Okategoriserade

Back in business

Edit- Måste bara tillägga innan här att jag är SJUUUKT BITTER/IRRITERAD/ARG/LEDSEN/AVUNDSJUK på er alla som får tävla i Södertälje i helgen! Jag är ju så ny i detta och fattar ingenting, så när jag gick in några timmar efter de släppte anmälan och ser att det är 100 reserver i typ alla klasser så bara skrek jag rakt ut. Södertälje är min favorittävling och där debuterade jag och Lalle 1,30 och blev placerade och det har alltid gått väldigt bra i Södertälje. Buhu!

Hej och hå- socker…tå? Nu är jag tillbaka till verkligheten igen. Blev ju ingen kristallampa eftersom de inte får hängas i stall. Hmm så konstigt, vad gör man om man VERKLIGEN vill ha en kristallampa i stallet då? Det är väl samma fuktighet och damm där som i ett ridhus eller har jag fel? :S

Fick med mig en hel del hem från Ullared, självklart. Och en hel del från hästavdelningen och det kommer jag självklart visa upp här. Och vill ni se det andra så får ni kolla in tyras.se 😉 Tänkte att ni kanske vill ha lite inspiration på kvällskvisten här? Kolla in min träningsfilm, ni får säkert något tips som ni kan ha glädje av? Eller bara skratta lite åt tabbarna i slutet. Det är svårt att jobba med hästar för man vet aldrig vad dem gör, haha…

Såhär kan ni checka in lite inspo, visst är Doris söt i slutet?


Några av de härliga kommentarer från er som sett videon. TACK för all positiv energi!

älskar detta! Det är så roligt, du är jordnära och det är väldigt lärorikt. Man blir även inspirerad och motiverad. Det har allt helt enkelt!

Bra video! Ska göra din utmaning sen =) lika hur många galopp språng jag får in på 18 m =)

Skitbra övningar Tyra! Somsagt, lite tråkiga kanske men dom gör så stor nytta! Du inspirerar verkligen och jag har ett stort smajl under hela filmen för du e ju så jädra rolig alltså pussokram

Superbra övning! Måste bara säga att jag tycker du är en grymt härlig och inspirerande tjej med massa positiv utstrålning. Kul att du bjuder på lite tabbar också, lite skratt så här i starten på veckan är alltid skoj:) Längtar redan till nästa vecka! Kram

Så kul med dessa videos! Dessutom älskar jag att du bjuder på dig själv.. Du är verkligen en frisk fläkt för ridsporten! :)

Riktigt bra video Tyra, jag är ingen hopptjej men tycker det är härligt att se dina videos och anpassa det till min ridning på min häst.

Jag rider inte längre men är kul att titta endå.Du är rolig och inspirerande:) Kram

Så kul att se! Man får en helt annan förståelse för hur du rider och hur samspelet är mellan dig och dina hästar när man får se det ”live” och inte bara på bild!

Shit vilka bra övningar, jag körde alla på min häst förut och klarade alla och kände att han var ”lyhörd” efter en stund. RIKTIGT roligt att du lägger ut sådana här filmer, tips och övningar!

33 svar till “Back in business

 1. Linda skriver:

  Man kan saker bygga om en kristallampa sa att den blir godkand for stall.

  Annars ar de ju fina som dekoration bara.

 2. Mimmi skriver:

  Jag håller inte ens på med hoppning, men blev väldigt inspirerad att testa de här övningarna med min Islänning! 🙂 bra jobbat! Kram!

 3. Eva skriver:

  Det finns spec kristallkronor för vårutrymmen som man kan ha . Känner flera som hat sånna u badrum. Fråga på en lampbutik , har själv tittat på sånna

 4. Annispannis skriver:

  Va?! Varför får man inte ha kristallkrona i stallet???? Vem har bestämt det egentligen? :0

 5. Lina skriver:

  Du Tyra.. Jag tänkte bara fråga dig om du tror det är möjligt att jag skaffar en häst om några år om jag just har börjat rida en gång i veckan på ridskola och är 20 år? Red då jag var mindre men slutade och det är så sjukt kul att jag börjat om nu, mycket sitter i men man har ju såklart vääääldigt mycket att lära! Det är ju galet mycket jobb med häst, men jag kan tänka mig att det är värt det?

  Kram på dig

 6. Cecilia skriver:

  Tyra, du som är så händig att fixa borde väl kunna fixa en egen kristallkrona?! Köp en enkel hängande metallkrona för stearingljus, du kan säkert hitta på loppis eller på Rusta billigt. Spraypainta och köp lösa kristaller-rader och klä den med. Gör ju faktist inget att kristallkronan bara är prydnad och inte har el, för du har ju redan belysning i stalltaket. Prova, tror det blir kanonfint!

 7. Sofie skriver:

  Har hört att det finns kristallkronor för våtrum, kolla om det kan funka att ha i stallet/ridhuset!

 8. sanna skriver:

  Asså omg, köpte 2 par star rider ridbyxor idag i ullared, jag dööör, det är dom skönaste ridbyxorna jag någonsin haft på mig!!!! gör fler haha!!!

 9. Angelica skriver:

  Haha älskar slutet med Doris och Kotten ”Åh vad kul vi har” ”Det ska börjas i tid”, skrattar för mig själv.
  Du är en stor förebild Tyra! 🙂

 10. Klara skriver:

  Den sista övningen verkade rolig! Den ska jag föreslå för min ridlärare!
  Första övningen har jag gjort många gånger men min favorit är helt klart när jag fick in allt mellan 4-7 galoppsprång på 17m!

 11. Ereeka skriver:

  Jättebra övningar! 😀
  Hahaha, älskar slutet på det där avsnittet – ”åh vad kul vi har” 😀

 12. emelie skriver:

  Jag ÄLSKAR dina videos! Så sjukt inspererande och det gör nästan ont i mig av längtan efter en egen häst att göra detta med. =(

  Tycker du är en riktigt skön ”hästprofil” som vuxit fram över de senaste åren, och hoppas du får stanna där!
  Har du funderat på att ha föreläsning på ridskolor? Kanske inte om enbart ridning då, utan om självkänsla, stå för vad du tycker, ta hand om dina medmänniskor mm. På ridskolor runtom i Sverige finns det nog ganska mkt mobbing/utanförskap även om man inte talar så högt om det. Det tåls att pratas om, om och om, igen. Och om en sådan som du (någon många redan ser upp till) så tar de åt sig på ett helt annat sätt.

  Ser fram emot nästa avsnitt, Hoppas du får en fantastisk dag. Kram

 13. Sofia skriver:

  Jag har en fråga ang starrider. Hur kontrollerar du att allt går okej till i Kina? Att det inte sker barnarbeten osv i fabrikerna?

 14. Mikaela skriver:

  Jag har varit inne i ett helt vanligt stall, den enda lyxen i stallet var massa kristallkronor. Klart du också ska ha! Så jäkla fuktigt blir det ju inte.

 15. Linnsan skriver:

  Hej!
  Ville bara dela med mig av en sak, jag kikade in på din/dina bloggar för att jag var nyfiken och skall villigt erkänna att jag inte var så impad av vad jag såg, led väl av den hederliga avundsjukan (hade en väldigt tung tid rörande mina hästar, liv i övrigt etc). Men hamnade på din blogg ändå med jämna mellanrum, vet egentligen inte riktigt varför men hade väl en nyfikenhet kvar. I vilket fall så växte mitt intresse och jag började känna vilken inspiration du hade och hur du kämpade vidare trots motgångar och att du faktiskt är ”en helt vanlig” människa som jobbar, kämpar och sliter för det du drömmer om. Och nu går jag in på bloggarna några ggr i veckan och älskar dina övningar, tips på heminredning, vardagsfunderingar etc. Och detta samarbetet med H&M är nog de bästa jag sett =) Hoppas att du fortsätter uppåt nu och inte hamnar på (enligt mig) botten igen och når dit du vill! Kram

 16. Madde skriver:

  Så himla rolig och härlig du är!! Dessutom så är det bra filmer och övningar 🙂

 17. Josefin skriver:

  Grymt tyra! Kliar i mina fingrar efter att få börja rida igen.. Har haft uppehåll några år, men mejlade faktiskt till en ridskola här om dagen. Har inte fått svar så jag tänkte ringa snart istället. Hoppas hoppas hoppas 🙂

 18. Klara skriver:

  Hej! Vi är tre tjejer som driver en blogg där vi säljer kläder. Pengarna som kommer in skänker vi direkt till välgörenhet eftersom det här är en del av vårt gymnasiearbete.

  SÅ vill du shoppa riktigt billiga och oanvända kläder så kolla in clothesforcharity.blogg.se och shoppa på!

  CLOTHESFORCHARITY.BLOGG.SE

  CLOTHESFORCHARITY.BLOGG.SE

 19. Erika skriver:

  Du kan åka på söndagen! 130 och 120 finns och är inte fulla :).

 20. amanda ahlstedt skriver:

  SNÄLLA HJÄLP VÅRAN VÄN IBBE ATT STANNA I SVERIGE!! HAN SKA UTVISAS TILL SITT HEMLAND LIBERIA DÄR HAN SENAST VAR NÄR VAR INTE ENS ETT HALVÅR GAMMAL. VI BEHÖVER DETTA!! HAN BEHÖVER DETTA!

  http://namninsamling.se/index.php?Namn=Namn&sida=2&nid=8105&fnvisa=namn

  https://twitter.com/latibbestanna

 21. Anonym skriver:

  Vet flera med kristallkronor i stallet, hittar du en för utomhusbruk är det ingen fara 🙂

 22. Emelie skriver:

  Du ä så jäkla skön! Känns inte så där mallig å överlägsens som ja lätt tro man kan bli när man ha så många som verkligen ser upp till en ! You rock!

 23. Var är ridbyxorna ifrån finns dem att köpa??

 24. Ellinor skriver:

  Om jag inte missminner mig ska stall ha en säkerhetsklasifisering på armaturer, IP54 vilket i så fall innebär att dessa är både damm och vattentäta. I badrum, beroende på vart du sätter armaturen råder som högst klassificering IP 44 (om jag kommer ihåg rätt) vilket innebär endast vatten tät och pettät. Detta innebär alltså att armaturen i badrum har lägre säkerhetsklasifisering än vad stall har. Lite besynnerligt kan jag tycka men vi stalltjejer vet ju också om hur mycket damm det är i stallarna dessutom tror jag dessa regler tillkommit pga alla de stallbränder som förekommer och en strävan efter att göra det så säkert som möjligt. Äldre stall har säkerligen armaturer som inte håller denna klassificering men det kanske är dumt att chansa genom att hänga upp en sådan armatur. Vill du verkligen ha en kristallkrona skulle jag rekommendera dig att ta kontakt med en elektriker och rådfråga huruvida det går att bygga om en kristallkrona eller IP44 kristallkrona (kristallkrona för badrum). Lycka till iaf:)

 25. Jennifer skriver:

  Åh vad jag gillar dig Tyra! 🙂

 26. Helena skriver:

  Det finns plats i 120 och 130 på söndagen, klart du ska komma till Södertälje! 🙂

 27. jannicke skriver:

  vilken bra video! kul och inspirerande övningar som man kan träna på ofta, även på dressyrpassen. Och måste bara säga att Laban ser så mjuk å fin ut när du rider, trevlig häst och trevlig ridning 🙂

 28. Annelie skriver:

  Så jävla underbar är du Tyra!!!!

 29. Patricia skriver:

  När kommer nästa avsnitt ut!? 😀

 30. Patricia skriver:

  När kommer nästa avsnitt ut?? 😀

 31. nm skriver:

  har aldrig varit det minsta intresserad av hästar och vet ingenting om ridning men jag tycker om hur du rider med dina hästar av det jag ser och dem är så fina <3 lycka till <3

 32. Jenny skriver:

  Riktigt kul, intressant och nyttigt av att titta på dessa filmer! Jag totalt älskar att det inte bara är dödligt allvar rätt igenom vilket kan bli lite långtråkigt ibland. Utan du har en härlig humor och personlighet som gör att det blir så roligt att titta, samtidigt som man lär sig en massa nya saker! Denna övningen kommer jag helt klart att testa! 😀

 33. Hanna skriver:

  Jättebra övningar, men en fråga bara: Rider du alltid dina hästar så bakom lodplan? Menar inget illa, bara nyfiken om du gör det medvetet eller inte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »