Allmänt

Ryttarfest- raggarfest?

Hmm fick ett ryck och skrev av mig på tyras.se om mycket som rörda hästar/ridning så jag tänkte att jag postade det här också. Nu när jag är på ett och samma ställe så kan det bli så. HATAR egentligen att göra såhär och jag HATAR att publicera bilder på bara mig i den här som är en hästblogg. Men det händer 1 gång av 1000. Har bråttom, kopierar inlägget rakt av. Så TACK för er förståelse ♥

HEJ PÅ ER!!! Hoppas ni mår bra? Eller hur mår ni idag- på riktigt? Jag är så in i h*lvete trött idag men det var för att jag somnade imorse. Jag och Malin hade så himla kul igår, jag har väldigt kul med den tjejen och är glad att ha henne i min närhet! Vi var på ryttarfesten, eller det var kanske ingen ryttarfest men typ alla är ju på Quality Hotel efter tävlingarna så det blir ju en del fest där, och det var där vi bodde så vi hängde där lite i brist på annat…Själv drack jag 2 glas vin och blev full. Haha billig i drift är jag iallafall. Det är så sjukt, men jag dricker ju ALDRIG annars… haha, ah….

Jag hade på mig vinterjacka när jag var ”ute” där…- och hör nu varför! För att jag inte hade en enda jävla tröja med mig!? Har mitt vita linne, och det är asfult att ha ett sånt med bh för då sticker bh-banden ut- och utan bh-band så kan det ske saker som man inte vill ska ske. Så ja, Tyra Sjöstedt tillbringade kvällen i VINTERJACKA inne i en varm bar. Haha, som tur är så är den skitsnygg så det var lugnt. Men, vinterjacka, tights och gympaskor. Det var min outfit. Men det roliga var, och jag trodde inte ens det här hände IRL, trodde det va ett rykte… men det var alltså sjuuukt många tjejer där. Uppklädda till max, och enligt rykte så finns det alltid tjejer där på ryttarfesterna som vill åt ryttarkillarna….

Jag har bara hört det förut, men pratade med några igår som sa att det var så och att dom vatt med förr- ”Det är alltid såhär”? QUE? Tjejer som alltså vill gå hem med ryttarkillarna??? Att dom för det första tänder på killar med vita tighta ridbyxor (brrrr) men att de för det andra ser det som en grej liksom? Att ha som mål att gå all in ikväll? Alltså jag DÖMER INGEN- de får göra helt som de vill….men jag tycker det är konstigt? Eller det kanske inte är konstigt egentligen? Är det jag som är konstig? Artister har groupies så varför kan inte dom ha det? Nu när jag tänker så är det inte det som stör mig- utan det är snarare killarna som jag stör mig på. Visst, några har säkert tävlat en sen klass- men jag är övertygad om att många går dit med vita ridbyxor för att ragga. (=för er som inte vet så har man vita ridbyxor när man tävlar, och när killarna har dem på sig blir det lite ”Hej, jag är duktig och cool” typ…

Nu vill jag än en gång poängtera för er som inte var där att det var 100% snygga uppklädda tjejer som är där för att ha kul, men några procent är där för andra saker och det vet liksom alla om, alla som är där ser det och vet det. Så det är inte så att jag tror att alla är där för att ragga. Men ryttarfesterna har ju sina rykten om sig om man säger så, precis som de flesta personalfesterna. = En liten liknelse liksom… (jag har personligen ALDRIG hånglat med någon som jag jobbat med eller på en personalfest, bara för att flika in. Alltså ingen fakta baserad på erfarenhet utan på vad folk har sagt 🙂 Jag tror ni förstår vad jag menar….

Nej, ville bara skriva av mig lite, känns bara så himla konstigt när man står där och ser allt. Skulle varit jäkla bra webb-tv alltså! Som sagt, det är ju killarna som är värst egentligen. Vet en tjej som var på Falsterbo där en kille gick runt och bjöd in tjejer på ”privat efterfest” hos den här kända ryttaren…vad som hände där vill jag inte skriva ut här…men så kan det vara, så är det och det kommer förmodligen alltid vara så.

Frågar nått här om jag inte frågade på tyras.se- men vad är era erfarenheter om detta och vad tycker ni? är det okej? Tycker ni att killarna utnyttjar sin situation eller är det upp till var och en och göra vad de vill? Det är egentligen ett självklart svar- JA alla får göra som dem vill. Men jag gillar inte när folk utnyttjar sin maktposition i ett sådant syfte… det är min åsikt.

Men, jag måste ju ändå avsluta med något positivt! Alla våra svenska stjärnor. Pratade med de flesta igår och de är trevliga och ödmjuka (och går inte ut i vita ridbyxor). Och vilka jävla kungar dom är! Alltså Peder Fredrikson och Jens Fredrikson (och alla andra såklart, men P och J kom etta och tvåa…)! Oh så grymma!!!… Snart dax för ett till jerring-pris till en ryttare tycker jag 🙂

Jag hade iallafall väldigt fint smink igår, som dock svettades bort rätt snabbt i baren 😉

_DSC0045

15 svar till “Ryttarfest- raggarfest?

 1. jennifer skriver:

  haha, kan tänka mig det är så.. Killar vet liksom tjejer blir knäsvaga när killar sysslar med djuren..Så där har killar lite makt..Såklart det gäller inte alla, absolut inte..Men det är nog så..

 2. Linnéa skriver:

  Åh, känner igen det där till max. ”Festandet i ridsporten är så himla vidrigt (självklart med undantag). Jobbade i ganska många år som hästskötare, och spelade ingen roll om det är pp de stora internationella tävlingarna eller nån liten sketen håla. Har sett och varit med om saker som får de flesta att bli mörkrädda, små hästtjejer som ibland inte ens fyllt femton som blir bjudna på sprit och förväntas göra både det ena och det andra i utbyte mot att få sitta i samma rum som ”stjärnorna” eller i hopp om att få klappa deras hästar.
  Det här är är egentligen ett stort problem, inte bara på de mer rumsrena efterfesterna, utan också på plats på tävlingarna. Mår illa av bara tanken på vad tjejerna iprincip tvingas genomgå, bara för att de älskar hästar…

 3. leila skriver:

  jag mår bra på riktig!! eftersom jag å min bästis är på väg till horse show 😀 då får man hoppas på att lyckas träffa dig i mässan 😀

 4. Josefine L skriver:

  Haha! Vad ska man säga? Fenomenet finns i alla sporter. Hade en killkompis när jag var yngre, som inte begåvats med ett vackert yttre (dock så påverkas hans inre det yttre s.a.s.). I vilket fall som helst så var han och ett par kompisar ute och hängde på krogen med spelare från det lokala hockeylaget. Plötsligt slänger sig en blond snygg brud med silikontuttar sig ned i knäet på honom och börjar pilla honom i håret.

  Sen säger hon; Jaha, spelar du också i ”laget”? Min kompis skrattade och sa nej till det. En tiondels sekund och tjejen var uppe och såg närmast förnärmad ut, innan hon gick vidare till nästan.

 5. hanna skriver:

  Snygg blogg 🙂

  Läs de här med!

  DEDE har tagit slut med Matilda!! Deras förhållande är krachat!!!!

  Han kallas den ”vackrast” KILLEN i bloggvärlden – insida&utsida – och har nu tagit slut med Matilda efter massa intriger!

  http://dedeprivat.blogg.se

  http://dedeprivat.blogg.se

 6. Natasha skriver:

  Är hästtjej som dock inte festar och är kändiskåt, så är glad att jag inte är en del av allt!

 7. Rebecka skriver:

  ”Att dom för det första tänder på killar med vita tighta ridbyxor (brrrr)” du vet om att du själv dejtade och var ihop med Niclas Haking, en manlig tävlingsryttare med vita ridbyxor? får inte ihop det.. Om du inte tände på honom, var du ihop med han för att han var duktig ryttare och ville få in en fot bland toppen i ridsporten eller vadå? känns lite så..

 8. Malin skriver:

  Var hästskötare på Strömsholm och flyinge vid ett treårstest och vad ska man säga – killarna tror de är kungar vilket späds på av unga tjejer som tyvärr är kändiskåta eller tror att de har en chans att bli the lucky one! Spriten brukar flöda på sådana fester också vilket hjälper en del. En på jobbet berättade om hur de som femtonåringar sprang på Jägersro där det fanns en äldre man som bjöd på sprit – läskigt…

 9. Kim skriver:

  När jag jobbade i Holland roade vi skötare oss alltid med att mellan klasserna sitta med startlistor och dra streck mellan de ryttare som legat med varandra, eller legat med varandas stalltjejer.
  Det är mkt snusk i branschen, och för tjejer som inte har så mkt skinn på näsan och inte vågar sätta ner foten är det tyvärr alldeles för lätt att bli utnyttjad.
  Däremot så tycker jag inte att bara männen ska få dåligt rykte, i Holland utnyttjade tjejerna detta också, många stalltjejer nästlade sig in i ”stora huset” genom att ligga med sin chef och sedan helt enkelt utpressa honom för att få rida fina hästar..

 10. Linnéa skriver:

  Låter som om att du är heeeeeelt ny i hästvärlden hahaha 🙂 Det är ju fakta liksom.

 11. Jag tycker att all ”intim närkontakt” (haha) är vidrig. Gammalmodig kanske, men är man inte mer kräsen än så? Vad har man känslor till om inte just för att sätta krav och dela något med någon? Sex ska vara kärlek, punkt.

  Sen allt detta med utnyttjning hit och dit – alltså jag blir mörkrädd! Känner mig väldigt naiv just nu, men jag har aldrig hört något liknande. Hemskt att det är så 🙁

 12. Amanda skriver:

  Detta är ju typ fakta ;). Du skulle bara veta vilka toppryttares lastbilar som ”hoppar” på nätterna… Hemskt men sant. Dock är majoriteten av vita ridbyxor killarna utlåndska strax under toppen! Pianobaren under ghs är nästan ”värst” måste jag säga.

 13. Louise skriver:

  Jag har inget emot att du publicerar samma inlägg på båda bloggarna sålänge det är relevanta ämnen, som t.ex. detta eller när du är mitt i farten och vill uppdatera snabbt 🙂 Tycker du är bra på att skilja på bloggarna annars, följer båda dagligen 🙂

  1. Tyra skriver:

   Louise- Toppen, bra att höra 😀 kram

 14. M skriver:

  Men roffe vann ju jerringpriset 2011 med rekordmarginal! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »