Allmänt

Jättefin 6-åring till salu

Hej, letar någon efter häst? Jag har VÄRLDENS finaste 6-åring till salu som jag köpt för att sälja. För hör och häpna- jag har hittat en kopia av Lalle och det är INTE lätt…. Jag köpte den här hästen just för att såna här hästar inte växer på träd! Det vet jag som letat efter ”Lalle-häst” hela tiden känns det som. Jag vill hitta det perfekta hemmet i Sverige till den här hästen, vill kunna följa denna häst. Bättre att den är här än i ett försäljningsstall i Holland 🙂 Tills dess att den är såld så kommer vi ta hand om den som om den vore vår egna framtidsstjärna.

Hade jag personligen velat ha en till yngre häst hade jag självklart behållt den för eget bruk, men nu letade jag efter en äldre och mer erfaren häst. Det här är en häst som har allt, tycker jag (som Lalle hehe). A typical horse for swedish girls, som de sa, haha och det stämmer. Vi svenskar gillar verkligen den här typen, det har jag både sett och märkt och det bekräftade nu Jasper i Holland som ändå säljer 600 hästar om året. (Som är helt sjukt mkt by the way…)…

images

Ska försöka förklara hur den här hästen är: Den hoppar med ett enormt scoop och med försiktighet. Den är pigg, framåt, den suger verkligen tag i hindret, otroligt välriden och lätt på marken, nätt ädel modell och påminner om Lalle både i utseende (lite kraftigare hals dock) och personlighet. ALltså både duktig och mysig. Detta är en liten gummiboll som jag tror kommer kunna gå väldigt långt. Han är fortfarande väldigt grön, endast tävlad 110 två gånger men är redo för 120. Helt ren på röntgen och den har en grym stamtavla. Ni som följt min blogg vet lite mina krav på hästar jag köper eller gillar, och de här hästen gick verkligen inte att motstå- det är sån kvalité. Toppkvalité vågar jag nästan dra till med 😀

Så om någon letar efter en ny stjärna- kontakta mig på [email protected] och märk med ”6-åring till salu”. Och kontakta endast mig om du är helt seriös, berätta vad du letar efter, vad du gjort och vad dina mål är. Gärna referenser från tränare. Detta är en häst som är grön så man har fortfarande chansen att forma den själv och om man är erfaren så kan man göra vad man vill med denna häst för förutsättningarna och potential finns. Tack. Pris på begäran, men detta är en kvalitetshäst, så den är i 100-tusen-kronors klassen så ni vet det innan ni mailar 🙂

Avslutningsvis så ber jag er kolla på filmen- den har otroligt fina gångarter- kolla de höga frambeneeeeen  ♥ Kolla även innan hindren- öronen fram och bjuder själv. Av alla hästar jag testade så var det här den häst som jag själv som ryttare fick bäst självförtroende med. Den gör jobbet själv och det är inga konstigheter.

.

Ps. om ni kollar nu direkt på videon kan den vara lite suddig och oskarp och det är för att den berarbetas. Kan också vara så att ni har dåligt mottagning på internet. Det är hd-kvalité annars på alla videos jag har, så ni vet, kram

hopp

42 svar till “Jättefin 6-åring till salu

 1. Fin!! Och den verkar så positivt inställd till allt arbete, roligt att se! Hoppas du hittar de perfekta hemmet 🙂

 2. Sätilaryttaren skriver:

  Riktigt fin!
  Har du något samarbete med dem?

  1. Tyra Sjöstedt skriver:

   Sätilaryttaren- Nej inget samarbete mer än att jag gillar deras hästar och verksamhet väldigt mycket 🙂 kram

 3. Mickan skriver:

  Shit vilken häst!!! :O

 4. hopperyttare skriver:

  Ruskigt fin!! Nästan så man skulle ta upp ridningen igen… blir skukt sugen på att få rida en sån häst!!

 5. Emma skriver:

  Åh hade jättegärna velat ha honom, så himla fin 😀 hoppas du hittar en bra köpare!

 6. Malin P skriver:

  Ah va harlig! Ser ut att ha valdigt mycket ”power” och framat-anda!

 7. Maja skriver:

  Gud så fin!

 8. Sophie skriver:

  Kön? Stam?

 9. Emma skriver:

  Såg ut som du höll på att flyga av i slutet 😮

 10. Petra skriver:

  Åh vad fin!!

 11. Ylva skriver:

  Hej tyra!
  Du hade en tävling från strömsbergsgård tidigare i vintras. Har det kommit någon vinnare från det? 🙂
  Ps tack för en bra blogg!
  /Mvh Ylva

  1. Tyra Sjöstedt skriver:

   Ylva- Ja och vinnaren är dragen redan 🙂 Kram Tyra

 12. Josefine skriver:

  Spännande att följa den!

 13. Linn skriver:

  Riktigt fin! Hade man inte redan haft så det räcker med hästar så;)

 14. Michelle skriver:

  Jag tror jag har hittat ”min häst”…. 😮

 15. Emelie skriver:

  Oj det var en mycket fin häst!

 16. Agnes skriver:

  Flott trav! Köpte du den nu i Holland? Är köpaichsälja hästar något du tänker fortsätta med?

  1. Tyra Sjöstedt skriver:

   Agnes- Tack ja visst har den? Alltså det är något som jag verkligen älskar och brinner för så vi får se. Jag tycker att det är jäääääättekul att hitta fina hästar till bra priser. Att hitta oslipade diamanter helt enkelt 🙂 kram

 17. Jennifer skriver:

  Hmm ta bort min kommentar då..!

  Träna på din sits och balans Tyra, ser ut som att du ska ramla av i nästan varje landning :’) Fin häst, absolut, men jag ser nog tyvärr inte samma stjärna som dig..

  1. Tyra Sjöstedt skriver:

   Jennifer- Okej då vet jag att du inte gör det. Haha. Jag ramlar inte av, min sits är det ingen fel på men däremot måste jag öva på att kolla framåt i landningarna och inte rakt ner i marken. Tycker dock inte om order via kommentarer om vad jag bör träna på, man kan faktiskt skriva det på ett trevligare sätt.

 18. S skriver:

  Vilken fart och vilken stjärna! Jag blev fan nästan tårögd av traven!!! Hade det inte varit helt fel tid just nu hade jag slängt iväg ett mail. Hur var det där nere i Holland? Gick allt rätt till i stallet du köpte hästarna ifrån? Tänkte mest höra för lite framtida referens, om det är något att rekommendera 🙂

 19. si skriver:

  Den var fin, får vi se film på den andra med?

 20. Elin Ekblom skriver:

  Tyckte också att Jennifers kommentar var otrevlig. Hästen ser positiv och trevlig ut, till och med jag som är dressyr ryttare blir hoppsugen. Sedan ser den ut att vara i minsta laget till Tyra så hon har ju inte så mycket häst framför sig, vilket gör att man själv måste ha massor med kroppskontroll.

 21. Marika skriver:

  Åh jag är så trög! Fattade det som att du bara köpte bambo (hette den så?) och sen skulle sälja honom. Sen tittade jag på videon och fattade att du fick hem 2 hästar xD

 22. camilla skriver:

  Jennifer – antar att du aldrig setat på en häst som hoppar så väl, tycker ändå att tyra kommer fort i balans efter hindrena. Är inte så lätt jämt när hästen hoppar så väl med bakbenen.

  Tycker hästen ser jättefin ut och med lite mer styrka och bärighet kommer det nog bli en toppenhäst 🙂

 23. Lina skriver:

  Vad är det för stam? Trevlig häst! 🙂

 24. dixie skriver:

  Riktigt fin! Vad kul att hitta guldkorn och förmedla vidare.
  En sak som jag funderat på är hur du känner såhär med facit i hand, att du blev uppmuntrad att köpa hästar som Dario och Joe? Missförstå mig inte; jag tycker du är grymt duktig och enormt talangfull och red båda hästarna väldigt väl! Men dom kändes aldrig som rätt för dig (Dario minst så, definitivt ingen häst för en tjej), medan Landfried är en perfekt match… Kan du inte känna lite att dom borde, för dom pengarna du lagt på hästar, kunnat presentera bättre material?
  Hoppas det är rätt nu!
  Stor kram!

  1. Tyra Sjöstedt skriver:

   Dixie- Ja du haha… köpte dario eftersom han var just så stor och sagohäst, hade ingen aning om att jag skulle få upp intresset så mkt igen. Och nör jag testade Joe så kändes han som en liten ponny- i jämförelse mot Dario..och på den vägen är det. Stort tack för all pepp och stöd <3 puss o kram

 25. Eva skriver:

  Vilken häst!!
  Ge mig!!
  Jätte fin!
  Den gillar jag mycket starkt. Lätt att jag skulle sälja mina hästar för den här puddingen

 26. Mia skriver:

  Blir du inte sugen på att behålla hästen själv, om det är en kopia av Lalle? Kram 🙂

  1. Tyra Sjöstedt skriver:

   Mia- Haha JO!

 27. emelie skriver:

  men shit så fin, vilket jäkla tryck den han i bakkärran! Så himla klokt beslut att köpa en äldre häst och inte falla pladask för denna, det måste ju ha kliat i fingrarna?

 28. Jennifer skriver:

  Förlåt om min kommentar tolkades fel, var inte menat att vara otrevlig! Men det verkar vara en av dina svagheter i ridningen? Tänkte eftersom det var samma sak med Joe, men det är väl bra att man får veta vad man behöver träna på, ingen är fulländad:)
  Och jo, jag har suttit på hästar som hoppar otroligt väl, tex min egna så jag vet hur svårt det kan vara! Hästen ser jättefin ut, var inte menat att klanka ner på den heller och den ser väldigt trevlig ut att rida men jag blev inte dökär i sprången som du blev, men alla har ju olika smak och tur är väl det! 🙂 Hoppas det går bra med nya hästen Tyra, ser fram emot film 🙂

 29. Mimmi skriver:

  Jag och min svägerska är på jakt efter en ny häst då vi fick ta bort våran häst som en blixt från klar himmel, typ.. Jag blev helt förälskad i den här hästen. Skulle typ vilja åka och hämta han NU! Synd bara att ekonomin inte räcker riktigt enda fram. Han verkar ha lika god kapacitet som våran. Tävla höga klasser, skulle även kunna starta i dressyr, hoppar alldeles lagom högt över hindret, härligt svung i steget. Lite sotis är jag allt på dig ;). Men du är så jävla värd allt, du är en riktig kämpe! <3

 30. Jasmine skriver:

  Förstår att du blir trött på dryga kommentar Tyra!! (som tex Jennifers)
  Massa cred till dig som orkar med!

  Diggar dig!

 31. Lillan Eriksson skriver:

  Mkt läcker häst Tyra..så fruktansvärt häftigt att följa allt du gör, men snälla ni som klagar och ALLTID måste ha åsikter..är så sjukt trött på er..AVUNDSJUKA!! Har hållt mig länge nu men måste bara få ur mig..fortsätt gör det du gör Tyra, såå himla kul att du lyckats..dina bloggar har blivit ett gift..haha..massa kramar

 32. Karin skriver:

  Är helt mållös!! Vilket jäkla tryck i den!

 33. Sofia skriver:

  Behåll hästen själv Tyra, du är ju lätt uppe i 130 med den i slutet av året! Ser ut som ett framtidshopp!!

 34. Elin skriver:

  Jo men hon har antagligen tränare till att tala om vad hon bör träna på och inte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »