Okategoriserade

Början på det hela//Malin

Malin, kan du inte berätta lite om din hästbakgrund?

Ska strax iväg till stallet och sedan en sånglektion så jag drar början och fortsätter i ett annat inlägg:)

Jag är född in i en ”djurfamilj”. Pappa är veterinär och mamma hade hållit på med hästar hela sitt liv tills hon blev allvarligt sparkad och rädd. Men när jag var fyra fick jag börja rida en liten shettis som hette Snöret på Bjällbrunna här i Norrköping. Sedan började tjatet:) Pappa fixade så jag fick börja rida lektion på Ekenbergs Ridskola när jag var fem år. På den tiden var det Helena Lundbäcks föräldrar som drev ridskolan och höll i lektionerna, ffa Solveig vad jag minns.

När jag var åtta fick jag min första ponny och sedan har det rullat på. Mamma kom över sin rädsla med mina söta små ponnys. Jag fick aldrig några färdiga tävlingsponnys. Min B-ponny var en söt liten sak som snällt stuffade runt med mig på tävlingar, typ i form:)

C-ponnyn träffade pappa på en sjukresa när hon hade foderstrupsförstoppning, han tyckte om henne, ägarens dotter hade vuxit ur och så blev hon min. Söt, taktmässiga gångarter och väldigt snäll. Men laaat, hennes bästa gångart var halt brukade vi skämta om! Hon kunde ingen dressyr från början men vi red FEI-programmen på träning i alla fall innan jag blivit för lång.

Och sedan Vixi, en D-ponny efter Varolio från Ganarve på Gotland som min dåvarande tränare, Mona Pettersson, sett på ett ridläger där. Hon kastade av ibland så hon passade inte på ridskolan. Vixi rörde sig fantastiskt och var rätt het. Hon kunde inte gå annat än först i ledet heller, fick näsblod varje gång någon försökte rida om när vi var ute o red. Minns vårt första dygn. Jag var typ 12 och vi hämtade henne på Gotland. På färjan hoppade hon över bommen…. Skönt att veterinären var med:) Men det gick ok, bara skrapsår. Jag glömmer det aldrig dock. Vixi och jag startade L C och vann, startade L B och vann, startade L A och ….hon stod rakt upp på bakbenen redan i första diagonalökningen. Efter det gjorde hon så alla tävlingar, jag blev rädd för att tävla henne och där slutade mina ponnyår!

Men jag hade kul med mina små ponnys och är så glad för att mina föräldrar fokuserade på mycket träning för tränare så jag fick en bra grund. Lollo Åman och Mona Pettersson – tack för en bra start!

Aliana_uppst_webb

 

13 svar till “Början på det hela//Malin

 1. Anna skriver:

  Åh, på bjällbrunna står jag och min ponny nu!!! 🙂

 2. Malin skriver:

  Kul att vi får veta mer om dig!

 3. Dixi Wonderland skriver:

  Åhhh vilken fin häst!

 4. Ellen skriver:

  Kul att du håller igång bloggen! Kan du hälsa Tyra från mig (Ellen) att hon ska krya på sig, jag vet hur det är med unghästar! 😉

 5. Vad bra du är på att skriva ! Det är nog en stor hjälp för Tyra att hålla igång bloggen medans hon försöker bli frisk !

 6. Roligt att få höra lite mer bakgrundshistoria.

 7. Alex skriver:

  JA,man kan ju med underdrift saga att du har en del timmar pa hastryggen du…
  Sen maste jag saga att den hasten du sitter pa (din?) ar nagot av det vackraste jag sett!
  Halsa Tyra att vi ar manga som tanker pa henne nu,och som onskar att hon ska bli aterstalld sa fort som mojligt!!!
  Kramar,
  Alex

 8. Linnea skriver:

  Tjusigt ekipage. Kul att du håller igång bloggen, Malin.

 9. Emelie skriver:

  Åh, visst är det Alice på bilden Malin? Så fina ni är och himla kul att du skriver här också 🙂 Kram

  1. Tyra skriver:

   Emelie – Ja, det är underbara Alis:)
   Kram!
   /Malin

 10. Sofia skriver:

  Åh, fantastiskt fin häst!
  Kram

 11. Anna skriver:

  Fina Vixi hade jag som lägerhäst på Gannarve. Het som sagt var men jättefin att rida och duktig hopponny. En häst jag faktiskt aldrig kommer att glömma. Jag fick besked om att hon inte levde längre när hon försvann från Gotland! Fantastiskt att läsa denna blogg och upptäcka att så inte var fallet 🙂

 12. Tina skriver:

  Hej!
  Vad roligt att få läsa om Vixi! Hade henne flera år på Gannarve. Het och känslig men
  Oj vilken trevlig häst!!! Vi hade en speciell kontakt och jag upplevde henne aldrig som för het eller för känslig. Bara mysig och go’!!
  Bästa Vixi ❤️❤️❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »