Filmer

FILM- Avsnitt 4, Riding by Tyra sponsored by H&M We Love Horses

Hejsan! Här kommer avsnitt 4. Och den här övningen är verkligen SUPERBRA och visar resultat direkt. Det slutgiltiga resultatet är att hästarna ska hoppa bättre i kombinationen, och jag kände stor skillnad där, på hästen jag rider. Lånar Linns häst Caxie, 10-årigt sto efter Camaro M. Så titta gärna på filmen, i slutet blåste det så mycket att jag i efterhand fick spela in ett ”hej då” innan jag ger mig ut på en tur i skrittmaskinen, hehe. Det blåser en del i början också men det blir bättre i ridhuset sen. Alla avstånd ligger i slutet av filmen denna gång. Denna film är bara 7 minuter, kanske en bättre tid, vad tycker ni? Det är ju ni som bestämmer vad ni gillar bäst.

Som sagt, se och TRÄNA det här hemma- så jäkla bra övning! Kraaaam

(Berätta gärna vad ni tycker när ni sett filmen:) Besök också H&M We Love Horses Facebook här ♥

Den mysiga tröjan och skärpet är självklart från H&M:

e3

a3

e1

e5

Vill ni embedda denna film och lägga upp på er blogg? Kopiera isåfall denna kod och lägg in i er blogg under html:

<iframe width=”853″ height=”480″ src=”//www.youtube.com/embed/J-dLLIn-0xw?list=UUei64gIMmt3Kt0O7ng6p45g” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

42 svar till “FILM- Avsnitt 4, Riding by Tyra sponsored by H&M We Love Horses

 1. Bea skriver:

  Superbra avsnitt (som vanligt!). Älskar verkligen den här ”serien”, övningarna är bra förklarade och man blir motiverad att köra på själv! ♥

 2. Elin skriver:

  Tycker inte det gör nåt om filmen är lite längre, roligt med långa filmer tkr jag 🙂 kram

 3. JennyM skriver:

  Kul! Det ska jag prova på mina! Måste bara skriva igen, du är en friskfläkt i ridsporten och det är så himla roligt att kika på dessa videosar! Även fast jag är dressyrryttare blir jag inspirerad att testa.. Dessutom är du galet snygg också Tyra! 😉 Krya på dig nu så vi får se fler av dessa övningar! 🙂

 4. Julia skriver:

  Hej Tyra!
  Jag skulle uppskatta om du någon gång gjorde en film om när du hoppar Corvara. Vore intressant att ta del av hur du jobbar med dina hästar från grunden samtidigt som många, liksom jag, skulle vilja ha lite tips om hur man ”hoppar in” en unghäst.

  Tack för en superbra blogg och för allt annat du gör runtomkring. Har tidigare haft bilden av dig att du köpt din hästframgång men börjar sakta men säkert ångra mig när jag ser det jobbet du verkligen lägger ner på dina hästar.
  Kram!
  /Julia

 5. Emma skriver:

  Du har verkligen grym sits!!

 6. Simone skriver:

  Älskar joggen i skrittmaskinen! Och vilken härlig häst hon verkar vara, en riktig snygging!

 7. Jessika Ung skriver:

  Jättebra övning! Hahaha, kul i slutet! 😀

 8. friskey skriver:

  Tycker inte heller att det gör något om filmerna är längre, du är så himla rolig och det är så bra underhållning (och lärorikt) så du skulle gärna få ha filmer som är 1 timme haha ! 😀

 9. nicole skriver:

  Tycker bara att de är bra om de är lite längre! 🙂

 10. Elin skriver:

  Tyra! Skit snygg tröja, men du.. jag hittar den inte på HM´s sida… :.( kan du länka om du hittar den? Kramizzz

 11. Felicia skriver:

  Gillar långa avsnitt 🙂
  Hinner inte skriva mer nu, men älskar din serie! Skitbra idé!

 12. Dixi Wonderland skriver:

  Du får mig att vilja rida igen!
  Åhh drömmen att ha en egen häst blir bara större och större ju mer jag kollar på dessa filmer som jag tycker är skit grymma och roligt att se dig rida andras hästar också Tyra 😀

 13. Elna skriver:

  Varför rider du inte Lalle i dina filmer? 🙂 Jättebra video 🙂

 14. Ååh så snygg!! 🙂

  /Agnes och isprinsen
  Om att börja rida sent i livet

 15. Mikaela skriver:

  Kan du inte hoppa Joe i nästa film??? Älskar din blogg och älskar dig. Du gör värkligen dagen bättre för oss hästmännskor!!!:) 🙂

 16. Louise skriver:

  Avgudar din sits, jättefint! Såg ut att vara en rolig häst att rida 😀

 17. Linda skriver:

  Kan du inte gora ett avsnitt med samma hast dar du jobbar pa att hasten ska halla galoppen och inte byta galopp genom serier samt hur du far hasten att landa i ratt galopp?

 18. Emmy skriver:

  Hey Tyra! Jag tkr det är jätte roligt om filmerna blir lite längre som dom första avsnitten! Hoppad du får en bra dag. Xoxo Emmy

 19. lina skriver:

  Super som vanligt Tyra! Du är så himla skön och du krånglar liksom inte till det utan det ser liksom så enkelt ut när du gör det och du förklarar väldigt bra så att alla förstår 🙂 Synd att ljud och ljus inte riktigt funka bara. Kram

 20. Bra övning! Roligt att kolla på dessa videos och få inspiration 🙂

 21. Pia_CPH skriver:

  Good morning, Tyra.

  Great video as always. I always look forward to new posts on your blog and especially new videos. I must admit I am totally addicticted 🙂
  But to answer your question; No, I don’t mind longer episodes. You are lovely to watch, it is fun, educational, great to see you and the horses. And thanks for a good laugh 🙂 Hehehe. You jogging in the end 😀
  Hope you are feeling better! Please don’t forget to make a movie with a trip ”around the stable” as you suggested earlier. Seeing the horses, your team, your equipment, Lalle fooling around with Corven in the paddock (my day dream illusion :-). Would be great.
  The more the better. I guess it is a good sign that we can’t get enough of you.
  Take care 🙂
  Hugs from Pia, Copenhagen.

 22. Erika skriver:

  En fundering. Oftast lägger du hästarna så långt ifrån. Som t.ex. här är det precis att sprången når över nästa bom, om du förstår? Det optimala vore väl att få sprången mitt över så hästen slipper sträcka sig framåt för att räcka till? Det är samma tendens när du hoppar enkelhinder, där lägger du dem också oftast stort. Finns någon tanke med det lr är det ett fel du känner att du bör jobba på?

 23. Matilda skriver:

  Se min lösning till hur man förvarar smink på bästa sätt 😀 http://www.sonjairen.blogg.se

 24. Alice skriver:

  Hej kan du snälla lägga ut hur långt det blir på ponny, för jag vill gärna träna på såna här övningar själv men har ingen aaaaning förutom att det är kortare för ponny, skulle uppskattas!!

 25. Fanny skriver:

  Hej Tyra!

  Jag vill ge lite konstruktiv kritik till dina fina filmer! Jag tycker att det fungerar bättre med avstånd och förklaringar redan i början av filmen, eller dvs före du gör övningen. Det bygger upp övningen mer och är mer pedagogiskt. Det kändes lite som om där inte var så mycket basis för denna veckas övning, det var liksom mera bara att du gick till saken med det samma utan vidare förklaringar. Du kom först med poängen till det (dvs få hästen att sjäv korta in och hoppa uppåt) i mitten av filmen. En lite längre film med mera ”information” önskas härifrån!

  Dessutom ville det vara trevligt att se lite markarbete före du går till hoppningen, jag vet inte om det är något du har valt bort konsekvent.

  Det är kul att följa med din ridning, jag har själv tyvärr inte möjlighet till det längre och bor utomlands (efter 8 år med egen tävlingshäst och 18 i sporten så saknar man det mycket!). Så tack för det 🙂

 26. Felicia skriver:

  UNDERBARA TYRA!! Du ger mig så himla mycket inspiration,
  Du är så otroligt duktig på att rida och verkar göra allt för dina
  Hästar. Älskar att läsa dina bloggar!! Du tar så fina bilder och
  Lägger ner så mycket tid, fortsätt med de du gör vackra Tyra!!!<333

 27. M skriver:

  Toppen övning! Och tycker det är fantastiskt att du delar med dig, eftersom att det finns så många där ute som kanske inte har råd eller möjlighet att träna för bra tränare så är det SÅ bra att de har dig att inspireras och läras av!(Du är väldigt inspirerande för mig med då:)) Kram!

 28. Mia skriver:

  Jag blir så ridsugen när jag ser dina filmer! Inspirerande!

 29. Elin skriver:

  Hej Tyra!
  Jag har en fråga till dig som jag hoppas du vill svara på och kan svara på. Det rör mig och min häst. Han är ett varmblod, valack. En gammal travare. Jag köpte honom för ungefär 2 månader sedan. Han är super go, snäll att pyssla med, kommer alltid till en i hagen när man ska hämta honom och har ett hjärta av guld. MEN. Han är stirrig i boxen, gå runt runt och skriker. När man rider, så lyssnar han inte på tyglarna så bra. Jag får en känsla när man rider att ”vilket sekund som helst så drar han iväg bara” (Jag är inte något elitryttare direkt, så väljer att fråga dig om detta då du inte verkar vara någon som dömmer. Jag vill ha hjälp hur jag ska gå till väga och vill inte fråga en vanlig hästtjej då sådana är experter på att döma & kritisera. Just nu så är jag helt vilse i mitt huvud. Jag vet inte vad jag ska göra. Det går inte att rida honom utan att han blir orolig och skriker på de andra hästarna på gården. Och det blir inte lättare av att han inte lyssnar på mig. Jag känner mig riktigt osäker på hans rygg och vill knappt rida längre. Så de senaste dagarna har jag gått promenad med honom bara, då han gått i grimma. Han är likadan då. Han går snabbt, är orolig, lyssna inte på mig, gå på mig och jag är riktigt frustrerad för jag vet inte vad jag ska göra. Han verkar vara beroende av att ha med sig en annan häst när man rider ut osv. Men jag har inte möjligheten till att ALLTID ha med en annan häst när jag vill köra ett ridpass. Jag vill inte att han ska vara så beroende av alla andra hästar men jag skulle aldrig vilja låta han gå själv i hagen för att vänja sig utan sällskap. Hoppas du förstår. Jag har ju inte haft honom så länge, men ibland orkar jag bara inte med det och ibland är jag så sugen på att de förra ägarna ska köpa tillbaka honom. (Då vi kom överens om det vid ägarbyte). Men jag vill ju inte att dem ska köpa tillbaka hon i första taget. Jag har ju köpt mig en invidid med känslor och inte en bil. Jag borde ju inte ge upp, det vill jag inte. Men vad kan jag göra? Ha du något bra tips? Jag har sökt runt på internet och försökt få så mycket hjälp och svar som möjligt.

  Kram, Elin

 30. Jessica skriver:

  Hej hej! Ska du på Stockholms horse show 29-1 november-december? 🙂

 31. Jennifer skriver:

  Skulle gärna vilja se mer av hur du rider fram, då man brukar ha en röd tråd redan där! Skulle va kul att se lite mer hur du gör så det inte bara blir hoppning direkt 🙂
  Hoppas det går bra med nacken och huvudet, kram

 32. Jag gissar på att du har fått den fråga ofta, men varför rider du inte dina egna hästar i filmen, det hade varit kul om man fick se hur du rider dom och så.

  Jag vet ju att Lalle inte har rätt sadel än? Och att corvara bara är en unghäst, och att Joe är tillsalu och så, men det hade varit extremt intressant att få lära sig mer om att rida in en häst! 🙂

 33. Desirée Englund skriver:

  Jättemysiga bilder!
  Jag tycker det är kul att HM gått in för att sponsra just ryttare. Heja HM och en av Sveriges största (och kanske nyttigaste?) sporter!

  Akademisk ridkonst

 34. Desirée Englund skriver:

  Jättemysiga bilder!
  Jag tycker det är kul att HM gått in för att sponsra just ryttare. Heja HM och en av Sveriges största (och kanske nyttigaste?) sporter!

  Akademisk ridkonst

 35. nina skriver:

  Snälla Tyra, stå still med hästen när du pratar in i kameran. 🙂

 36. Hanna skriver:

  Hej! Super rolig video. 🙂
  Jag undrade om du skulle kunna ha en frågestund, där de som inte har en häst, men drömmer om det kan få fråga lite frågor som kan vara nödvändigt att veta innan man köper en häst.
  Skulle jätte gärna vilja köpa en egen, men är osäker på att jag har den kunskapen som behövs. 😉

  KRAM

 37. Hej! kul att se filmen, jag hade gärna fått avstånden i början av filmen. Övningarna blir lite lättare att förstå och hänga med i då. men alltid trevligt med nya övningar!

 38. Maria skriver:

  SNYGGA bilder Tyra!

 39. Jennifer skriver:

  Elin – Om jag hade varit du, så skulle jag försökt att vänja honom med att vara ensam till att börja med korta stunder och ofta. Sedan öka på tiden lite i taget. När du leder honom är det viktigt att han lyssnar redan där, på backen. Går du med honom och stannar, så ska han stanna direkt. Gör han inte det – backa honom. Stannar du och vänder dig mot honom så ska han backa direkt. Reagerar han inte kvickt kan du prova att ha med ett spö för att förtydliga och det är viktigt att vara konsekvent 🙂 I ridningen skulle jag vara noga med att start och stopp fungerar även där, mycket övergångar mellan gångarterna, börja med skritt och halt. När du leder honom om du känner att han är svår så kan du ha träns på, brukar vara lättare 🙂 Och beröm när han lyssnar och gör rätt 🙂

 40. Elin skriver:

  Tack så mycket Jennifer! För ditt tips och för att inte vara dömande (hehe)

  Kram!

 41. Moa skriver:

  Hej Tyra! Kanske var jag som missade avståndet mellan räcket och oxern i kombinationen eller? Jätteroliga videos! Kram från ett stort fan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »