Okategoriserade

Galopp-jobb

AAJAJAJAJAJAAAAAJJJJJJJJ!

Jag har sån sinnessjuk träningsvärk i mina vader idag- kan knappt gå. Igår körde vi ett hårt galopp-pass med alla hästar. Vi galopperade 6 kilometer i bra tempo, och i lätt sits hela tiden. Efter 1 kilometer brändes det rejält i vaderna, förstå då efter 5 kilometer till? Alltså jag dog typ. På vägen hem hoppade vi av och skulle gå lite, och jag kunde inte röra mig. Var helt seriöst tvungen att stretcha mina vader mot Labans ben för att ens kunna ta ett steg. Fick gå kut-ryggad och helt med raka ben hela vägen hem- det var nog en väldigt rolig syn för alla bilar som åkte förbi, haha. Men bara jag böjde vaden det minsta så fick jag sån kramp.

Men jag ska väl inte klaga, för det var nog jobbigare för hästarna, haha. Inatt har de faktiskt stått med lindor på benen med paddar och arnika på. Det händer väldigt sällan här, men inatt fick de göra det för det tog rätt hårt på dom. Galopp-pass är väldigt väldigt bra, de bygger och stärker kroppen och bakbenen. Läste en intervju att Jens Fredricsson eller om det var Roffe (nån stor känd svensk hoppryttare var det) kör galopp-pass på 45 minuter med sina hästar. Förstå hur jäkla vältränade? Mina hästar var väldigt trötta efter 6 kilometer och det tog typ en kvart, haha. Och då ska vi inte tala om mig! Nu är hårdträningen igång! Mina hästar OCH jag ska vara i topptrim till hösten!

Nu åker jag snart ner till Skåne med Corvara. Vi ska till Lisen och Peder och hälsa på. Kommer nog inte kunna blogga. Har inte bestämt mig för om jag tar med datorn, det lutar åt det. På återseende! kram

Det här ska vara jag om 50 år, hahaha:

20 svar till “Galopp-jobb

 1. Ska bli så kul att se hur dom utvecklas och även vad du märker för skillnad hos dig själv! 😀

 2. Erica skriver:

  Du är så jäkla skön Tyra =) Hoppas ialf att det kan dimpa ner ett litet blogginlägg från mobilen när du är där nere om du lämnar datorn hemma =)

 3. Linda skriver:

  Hej Tyra, tänkte ge ett tips om de är ok

 4. Katarina skriver:

  Hej Tyra jag vill bara säga att jag älskar din blogg och jag skulle vilja träffa dig någon gång du är så snäll och din blogg är bäst! 😀 Och din hästar är super fina 🙂
  Kram Katarina!

 5. ThereseL skriver:

  Galopp-arbete känns underskattat. Personligen vet jag inte varför jag tycker att det känns som ett större projekt att galoppera ute, än att traggla runt på banan hemma?
  Mer galopp åt folket! 🙂

 6. haha, härligt 😉 ni har fått ett rejält träningspass iallafall 🙂

  – en blogg om hur det är att leva med kronisk depression och ångest. En blogg som vill visa alla sargade själar där ute att de inte är ensamma. En blogg som vill slå hål på tabun kring psykiska sjukdomar.

 7. Jenny skriver:

  Hahaha bilden alltså! 🙂 Ni verkar ha väldigt fina ridvägar, härligt!

 8. Anna skriver:

  Galopperade ni på grusväg eller något mjukare underlag? Tacksam för svar! Kram 🙂

 9. linda skriver:

  hehe vet känslan… första gången jag red galopphäst ”säg till INNAN du ser stjärnor, för sen är det försent” …. mer mjölksyra åt folket 😉

 10. Er sånn man får veltrente hester vettu 😀 Galoppturer er gull, gjerne intervaller! Jeg rir litt distanseridning og bruker mye galoppintervaller for å få opp kondisjon! 🙂

  Synes forøvrig jeg ser deg slite deg hjemover stiv som en pinne hahah!

 11. Friskey skriver:

  Galopp-jobb är verkligen superbra och är i fokus för mig också!
  Men precis som Anna skulle jag vilja veta vad ni har för underlag när ni rider ute? 😀

 12. Andrietta skriver:

  Sista bilden, alltså jag dör 😉

 13. Erika skriver:

  Jag vill också veta vilket underlag som är ”bäst” att galoppera så långt på. Har en travbana i nä’rheten med typ natursand. På vissa ställen är det lite mer packat än andra, en kurva är det kanske 5-6 cm djupt de sjunker ner. alltså ganska tung bana ändå för dem. Är intervaller bäst eller långa pass som beskrivet ovan? Eller är det både och, ska man variera? 🙂

 14. L skriver:

  Härligt med galopparbete! När jag var på ridresa i spanien galopperade vi så sjukt mycket, alltså kändes som att vi galopperade en halvtimma utan att stanna ibland, och fort gick det!!! Sjukt kul men man är inte van vid att hästarna har sån kondition så jag trodde hästen skulle ramla ihop och dö av utmattning, haha. Har aldrig varit med om en så svettig häst, sjöblöt prick överallt! Men det var riktigt coolt att rida på en häst med en sådan kondition, mäktigt! Vi red 6-8 timmar om dagen i en vecka. Bland berg, skog, landsbyggd, längst havet, i sjöar mm.. 🙂 Härligt minne!

 15. emma skriver:

  Låter som ett sunt tänk! Efter att jag jobbade i travstall blev det pinsamt uppenbart hur många ridhästar det är som faktiskt har riktigt dålig kondition. Det är ju inte rimligt att tro att de ska orka hoppa en hel bana på 140+ om dom knappt orkar med en friskare galopp på tio minuter. Så tummen upp för konditionsträning!

 16. GossipGuy skriver:

  Se när Miley Cyrus flashar sin f*tta i London nyligen! En behålös Rihanna i Stockholm! Selena Gomez i Playboy! Allt detta och mycket mer finner ni endast på GossipGuy.se

 17. Jessika skriver:

  Vad gött! Så himla härligt att läsa hur du tänker kring träningen. Fler tävlingsryttare borde prata mer om stärkande, allsidig träning! För man ger verkligen hästen bäst förutsättningar att klara en tävlingsbana om den är väl förberedd både fysiskt och mentalt. Det finns inga genvägar, som många verkar tro!

 18. Amanda skriver:

  Fin och inspererande blogg! Vill tipsa om mitt senaste blogginlägg på min blogg amandanatts.blogg.se. Alla som håller på med hästar borde läsa och se videon!

 19. Stina skriver:

  Visst är det grymt kul med galoppträning? 😀 Brukar galoppträna mina travhästar och de tycker det är bland det roligaste som finns, tror de får bli galopphästar istället 😉 Mitt ena kallblod är överförtjust i galoppintervallerna och springer mest med mulen nere i backen i full fart. Har 2 sträckor på samma väg (vid en kurva avslutas första sträckan)och brukar antingen rida 4 snabba och korta intervaller eller 2 långsamma och långa intervaller.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »