Hopptävling

Första starten för dagen avklarad

Hej! Idag kändes det SÅ mycket bättre med Laban! Jag kortade upp lädrena lite och jobbade så mycket jag kunde för att inte störa honom. Dock var han fan inte så bra på vanligt bett heller, han drar jättemycket, ska nog lägga upp filmen sen så ni får se. Dock så hoppade han riktigt fina språng, vi rev vatten-räcket och jag vet faktiskt inte varför. Hans svaga sida är definitivt räcken. Tycker han får ta på sig det här idag, det var lite slarv från hans sida, han kändes lite nonchalant. Men jag tabbade mig också, hörde verkligen inte startsignalen så tiden började gå innan jag hoppat första hindret så jag fick 2 tidsfel. Men det gör inget, nu är det träning på tävling som gäller.

Är väldigt nöjd. Fick hjälp av Jessica på framhoppningen. Hon har ridit Laban och känner till hästen så hon vet. Fick mycket bra tips från henne så det tackar jag för. Nu är det omladdning för 1,35 med Lalle. Imorgon är sista starterna och då startar jag 1,25 med bägge hästarna. Hörs sen, kram

Haha det är väldigt praktiskt att ha en liten vän.- Man tager vad man haver när man glömt nyckeln till dörren, haha…

20130817-111303.jpg

4 svar till “Första starten för dagen avklarad

 1. Friskey skriver:

  Kul att det kändes bättre idag! Men ni verkar ändå ha lite att jobba på. Men du har ju fortfarande inte haft honom så länge och det tar lite tid innan man hittar varandra 🙂

 2. Skönt att det kändes bättre! =) Han är en riktig snygging, Laban!
  Du med såklart 😉

  Kram

 3. anna skriver:

  Känns som om du sabbar extremt mycket på egen hand. Tycker man hör liiiite för ofta att du inte hör startsignalen, korsar egna vägar blabla. När man tävlar på denna nivån tycker jag att dessa missar får man faktiskt inte ha, när du dessutom tävlar tävlingshästar för väldigt mycket pengar! Vet att det inte är lätt, men i ridsporten gör de småsmå missarna så fuktansvärt mycket! Kram

 4. Elsa skriver:

  Hej! Min ponny hade oxå svårt för räcken förrut. Tänk på att du verkligen har honom på bakbenen när du rider an mot hindet och absolut inte låter honom bara ”rinna iväg” om du försår vad jag menar. Sitt rakt upp och stark mage. Sedan kan det oxå handla om en styrkegrej från Labans sida. Han kanske inte orkar hoppa upp sig. Speciellt när du oxå säger att han drar väldigt mycket. Det kan bero på att han inte har styrkan att galoppera samlat med tryck och bakbenen under sig utan försöker då istället undvika det och springa iväg på bogarna och då hinner han inte riktigt få upp benen på räckerna. Med min ponny va det exakt lika dant. Nu är han ett riktigt muskelberg och hoppar bra på alla typer av hinder:)

  Lycka till i fortsättningen 🙂 Kram <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »