Allmänt

Status med Maja

Hej igen. Jag ville bara skriva hur det är med Maja. Den lilla jäveln, haha. Hon bara skadar sig och skadar sig. Men hon är en i familjen nu och utan henne i stallet så vet vi inte vad vi skulle ta oss till. Hon är så mysig, och hon trivs jättebra hos oss. Som ni vet så skadade sig Maja i ögat för någon vecka sedan. Annica ringde och berättade att Maja hade skadat ögat, jag bad dem köra hit Maja omedelbart. Så kollade vi på det, Malin tog bilder på hennes öga och skickade det till en klinik där vi känner folk.

Svaret blev ”Åk in med henne omedelbart”…. det såg nämligen ut som att hon höll på att tappa hornhinnan- alltså väldigt allvarligt…. Herregud. Jag var helt övertygad om att hon skulle avlivas (för andra gången i mitt liv) för det där är inga smågrejer… En operation skulle gå på hur mycket som helst…. och hon var illa däran i ögat. Man ser inte så tydligt på bild nu, men det såg exakt ut som att hon hade en kontaktlins i ögat som vikt sig och höll på att ramla ut… Det varade och hon hade ont 🙁

Men vår inställning var att vi testar allt som kan göra Majas öga bättre. Och dadaaaaa: Idag mår Majas öga bra igen! Det ser mycket mycket bättre ut. Hon får fortfarande medicin och tar det ihop med god mat 🙂 Känns så skönt att ha duktiga Annica i stallet som ger Maja medicinen varje dag. Men Maja är en liten kämpe, och så länge hon kämpar för oss så ska vi kämpa för henne

Lilla Maja, hon har kostat mig en förmögenhet efter alla klinik-besök haha, men det är hon värd. Hon är en del av familjen nu ♥

_DSC3452

11 svar till “Status med Maja

 1. Dixi Wonderland skriver:

  Jag hänger verkligen inte med. Vart fick du Maja ifrån? Jag vet att du köpte de två Main Coon katterna men vart hittade du Maja? 😛

 2. Viktoria skriver:

  du är verkligen en sann djurvän! vad bra att hon mår bra nu <3

 3. Anna skriver:

  Hur är det med katten som var så sjuk? Tiger kanske han hette?

 4. Scottish Moments skriver:

  Söta lilla maja… perfekt namn på en stallkatt… blir glad när jag hör om stallkatter som är så omhändertagna, har sett en del skräckexempel i mitt liv och vill bara gråta när jag tänker på det. urs för en del alltså!!

  Hälsningar från Skottland

 5. Sara skriver:

  Tiger då? :O

  1. Tyra skriver:

   Sara- han är fortfarande borta 🙁

 6. Katter är bra roliga! Tror svarta katter medför otur.. Min svarta katt har skadat sig om vartannat sen han var kattunge. Brytit käken, fått ena bakbenet ur led m.m. Nu dock när han är lite äldre (och lugnare) har skadorna minskat 🙂 Hoppas det blir så för Maja med 🙂

 7. Julia skriver:

  Alltså, jag önskar att jag blir en lika bra människa som du är när jag blir vuxen! Vilket enormt djurhjärta du har!

 8. helene skriver:

  försäkra henne då!?

 9. Josephine skriver:

  Du är en sån djurvän Tyra, fler borde vara som du! Man inspereras verkligen av dig och ditt driv, fortsätt aldrig vara du!! Kram

 10. Josephine skriver:

  Fortsätt aldrig sluta vara du * såklart haha 🙂 kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »