Allmänt

Hästen med ett öga…

Tycker det är så galet underbart att Malin Baryard fortfarande tävlar det absolut största på Tornesch, som bara har ett öga idag. Snacka om att han måste lita på henne till 1 miljon procent. Tänk att svänga till höger med honom, han ser ju INGENTING och helt plötsligt står ett hinder på 1,60 där. För inomhus så är det typ så, hinder över allt, väldigt snabba och stora banor. Det är så beundransvärt! Tycker inte ni det?

PS. GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA! SER FRAM EMOT VÄRLDENS RIVSTART 2014. KOMMER EN LITEN RESUMÉ FRÅN ÅRET SOM GÅTT OCH ÄVEN INFORMATION OM MINA MÅL MED HÄSTARNA FÖR 2014 ♥

Så beundransvärt att jag nästan börjar gråta medan jag skriver det här. Blev så känslig av dessa bilder när jag bläddrade igenom alla bilder vi tog på Horse Show. Vilken kämpe han är! Och vilken bra ryttare Malin är- snacka om parhästar!

_DSC2993_DSC3003

9 svar till “Hästen med ett öga…

 1. Lotta skriver:

  Måste säga att det ser äckligt ut.
  Jag har sedan jag var 8mån levt med ett öga så jag vet inget annat.
  Men jag har en ögonprotes!!!
  Borde finnas något för djur, för en tom ögonhåla ser otäckt ut tycker jag:(

 2. JennyM skriver:

  Håller med dig, det är helt fantastiskt!

 3. Jennifer skriver:

  Fantastiskt!!

 4. Julie skriver:

  Det viser ihvertfall at han elsker det han gjør, og at de stoler på hverandre, fantastisk er det:)
  Godt nyttår forresten!!

 5. Mia skriver:

  Som ung tävlade jag i ponnylag div 2, en tjej i lagets häst .miste sitt öga men han fortsatte att hoppa och litade verkligen på henne.De var ofta placerade och felfria. Vilka otroliga band det kan finnas mellan hästar och människor 🙂

 6. Micaela skriver:

  Min förra häst var enögd och hur fin som helst. Man var dock tvungen att planera lite när man tävlade att inte ta de snävaste svängar där hon inte såg och så. Sen vet jag inte hur många gånger jag höll på att flyga av för att något hände på den ögonlösa sidan och hon blev rädd. Man lär sig hantera det och bygga upp ett förtroende.

  Servat folk skrivit att det ser obehagligt ut, kan säga att man vänjer sig, tyckte ändå att hon var fjärdens finaste, mitt lilla fullblod. Var alltid lika kul att se folks reaktioner på tävlingar eller när man red förbi någon!

  Jag som aldrig brukar kommentera får väl även önska dig lycka till och jag tror att du kommer klara allt du vill i år! Fight !

 7. Elli skriver:

  En nybliven 5 åring häst som är efter Tornesch som jag red in för 2 år sedan har också ett öga kvar på vänstra sida som han förlorade när han var en unghäst. . Och likadan utseende som Tornesch har! 🙂 Så man ska inte döma hästen efter utseendet ju. Men tyvärr så göra många det:/

 8. johanna skriver:

  Jag har en häst med ett öga, eller ponny kanske ja ska säga 😉 Och man vänjer sig, man kan inte ta bort en häst bara för den har ett öga. Lika så om man skulle avliva en människa med tex ett ben? haha

  När man har en enögdhäst måste man tänka steget före, och komma TYDLIGT in på hinder. Men som du säger tyra, hästen måste lita på en för det ska funka så bra som möjligt. Som med min häst, hon flyger över 140 cm hinder utan problem, och vi kan rida utan utrustning. Allt handlar om tillit och respekt. Och att man AALDRIG ska ge upp! 😀

 9. Mariama skriver:

  Tornesch är så duktig! Har också en häst med bara ett öga som jag tävlar med i lita allt möjligt 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »