Allmänt

Duktiga vi!

Hej! Jag måste säga att det är enormt bra tempo på oss nu i stallet! Renoveringen går sakta men säkert framåt, vi har inhandlat alla möbler och idag håller tjejerna på att monterar. Jag har klippt klart träningsfilmen, MEN i ren skräck upptäcker jag att när jag har försnack och målar upp banan (vilket tog typ 15 klipp) så har jag ändå ritat fel på de två sista hindren (!!!!?). Riktigt jobbigt när det blir så för då förstörs ju hela filmen och det är så lätt hänt. Men men, vi får filma om när jag ritar upp banan idag, så videon kommer upp idag iallafall 🙂

Idag har alla hästar ridits ut och pulsat i snön. Tror både Tuben och Lalle har lite träningsvärk för jag körde på rätt hårt med dom igår. Corvan tar det ju lite lugnt, Nettan har ridit ute henne de senaste veckorna så att hon ska komma ifrån ridhuset och bjuda fram bra, och nu har vi börjat rida i ridhuset igen. Igår red jag Corv och det är jättstor skillnad! Är så glad för det! Och är glad att jag har en sån pass duktig beridare som Nettan som hjälper mig mycket med just Corvara 🙂

Chappello kommer åka tillbaka till Holland. Känns riktigt riktigt tråkigt då jag verkligen gillar honom som häst och han har kapacitet som inte växer på träd.. Men han har varit ofräsch lite fram och tillbaka sedan han kom, jag har kunnat rida honom några gånger och hoppat en gång 4 hinder. Tur att jag har handlat häst från ett superduper bra stall som kommer och hämtar honom och är välidgt mån om sina kunder. Jag får byta häst, det känns tråkigt såklart eftersom jag gillar C. Men köper man en häst för så mycket pengar så ska den vara relativt tävlingsklar (alltså kunna rida och träna den). Han här ett stort gammalt ärr över hela halsen från ett hingstbråk, kanske det hänt något med det för han är stel där? Ja, vi får se vad som händer. Om allt går som det ska så åker jag till Holland på måndag och testar nya hästar…. Ska förklara ALLT för er men har ej tid nu.

Jag och Nettan igåår. Glada över att jag överlevde när sadeln snurrade ett halvt varv medan jag travade på Corvara. Kunde gått illa men hon var så snäll och stannade…

IMG_7676

79 svar till “Duktiga vi!

 1. emelie skriver:

  tråkigt med chapello, Men bra att du lämnar tillbaka. Hooppas du kan komma iväg och prova på plats, då hittar du garanterat något:)

 2. Synd med Chapello, för jäklar vad snygg han är! Både i kroppstyg, gångarter och hopp. Fasen att de ska vara levande djur ibland, haha, hade det varit en bil hade det bara varit att börja skruva 😉
  Hoppas du hittar ett stjärnskott på måndag!

 3. Linnea skriver:

  har du redan svarat på alla mail om ridbyxor? för jag mailade inte långt efter du skrev inlägget men har inte fått något svar, så det är redan slut eller? 🙂

 4. Mickan skriver:

  Tråkigt att du måste lämna tillbaka honom 🙁 men tror det är bra att du åker ner å testar en häst innan du köper en ny 🙂

 5. Annika skriver:

  Men vad du håller på! Kan du inte bara lugna dig och göra något ordentligt någon gång istället för att stressa fram allting så in i helvete rent ut sagt. Det blir ju bara fel hela tiden.

 6. Anonym skriver:

  veldstar

 7. Johanna skriver:

  Men vilken otur du har Tyra. Hoppas du hittar den rätta hästen som även är skadefri. Det ska bli spännande att läsa om din Hollandsresa, för du uppdaterar väl oss? 🙂

 8. Vilken otur att Chapello inte håller men det ska bli väldigt spännande att följa bloggen om du åker ner till Holland, jag är väldigt nyfiken på hur det går till med försäljningsstall på kontinenten.

 9. Ellie skriver:

  Vad tråkigt med Chapello 🙁 Men vilket bra stall som låter dig lämna tillbaka honom och testa en ny?! Du får jättegärna berätta om hur det går till att köpa en häst från ett annat land? Jag är väldigt nyfiken på hur det fungerar 🙂

 10. Sara skriver:

  Tyra, ärligt talat nu. Har du ”inlett ett samarbete” med Veldstar?? Först har du skrivit illa i detta stall, och att köpa häst utomlands och nu är plötsligt detta stall ”superduperbra”. För mig så framstår det ju som att du numera har ekonomisk vinnig på att prata gott om dom. Bloggare gör sällan reklam för något gratis. Jag personligen tycker det är tråkigt med dold reklam i bloggar, bättre att vara ärlig.

 11. Julia skriver:

  Men Annika – varför blir du så upprörd? På vilket sätt påverkar Tyras beslut ditt dagliga liv? Gör det att du ligger vaken hela nätterna och funderar, inte kan sköta ditt jobb eller din familj? Eller gör det att du känner att du inte vill läsa hennes blogg mer? För det är ju ganska lätt åtgärdat i så fall..

  Ditt inlägg osar så mycket bitterhet att jag ens funderar på hur du överhuvudtaget tar dig igenom en dag. Nu vet jag inte hur gammal du är men jag ser framför mig att du kommer bli en riktig gnällkärring som har åsikter om ALLT och ALLA. Och det är ju ingen höjdare!

 12. Johanna skriver:

  Tråkigt 🙁 Men köper man häst från Veldstar, oavsett pris, kan man vänta sig skit tyvärr.. Inget stall man vill inleda samarbete med :/

 13. A. skriver:

  Man blir ju ledsen i ögat åt den stackars fina, fina hästen som måste åka sån lång resa IGEN.. efter så kort tid. 🙁 Tar ju ett tag för en häst att acklimatisera sig.. Hur som, riktigt tråkigt!

 14. Emilie skriver:

  Åh tänk om man hade pengarna till att designa sitt egna stall! Själv gjorde vi om garaget till stall och delade av tvättstugan så vi fick en sadelkammare! Haha man sticker ju ut iallafall 🙂

 15. Linda skriver:

  Kul med ett av dina gamla vanliga blogginlägg igen! Det var längesedan nu!

 16. Louise skriver:

  Det låter väl inte superduperbra om hästen de sålt är halt? Bra att dom tar tillbaka den, men det känns väl som att hade det varit ett superduperbra stall så hade kanske inte sålt en halt häst ifrån början? En tanke bara, nu vet ju inte jag något om den hästen eller vad du visste om honom och ärret ifrån början, så jag ska väl inte döma men 🙂

  1. Tyra Sjöstedt skriver:

   Louise- Det är ju självklart inte bra, men det KAN ju hända alla. Tror inte de skulle sälja 600 hästar om året om de var oseriösa faktiskt. Finns alltid åsikter om hästhandlare, nu har jag skaffat mig min egna efter erfarenhet och inte efter rykten. Kram

 17. Mikaela skriver:

  Julia!

  Klockrent inlägg

 18. Charlotte skriver:

  Åhh Tyra du är en jätte stor förebild för mig det skulle betyda guld om du kollade in på min blogg ➡ mystaars.blogg.se

 19. moa skriver:

  Jag börjar faktiskt fundera på om du verkligen har en sån ”otur” eller om de helt enkelt beror på dig i grund och botten. Allt verkar så himla ”hux flux” med snabba vändningar hit och dit, hästar hit hästar dit, ”världens bästa” personal byts ut heeela tiden,
  beslut som kastas fram och tillbaka, hästar som blir halt, oren, osvosv.
  Detta är väl ingen kritik i sig utan jag undrar bara om du någonsin har funderat riktigt noga någon gång över detta?
  kram

 20. Sofia skriver:

  Hej Tyra! Skit svårt det där med att handla häst utan att titta på den först. Jättebra beslut av dig att lämna tillbaka C även om det är tråkigt. Hoppas att du åker till Holland så att vi får följa med bakom scenen!
  Jag tycker att du är bra på att dela med dig på bloggen om allt vad som händer med dina hästar, därför man kommer tillbaka för att läsa mer! Däremot är det inte alla som uppskattar det… tyvärr. Ta ett steg tillbaka och kolla på det ur ett annat perspektiv. Avundsjuka ska inte behöva påverka dig, människor snackar alltid och för dig är det som om alla dina läsare skvallrar om dig i sadelkammaren (i kommentarerna).

  Lägg inte energi på det 🙂
  Kämpa vidare!

  Daglig läsare

 21. Annika skriver:

  Men jisses Julia, här slår vi på stora trumman. Nej jag ligger varken vaken på nätterna och funderar eller har problem med mitt arbete pga av vad som skrivs i denna blogg.

  Men jag läser här inne för att jag gillar djur, och hästar i synnerhet. Det är beklämmande att se djur komma och gå, bytas hux flux, inte kollas upp ordetnligt innan köp, hittas stygn på efter flera månader, ridas och tränas av flera olika då Tyra själv ofta skriver att hon inte ridit på flera veckor.

  Det gör mig ledsen. Därav min kommentar. Jag förstår inte varför man inte kan flytta klart i den mån det är möjligt och försöka prioritera sitt eget mående innan man drar med sig en massa djur från stall till stall och byter personal i rekordfart samtidigt som man själv lämnar allt och bor på hotell lite då och då.
  Men det är helt okej Julia, att du kallar mig bitter och gnällkärring. Min åsikt är att det är helt galet att man gör såhär mot sina djur.

  1. Tyra Sjöstedt skriver:

   Annika- Men seriöst vad fan tror du folk ska svara efter din extremt bittra kommentar? Att det finns människor i cyberspace som du gör mig fan mörkrädd! Sluta läs eller skriv här är du snäll, alla skulle må så mkt bättre!

 22. Amanda skriver:

  Hej!

  Vi håller på att utveckla en ny, kul produkt för hundägare och skulle därför vilja ha just Din hjälp att svara på några korta frågor. Enkäten vänder sig till hundägare och tar ca 3 min att svara på.

  Som tack för hjälpen lottar vi ut 10 st trisslotter bland de som svarat!

  https://docs.google.com/forms/d/18OzwUlzA7hgHLdn6oT0OyMN4aZ_7LeYe8V_ZROmF8t0/viewform

  Tack på förhand!
  Ingrid & Amanda

 23. Madeleine skriver:

  I all välmening känns det som om, från det lilla vi bloggläsare känner till, skulle göra bäst i att lämna tillbaka C UTAN att skaffa en ny.
  En uppriktig fråga då jag är intresserad av dina tankegångar: Varför skaffa ännu en häst, när du har många redan och mår som du gör?

  1. Tyra Sjöstedt skriver:

   Medeleine- För att jag vill ha två tävlingshästar, Jag har en idag och det är det jag lever för. Jag har 2 anställda i stallet på 4 hästar så det ska vi nog klara av 🙂 kram

 24. Julia skriver:

  Annika – din kommentar var hård och onödig och då bemöts svaren tillbaka på samma sätt.

  Jag kan också ha åsikter om Tyra (eller andra) men det finns ju olika sätt att lägga fram kritik eller hur? Nu fick du smaka lite på din egna medicin och helt plötsligt var det ju inte så kul.

  Vad sägs om att ställa öppna frågor istället, utan baktanke eller ”välmening” (som vi alla vet bara är förtäckta sätt att komma undan med skit).

  Du ser att det finns flera andra som kommenterat med ”Tråkigt att det inte fungerade Tyra” och kanske kommenterat om att det är nog bra att åka ner och provrida först så det inte händer igen. En sådan kommentar tas säkerligen emot bättra av mottagaren och kanske därmed också ger något. En kommentar fylld av skit blir ju bara ett irriationsmoment alt något som ingen bryr sig om. Ja utom jag då som börjar bli rejält trött på alla som ”bara måste säga vad de tycker”…

 25. jenny skriver:

  Ska bli kul att få se bilder sen när ni har renoverat klart 🙂 Otur men du vet när det känns rätt häst.

 26. jenny skriver:

  Ska bli kul att få se bilder sen när ni har renoverat klart 🙂 Otur men du vet och känner när det känns rätt häst.

 27. sandra skriver:

  Jag håller med Annika till 100 % ! Kunde inte sagt det bättre själv! ÖPPNA ÖGONEN FOLK! Såhär som Tyra far och flänger med Boenden, djur, personal etc etc … det är inte normalt Någonstans! Jag tycker allting verkar slarvigt, oseriäst och barnsligt!

  Tyra! Du är SUPERDUKTIG tjej med ambition och vilja men du måste lugna ned dig lite och sätta dig ned och se över ditt liv! Då kommer du nå till stjärnorna med din talang!

  1. Tyra Sjöstedt skriver:

   Sandra- Och du måste lugna ner dig med att kalla mig slarvig, oseriös och barnslig! Herregud vad har du för rätt att skriva det? Att jag idag kan göra det jag gör är ett bevis nog på att jag inte är oseriös. Puss på dig!

 28. Linnéa skriver:

  Håller med Annika fullt ut, kul att Julia nedvärderar Tyra till den grad att hon känner att hon ska tillrättavisa dom som kommenterar rakt och ärligt – inte elakt. Många som kommenterar här ursäktar sig ”ta det inte som kritik”, ”inget illa menat” osv och det är sjukt. Hade Tyra velat slippa det hade hon modererat bättre/stängt av kommentarerna och det gör hon inte. Det är ju som kommentarerna hon tjänar pengar på och kan skriva ”svar på tal” till – skrattar nog hela vägen till banken, det hade jag gjort 🙂

 29. Tove skriver:

  Kom ihåg när jag red.. jag var (och är) ganska glömsk och klantig så det där med att spänna sadelgjorden missade jag några gånger. Det var lagom pinsamt när jag hamnade på röven istället för på hästen när jag skulle upp. Men de andra i min ridgrupp fick sig iaf ett gott skratt.

 30. s skriver:

  Ja ett inlägg om dina tankar kring hästarna som kommer och går och varför du skaffar fler när du mår så dåligt hade varit väldigt intressant.

  Jag försöker hela tiden tänka att du inte skriver ner varje sak du gör och att vi inte ska tänka ”men herre gud hon borstar inte sina hästar för hon skriver aldrig om hur hon ryktar!!!!!” men som någon nämnde så får vi ju ändå lite info om dig och ditt välmående genom båda bloggarna och det känns ju lite som att minska på hästantal hade varit bra. fokusera på dom du har. Det tar ju tid att ta sig nån vart med hästar, speciellt när de är unga! De blir inga stjärnor över natten, eller på nåra månader utan år.

  1. Tyra Sjöstedt skriver:

   S- tack för tipsen. Eftersom jag har detta som jobb så blir det inte mindre jobb att minska antal hästar. Så mpånga har jag inte 🙂 kram

 31. Jennie skriver:

  Tycker faktiskt att dina svar är riktigt omogna..att folk kallar dig ansvarslös och barnslig kanske har en förklaring…tycker de går väldigt fort ibland och då tycker jag att det är synd om hästarna.

 32. Cecilia skriver:

  Tyra,

  Ta inte at dig av det folk skriver. Ibland blir det fel nar man har med djur att gora, sa enkelt ar det. Jag har fatt lov att ge ifran mig tre hundar forra aret for att de helt enkelt inte passade mig och min livsstil, eller gick ihop med min aldsta hund. Hur ska man kunna veta sadant i forvag utan att prova sig fram?

  Istallet for att ga och ma daligt over det sa ar det ju jakligt skont att veta att stallet (eller i mitt fall, hundhemmet) tar tillbaka hasten och att den far komma dit den passar bast.

  Sa ge inte up, din andra tavlingshast finns dar ute!

 33. Annika skriver:

  Men varför ska jag sluta läsa här? Jag mår verkligen inte dåligt. Men eftersom du har ett kommentarsfält så måste det ju vara okej att kommentera? Passar sen inte kommentaren så är det ju fritt fram för dig att ta bort den.

  Det är min absolut 100% ärliga åsikt att du ger ett intryck av att flytta runt, byta stall, personal, hästar och ha det väldigt ostrukturerat.
  Det rimmar illa med en vettig djurhållning i mitt tycke. Sen kan du ju skita i vad jag tycker och det är helt ok men du måste ju förstå att ditt betéende är märkligt i mångas ögon.

  Förra veckan skrev flera i din andra blogg att du kanske skulle kolla upp om du har bipolär sjukdom, efter ett av dina helt galna inlägg igen. Då blev du jättearg och skrev på ett hyfsat otrevligt sätt om hur dina läkare nog minsann visste bättre än läsarna och att du var utredd och det var inget fel och du önskade dig nästan en diagnos för det hade varit bättre.
  Sen tog det ett par dagar och du skrev i samma blogg att du fått en remiss till en utredning för att DU länge misstänkt att du har bipolär sjukdom.

  Du säger emot dig själv hela tiden, ibland har du inte gått ut på en vecka sedan skriver du helt plötsligt att du var i stallet i förrgår. Jag förstår att det är en del av din sjukdom men det blir helkonstigt för oss som läser.

  Jag och många reagerar över att det är djur med i bilden. Att impulsshoppa kläder som man sedan byter eller lämnar tillbaka och flytta runt i tex sthlm, hänga på hotell och byta vänner osv är helt upp till var och en men jag blir lite ledsen av att det kommer fler och fler djur med i bilden när du mår som du gör. Jag har alltid gillat dig, dina bloggar och dina pigga upptåg men jag önskar att någon kunde ta tag i dig och sätta STOPP! Du behöver landa och hitta dig och lära dig att hantera dig själv först och främst. Du MÅSTE inte göra allt du vill just idag.

 34. Emelie skriver:

  Stå på dig tyra. Kommentarsfältet gör en illamående emellanåt. Ingen förståelse alls…

 35. Annika skriver:

  Ett litet tillägg bara. Min kommentar löd:
  Men jag läser här inne för att jag gillar djur, och hästar i synnerhet. Det är beklämmande att se djur komma och gå, bytas hux flux, inte kollas upp ordetnligt innan köp, hittas stygn på efter flera månader, ridas och tränas av flera olika då Tyra själv ofta skriver att hon inte ridit på flera veckor.

  Det gör mig ledsen. Därav min kommentar. Jag förstår inte varför man inte kan flytta klart i den mån det är möjligt och försöka prioritera sitt eget mående innan man drar med sig en massa djur från stall till stall och byter personal i rekordfart samtidigt som man själv lämnar allt och bor på hotell lite då och då.

  Ditt svar löd:
  Annika- Men seriöst vad fan tror du folk ska svara efter din extremt bittra kommentar? Att det finns människor i cyberspace som du gör mig fan mörkrädd! Sluta läs eller skriv här är du snäll, alla skulle må så mkt bättre!

  Min fråga: Tycker DU att du själv är trevlig där i det svaret? Tycker du att du är en större tillgång i cyberspace än vad jag är? Ditt svar är bra mycket tristare än min kommentar i mina ögon.

 36. Anna skriver:

  Till alla er med negativa kommentarer varför läser ni Tyras blogg?!, ni verkar ju bara störa er ändå…

  Orka med all bitterhet och allt nät hat. Skulle ni våga gå fram till Tyra personligen och prata om detta? Ni sitter bakom anonyma konton och tycker så mycket…

  Suck!

 37. Natalie skriver:

  Håller med Annika och övriga. Det är levande djur, att hålla på att skicka hästar fram och tillbaka, köpa nya, sälja osv, känns inte sjysst. Lugna ner dig! Dessutom är dina svar på kommentarerna ett tydlig bevis på hur ”mogen” du är..

 38. Holland skriver:

  Varför skulle det vara konstigt att Tyra vill ha 2 hästar på samma nivå att tävla? Det är faktiskt ganska vanligt. Hon lämnade tillbaka den vite och vill hitta en ersättare. Sedan har hon två unghästar som kan åka på samma tävlingar. Perfekt! Sedan skulle jag inte köpa häst i Holland, fy fan va dåligt hästarna har det här.. sådant sätter spår på hållbarheten tyvärr.

 39. Joanna skriver:

  Men Tyra varför låter du så otrevlig till Annika?? Vi är dina bloggläsare och du lever fan på oss?! Nee riktigt tråkigt att se! Lite mer pedagogisk kan du ju va ..

 40. Jonnah skriver:

  Alltså.. denna blogg (med allt den innebär) känns mest negativ. Vill bara gå in och läsa här om hästar och ridning, för att det intresserar mig. Det intresserar mig inte att just Tyra är ryttaren, men det stör mig inte det minsta heller. Det är fina bilder, roliga tips m.m. Jag tycker hon är driven och duktig med sina hästar..

  Jag inbillar mig att en person som bl.a har så mycket kunnig personal runt omkring sig, gör helt rätt med allt som rör hennes hästar. Kan inte det positiva få dominera här så man slipper försvarsinlägg och dålig stämning bland kommentarerna. Det är inte vad man klickar sig in här för att läsa (hoppas jag).

 41. Fia skriver:

  Men guuud?!!… Allt detta j*kla prat och kommentarer hit och dit om att det är elakt mot hästarna att det är olika ryttare, olika hästskötare, olika människor som matar etc. -Tror ni på riktigt att hästen bryr sig om vem som ger den sitt hö? Eller vem som borstar den under magen? eller vem som rider? Tror ni det på riktigt så har ni nog missat en del. -Det är ett djur för guds skull!?
  Det spelar väl ingen roll om det är Stina, Kalle eller Britta som ger den mat, så länge den FÅR sin mat. Och så länge ryttaren rider på ett bra sätt så bryr den sig nog inte om det heller…
  Jag upprepar; DET ÄR ETT DJUR!
  Så alla toppryttare är djurplågare enligt er?? Tror ni på allvar att RGB, Ehning och Beerbaum sköter om alla sina hästar själva?! På sin höjd hoppar de upp på en iordninggjord häst. Förmodligen även framriden….
  Djurplågeri, -helt klart… Öööööh??

 42. Olivia skriver:

  Jag blir så jävla less på dig Tyra, varför är du så jävla bitter och omogen i dina svar till läsare som rasar för att du behandlar djuren som om de vore kläder?! Bete dig som en vuxen!

 43. Josefin skriver:

  Men på vilket sätt behandlar hon sina djur som kläder? Klart man skickar tillbaka en häst som är oren?? Joe hade hon ju sålt men fick tillbaka pga att Laban antagligen också var något fel på. Det är väl inte tyras fel? Jag tror inte Tyra hade velat lämna tillbaka varken Laban eller chappello om de inte var så att det var något fel på dom. Och om Tyra sen väljer att ta semester genom att bo på hotell så är det väl upp till henne? Hon ser nog till att både hästar, katter och hund får mat. Ska folk inte få åka på semester längre? Hur gör ni? Tar ni med er hästar å katter på semestern??

 44. Viktoria skriver:

  vad tråkigt med din nya häst! men vad skönt att det var ett bra och proffsigt stall som tar hand om sina kunder. Det visar även att de bryr sig om sina hästar!

 45. Det är nog inte så jävla lätt för Tyra att svara hur snällt som helst, om vi läsare kommenterar skit hit och dit jämt och ständigt. Det är inte schyst för fem öre! Som många nog redan vet, ska man inte tro på allt som inte skrivs. Jag menar, som någon ovan skrev, att bara för att Tyra inte skriver att hon inte borstat sina hästar, så betyder det väl inte att hon aldrig gör det? Det vill säga, så vet inte vi ALLT som rör Tyra och hennes hästar, besluten hon tar osv.
  Vi kan väl ha våra åsikter men det är Tyra’s beslut. Samt att om du kastar skit mot henne så kan du väl inte begära att du ska få blommor och choklad tillbaka. Punkt.

 46. Nanna skriver:

  Sen när ska man behandla hästar som om de vore en pryl från någon internetshop? Skicka dem fram och tillbaka som om de var en dvd film som du tänkte efter och egentligen inte behövde? Har vi slutat se att djuren andas och tänker och INTE fungerar som en robot utan känslor?! Borde man få utnyttja någon med mindre makt än sig själv så mycket som vi gör?

  Man borde inte tillåta hästar eller levande djur öht på postorder 🙁

 47. Josefine L skriver:

  Det bästa med Tyras bloggar är kommentarerna och de delade meningarna. Tyra har själv valt att vara den provocerande offentliga person som hon är. Inte jag eller vi ”andra” anonyma som kommenterar har gjort det valet, men vi har ändå rätt ATT göra det. Tyra har min mailadress och kan höra av sig och det antar jag att hon kan göra till de andra som inte håller med henne i allt.

  Vi kan bara bilda en uppfattning utifrån det vi får veta och det vi får veta, tyder antingen på en väldigt smart tjej som gnuggar händerna när hon lägger upp inlägg som säger emot sig HELA tiden, eller så har vi som inte håller med henne rätt i det faktum att hon skulle lugna ned sig lite och tänka sig för lite.

  Någon skrev och jämförde med RGB osv, men det finns ju faktiskt en stor skillnad – de beter sig INTE som Tyra gör och även om de säkerligen har sina egenheter så är det inget de offentligt skyltar med på samma sätt.

 48. Fröken skriver:

  Flertalet av dessa elaka kommentarer hade kunna gått till förtal. Lätt att gömma sig bakom en skärm och spy ut elakheter.Stå på dig Tyra 🙂

 49. Josefine L skriver:

  *Rätt att kommentera

 50. Fröken skriver:

  Eftertanke på vad man väljer att publicera kan ju vara em idé. Sjukt hur vissa går på bara 🙁

 51. C skriver:

  Ojdå. Om man inte har något att göra någon dag kan man ju bara gå in här och läsa ”bråken” i kommentarsfältet.
  Kan ni inte bara gå fram till Tyra i stället och säga ”Jag tycker du är dålig för du bara köper och säljer hästar hela tiden och allt blir ju fel blablabla”
  Eller vänta.. Det skulle nog ingen vågat.

 52. Louise skriver:

  ingen av oss känner tyra på ”riktigt” så då kan man inte anklaga henne för att hon gör eller har gjort en himla massa saker. Klart att man lämnar tillbaka en häst som det är fel på iallafall om man betalat mycket pengar för den.
  Och att personal hos tyra bytts hit och dit angår inte någon annan utom tyra och personalen! Tror tyra har koll på vad det är för folk som jobbar hos henne, som jag har fått uppfattningen av henne så vill hon att hennes hästar ska ha det bättre än bäst.
  Alla byter stall någon gång, jag har flyttat från två stall och har det skadat min häst? NEJ!!!

  Tyra kanske inte mår perfekt men hästar är terapi, som gör att man släpper allt för en stund och som tyra skrivit hon jobbar och brinner för detta, då är det självklart att hon kan köpa fler hästar. Hon har en tävlingshäst som är superduper fin och varför inte då köpa en till? klart om hon har pengar och tid till en till häst kör på!
  Om man inte vet allt så ska man inte öppna munnen. tror inte tyra skriver ut hela sina dagar här i detalj.

  Som jag började den kommentaren med, Vi känner inte tyra på riktigt bara genom bloggen !!!

  STYRKEKRAMAR!

 53. Lillen skriver:

  Om det nu är Veldstar du handlat häst ifrån så har jag en kompis som inte alls har samma positiva intryck. Hennes häst köpt från Veldstar var ofräsch och den var de till slut tvungen att ta bort (avliva), och där var Veldstar allt annat än tillmötesgående…

 54. Helena skriver:

  Tyra, jag tror (efter erfarenhet) att många av de människor som tar sig tiden att knappa sig in här o skriva en inte så trevlig kommentar egentligen bara är avundsjuka. Nu säger jag inte att alla är det. Men jag tror att många elaka kommentarer föds från avundsjuka, även om de kanske inte inser det själva. Jag är ingen stor bloggare, men jag är däremot dotter till en egen företagare, och tyvärr så har jag mist många ( typ alla) mina vänner, pga vad jag tror är avundsjuka, för att folk tyvärr inte kan glädjas åt en annan.
  Jag hoppas iaf att du inter tar åt dig för mycket. Du vet att du är bra. Kram!

 55. Tyra, när du ändå åker ner kan jag hjälpa dig att hitta en BRA häst till det du vill göra. Jag ska inte uttala mig om stallet du handlar ifrån men jag lovar att vi tar bra mycket bättre hand om våra kunder. Skicka ett mejl!

 56. Marie skriver:

  Håller med Annika, hon har samma uppfattning som jag tyvärr fått det senaste. Och när man sedan läser sådana otrevliga svar ifrån ägaren till denna blogg gång efter gång har då jallefall gjort så jag klickar in här mer o mer sällan. ..

 57. Martina skriver:

  Jag tycker BARA synd om den stackars hästen som nu ska åka hela vägen tillbaka till Holland igen. Provred du ens honom innan du köpte honom? Förstår inte alls hur man kan köpa hästar man aldrig ens träffat (eller hur det ens kan vara tillåtet). Naturligtvis är risken betydligt större att hästen får skickas tillbaka då. Det är djur vi pratar om, inte ett par jävla skor som är för stora.. Och dina svar på kommentarerna sedan är ju rakt av skrattretande, hur gammal var du sa du?

 58. Camilla skriver:

  Men nu räcker det väl med alla kommentarer som läxar upp Tyra, alla gör inte rätt och det blir inte perfekt varje gång – hon ska ju till Holland för att provrida nu, önska henne lycka till istället! Och hästen överlever transporten hur gör man annars när man reser långa vägar på tävlingar t ex? Han fattar nog inte skillnaden på att åka hem eller åka och tävla…

 59. Hanna skriver:

  inte kul med en halt häst.. men hur vet du att du inte får en ny häst som någon annan lämnat tillbaka? det cirkulerar runt en hel del massa hästar i den där cirkusen. Är mycket tveksam att ”chappe” kommer kollas upp, utan han säljs nog snabbt igen..Sådana ställe har råd att ta tillbaka hästar enbart för att det finns så många hästar i omlopp.

 60. Frida skriver:

  Tycker denna bloggen börjar bli lite tråkig att läsa 🙁 Hade hoppats på en härlig tävlingsblogg fylld av tävlingar och träningar. Istället byter du hästar, personal och boende hit och dit, och kommer inte så långt. Den enda häst du haft ett tag är ju Lalle, och han tävlas ju inte särskilt mycket pga sin rygg (?). Chapello är en jättefin häst. Problemet när du lämnar tillbaka honom är att han återigen kommer säljas vidare som dyr tävlingshäst. Det är så tråkigt. Är det inte bättre du kollar upp honom ordentligt och försöker få ordning på honom? Du ger upp lite lätt 🙂

  Dock ÄLSKAR jag dina Riding by Tyra avsnitt, haha fler sådana <3

 61. Emily skriver:

  men vad är det för trams om ”dålig djurhållning” etc? Som om hästarna skulle fara illa av att olika människor fodrar, borstar, släpper ut och rider?

  Med det resonemanget måste ju alla ridskolor läggas ner ögonabums, för där tränas ju hästarna av flera olika människor varje dag, någon ny fodrar varje dag och det rör sig flera hundra människor i veckan som borstar och klappar???

  Huvudsaken är ju att hästarna får rätt mat, utevistelse, vård när det behövs och schysst träning. Hästarna bryr sig nog inte nämnvärt om vem som är pilot, så länge personen rider snällt…

  Förstår även tänket med att byta häst, skulle jag köpa en häst för en så pass stor summa pengar att man kan förvänta sig en hel ridhäst vill inte jag behöva utreda och behandla den ett par veckor efter att den kommer hem. Nu är det ju inte samma sak men om motorn havererar på nya bilen en månad efter du köpt den, då hör man ju av sig till säljaren och ber denne åtgärda felet…

 62. Jennifer skriver:

  Förstår inte varför folk gnäller över tyra som gnäller och är bitter när hon svarar på kommenterar. Det är väl inte så konstigt, hon får ju hela tiden negativa kommenterar. Tyvärr det är de negativa man minns mest.. Vissa kan ignorera, inte alla.. Och sen är det folk som tycks veta sig bättre än vad tyra vet om sina hästar..

  Det är ganska tröttsamt det förstår jag..

 63. Erika skriver:

  Jag känner till flera utdömda än tävlande friska hästar från det ”seriösa” försäljningsstallet… Klart Tyra må vara lite sponsrad? Men är det inte lite mindre besvär att provrida och göra vet.bes. med lupp än att behöva lämna tillbaka hästarna? Kanske t.o.m röntga? I övrigt så ja…nog är det mkt hit o dit! Nyårslöfte; ska inte äta godis. Inte köpa ny häst. Nu äter du godis och har köpt ny häst. Jag skiter i det men du kanske gör dig själv besviken gång på gång? Ibland skriver du också att du är så himla ärlig. Berätta då om Lalle ex? Det är ju helt onormalt om man inte kan hitta en passande sadel på ett halvår!? Verkar skumt. Wiggeby skulle du också berätta om… Och som några andra skrev dessa personalbyten. Lämna dem utanför bloggen ist kanske? Du flyttar men vi får inte se din gård. Eller gård o gård, den har ju inte ens stall vad jag förstår? Du får hålla inne med vad du vill, men utge dig inte för att vara så himla öppen och ärlig bara 😉

 64. Karin skriver:

  Maste bara papeka som flera andra redan sagt att Veldstar inte ar ett ”super-duper” stall i de allra flestas ogon. Skulle personligen aldrig kopa hast darifran, men jag antar att du Tyra ar ok med deras traningsmetoder eftersom du gor reklam for dem har pa bloggen.

  Jag bor utomlands, langt, langt fran Holland – men aven har ar Veldstar okanda…riktigt surt att du stodjer en sadan verksamhet.

 65. evelina skriver:

  oj oj vilket tjaffs, alltid lika kul att läsa!
  Och jag tycker att det är ganska idiotiskt att köpa häst därifrån när du talat illa om dom innan `? och om man vet att dom säljer skräp hästar varför köper man dom då? tycker synd om hästen, tror ju att den kommer säljas vidare sen .
  ha en bra dag 🙂

  Kika gärna in min blogg http://ackmark.myshowroom.se/

 66. Anna Berggren skriver:

  För notis Tyra-det går ej att kommentera per kommentar, men det har du nog redan uppfattat.

  Ang Annikas fråga så är den befogad. Vad håller du på med Tyra? Allvarligt. Du kan göra så mkt mer i ditt liv. Du har möjligheter som många andra inte har. Några saker jag reagerat på.

  1) Du säger ofta hur du förundras över hur folk orkar att rida flera hästar som inte har ridhus…detta är faktum för 95% av folket som faktiskt ORKAR och gör detta för sina älskade hästar. En häst ska helst ridas ut 7dgr i veckan Tyra. För att som du själv säger om Corvara, hon måste lära sig få en framåtbjudning.

  Jag tränar mina 3st hästar max 1-2dgr/v i ridhus och då är det oftast hoppträning som gäller. Annars trimmar jag ute på ängar/grusvägar/skogen.

  2) Dina hästköp utomlands…gör du ingen besiktning? Röntgen? Du säger att Chappes säljare är så bra, berättade dom inte att han hade ett stort ärr på halsen och vad det uppkommit av?
  Och Corvara, ni upptäcker att hästen har stygn kvar efter flera månader, varför skulle då Corvaras säljare ha upptäckt dom? Borstar ni inte hästarna? Kratsar hovarna? Hur i all sin dar kan man MISSA STYGN??? Om nu det är så besvärligt att bes och röntga hästarna utomlands, åk med hästarna till en klinik så fort som möjligt efter att dom anlänt! Jag kan inte förstå hur du kan missa detta med all din duktiga personal och duktiga tränare du pratar om. Varför påtalar dom inte sådana banala saker?

  Och Malin må vara en gullig snäll tjej som säkert gjort mkt med hästar, men som hon stod och skrek i videon när du tränade Tuben var under all kritik. Så gör man inte. Skriker BRAAAA så fort hästen lämnat marken bara för att avstampet blev korrekt i förhållande till avståndet!? Så gör man inte!

  Tyra, lyssna nu här! Ta och landa med dig själv. Ut och tävla och ha kul med Lalle och Tuben. Köp inte en ny häst som ersättning för Chappe och lämna iväg Corvara till någon unghästutbildare. Sedan skaffar du dig en duktig tränare. Du vet att tränare som är erkänt duktiga och utbildade klassas in i A, B och C-tränare där A är dom som är riktigt duktiga.

  Skaffa dig inte en vanlig ridskolelärare utan någon DUKTIG, helst A el B tränare. Du tycker säkert detta är en jättekorkad kommentar, att jag är elak, men jag skulle ha gjort detta i ditt ställe. Du kan komma så mkt längre än denna onda spiral du just nu finner dig i där pojkvän, vänner, personal och hästar kommer och går i ditt liv. Jag tycker så synd om dig.

 67. sandra skriver:

  BÄSTA KOMMENTAREN EVER ANNA BERGGREN!

 68. Ia skriver:

  Fia – jag har jobbat hos Ehning och varit hemma hos RGB, bägge ryttarna är HÖGST insatta i hur hästarna sköts. Självklart är det vissa dagar då de har 7-8 hästar ätt rida plus intervjuer, sponsormöten osv och tiden är knapp, men jag kunde ofta stå tillsammans med Marcus och så gjorde vi i ordning varsin häst. Uttala dig inte om sånt du inte vet något om.

  Detta är dock hästar på ELITnivå, Tyra är ju amatörryttare och det går inte att jämföra.

  Tyra – lämna Tuben och Corvara till en riktig unghästutbildare så en riktigt erfaren person får lägga en bra grund, så kan du tillsammans med en duktig A- eller B-tränare fortsätta själva sen. Enligt dom videos du lägger ut så är det väldigt mycket brister vilket tyvärr kommer kosta i framtiden.

  Och ang. Chappe. Du får nog vara beredd på att folk är väldigt kritiska till hur du behandlar dina hästar när du köper dem osedda (vilket är väldigt oansvarigt oberoende på vilken nivå man ligger på) och sedan bara skeppar tillbaka så fort ni upptäcker ett fel. Som konsument har man faktiskt undersökningsplikt. Det är ett djur, inte någon teknisk pryl som man bara kan reklamera.

 69. Jennifer skriver:

  Håller med Annika!!!

 70. Linnea skriver:

  Anna berggren – riktigt bra sagt!

 71. Malin skriver:

  Anna Berggren, Annika och Ia har alla skrivit fantastiskt bra, genomtänkta kommentarer med konstruktiv kritik. Jag kommenterar inte speciellt ofta här men jag blir helt mörkrädd när jag läser den här bloggen. Vad gör du egentligen? Är det aldrig någon som går igenom hästarna, daglig visitering? Hur kan man missa ärr, stygn osv. I veckor, månader? Det är skrämmande. Må så vara att du har personal som du lämpar över arbetet på, men gör inte DE visiteringen då? På fullaste allvar, om det nu är tävla du ska göra så måste du höja standarden lite.

  Du påstår att du aldrig skulle hinna själv, det kan jag intyga att du skulle kunna. Jag har själv hållit två hästar på elitnivå i dressyr (JSM/YRSM) samtidigt med gymnasie/jobb och det helt utan personal. Med alla människor du har i stallet tycker jag att man kan kräva vettiga rutiner kring hästarnas hälsa. Det är väl ändå absolut minimum att man åtminstone går igenom ben och hovar varje dag, det tar bara några minuter men säger så mycket.

  Att du köper hästar utan att ens ha sett dem orkar jag liksom inte ens gå in på.

 72. Emelie skriver:

  ALLTSÅ HÅLLKÄFTEN ALLA EFTERBLIVNA AVUNDSJUKA CPBARN!! Sluta klaga på tyras liv och sköt erat egna äckliga Svensson liv!! Fyfan spyr på er. Bara för att en människa har råd me hästar osv så blir de andra avundsjuka hahaha.. Hade jag vart dig tyra hade jag skrivit: FUCK YOU!! Jag e rik å kan köpa va jag vill medans ni får Leva erat bittra Svensson liv

 73. Emma skriver:

  Det känns väldigt orättvist och lite skrattretande att gå på Tyra för att hon har personal som till viss del rider, fodrar och sköter om hennes hästar. Är hon er personliga hackkyckling eller? Alltså, IGEN, sorry men det är GANSKA vanligt att folk har hästskötare till sina hästar? Vad ÄR egentligen problemet tycker ni? Så länge hästarna blir väl omhändertagna, är mätta, torra, rena, kommer ut och in från hagen osv – så ÄR er så kallade ”oro” obefogad vad gäller Tyras hästar?! Så jävla löjligt börjar detta bli. Handlar dessa uttalande om nån jäkla ”prestige” eller? Att det till varje pris måste handla om ALLT eller INGET. Dvs. kan man inte göra ALLT med sina hästar heeeelt själv så kan man skaffa akvariefiskar istället? Ska vi kanske förbjuda landets alla ridskolor också? De har ju HUR många ryttare som helst och knappast bara en person som sköter om dem. Jag stod i ett ganska stort stall (ca 20 privathästar) när jag hade häst för många år sedan, och i princip varje privatryttare hade en hästskötare/medryttare/halvfodervärd till sina hästar. Är det också förkastligt?

  Sedan du som kommenterade att Tyra nämnt att hon förundras över folk som inte har ridhus orkar rida flera hästar. Jag tror inte att Tyra i och med detta menar att hon aldrig rider ut sina hästar?! Hallå eller? Vad var din poäng med denna punkt 1? Sedan tror jag inte att Tyra är ensam om att tycka att det är skönt att ha tillgång till ett ridhus. Det är inte FEL att tycka att det är ganska trevligt med ridhus under vintersäsongen när det är halt som satan och snöar is. Att man svär över dåligt väder och prisar ridhus betyder INTE heller att man inte har med ”trimmar ute på ängar/grusvägar/skogen” i sin veckoplanering? Du skriver ju dessutom själv att Tyra vill att Corvara kommer ut i skogen för att bättra på framåtbjudningen. Det bevisar ju bara att hon de facto, ja, rider ut med sina hästar. Så igen, vad var din poäng?

 74. CE skriver:

  Emma- Tror inte att folk störs sig på att Tyra har hästskötare, utan det att hon skriver att hon rider sina hästar och sen i andra bloggen skrivit att hon inte gått ut genom dörren.
  Kan tänka mig att de flesta skulle vilja ha en hästskötare om man hade råd 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »