Allmänt

Världens coolaste häst- Corvara

Alltså jag kan inte förklara i ord över hur STOLT jag är över jobbet med Corvara- hennes inställning! Igår var det första gången vi hoppade OCH galopperade själva! Så otroligt duktig tjej! Hon älskade det och var hur nöjd som helst. Efteråt skrittade vi även ut en sväng för första gången (Sophie gick med med grimskaft men ändå). Vilka framsteg hon gör alltså! Hon har verkligen tagit sig bra, hon är finare i hullet även om jag absolut inte är nöjd på långa vägar- men hon är trots allt bara 4 år. Vi gled över ett mini-kryss, och gjorde det både i trav och galopp. Hon bjöd framåt och var så himla positiv. Jag sitter här med världens största leende.

Antar att ni vill se film? *blink*

21 svar till “Världens coolaste häst- Corvara

 1. Ellen skriver:

  Joo snääälla film!!!!!!!

 2. johanna skriver:

  vad härligt att läsa! håller tummarna för att er resa fortsätter såhär fint!

 3. Anonym skriver:

  Ett tips är att inte luta så mycket framåt när du hoppar henne, jag vet att du är van vid högre hinder, men på lägre måste man tänka lite mer, när dina axlar är framför mitten på hennes bogblad så stör du henne, och om hon skulle stanna efter hindret så åker du av direkt.

 4. Nellie skriver:

  Jaaaa 😀 så duktiga ni är! du är verkligen en förebild Tyra!

 5. Jessica skriver:

  Godeftermiddag Tyra och bloggens alla läsare. Nu ska jag vara helt ärlig här. Jag har låt säga kommenterat här i bloggen ett par ggr tidigare. Aldrig för att vara elak, utan mer för att jag anmärkt på något som jag vill kommentera. Jag tycker att du Tyra, lever drömmen och jag har förstått det som att du har fått gå igenom ett helvete för att ta dig dit du är idag.

  Jag kan inte förstå alla elaka kommentatorer men ja jan inte heller förstå alla pussigull nuttiasöta människor heller. Jag vill nog placera mig mitt i. Neutral. Som tycker att det är kul att du får vara med om så otroligt häftiga saker samtidigt som jag kan säga nej nu är hon ute och cyklar. Likaväl som folk har en åsikt om att du gör något bra, så måste det finnas folk som även tycker att du gör fel! För det är mänskligt! Jag gör både rätt och fel här i världen!

  Så nu till saken. Jag måste bara få ur mig liiiite kritik till dig Tyra. Som jag en gång tidigare påpekat så är du fast i din hand. Här är en perfekt bild. Tittar ni tillbaka på Labans hoppbild så är det ett återkommande fenomen. Dina händer fastnar. Och NEJ, man behöver inte slänga fram händerna vid öronen på hästen, men du Tyra vill vara på en hög nivå men har brister som du måste bearbeta med innan. Du kastar fram ditt överliv men händerna är kvar. Du måste både för hästarnas skull samt för din egen balans arbeta med detta. Sträck fram dina händer! Jämför dina bilder och hoppfilmer med andras! Och nej, såklart jag förstår att du arbetar och tränar med vissa saker…men har du inte grunden Tyra, så kanske du inte ska lasta dig in i för svåra situationer. 1.40 kanske borde komma om 1-2år! Det är nog det som många stör sig på…kan jag tänka mig.

  Sen kan jag ibland tycka att du är alltför oansvarig med djuren. Och jag vet att dom såklart betyder allt för dig… Då kanske du borde tänka dig för med lilla söta Kotten. Självklart kan du inte låta Kotten få ränna runt fritt i ridhuset när du rider. Det är rent av livsfarligt, förstår du inte det? För det första ska du inte uppfostra en hund till att springa efter hästar, sedan ska det vara arbetsro för hästen och denne ska slippa ha en liten sak springa omkring dess ben vid ett dressyrpass! En liten snabb spark och Kotten är död!

  Nu blev det långt här. Du är inte så gammal än…men det finns några baskunskaper man lär sig redan vid den första kontakten med hästar. Jag är ingen moraliskt heller. Jag är 30 år och har en egen liten hästgård. Tävlar hoppning. Bloggar. Rider utan hjälm ibland, bara så du vet! 🙂

  Så nyfiken på din fortsatta resa! Kram

 6. A-K skriver:

  Det ser jätte bra ut, vad kul. En sak jag funderar på är om du medvetet skriver korkade saker för att folk ska bli provocerade, har svårt att tänka mig att man tar första galoppen och hoppningen på samma gång om man inte är rätt korkad 😛 ”Igår var det första gången vi hoppade OCH galopperade själva!”

  1. Tyra skriver:

   A-K- Nej uppenbarligen var det inte så korkat eftersom det gick jäkligt bra. Hon bjöd fram till galopp och det är otroligt bra och stort steg. Det var inte så att jag hade tänkt galoppera på hinder. Skiver du medvetet korkade kommentarer för att göra mig provocerad?

 7. Alexander skriver:

  Åh vad kul att det gick bra! Ser fram emot filmen 😀

 8. A-K skriver:

  Jag tänkte mer på varför du ens börjar hoppträna med en häst som inte ens kan bromsa som du skrev i två inlägg sen? eller som heller inte lärt sig galopp skänkel eller liknande. Jag är mest nyfiken, har lärt mig en helt annan ”school” av inridning gissar jag så ville gärna ta del av dina tankar och ideeér man kan ju alltid lära sig nya saker… men lite kritiska frågor var för mycket gissar jag.

  1. Tyra skriver:

   A-K- Lite kritiska frågor? Du får mer än gärna fråga, men på ett schysst sätt. Man behöver inte vara spydig. Sen är många anonyma (tror dem det finns faktiskt ip-adress) väldigt övertygade om att det de säger är rätt minsann. Det kanske inte alltid stämmer? Eller det kanske finns andra sätt som fungerar? Alla kanske inte lär ut samma sak. Jag och de jag samråder med tycker att det är viktigt att hon får komma igång med hoppningen så fort som möjligt. Då menar jag i väldigt små steg. Nej, hon kan inte galoppfattning men jag tycker hon inte bör kunna det för att få känna på ett ”hinder”. Och nej, hon kan inte göra en perfekt halt, men jag får stopp på henne som du ser i filmen. Jag är oerhört kräsen och den dagen hon kan stanna direkt är jag väldigt nöjd. Men det tar sitt lilla tag. Hon stannar och lyssnar bra på min sits och min röst- det är huvudsaker. Tycker din kommentar är superbra och trevlig enda tills slutet, var du tvungen att avsluta på det spydiga sättet? Väldigt onödigt och tråkigt tycker jag. Tänk gärna på det, kram

 9. Ninna skriver:

  Ett konstruktivt tips, hoppa inte för höga kryss med en unghäst! Det tar ett tag i hästens hopputbildning innan de fattar att ett kryss egentligen inte är så högt som bomhöjden vid stöden, och således kanske hästen hoppat betydligt högre än vad den borde vilket kan skrämma den om det vill sig illa. Så lågt kryss som du byggt upp nu funkar ju, men när du ska höja rekommenderar jag att lägga upp en bom till ett räcke och ha en tydlig marklinje.

  Det är en riktigt fin häst det där, det ska bli kul att se hur hon tar sig! 🙂 Blev du sugen på unghästchampionat nu när du var på Falsterbo?

  /Ninna (- hippologutbildad så jag pratar inte bara en massa strunt ;))

  1. Tyra skriver:

   Ninna- Tack, krysset ligger marken typ, så det gick knappast att få det lägre 😉 haha ja det är klart man blev, men jag tror att hon är för sen för det. Men det ser ju fantastiskt kul ut 🙂 ktam

 10. Ida skriver:

  Vad kul att det går så bra! En otroligt fin häst! Tycker det är lite konstigt att alla måste lägga sig i,tror inte det är någon som rider in sin häst HELT korrekt, hur vet man ens att det är korrekt? Tror Tyra vet vad hon håller på med så ni kan vara lugna och det är ju inte era djur så ni behöver ju egentligen inte lägga er i, aja kram.

 11. nicole skriver:

  Jag tycker att du e skitduktig Tyra!! Tycker dock att folk behandlar sina hästar som porslinshästar nuförtiden! Jag e mycket rädd om mina hästar – men om de man gör funkar så varför inte? Redan 2a gången ja red min unghäst (som förövrigt gått galopp innan så han e inte nyinriden) ”hoppade” vi 20 cm. Skulle man däremot sitta upp o kräva att hästen ska hoppa 70 cm direkt DET e fel.. men när man bara ”leker” över låga hinder gör de ingenting.. Tummen upp för dig Tyra.

 12. Dressyrryttare skriver:

  Instämmer med Jessica.

  Dina händer är ett stort problem, och på en unghäst så FÅR DU INTE ha det problemet!

  Du kommer att få en häst som stannar tillslut.

 13. Hanna skriver:

  Alla ni som ger välmenande råd, konstruktiv kritik, kräver att Tyra ska ta åt sig av den kritiken hon får, varför är det så sällan ni själva stoltserar med blogg-hemsideadresser och fullständiga namn?

  För att ge lite tyngd till kritiken är det väl vettigt att skriva ut sitt namn, och jag tror dessutom att väldigt många har egna bloggar och hemsidor, men inte många skriver ut det.

  Gör det. Har ni så mycket åsikter och är så duktiga (vilket jag faktiskt tror att många är. Inte alla, men många vet vad de pratar (skriver) om) så visa för sjutton vilka ni är, och låt Tyra, och andra här, ta del av era egna bloggar/sidor.

  Hanna

 14. dressyrryttare skriver:

  VAD TYCKER NICLAS OM DET HÄR?

 15. Elin skriver:

  Åhh jag bli så jävla trött på er besserwisser människor. Jag tror Tyra är mycket medveten om vad hon behöver träna på och tror inte att hon behöver nån så kallad ”hjälp” För tror ni hon tänker lyssna på era spydiga kommentarer?! Ni kan ju själv hoppa upp på en bockade unghäst och se hur det är? Så nej, lägg ner, era fullständigt dumma kommentarer hjälper inte -.-

 16. Linda skriver:

  Hej Tyra!! Jag följer dig ofta och skulle verkligen vilja se mer med Corvara! Hur börjar man egentligen hoppträna? Det skulle jag vilja lära min sötnos också!! Du har inte tid att skicka iväg ett mail eller något till mig om lite grunder… Har ingen jag kan fråga! Jättefin blogg, beundrar ditt mod och din ödmjukhet! Skit i vad alla andra säger även om det är svårt, YOU GO GIRL!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »