Allmänt

Designa min hästblogg- Jag köper den!?

Hej- Nu kommer en rolig grej här som jag hoppas ni som gillar design uppskattar!!! Jag söker en ny design till min hästblogg som är Sveriges största hästblogg- och den ska ha världens snyggaste coolaste och mest nytänkande design! Jag kan tänka mig att ha bloggen lite mera som en riktigt magasin, men jag vet inte. Har suttit på theme forest och hittat massor av coola designer- så där kan ni alltid hitta bra inspiration!

Men jag vill ha en NYTÄNKANDE SKIIIITSNYGG design! Ni kan rita bilden i headern så länge (eller låna vilken som helst på någon annan person ni hittar på Google eller om ni hittar nått på bloggen) så plåtar vi en sån bild som passar in. Jag är väldigt öppen för förslag! Jag köper designen om det kommer in en design som jag vill ha! Jag köper den för 10 000 kr på faktura om ni har företag, annars får vi diskutera (om niinte har företag). Men om jag får in en design som jag älskar så vill jag absolut betala för den!!!

Jag nu har jag ju ingen höger eller vänsterspalt, men det kan jag tänka mig att skaffa om den är SNYGG och stilren, och om den har en bra funktion. Vill även att mina sponsorer ska få synas, och jag kan som sagt absolut tänka mig att ha en högerspalt, eller om man har något under 2 inlägg där senaste inläggen ligger- jag vet inte feel free!! Det jag också vill är att skilja bloggen mer från annonserna så att inte allt flyter samman. Jag vill att bloggen och inläggen ska vara enhetligt och annonserna ska synas väl men de ska inte flyta ihop i inlägget.

Så- sätt gång och designa- Nu är jag alltså ute efter en HEL design och inte bara en header. Ni får skicka in så många förslag ni vill. Ni kommer inte behöva lägga ner jobbet på att koda, det fixar mina grymma tekniker.

Jag har idag en jättefin stilren design, men jag vill ja något nytt, något kreativt och nytänkande. Vad är nästa steg i bloggvärlds-design liksom? Kom på det och visa det för mig- för den designen vill jag ha!

design

24 svar till “Designa min hästblogg- Jag köper den!?

 1. sonny skriver:

  http://linaoshandy.blogg.se/

  Vad tycker du om denna designen

  1. Tyra skriver:

   Sonny- fin, men alldeles för enkel men plottrig för min smak 🙂

 2. Therese Johansson skriver:

  Förstod inte riktigt, kan man rita designern eller skall man göra en design på en blogg som exempel? 🙂

  1. Tyra skriver:

   Therese- Man ska göra en design på en blogg 🙂 Eller man kan också rita designen i illustrator eller i något program 🙂

 3. Nemas problemas. Specifikare önskemål hade underlättat!

 4. Sanna skriver:

  När avslutat du denna ”tävling”? 🙂 :/

 5. Lina skriver:

  Kul! Jag ska absolut försöka 🙂

 6. Ellen skriver:

  Hej!

  Skulle inte du kunna lägga upp videos när du till exempel gör skänkelvikningar, bakdelsvändningar osv? Har just tagit upp min ridning igen och tyvärr glömt bort mycket av det.

  Skulle vara jätte tacksam!

 7. Felicia skriver:

  Fick en ide när jag läste detta inlägg och det är att ta kort med dina hästar ( typ den som är på din header) och sedan fixar man i ett program så att hästen endrar färg och blir till en annan av dina hästar. Så dom lixom förensras och blir varandra om du förstår..
  Hoppas att du förstår vad jag menar:)
  Bara en rolig ide jag kom på.

  Superbra blogg!

 8. Evelina skriver:

  Förslag sickas vars? 🙂

 9. Linda skriver:

  Tyra, har du kontaktat vinnarna till shoppingen från Globen? 🙂 när får man se grejerna? 🙂

 10. Rebecka skriver:

  Undrar också om man ska rita den, eller bygga ihop själv (nästan enklast med koder..) ? Om man bara ritar lite idéer så blir det ju mer krävande att få till den bra i koder senare och kanske inte alls blev som du tänkt?

  Vilka bloggportaler kan man koda på själv utan att få med massa reklam som stör om man nu ska göra till dig/tyra?
  Hur lång tid har man på sig? Vill gärna få mer önskemål- färger, upplägg osv, något du INTE gillar?

 11. hanna skriver:

  Din blogg är så himla bra det är den första jag klickar in på när jag läser bloggar varje gång.man bara väntar på att de ska komma nya inlägg. Du är grym

 12. Hanna skriver:

  Rebecka: Det är lättare att rita en skitbra design i till exempel Photoshop/Illustrator och sedan föra över den till kod. Det är verkligen inte omöjligt och en som är utbildad med det kommer kunna göra en exakt kopia, nemas problemas!

 13. Smulan skriver:

  Kan varmt rekommendera att ni gör det i photoshop i den storleken som en blogg i normalt sett är. Jag ska sätta mig ner och knåpa ihop något.

 14. Scottish Moments skriver:

  Önskar jag kunde designa, vilket dröm projekt det hade varit! Hälsningar från ett Skottland där dimmorna just lättar över bergen.

 15. Sebastian skriver:

  Vad använder du för bloggverktyg idag? Är du intresserad av att byta till t.ex. WordPress?

  1. Tyra skriver:

   Sebastian- Jag har redan wordpress 🙂

 16. Karin skriver:

  Hej Tyra! Jag har gjort två headers åt dig som jag skickade till din mail så att du kan titta på dem i lugn och ro sedan när du har tid. Dock blev båda exemplaren av headers väldigt små… Men det var för att bilderna jag lånade från google var lite mindre.
  Hoppas att du gillar den Tyra!
  Kramar

 17. Massih Naisan skriver:

  Hej Tyra,

  Jag heter Massih Naisan och jobbar som grafisk formgivare och illustratör. Jag blir upprörd när jag ser den här typen av ”tävlingar” eller ”jobb”. Låt mig förklara.

  För mig är design ett jobb, jag livnär mig på det och tar det väldigt seriöst. Genom att erbjuda jobb på sättet som du gör ser du ner på de som tar yrket på allvar. Ja, det är ett yrke! Så beter man sig t.ex. inte på en restaurang: ”Meddela kocken om att hen får överraska mig med tre av sina bästa rätter och om någon av dem faller mig i smaken så betalar jag för den! Men bara om det är precis den maträtten som jag vill ha.” Kocken blir då tvungen att gissa sig fram utan en garanti om att få betalt. Jag tror att du förstår min poäng.

  Jag har en process som jag följer för att på så sätt garantera att jobbet blir väl utfört. Utan att ha tagit ett möte med dig och diskuterat bland annat: målgrupp, konkurrenter, mål, förväntningar, innehåll, ditt varumärke och krav med mera (alltså research) går det inte att skapa en genomtänkt design. Först måste helt enkelt problemen definieras. Därefter går det att skapa en lyckad design som löser problemen. Det handlar om mer än bara utseendet.

  För ett exempel på hur en designprocess kan se ut, följ länken: http://www.massihnaisan.se/vanliga-fragor/designprocessen/

  Vi som gillar design och är professionella designers uppskattar inte att jobba på det sätt som du föreslår. Det är bättre om du själv gör lite research och hittar en designer (grafiker/webbdesigner) som är duktig på det du är ute efter och betalar dem för att få jobbet gjort på rätt sätt.

  Ha en bra dag, lycka till och hör gärna av dig om du undrar över något!
  /Massih

 18. Sandra skriver:

  Jag håller med Massih. Jag utbildar mig till grafisk designer och denna typ av tävligt får designyrket att framstå som en hobby. Ta det på allvar. Det är en lång process som krävs för att uppnå ett designresultat. Det är inte bara att sätta igång i photoshop och hoppas på det bästa.

  Det är många punkter man behöver diskutera med kunden(research, som massih tog upp) och sedan börjar det kreativa genom wireframes, mock-ups och comprehensives som skickas till kunden för respons. Om kunden har något de vill ändra kan den göra det flertalet gånger under denna perioden.

  Att genomgå processen själv utan någon som helst kommunikation med kunden resulterar oftast i ett sämre resultat, dessutom förvärrar du situationen för designers genom att be alla jobba gratis FÖR EN CHANS att vinna 10.000 (vilket inte ens är speciellt mycket för en komplicerad, nytänkande design som du är ute efter) Det finns nog med folk som ber designers jobba gratis för ”de tycker det är en rolig grej”.

  Du kommer komma mycket närmre det resultatet du söker genom att söka upp en designer, kontakta hen och tillsammans komma fram till en lösning!

  1. Tyra skriver:

   Sandra- Fast du… en bloggdesign kan typ alla göra idag, och det är väl bättre att jag ger alla en chans att få 10 000 kr än att jag lockar med en länk som alla andra gör? Tänk gärna efter innan du skriver lite, alla gör ett eget val. Om man vill jobba gratis är det upp till var och en. Jag har jobbat gratis så mkt i mitt liv så du anar inte. Som modell- för att bygga mitt portfolie. Jag anser att det kan vara ett perfekt läge för designers att utbyta tjänser med en bloggare för att få reklamen. Men nu ger jag alla ett val, jag har designers som jobbar med min blogg, men detta blir en rolig grej för läsarna. Och jag tror eller hoppas inte heller att de utbildade designers som finns i Sverige sitter och läser mig blogg och hoppas på att ”vinna” 10 000 kr som du uttrycker det utan jag hoppas de har ett jobb redan. Det här är en chans för alla begåvade duktiga tjejer och killar som kanske går i skolan och tycker det är en rolig grej!

 19. Sandra skriver:

  Du ser det bara från ett annat perspektiv än mig som vill jobba med det här. det gör det svårare för mig att kunna livnära mig på ett yrke när folk inte tar det på allvar, förstår du vad jag menar?

  En simpel bloggdesign kan alla göra och det är jättekul att det finns ett intresse för det! Men jag tycker vi ska uppmuntra och stötta folk att våga ta betalt för deras arbete som tar upp mycket tid och kreativitet, speciellt en blogg av den här storleken som är mer ett varumärke än en simpel blogg. Självklart väljer folk själva om de vill jobba gratis.

  Kanske var jag otydlig med att min kommentar mer var menad som en rekommendation än en tillrättavisning.

 20. Robin skriver:

  Någon deadline? Vart ska man skicka?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »