Allmänt

Final Gina Tricot Grand Prix

Hej! Jag har ägnat de senaste timmarna åt att kolla på hästhoppning. Såg Grand Prix-finalen som slutade nyss, herregud så bra ryttare/ekipage vi har i Sverige! Men det var ”bara” 6 stycken felfria av 30 starter, men det var en winning round och 8 stycken till omhoppning. Vann gjorde Douglas Lindelöw och det var väldigt välförtrjänt! Grattis till honom för seger och 251 000 kr.

I år hade de även Bonusmiljonen. Den personen som vann SM (i detta fall Emma Emanuelsson) hade chansen att vinna en miljon kronor. Om hon även vann Grand Prix-finalen så hade hon vunnit miljonen, det var alltså bara EN person som hade chansen att göra det. Snacka om press! Men tänk vad mycket kan hända i ridsporten, det finns liksom INGEN som kan vara bäst jämt. Det handlar bara om dagsform och sedan tur. På den här nivån är alla ryttare väldigt skickliga och de har fina hästar- så dagsformen är a och o. Och tur, ja det måste man ha. Tror det var Marcus Westergren idag som gick nolla, men på sista hindret så hoppade bakbommen upp och landade tillbaka på stödet- tur.

Hade man fått gissa efter grundomgången så hade lätt Peder Fredricson vunnit tycker jag. Vilken jäkla bra runda med Sibon. Men i omhoppningen hade de 12 fel. Och Emma Emanuelsson vann hela SM, hon hade idag 13 fel i grunden med samma häst. Så ja, det handlar om flyt och dagsform. Kan knappt förstå hur varken häst eller ryttare orkar tävla så många stora klasser i rad. Det här meetingen var i 5 dagar, piuuh!

Det bara rycker i hela kroppen för jag är SÅ tävlingssugen nu! Jag blir alltid det när jag ser på hoppning, och nu vill jag typ gå in och hoppa en 150-klass, känns fan som att jag skulle klara det nu haha. När man sett alla dessa duktiga ekipage så känns allt så lätt. Jag brukar faktiskt sätta på lite fin hoppning innan en tävling. Man rider så mycket bättre om man sett fin ridning innan, jag gör det iallafall. Ser fram emot en tävlingssäsong med mina stjärnor- Lalle och Bambo nuuuuuuu!

Här är fina Landfried. Han var jättefin denna tävling, dock så råkade han knocka mig så jag fick näsblod och fick utgå 🙁

DSC_30jk24

12 svar till “Final Gina Tricot Grand Prix

 1. johanna skriver:

  superfin bild på er!

 2. Elin skriver:

  Bilder från Gina tricot Grand Prix finns Här! http://www.elinoflower.blogg.se

 3. Mickan skriver:

  Va där i fredags, riktigt spännande måste jag säga!!

 4. JÄÄÄVLAR VAD SNYGG HAN ÄÄÄR!! Och eran outfit :O

 5. Sara skriver:

  Blir det inget Spanien för dig??

 6. Emilie skriver:

  Alltid nyttigt att kolla på mer erfarna ryttare och även sig själv 🙂

 7. jessica skriver:

  Hur är det att stå i ditt stall?

  Saker jag gör i stallet som retar gallfeber på mina stallkompisar
  FILM
  http://www.youtube.com/watch?v=izMwritYoGc

 8. Jenny skriver:

  Precis de som du har skrivit i ditt inlägg är anledningen till varför jag tycker ridsporten är så charmig på sitt sätt! 🙂

 9. Filippa skriver:

  Får man inte rida längre om man blöder? eller var det du som valde att utgå? 🙂

 10. JA! Visst är det absolut så att man rider bättre efter att ha sätt bra ridning/hoppning! Eller, det känns i alla fall så och det är lite lättare att rida fint när det känns så, eller hur man ska säga. Dessutom är det så väldigt motiverande att kolla på duktiga ekipage! 🙂

 11. Karin skriver:

  När åker du till Sunshine Tour och tävlar med dina hästar? Det borde väl bli snart?

 12. Therese skriver:

  Hej, vilken snyg kavaj….kan du inte mejla vart den kommer ifrån ?=)
  //Therese

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »