Okategoriserade

You Tubes första riktiga hoppträning

Hej! För några dagar sedan så hade jag och Tuben vår allra första hoppträning för tränare! Och OM jag var stolt? herregud, det är helt sjukt hur lydig och duktig denna tjej är! Vi tränade massor på att svänga med hjälp av sittbenen. Alltså lång tygel, händerna ihop och så svänga med hjälp av sätet- börja med att göra stora volter, sedan små volter och tillslut vända snett igenom- endast genom att flytta vikten på sittbenen. Rätt coolt hur snabbt hon svarade på det! Det borde ni alla träna på för det är super! Det är stoooor hjälp till hoppningen när man ska rida omhoppning eller svänga överhuvud taget.

Sedan red vi några linjer och jobbade på bjudningen. Började med travbommar, sedan travmommar hopp, sedan galopp in på en linje, vända snett igenom och hoppa sockerbit och sedan långsidan bort med en kombination. Hon gjorde allt helt perfekt! Man är så i chock efter att ha ridit Corvara- är detta ens möjligt liksom? haha. Man när man tränar hoppning med en unghäst så är det sjukt viktigt matt man avslutar med ett självförtroende på topp. Både för ryttaren och hästen. Hästen ska känna att detta var ENKELT- ”jag fick massor av beröm- det här vill jag göra igen”!

Det är härligt att känna att Tuben verkligen har byggt upp styrkan och konditionen sedan hon kom hit. Första träningen så orkade hon hoppa 3 språng, haha TRE språng, sedan vägrade hon fatta trav för hon var så slut. Idag klarade hon av en hel träning (väldigt kort och lätt träning) och det är en stor utveckling. Dock var hon helst slut efter det, slut men väldigt glad och nöjd. Hon har fått jobbat mest i skogen, ja just nu går bägge bebisarna bara ute i skogen och jobbar på bjudning, de klättrar och bygger muskler samt galopperar för att stärka galoppen och bakbenen. Det funkar utmärkt!

Ser verkligen fram emot att utbilda den här tjejen vidare. Hon kommer bli något, det tror vi alla. Hon har DET, en kämparglöd, vilja och ett stort hjärta. Hon är en häst som ALLTID skulle ställa upp oavsett tror jag.

Ps. Har fått in jättemånga mail om folk som är intesserade av att köpa You Tube efter ett inlägg jag la upp där jag skrev att hon är till salu Dock kom vi fram till att inte sälja henne just nu. Vi vill utbilda henne klart och sälja henne när hon är i tävlingskondition. Vill tävla henne själv först, är så sugen på att se vad hon har att ge- tror vi kan ha riktigt kul ihop:) Sedan kan man få ett bättre pris när hon har erfarenhet på banan. Men jag lovar att lägga upp henne när hon är till salu. Jag vill inte ha en häst i några veckor och låta folk komma och provrida en häst som inte är ridbar och som ännu inte kanske kan hoppa en bana som är över 1 meter. Känns bara dumt.

Har gjort det misstaget en gång, låtit en person kommit och prova Joe. Han var bara hopplös och icke ridbar (Joe), det är inte samma häst idag kan jag säga. Så You Tube kommer att säljas när vi är stolta över att visa upp henne 😀 Hästvärlden är liten och man får bara en chans, visar man upp en dålig häst så pratar den vidare till någon annan som kanske hade tänkt prova men ångrar sig. Ja ni fattar. Jag vill vara stolt över mina hästar och de vill såklart Malin och tjejerna som jobbar för mig också vara! Så efter lite diskussion blev det såhär:)

tub7tub1

12 svar till “You Tubes första riktiga hoppträning

 1. evie skriver:

  Fin liten häst 🙂 kul att det går så bra!

 2. Skvallerhast skriver:

  Oj så roligt! Antar att du rider lätt över cavalettin och att du därav sitter ner på sista bilden. 😉

  – Ny häst på G?
  – Ny header
  – Claudia svanslös
  – Rolf-Göran Bengtsson skadad

 3. johanna skriver:

  hon är riktigt fin Tuben, hon har så snäll uppsyn! 🙂

 4. Hanna skriver:

  När kmr riding by Tyra ut!!!

 5. Viktoria skriver:

  så fin hon är!

 6. Mickan skriver:

  Hon är så fin! Ska bli kul att se vad de blir av henne 🙂

 7. Carolina skriver:

  Hej Tyra.
  Är de när du sitter ensam o i brist på annat du kommer på idéer om att slänga ut häst efter häst till salu på bloggen? För att sedan ångra det men tacka alla som mailat o visat intresse? Det kommer flera sånna inlägg den sista tiden vilket är trist.. de känns som du slänger ut hästarna lite på måfå… ” idag kollar vi hur många som vill köpa Joe” ”idag kollar vi om de finns någ8n som vill köpa tuben”. Eller nej.. jag säljer inte tuben nu. Jag ångrar det inlägget.. eller nej, jag säljer inte Joe men jag letar efter en ryttare.
  tänk snälla Tyra. Visst de du skriver om att snacket går efter man provat en häst som inte nådde förväntningarna.. men de kan skita sig lika mycket om ägaren velar fram o tillbaka.
  tack för en annars bra blogg.

 8. Fanny skriver:

  Så fin häst! Den röda färgen är verkligen supersnygg på henne 🙂

 9. Anna skriver:

  Haller med Carolina, känns lite oseriöst att slänga ut dom på annons och ångra sig stup i kvarten, man tröttnar på att mejla och man tappar lusten att komma och titta, även i framtiden! Men annars har du en sjukt bra blogg:-) kram

 10. Hanna skriver:

  Som ett par stycken redan nämnt så tror jag, för din skull, att du borde tänka igenom dina beslut mer INNAN du skriver ut något på bloggen. Att verka som en oseriös och velig människa är aldrig något bra, och det kan göra eventuella intressenter avskräckta, ”-Kan det hända att hon drar sig ur mitt i en pågående affär också?” Med tanke på att Joe ska säljas varannan dag ungefär så kanske det är bättre att hålla just försäljningsbiten utanför bloggen, just för att det verkar vara så oklart, och mest styras av ditt humör samt hur dagens träning gick.

 11. Sandra skriver:

  Hahah, det tog säkert ganska länge att göra videon 😉

 12. Linda skriver:

  Måste hålla med föregående talare .Tänk efter innan!Verkar lika oseriöst när du velar som när du ska sälja/inte sälja /sälja inte sälja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »