Okategoriserade

Tips för nybörjare//Malin

Jag började rida för 10 veckor sen och verkligen älskar det. Vad har du för råd att ge mig som nybörjare? Vad är det viktigaste för mig att träna på?

Känslan och sitsen, absolut. Att liksom bli bekväm på hästryggen och hitta rätt position. Förhoppningsvis har du en ridlärare som tjatar på dig om hur du ska sitta men ibland är det lite dåligt med det. Kommer du i en naturlig och bra position så blir resten så väldigt mkt lättare. Kom ihåg att vara fokuserad och verkligen försöka göra rätt hela tiden för det tar väldigt många repetitioner tills det ”sitter i ryggmärgen” men du kommer dit, om du bara tvingar dig att göra rätt. Och så en dag så bara känner du det, den där naturliga korrekta sitsen och all känslan den medför. En bok som jag tycke hjälper till väldigt bra med olika sätt att tänka för att hitta rätt är Sally Swifts ”Ett med hästen”. Jag läste den massor som liten. Tyvärr försvann den ett tag men finns nu utgiven igen!

 

 

8 svar till “Tips för nybörjare//Malin

 1. Linda skriver:

  Du kanske skulle ta över bloggandet helt. Du skriver intressanta och relevanta inlägg.
  Vanligtvis är det mest bara kläder prylar och märken.

  1. Tyra skriver:

   Linda- Jag förstår att din tanke var snäll men läs igen för det blir inte speciellt snällt mot Tyra. För det första tycker jag Tyra bloggar både relevanta, intressanta och roliga inlägg. Och det här är lite intressant. Det finns massor av bloggar med bra inlägg på nätet. Men det är ett fåtal som är riktigt stora, Tyras den största hästbloggen om man ser Nellies mer som en lifestyleblogg. Det är Tyra som lyckats med detta och det är för hon är så jädrans bra på att blogga och för att hon är en skön människa som folk vill läsa om. Nummer ett är det alltid av en anledning. Så jag vet mycket väl vem som har bloggmedaljen i sin hand av oss två. Men varför hålla på o jämföra? Jag är glad att jag kan hjälpa Tyra när hon är skadad i alla fall.
   /Malin

 2. Åh nice med nybörjartips. Det ser man inte ofta 😉
  /Agnes och isprinsen
  Om att börja rida sent i livet

 3. Kristina skriver:

  Jag tycker du verkar vara störtskön, Malin. Ville bara säga det.
  Tyra har verkligen hittat en pärla till medarbetare och jag gissar att ni har sjukt kul ihop också. 🙂

  1. Tyra skriver:

   Kristina –
   Ha, ha – tack!
   /Malin

 4. Nina skriver:

  Hej.
  En bra blogg som denna, ska innehålla intressanta inlägg för alla ryttare.Tack
  Vi har en supersnygg d-ponny till salu.Underbar i dressyr och hoppar LA , kvalat till MSV.
  Finns på Hastnet, sök på Mowgli

 5. Iz skriver:

  Kul med nybörjar tips! Ska förhoppningsvis snart bli medryttare på en egyptiskt fullblodsarab och har inte ridit på 15 år är rätt nervös. Hade varit jättekul om Tyra och/eller du hade fortsatt med lite tips och så till nybörjare. Kanske någon webblogg serie? Hoppas Tyra mår bra snart!

 6. Linda skriver:

  Vad ska jag läsa igen?

  Ja Tyra är en skön människa och vi vill läsa om henne och hennes hästar. Men det är på tok för mycket reklam. Jag förstår att det är där de stora pengarna ligger, i att visa upp kläder och utrustning men det är så sjukt ointressant och jag önskar hon du ni skulle lägga mer krut på inlägg med innehåll.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »