Okategoriserade

And they keep coming….//Malin

Jamen då kanske DU kan passa på att berätta vad som händer med Lalle?? För det är då jävligt hemligt det tydligen…

Jag är på så gott humör så jag tänker svara på frågan snällt även fast den inte var så trevligt ställd;P Nej, det är inte hemligt, Tyra har redan berättat hur det ligger till. Lalle har problem med ryggen pga att han är svår att hitta sadel till. Lalle är en känslig häst. Som ni har sett tar han in allt, är tittig och samtidigt världens snällaste häst. Han är den där som man har med till tävling och kan känna att Lalle ställer inte till med något. Om andra är otåliga, skrapar, buffar eller vill gå iväg så kan man ändå lita på att Lalle bara sköter sig, för han är så vänlig och tillmötesgående. Vänlig och känslig.

Som den känsliga häst han är drar han också lätt på sig spänningar i musklerna. Han har ett svårt sadelläge och har fått ont i ryggen av att sadeln inte ligger perfekt. Eftersom detta strulat tidigare så bestämde vi oss för att låta honom få slippa sadel helt ett tag, jobbas från marken och skrittjobbas barbacka samtidigt som vår ET jobbar med honom. En specialsydd sadel är beställd men specialbeställningar tar ju ett tag att få levererade. Tills dess kommer inte Lalle hoppas och alltså inte heller tävla. Höstens tävlingar ryker men när han kommer tillbaka, då kommer det bli bättre än någonsin tror jag! Viktigast är att han mår bra och får rehabilitering.

Hur gammal är Tyra?

Tyra är 27!

Vad är det bästa med Tyras hästar?

Att de, som de flesta hästar:), har sådana personligheter.

Corvan är underbar – älskar att mysa, är modig som en tiger, älskar att jobba och göra rätt men vill ibland testa gränser – som alla tonåringar;)

Lalle är Nasse, ifrån Nalle Phu:) ”Men kära nån då!” Han är också världens keligaste och supersnäll att hålla på med. Du kan t ex klippa honom var som helst och han bara myser. Men i stora vida världen skulle han helst önska att du alltid gick först och skrämde bort alla sabeltandade tigrar som kan komma i hans väg. Ibland filmar han dock bara för att få uppmärksamhet:)

Doris är som shettisar är – tror att hon är världens mittpunkt, vill alltid äta, försöker rymma om det innebär mer mat. Men hon är väldigt snäll mot barnen och älskar allt deras pyssel. Det ser ut som att hon tycker det är kul att bli riden också.

Joe har jag inte känt så länge, men han är oerhört snäll att hantera, rolig att jobba med och älskar att hoppa. Och när det blir lite hinder framför honom, jääääklar vad han hoppar då!

Är det någon som har ringt på Joe?

Ja, det är flera som är intresserade av Joe.

Hur fick Tyra iden att köpa Doris?

Tyra var och hälsade på på en gård där hon hängt som liten. Ute i en hage gick lilla söta Doris. Doris ägare hade inte längre tid för henne så hon gick mest där i lösdriften. Tyra kände att hon ville ta hand om den lilla tjejen så hon fick mer uppmärksamhet och pyssel. Så ägaren kontaktades, köpet gjordes upp och Doris åkte med Tyra hem.

tyraojoe_webb

22 svar till “And they keep coming….//Malin

 1. Erica skriver:

  Ja det visste vi ju redan, ingen flitig läsare 😉 men roligt att läsa det andra!!!

 2. Fanny skriver:

  Bra inlägg!

 3. Erika skriver:

  Jaa jag ber om ursäkt. Såg sen att frågan inte såg så trevlig ut. Gott exempel på att tänka först och klicka sen! Det är väldigt många som undrat vad som händer med Lalle nu, trots det har det varit knäpptyst. Men det var ju ett ”enkelt” svar. Tack :). Hoppas allt blir bra med nya sadeln så vi får se dem på banorna igen, bättre än någonsin 🙂

 4. Malin skriver:

  Angående att första frågan är otrevligt ställd tror jag har att göra med att Tyra har nog sagt något liknade som ”Lalle jobbas bara med på marken, berättar mer om det senare”. Sen har folk kommenterat och frågat men inte fått något svar 🙂 samma med t ex varför hon hade så bråttom från gården hon hyrde.

  Bara för det behöver man inte skriva otrevligt men är nog en anledning 🙂
  Trevligt att du uppdaterar bloggen och hoppas Tyra mår bra!

 5. Elin skriver:

  En häst kan inte ”filma för att få uppmärksamhet”… De kan inte tänka så.

 6. Karin skriver:

  Vad bra att du kan hjälpa Tyra, hon måste vara glad att ha folk omkring sig som ställer upp! Härligt att se! Hoppas Tyra blir bättre!

  Kram Karin

 7. S skriver:

  Hej Tyra.

  Hoppas att du kryar på dig så snabbt som möjligt.

  Läste din blogg då och då för några år sedan, blev sedan rekommenderad av en vän att gå in på ”tyrashästar” då min vän vet hur hästintresserad jag är. Fastnade direkt och fick då även insikt i allt jobbigt du försöker ta dig igenom. (vilket jag inte hade en aning om)

  Jag känner igen mig i så mycket som du beskriver, jag lider själv av depression, älskar ”egentligen” livet och allt som det har att erbjuda, men befinner mig just nu på en plats där dagarna mest är jobbiga. Du beskrev i ett inlägg på din andra blogg hur du gick hos en kiropraktor för yrsel, huvudvärk och spända axlar. Detta är något som jag dras med dagligen och har gjort det senaste 1,5 året, och ingen läkare kan hjälpa mig, till och med sjukgymnasten säger att hon inte kan göra något mer för mig. Jag undrar därför om du har funnit något som ger en bestående förbättring för dig?

  Fortsättningsvis, kan jag, avundas är fel ord, men önska att jag också bodde på en gård med hästar och hundar så som du gör, jag anser att djur har en fantastiskt läkandekraft, så jag hoppas att det kan hjälpa dig på vägen mot ett bättre mående.

  Kram.

 8. Malin skriver:

  Kul inlägg och dunderfin bild!

 9. Julia skriver:

  Bra svar! 🙂

 10. Sandra skriver:

  Åh vilken underbar bild! Det märks verkligen att hästarna trivs med Tyra/dig!:)

 11. Julia skriver:

  Hej vad har Doris för söt utrustning? Vart köper ni det? 🙂

 12. anna skriver:

  Vilken otroligt vacker bild!

 13. nicole skriver:

  Hoppas att Lalles sadel kommer snart! Har en likadan häst, som lätt spänner sig och därefter får en massa låsningar osv…

 14. Linda skriver:

  Nja, jag tycker nog inte att Tya har förklarat.
  Det är något som är en stor nackdel med Tyra, hon lämnar väldigt mycket hängande.
  Det är ofta ”skriver mer om det sen” eller svarar på frågor sen och sen händer det ingenting.

 15. Natalie skriver:

  Hahaha, kan verkligen se Lalle framför mig med sitt häpna uttryck tänkandes ”Men kära nån då!” Perfekt beskrivning 🙂

 16. Louise skriver:

  Hej Tyra.

  Läst på din insta att du inte alls ville blogga längre. Väldigt tråkigt att du känner så då du är en enormt driven och duktig person som inspirerar och sprider skrattanfall efter skrattanfall. Jag är också en driven person som skulle vilja hinna blogga mer om min ridning och min hundträning och om vägen tillbaka efter enorma bakslag. Jag vill hinna med mer, men en heltidarbetande person som jag som inte får ha med sin privatatelefon på arbetet är det omöjligt att uppdatera sin blogg dagtid och då blir man inte inspirerad till att blogga när man kommer hem heller när man har tvätt, räkningar, disk, städ och mat att hålla på med.
  Min dag börjar kl 4 då ska hundar ut på en promenad, hem för mat och utfodring utav djur och sen blir det en löprunda. kl 7 börjar jobbet och där är man fram till kl 16, direkt kär man till hästarna och rider/tränar där fram till 19-20 och sen hem. Kl 22 hamnar man i sängen om man har tur.
  När man kommer hem ifrån stallet eller ha lunch är det skönt att läsa din blogg i ens stressiga liv. Dina inlägg och dina komiska inlägg gör ens dag att kännas lättare.

  Hoppas du fortsätter blogga och inpirerar, men du ska helt klart lyssna på vad du själv vill och ingen annan. Krya på dig fina Tyra, kram kram kraaaaaam!<3<3

 17. Men BD sadeln hon köpte var inte den till lalle?

  1. Tyra skriver:

   Nej, den var till Laban:(
   /Malin

 18. Michaela skriver:

  Ang Lalles sadelproblem. Kan ni inte kolla med Lalles tidigare ägare vad de hade för sadel på honom, han har ju ändå gått 150 och de måste ju haft en sadel som fungerade då 😉
  En tanke bara om ni inte tänkt på det.

 19. Dixi Wonderland skriver:

  HAHAHA alltså nu dör jag lite. Jag har hela tiden trott att Tyra snodde Doris från hagen för att hon inte hade de bra. Nu i efterhand inser jag att de låter helt sjukt hahaha men tänker mig Tyra som en superhero när de kommer till att ge djur ett bra hem ;D

 20. Josefin skriver:

  Hej! Jag har helt missat vad som hände med Dario, såldes han?

 21. Josefine skriver:

  Gud vilken mysig bild!♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »