget annat, dvs intrycket som ges är inte detsamma som det du skriver om att du vill förmedla.

 29. Filippa skriver:

  Deras pannband är så fina!

 30. Sofie skriver:

  Jag tycker det kan vara bra att det finnas lika fina fast billigare !

 31. Jenny skriver:

  Som svar på Marias kommentar ovan så finns det en ny grej på pannbandsfronten som jag fastnat för och älskar. Perlstoft har toppenfina utbytbara pannband, man köper bara pannbandshållare för 119:- och sedan har dom pannband från 99:- och uppåt.
  Det kallar jag nyskapande och nytänkande och sen gillar jag grejen med att det är lätt att byta pannband utan att det kostar skjortan och att man inte måste ta isär tränset/kandaret och att hållarna passar alla träns 🙂
  Min häst har nog aldrig glittrat så mycket och sen tycker jag att det är coolt med snygga dödskallar på pannbandet, det har jag inte sett någon annan stans 🙂

 32. Lolo skriver:

  Och sen 2 år senare kopierade du själv stilen på pannbanden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »