Allmänt

AVSNITT 1, 2014 Riding by Tyra & H&M We Love Horses

YEEES kunde lägga upp det redan idag (väldigt sent på kvällen dock… men men, det kan skaka en del till en början av filmen innan den laddats upp ordentligt på Youtube så ni vet 🙂 Och välj storskärm för det är HD-kvalité.

Här kommer då mitt FÖRSTA avsnitt för år 2014 i samarbete med H&M We Love Horses, så himla kul att fortsätta med detta 2014 och att det varit så otroligt populärt och uppskattat  Ni vet att H&M We love horses har en jättebra facebooksida HÄR, där får man massor av nyheter och bra uppdateringar om vad som händer i hästvärlden. De är riktigt duktiga med uppdateringen så jag rekommenderar er att följa dom 🙂

I dagens avsnitt visar jag en övning som hjälper hästarna att stärka bakbenen. Sedan en övning om hur man kan göra om man har en häst som drar för mycket mot hindret och även om den drar iväg efter hindret. Är väldigt nöjd med dagens avsnitt. Tänk på att vi filmade på nyårsdagen, det är mycket trötta och förkylda människor haha så ni får ha lite överseende med alla bloopers och tabbar (jag somnade 20.30 igår men som tur var, för jag mår mycket bättre idag:) Och min tribute i slutet då? Om ni TROR att jag sitter och ”leker runt” en träning bara för att filma det här…ohhh nooo… ni kommer äta upp era ord när ni sett slutet… *haha*. Och tänk nu på att Malin var förkyld och hade feber idag… förstå då hur jag har det i normala fall, hehehe men jag gillar´t!

Träningsvideon är cirka 10 minuter, sedan är det lite andra saker, tabbar mm, så kolla- något kommer ni gilla 🙂

Jacka och skärp härifrån. Jackan är slutsåld till och från så håll koll på sidan!

hm7

Första övningen med travbommar på rad, 1,30 meter emellan så lite längre än vanligt.

h4

Vi la upp två bommar såhär efter för att alltid rida rakt fram efter:

h1

Övning med att göra halt innan och efter hindret, sam rida rakt fram innan och efter hindret:

h2 h3

Härlig outfitsbild eller hur?

hmk1

Hästarna står så fint i bakgrunden <3

hm2

SÅÅÅÅÅ snyggt med skogsgrönt skärp och guldiga detaljer:

hm4

Men mitt i allt så ska hästarna SJÄLVKLART springa emot oss….

hm3

…och sista bilden i serien ser såhär…hahahaha:

hm5

Vad tycker ni om dagens avsnitt? Lämna gärna en kommentar 🙂 kram

92 svar till “AVSNITT 1, 2014 Riding by Tyra & H&M We Love Horses

 1. Emma skriver:

  Hej Tyra, nästa gång du filmar kan du prata om hur man kan byta galopp med hästen¨, hälsningar från Emma ditt största fan

 2. Molly H. skriver:

  Bäst! Haha!

 3. Emma skriver:

  Kunde inte kolla med ljud här hemma så du kanske berättade detta, men varför rider du med så långa tyglar?

 4. Stina skriver:

  Jätte bra förklarat Tyra

 5. isabella skriver:

  Malin verkar vara väldigt duktig och kunnig, kul att ha någon som kan med sig varje dag.

 6. Sofia P skriver:

  Haha åh herregud TACK för att du gjorde min kväll. Garva tills jag grät. Mer sånnahär videos! Lyllos er som umgås med varandra 😀

 7. Louise skriver:

  Bästa videon hittills, lärorik och superrolig! Kram

 8. Jessi skriver:

  Underbar tribute! Har exakt samma ”problem” eller vad jag ska kalla det med axlarna, att jag drar tillbaka dem och skjuter på med sätet när jag försöker bryta av, så som Malin sa att du inte skulle göra under tributen. Har en egen typ Malin som påminner mig, vilket är kanon, annars hade jag nog inte tänkt på det själv många gånger! 🙂

 9. Evelina skriver:

  Avsnittet var jätte bra Tyra<3 ser fram emot nästa avsnitt<3

  vill verkligen träffa dig irl skulle vara en dröm som gick i uppfyllelse!

  fråga:
  ska du till gbg horse show 2014?

  Kram stort stort fan!<3

 10. Sanna skriver:

  Detta avsnittet var jättebra! Och roligt! Jack och Kotten asså! Det är ju alltid bra att ha någon som ser allt från marken, Malin verkar ju jätte duktig! Men vad var det för övning med konerna?

 11. Isabelle skriver:

  Du visar ju bara tips 1 och 3 vad hände med tips 2 ? 😛

 12. Isabelle skriver:

  Älskar avsnitten! Men på avsnitt 2, är ”dagens utmaning” med bommarna bara för storhästar? För jag rider en c/d ponny som inte tar så stora språng… 🙂 <3? Tacksam för svar!

 13. Hanna skriver:

  Haha fett jobbig malin looool

 14. dagens avsnitt var verkligen bääst!
  Övningarna var bra, ”fail viderona” visar verkligen hur det egentligen är och Malin är underbar att lyssna på! Hahaha! xD

 15. Isabell skriver:

  Jättebra inlägg. Tycker dessa filmer är bra och inspirerande då man får en massa handfasta tips. Kul. Keep up the good work! 🙂

 16. Hanna skriver:

  Superbra! Och roligt. 😀

 17. Mimmi skriver:

  Haha super kul: ”Neej jag har lärt mig att man inte ska stanna på hinder! Ahmen vad bra, nu ska vi göra halt mellan dom två bommarna framför hindret” Hahaha!

  Tycker det är kul att du vågar visa svagheter och erkänna när hästen inte lyder, som du sa i början, många har svårt för det!
  Och härligt att se att du inte betslar upp en stark häst!
  Toppen avsnitt Tyra!!

 18. Skvallerhast skriver:

  Tänkvärda tips! 🙂 Men brukar hundarna alltid vara med i ridhuset? Så söta, men verkar lite omständligt 😉

  – Ny häst
  – Clinic med RGB
  – Skvallerhast först igen – Bloggare lämnar horsespot
  – 50-årig man anhållen för ponnymord!

 19. :) skriver:

  din skänkel är jätte fin tycker jag !!

 20. jessica skriver:

  Har sagt det förut, men säger det igen; Malin verkar toppen! Och du Tyra, åh vad härlig duverkar! Jag älskar pondusen du har när hundarna inte lyder och samtidigt kan bjuda på duig själv med Joe. Det var efterlängtat med ett nytt avsnitt! 🙂

 21. Elin skriver:

  Haha så bra !! Tycker om dina träningar och framförallt att du /ni siktar in er på bomarbete. Har en unghäst som jag ska hoppa in till våren nu och har börjat med lite övningar för att få takt och känsla.

  Malin verkar helcool och sjukt duktig !!

 22. Lily Broberg skriver:

  Hahaha jag skattade ihjäl mig i slutet asså! This is why I love Tyra Sjöstedt.
  Men jag ska prova övningen imorgon, har du några tips för hästar som INTE vill hoppa hindret och stannar eller springer förbi hindret? Men jätte bra video !! <333

 23. linnea skriver:

  Älskar dom här videorna! Både roliga och lärorika :’)

 24. Thea skriver:

  Väldigt läringrik video! Höll även på att skratta ihjäl mej när jag såg alla blopperserna

 25. Fanny skriver:

  Lärorikt, roligt och så blir man så jävla glad av att se dina videos för du är dig själv.

 26. Sofia skriver:

  Haha, så jag älskar sig Tyra! Bloopersen (bloopersena..?)är bara för jäkla roliga!

 27. Johanna HH skriver:

  Jag blir alldeles tagen varenda gång Malin ger instruktioner, hon låter som en så bra tränare!
  Du är också jätteduktig Tyra, älskar alla dina videos. 🙂

  Ingen kritik nu, bara ett tips. Precis som du ger oss tips så ger jag dig ett tips nu. 🙂
  Joe lyssnar ju inte riktigt på dig när du rider, självklart ser jag att det blir bättre ju längre tid du rider, men han respekterar dig inte riktigt. När du longerade honom verkade han inte heller riktigt lyssna, han tycktes ignorera dig. Det fick mig att tänka att du kanske skulle öva mer från marken med honom, om han inte respekterar dig där gör han det inte från ryggen heller, right? 🙂
  Även fast det inte är någon ”big deal” så är det ibland tillräckligt, hästar kan trotsa en lite grann, men det är inte tillräckligt för att man ska orka lägga energi på det. Ofta är det när när man får bukt med de små trotsen, som hästen plötsligt förändrar sig totalt och börjar lyssna i de allvarligare situationerna också. 🙂

  T.ex. min häst ville inte följa med mig in i stallet, jag var tvungen ta långpisken och peta på hennes rumpa, då gick hon in direkt. När hon gick snällt med mig in i stallet slutade hon försöka trycka ut mig med bogen när jag ledde henne. Allt hänger samman!

  Jag vet inte hur mycket du jobbar med honom i form av lydnadsövningar från marken, du kanske redan gör det, men jag tänkte jag skulle dela med mig av mina tankar ändå. 🙂

 28. Matilda Olsson skriver:

  Jätte roligt med så många bloppers!

 29. åh, jag ska bara lägga mig skönt i sängen och vara redo för mer kunskap o gapskratt! Kommer garanterat vara lika grymt som allt annat du har gjort Tyra.

  Men jag har en fråga, vad använder du för kamera? Jag har fått en kamera i julklapp som jag själv får välja ut. Jag tycker du alltid får så fina bilder 🙂 Kram på dig

 30. Felicia skriver:

  Hahah guud, dog åt denna video!!

  Och Malin låter precis som min mamma gör när jag rider och då blir jag galen på henne (mamma alltså). Men du är grym tjejen, keep it up!

 31. JennyM skriver:

  Du är ju så sjukt skön som vågar bjuda på dig själv så, och dessutom är dessa filmer toppenbra även för mig som oftast håller mig på en mer markbunden nivå 😉

 32. Emelie skriver:

  Kul och inspirerande övning! Håller med ovan, roligt att se så många bloopers 🙂

 33. väldigt bra och tror nästan att detta var det bästa avsnittet! 🙂
  Jag ska pröva detta hemma så snart jag kan !

 34. emelie skriver:

  tack för en utbildande video, Mer sånt!

 35. Epona skriver:

  Jag älskar tränare som är på en hela tiden och säger vad man både gör bra och vad man gör fel. De flesta tränare/ridlärare jag har ridit för säger bara bra och fint hela tiden. Inte ett dugg utvecklande.

  Och tillsist. Sälj inte Joe! 😉

 36. Johanna skriver:

  Jag vill träna för Malin…. :/

 37. Emelie skriver:

  Haha underbara bloopers!

 38. Jessica (finland) skriver:

  HAHAA, härligt klipp med alla bloopers. Malin Olsson är ju grym, gud vad jag skrattar, bra att du får hjälp av Hitler! 🙂

 39. Liza skriver:

  Åh vad jag skrattade! Dina videos är helt klart sevärda!
  Bra info och även kul att du visar lite ”behind the scenes” 🙂

 40. Hanna skriver:

  Härligt att ni är igång igen! Alltid roligt o inspirerande att se dina videos. Du bjuder på både bra tips o övningar men också några härliga skratt! Tack för det 🙂 Ha det gott!

 41. Elin skriver:

  Hahahaha asså man kan ju inget annat än att älska dig.

 42. Monika skriver:

  http://youtu.be/jB8nOOI7X3M Till dig Johanna.

  Måste bara säga att Malin verkar vara grymt bra. 🙂

 43. Bella skriver:

  haha alltså när du står o gör knäböj och longerar HAHAHA du är för skön Tyra! Det här asgarvet behövde jag efter en deppig start på det nya året, TACK!! 😀 <3

 44. Malin skriver:

  Asså hur tänker du när du försöker lära ut saker rätt, när du själv gör fel? Känner bah lite att du är en amatör som tror du vet mer än vad du egentligen kan / malin baryard

  1. Tyra skriver:

   Malin- Haha hej Malin Baryard! Ja, det är ju hela tanken med denna video- att jag inte är ett proffs! Ni ska känna igen er och förstå mina träningar som är för amatörer som oss 🙂 Jag är inget proffs och därför gör jag inte allt rätt. Och det bra är att jag vågar säga och visa det eller hur? För mig är det ingen prestige, men man kan ju undra hur det är för dig i sutuationer när du till och med klagar på mig? :S

 45. Johanna skriver:

  Du är så himla bra! Så skön personlighet!

 46. Amanda Ydrebrant skriver:

  HAHA Tyra.. jag älskar dig! :*
  Nämen tack för tipsen och längtar redan tills nästa, ska träna mycket på det där att hästen ska stanna innan och efter hindret för att lyda. Min pålle brukar dra väldigt mycket inför hindret, så tack 🙂

 47. Sandra skriver:

  Så jävla bra video Tyra! Du är klockren i de lägena där du faktiskt slutar bry dig ioch bara är dig själv- då blir det bäst! Ska definitivt öva på detta så tack för tipset!:)

 48. ANNI OVESON skriver:

  HAHAHAHHAHAHA, ”Malin Baryard” gjorde nyss hela min dag…………/Rolf-göran Bengtsson

 49. Moa Mildén skriver:

  Lika bra som vanligt 🙂

 50. Linn skriver:

  Rolig och bra film 😀

 51. SI skriver:

  Är de bara positiva kommentarer som får vara kvar? Min kommentar verkar vara borttagen.. Men du skrev ju att vi skulle skriva vad vi tyckte och det gjorde jag, tycker inte jag skrev de på ett elakt sätt heller..

  1. Tyra skriver:

   SI- Jag vet inte, antingen är den inte godkänd eller eller så var det helt onödig/eller nedvärderande eller påhopp.

 52. ”Malin Baryard” några kommentarer ovanför, alltså- HAHAHAHAA! Rättare sagt Mrs Anonym, du vet att det är ganska så olagligt att stjäla någons namn va? Pucko :):)

 53. Nellie skriver:

  Grymt!! Bästa avsnittet än så länge 🙂

 54. Annelie skriver:

  Hade varit jätteroligt att få se en film där Malin rider Joe, dressyr el markarbete m något språng, är det ngt ni kan tänka er att lägga upp?:) Jätteroligt och lärorikt med filmerna för H&M We Love Horses och härligt att du bjuder på dig själv och kämpar på!:)

 55. angelica skriver:

  Du verkar så grymt härlig, fick ett gott skratt iaf! Härligt att du är bara du 😀

 56. Ebba Orrenius skriver:

  Super bra!! Tack för alla övningar! Roliga bloopers (stavning?)!!

 57. Josefin skriver:

  ÄLSKADE DET! Mer avsnitt med bloopers 😀

 58. Daniela skriver:

  Underbart avsnitt med bloopers! Grät av skratt under bloopersen 😀

 59. Johanna skriver:

  Man kan görade mellan skogen…I TRÄDEN! Guuva kul ;D

 60. Sandra skriver:

  Hahahahhha skrattade kolossalt mycket! cx

 61. Pernilla Swärd skriver:

  Tack för denna underbara träningsvideo. Så skönt hur du bjuder på dig själv och visar när det blir fel, otroligt lärorikt!! Nu kommer vi att fortsätta följa din Blogg!!
  //Pernilla

 62. Emelie skriver:

  det BÄSTA med dina videos är faktiskt att du visar och berättar DINA svagheter, gör det lite personligare då 😀 och lättare lixom ;P roligare att ta tips med nån som själv jobbar/jobbat med samma sak 😀 Älskar era videos och haha Malin låter som en drömtränare 😉 GO MALIN! 😉

 63. Dream skriver:

  Härlig film jag gillar att allt inte är så perfekt och att du delar med dig av dina utmaningar.

  Dagens ridpass och fundering kring brodd och fiberunderlag http://dreams.horseworld.se

 64. Mickan skriver:

  Älskar detta! Så himla lärorikt!!! 😀

 65. Emma skriver:

  (och jag menar inte att du ska vara på samma nivå som Malin och Peder, det är ju jätte bra att ni är på olika nivåer! Men, man kan ju göra en ”proffsig film” på den nivån du är på… 🙂 )

 66. josephine skriver:

  Du är så jäkla grym o naturlig tyra! Fortsätt så!! 🙂

 67. Essie skriver:

  HAHA så äckligt roligt när du vågar bjuda på dig själv!!
  haha Tyra von kärring som bad hundarna att gå ut skrattade jag åt i flera minuter efteråt, slutade med att jag började gråta av skratt!

 68. Emma skriver:

  Skrev en kommentar, den inom parentes efter kan ni ju ta bort också då, om min första inte godkändes? Berätta gärna vad jag gjorde för fel? Det var ju inget påhopp?

 69. Maria skriver:

  Heja Malin!

 70. Emilia skriver:

  Åh Tyra då är så jäkla underbar! Skrattar ihjäl mig åt dig, haha! Du är min absolut största förebild, bjuder på dig själv och allt. Fottsätt så! <3

 71. Frida "Bengan" skriver:

  Tycker det var jätte roligt att se ditt klipp! =) Härlig energi! Och Joe verkar vara en riktig energiknippe.. Buse! Blir så jäkla ridsugen när jag ser på dessa klippen.. Bor ju i Oslo och bara jobbar och tränar på gym. Lyllo dig som har massa hästar!!

  Det är ju skit bra att du själv ska börja träna. Det kommer ju stärka dig väldigt mycket för stora snygga Joe! Allt jobb och slit du gör nu med honom kommer verkligen löna sig senare =) Den som väntar… Typ! Haha.

  Din anställda/vän Malin verkar otroligt duktig också. Kul att ha kloka och snälla människor omkring sig.

  Avslutar med en klok liten dikt till kära dig Tyrisen =)

  Dalai Lama svarade på frågan vad som förvånar honom mest:

  ”Människan.
  -Hon offrar hälsan för att hon ska tjäna pengar.
  Sedan offrar hon pengar för att få tillbaka hälsan.
  Och så är hon så angelägen om sin framtid att hon inte njuter av nuet.
  Följden blir att hon inte lever i nuet och inte heller i framtiden.
  Hon lever som om hon aldrig skulle dö.
  Och så dör hon utan att ens någonsin ha levt.”
  -Dalai Lama

  Massa kärlek till dig och dina hästar! 🙂
  God fortsättning!

 72. Josefine skriver:

  Hahaha! Jag älskar verkligen era bloopers! Så himla roliga!
  Och Malin verkar vara så himla duktig!!

 73. Nanna skriver:

  Bra video på många sätt 😉 men jag undrade i alla fall, hur gammal är Joe? 🙂

 74. Emma skriver:

  Jättebra video och övning, den bästa hittills. Jag är dressyrryttare och min häst behöver också stärka sina bakben! 🙂 jag klättrar dock mer än jag hoppar 😉
  Men jag har en fråga till dig som jag gärna vill att du svarar på.
  När jag hade kollat klart på videon så kommer det ju upp andra videos när du hoppar Joe. Då reagerade jag lite på en sak och det var att Malin säger fram med handen över hindret. Då var det inte särskilt högt, och du själv brukar ju säga att hästen inte behöver eftergift på låga hinder och dom hindrena var låga.
  Jag undrar alltså hur du ser på det där med eftergift och hur ser Malin på det? För du säger att hästen inte behöver eftergift på så låga hinder och Malin säger tvärtom! 🙂
  Hoppas du fattar frågan! 😉

 75. Felicia skriver:

  Hahahahahahahhahahahahah, oooooohhhh!
  :’D
  Skrattade så jag fick magknip där i slutet!
  Asså, …JACK UT! haha
  Så härlig Malin är också!
  Hahaha, ni är ett grymt bra team! <3

  Men bra träningsvideo! Ska absolut testa! 😀

 76. emelie skriver:

  ”olagligt att stjäla någons namn” Visste inte att man kunde ta patent på ett vanligt svensson namn.
  Det är ju knappast ett identitetsbrott vi snackar om här, Personen i fråga kan mycket väl heta malin baryard (även om h*n i detta fallet säkerligen inte gjorde det)

 77. Anna skriver:

  Fyfan vad tråkig och nedvärderande du är mot dina läsare! Stackars människa som heter Malin och du hoppar direkt på henne och tror att hon låtsas vara Malin Baryard. Fy vad lågt. Denna nätmobbning måste sluta!! Personligen skulle jag gärna se Malins baryards åsikter ang dessa sk ”tips”

 78. Hahah åååh slutet är ju bäst! JAAAACK! 😀

 79. Lina skriver:

  Super bra övning och tack för ett gott skratt =)

 80. MalinKalin skriver:

  Så jäkla bra! Älskar dina träningsfilmer 😀 Du och Malin är grymma, jag vill också ha en Malin som tränar mej 😉

 81. Thea skriver:

  HAHAH, jag skrattar ihjäl mig!!
  Så roliga & underbara ni är båda två, fler sånna här videosar!!

 82. Sofie Ejserholm skriver:

  Hej Tyra! Kan du lägga upp lite bra övningar hur man bygger upp bak kärran och ryggen på en häst under igångsättning. Alltså lite mer basic. Har ett 16 årigt sto som trampar på fint på marken och hoppar fint. Men bommar och cavaletti funkar inte då hon blir arg och frustrerad och vet inte vart hon ska ta vägen. Tips på bra övningar på marken tack! 🙂

 83. Hanna skriver:

  HAHA ”mellan skogen i träden” Hahahha såå bra

 84. Sofie skriver:

  Hahaha du är rolig 😀 Bra övningar och stort plus till Malin som tjatar så bra 🙂 mycket bra tränare 🙂

 85. elin skriver:

  hej Tyra. jag har ett problem, min ponny är lite åt det sega hållet men endå envis och sjukt stark. har har svårt att bli mjuk och är stum i munnen. när vi kommer på hinder så saktar han av eller smiter undan, när han smiter undan så går det verkligen inte att styra han och när han saktar av så går det inte att få han att gå framåt, han hoppar endå fast han kommer i trav/skritt så det kan vara 70 hinder tex men han hoppar ändå. snälla hjälp mig! behöver verkligen tips! hälsningar Elin <3

 86. Lule skriver:

  Super bra video !
  ETT litet tips till dig, träna på att håll händerna mera ihop och att ha handen stilla. Träna på att lägga handen på manken. Jag hade JÄTTE problem med det förut men nu ca ett halv år senare så sitter det 😀

 87. Lule skriver:

  Och ett till tips ! Jag ser att han drar dig framåt i sadeln i stort sett hela tiden. Rid med tygelbrygga ! Då kan han inte dra dig ur sadeln så där. As bra 😀

 88. jasmine skriver:

  Hej! Vad jag förstått det som så tömkör ni hästarna en hel del. Hade ni inte kunnat lägga upp en video/inlägg där ni förklarar de viktigaste grunderna? 🙂 kram

 89. moa skriver:

  Hej! Jag har en b- ponny, vilket avstånd ska man ha mellan bommarna då?
  Roligt avsnitt! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »