Allmänt

FILM- Första hoppträningen

Hej! Trodde jag lagt upp den här filmen för länge sen, men icke! Så jag slänger upp den nu så får den ligga under morgondagen för imorgon bloggar jag inte. Tar ju ledigt på helger, iallafall på lördagar.

Första hoppträningen med Bambo kändes riktigt riktigt bra. Han känns mer lugn och inte lika stressad här när han nu hittat hem, om man säger så. Han får så otroligt mycket kärlek och omtanke av oss alla i stallet. Tycker vi hittat varandra väldigt fort, och att det här är en häst som jag verkligen passar med på alla sätt. Känner redan SÅ mycket för Bambo, känns hemskt men jag känner mycket mycket mer än vad jag kände för Chappe…. så är det bara ibland. Jag tror att jag och Bambo kommer få många roliga år tillsammans och det känns så RÄTT, han passar mig som handen i handsken- precis som Landfried.

Min plan nu är att åka på en pay n jump, sedan är första tävlingen 1 Mars. Vill debutera 1,40 ute med både Lalle och Bambo och bara se alla tävlingar inomhus som träning. Inga snabba rundor- utan fina skolrundor. Ingen stress här inte. Dock så älskar jag tävlingar där man först har en grundomgång och om man är nolla får man hoppa omhoppning. Då kan man skola i grunden och sedan rida på lite i omhoppningen. Precis som förr 🙂 Man kan fokusera på skolrundor i grunden och lite mer på träning i omhoppningen eftersom man (jag) sällan rider snabbt och tighta svängar på vanliga träningar.

Får ofta frågan vad mina mål är. Jag har bara kortsiktiga mål, rent resultatmässigt så vill jag rida nolla i 1,40. Jag är en tävlingsmänniska så det är klart jag nån gång vill rida 1,50 men det är inget jag har som mål eller strävar efter, tänker på eller drömmer om. Jag vill inte bli bäst eller ha något mål om att bli en av de bästa och det har jag sagt hela tiden. Jag vill inte fightas i toppen- jag rider för att jag ÄLSKAR mina hästar och tycker det är sjukt kul att utvecklas. Jag tränar kanske som att jag hade höga mål, men så är icke fallet. Mitt största mål varje dag är att hästarna ska må bra och att jag gör mitt bästa och verkligen utvecklas tillsammans med hästarna vid varje träning. Och ett resultatmässigt mål är också att kunna driva en bra blogg med många projekt runt omkring här, och för det behöver jag mina hästar ♥

Det är det underbara med ridsporten- man blir aldrig för gammal och man blir aldrig fullärd 🙂

Här är filmen från i förrgår, tränar för Lisa-Maria Norlander och vet ni? På tisdagar ska jag börja träna för Pether Markne, ska bli så himla kul! Men dit åker jag bara med de äldre tävlingshästarna så jag kommer fortsätta träna minst 3 hästar i veckan för Lisa-Maria, tycker hon är jätteduktig!

60 svar till “FILM- Första hoppträningen

 1. Nathalie skriver:

  Åhhh, vad kul. Va fina ni är tillsammans du o Bambo!! Härligt att se!!!

 2. Nellie skriver:

  Följ gärna min blogg som handlar om kampen mot ett friskt liv. Blev sjuk i ätstörning för ett år sedan och kämpar nu mot den samt depression. Önskar skapa en ökad förståelse för psykiska sjukdomar! Kram Nellie (http://bitterfroken.blogg.se)

 3. Jennifer skriver:

  Sjukt fin häst du skaffat dig Tyra! Ni ser ut att trivas med varandra 🙂 All lycka i framtiden!

 4. Anonym skriver:

  Riktigt snygg är han!
  Nästan lite avis på dig nu ju, han ser ju verkligen ut att kunna gå långt! Grattis till ett bra köp tyra!

 5. louise skriver:

  Ser verkligen ut som en tyra häst. Han ser väldig härlig å lyhörd ut .tycker det ser kanon bra ut! Du och dina bloggar är så härliga tyra. Kan jag få ha dig som vän 😛 önskar dig all lycka !!

 6. Lina skriver:

  Ser verkligen jättefin ut!!!

 7. Lotta skriver:

  Ser jätte trevligt ut! Vad härligt att du hittat en häst som passar dig så bra 🙂 Grattis och lycka till, ska bli kul att följa er!

 8. Sofie skriver:

  Vad roligt att se 🙂 Jag ska hoppa för första gången på ca 8 år imorgon, ska bli jättespännande (och roligt såklart) =)

 9. Suss skriver:

  Vilken häst och ni är verkligen en team den hästen och du. Finfint!

 10. Alva skriver:

  Åh Tyra gud vad ni är fina tillsammans! Den hästen alltså shiiit vad fin, typ dreglar över den. Och ni passar så himla bra ihop och ni ser helt perfekta ut ihop! Grattis Tyra till denna underbara fina häst och ni ser redan så samspelta ut! Önskar er all lycka till! Stora kramar till dig! <3 och älskar Bambos färg och tecken i pannan, hans snygga hopphäst-kropp och han ser himla kul ut att rida!

 11. Emelie skriver:

  Jag har funderat ett tag nu, många tävlingsryttare verkar (enligt mitt tycke) ha ganska bråttom ut på tävlingsbanan – vissa är redo för det då ekipaget är balanserat och redan samansvetsat men ack så många är lixom jag + du och inte ”vi” som man ska va.

  Nu tävlar jag inte själv så mycket utan utbildar mestadels ”problemhästar” och unghästar så att säga, det jag tycker är roligast – att kämpa på på hemmaplan. men jag skulle verkligen bli SUPERGLAD om du Tyra skulle vilja vara en ängel att ta dig tid och skriva ett inlägg om hur du gör med nyanlända hästar? hur länge väntar du på första passet? hur länge väntar du på första riktiga träningen och framförallt – hur tänker du vad beträffar ut på tävlingsbanorna? =) skulle också vara kul att höra hur du gör med nyanlända hästar som rest, t.ex från Holland ? In i box eller på promenad, ja du fattar säkert grejjen 🙂 Vore verkligen superkul att få höra ditt tänk ! 🙂

 12. Anna skriver:

  Vad fint du rider. Mjukt och följsamt. Fantastiskt fin häst! Kram och lyckosparkar;)

 13. Sara skriver:

  All lycka till er i framtiden! 🙂

 14. H skriver:

  Det ser stabilt och härligt ut tycker jag, inga konstigheter =) Kul!

 15. Maja skriver:

  Vilken dröm häst!
  Ni kommer nog bli farliga på tävlingsbanan. Du rider sjukt bra och jag beundrar din stadiga skänkel.

 16. sandra skriver:

  Hihi, jättekul att se!! Han är så HIMLA FIN och ni passar jättebra ihop! =) Han ser verkligen ut att vara en riktig Tyra-häst! =D Massa lycka till! =D

 17. Alexandra skriver:

  Vilket superteam vi har här!! Och vilken bra tränare du har, väldigt positiv och glad!! Sånt uppskattas att se!

 18. Erika skriver:

  När ni blivit mer samspelta och han byggt på sig lite blir det nog super. Och guuuud så härligt att höra att du ska börja träna för Pether!!! Han kommer göra underverk för dig, det lovar jag! Så_jävla_bra_tränare 😀 Hejja dig!!

 19. Natalie skriver:

  Ser grymt ut Tyra! Ni verkar passa ihop som handen i handsken 🙂 Riktigt fin häst med kvicka ben. Ni kommer gå långt! Kram och puss på mulen <3

 20. JennyM skriver:

  Ja det syns att du hittat rätt där! Ni ser ut att passa fantastikt ihop, superkul! Väldigt roligt att du ska börja träna för Pether! Det kan ju inte bli annat än bra 😀

 21. Lina skriver:

  Oj vad fin han är! Hoppas få se mycket mer av er. Ser verkligen ut att passa dig perfekt! 🙂

 22. Fia skriver:

  Vilken bra matchning nu hittat! Tror att det kommer gå ännu bättre om ett litet tag! En grej jag tänkte på är att du verkar svanka lite inland, och tappa stödet i bålen, såg ut som att han kom lite i obalans då. Men det kan säkert ha varit jackans fel också att det såg ut så 🙂

 23. Malin skriver:

  Stiligt! 🙂

 24. Vilken fin häst du köpt Tyra! 🙂 ska bli spännande att se ett på tävlingsbanorna sen.

 25. Sanna skriver:

  Jättetrevlig häst. Hoppar lite rundare än lalle 🙂
  Kommer att bli kanon att träna för Pether, svårt att hitta bättre tränare 🙂

 26. Mathilda skriver:

  Oj oj oj vad fin han är! Ni ser ut att passa väldigt bra ihop! Tycker du rider honom jättebra! 🙂

 27. Maria skriver:

  Superfint!! Enligt mig helt klart den snyggaste hästen du haft! Svarta hästar är bäst 😀

 28. Ida skriver:

  Det är väll Maria Bredberg som tränar dig eller? :):)

 29. Victoria skriver:

  Hej Tyra!
  Jag läser din blogg dagligen och tycker om den. Du är verkligen stark som tar all skit du får från andra människor! Fortsätt så !
  Men till min fråga, när du var i Globen på horse showen sist så gjorde du att tre av dina läsare skulle få något av dig. Du valde alltså ut tre stycken av dina läsare som hade skrivit vad de önskade sig mest. Kommer du göra någon liknade ”tävling” nu igen på Göteborg horse show? 🙂
  Kram

 30. Sofia skriver:

  Ojojoj så avundsjuk jag blir!! Hade också velat träna för Peter regelbundet, lyckliga du!! Fina ni ser ut ihop du och Bambo!

 31. Jennifer skriver:

  HERREGUUUUUUUD vilken fin häst. Typ en drömhäst! Du ska vara en riktigt stolt ägare ni såg riktigt fina ut ihop. Åh så avis haha 😀

 32. Cecilia skriver:

  Alltsa shit! Ni ser ju helt fantastiska ut! Allting sag sa himla latt och foljsamt ut. Vad glad jag blir for din skull! 😀

 33. Carolina skriver:

  Lägg upp provridningsvideon här på bloggen också!!

 34. Nathalie skriver:

  Vad roligt att du hittat ytterligare en fin häst! Jättekul med träningsvideos också 🙂

 35. Viktoria skriver:

  det är sick vad dina hästar är fina!!

 36. Sabina skriver:

  Mycket vacker häst 🙂

 37. Hästdebatt skriver:

  Han ser väldigt härlig ut! 🙂

 38. Tina skriver:

  Jättefin häst, ni ser ut att passa väldigt bra ihop 😀

  Men SNÄLLA Tyra, kan du inte sluta rida med uppknäppta västar/jackor? 🙂 Det är liksom världens basic-grej att man alltid rider med knäppt jacka, det fick man lära sig första dagen i stallet. Tänk på säkerheten!

 39. L skriver:

  Fint! Jag tycker det är super att du har mål att sträva efter. Svårt att komma någonstans annars 🙂

 40. Alva skriver:

  Vad välriden han ser ut att vara! Förstår att du blev förtjust! Kan du inte berätta mer om honom, tex vad han gjort innan och mer ”hur han är”? 🙂 Vore kul!

 41. Maja skriver:

  Han är ju göööör läcker! Ser fram emot att se er utvecklas tillsammans. Väntar med spänning 😉 Lycka till!

 42. Jacki skriver:

  Jätte fin häst.
  Men måste bara säga och det är bara ett tips om du vill annars behöver du inte ta det.
  Men om du tar fram händerna lite mer så får du bättre stöd och balans så du inte behöver tippa framåt så mycket när ni landar. Det hjälper dig att inte ramla av lika lätt heller. Bara korta tygeln om du inte vill ha mycket eftergift :).

 43. johanna skriver:

  vad fin han ser ut!

 44. Linda skriver:

  Snyggt! Jättefin häst 🙂

 45. Emilia skriver:

  Inte alls avis över att du ska börjar träna för Pether Markne 😉 Lycka till 🙂

 46. Eva skriver:

  Jättebra Tyra!
  Jag önskar dig all lycka och framgång!
  Say to yourself 10 times every day:
  EVERYDAY IN EVERYWAY IM
  FEELING STRONGER AND STRONGER YES!

 47. Noomie skriver:

  Härligt! 😀

 48. NorrköpingsRyttare skriver:

  Hej!
  Kommer du åka till Pether? Eller kommer han till stan? Vet att han brukar vara ute på Jonstorp hos Malin emellanåt, men hittar ingen information om det eller vart man kan ”anmäla” sig 🙁 Om han kan tänka sig komma till stan är vi ett par tävlingsryttare från mitt stall som mer än gärna hakar på. Hör av dig! Mvh

 49. Elna skriver:

  Kan du inte skriva ett inlägg om alla hästarna? Hur de är m.m. Du har ju fått så många nya så jag hänger inte med 😉

 50. linnea skriver:

  åh vad fin han verkar! Ni är jätteduktiga! 🙂

 51. Madeleine skriver:

  Pether är så jävla duktig, passa på och sug åt dig allt han säger! 😀

 52. Emilie skriver:

  Håller vi tummarna att allt går vägen med denna hästen! Vill också ut och tävla igen! Men måste handskas med min hopprädsla först efter en olycka 🙁

 53. Superfin häst! Ser jättehärligt ut att rida!

 54. Kan inte mer än småfnissa åt tränaren., hehe. Det känns mest som hon står i mitten och konstaterar saker; ”nu flyter han ut”, ”Nu sitter du upp”, ”1, 2, 3, 4, 5, där kom du rätt”.

 55. DEN HÄSTEN!! Så fin!

 56. Jennifer skriver:

  Detta kan vara din snyggaste häst hittills 😉
  Nej men skämt åsido. Men han ser verkligen sjukt härlig ut, och så himla ärlig? Ser ut som en sån häst som man verkligen får DEN känslan på.. *avis*
  All lycka i framtiden med honom! Ska bli spännande att följa.

 57. Kim skriver:

  snyggt! men ta hjälp med sits! det är sinnesjukt svårt att lära om, ta tag i det innan din nuvarande sits befäster sig – du har ju inte varit igång så länge! titta på wc tävlingarna ex och försök härma, bästa sättet är att verkligen kolla massor och apa efter. det är timmar av träning och att få styrka som ger en stadig kropp och bra sits. det bästa sättet att hjälpa hästen är att inte störa.

  1. Tyra Sjöstedt skriver:

   Kim- Jag har alltid fått höra att jag har en väldigt bra sits och balans av alla mina tränare, haha. Hade man kunnat ”apa efter” alla wc ryttare så hade det ju varit väldigt enkelt, eller hur?

 58. Sandra skriver:

  Jag måste nog hålla med Kim. Prova det gamla klassiska – att dra en rak linje genom dina axlar, höfter, ner till hälen. Du ska inte dra tillbaka dina skänklar, problemet sitter i att du sitter för långt bak i sadeln. Det här är oftast en fråga om bålstabilitet och kanske att du har en lite för korta läder just nu. Kanske kanske är det också så att du kan skylla lite på sadeln, att den inte placerar dig korrekt, det vet jag inte. 🙂
  Du har jättebra position i hoppningen-över hindret, i landningen faller du dock fram och det problemet lovar jag skulle lösas om du fick ordning på grundsitsen! Snygg häst, när ni ridit ihop er och du fått honom rundare i formen blir det nog kalas det där. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »