Filmer

FILM- FÖRSTA HOPPTRÄNINGEN

Här kommer en film från förra veckans hoppträning. Jag har ännu inte hittat ridningen på Labab- konstigt, har haft honom i en knapp vecka. Däremot så känns det väldigt bra för att bara ha haft honom i en vecka 🙂 Ikväll är det hoppträning igen, varje torsdag. Ska bli väldigt kul- längtar redan! (Haha ser ni hur sjukt det är när man ser Dario på film när man sett Laban. DÅ ser man hur stor Dario-jätten är haha)

.

30 svar till “FILM- FÖRSTA HOPPTRÄNINGEN

 1. E R E E K A skriver:

  Haha, shit vad stor han är!

 2. Alexander skriver:

  Det såg ju jättefint ut! 😀 Bra jobbat

 3. Cornelia skriver:

  Hej Tyra!
  Vill bara säga att du skrev ett väldigt bra svar till ”dagens fråga”
  Otroligt fin häst, Laban! Jag undrar var du rider med för förbygel? Antares?

 4. Paula skriver:

  Du har en jätte jätte fin häst Tyra som hoppar super verkligen! Jag har/haft lite samma problem som du påpekade att du har med Laban, att hästen ”knäpper av” och inte tar bettet. Ett bett som är SKIT bra för sådana problem är popcinibites som är ett mjukt gummibett som blir som en godisklubba för hästen eftersom de älskar att suga på det. Väldigt milt och snällt! Såg att du försökte höja handen och rida på honom framåt – ett tips som jag fick var att istället att sänka handen och vara superstilla och rida in hästen, med skänkeln, mer in i handen så att du har hästen mer framför skänkeln! Funkade för mig! Tror säkert att du också snart kommer hitta ett bra sätt som funkar för dig och Laban! Popcinibites är ialla fall SUPER!

 5. Anonym skriver:

  Brukar inte kommentera, men när jag läste alla konstiga kommentarer så tyckte jag att det kanske var dags.. fast på ett annat inlägg där det kanske blir lite trevligare kommentarer.
  Så länge man känner att hästen arbetar och skjuter på med bakbenen, så kommer även ryggen vilket i sin tur leder till att man får hästen ärligt fram till bettet. Och oftast då spelar det inte sådan stor roll vart hästen har sitt huvud. Så länge den arbetar rätt från baken.. Det är inte så att hästen går i Rollkur..
  Fortsätt som du gör, du får en lyckospark från mig!

 6. Annina skriver:

  Man ser verkligen hur du försöker få hans huvud mer lodrätt! men sen hur han krullar ihop sig 2 sekunder efter. De släpper snart ska du se, hästar är ett vanedjur och de klart han går så med dig nu om han har gått så med sina förra ryttare sen har han en extremt snygg hingstnacke som tar emot också! Kram på dig Tyra!

 7. Emma skriver:

  Man skulle verkligen inte kunna tro att det var första hoppträningen. Ni kommer att gå långt! 😀

 8. Olivia skriver:

  Men vilken skillnad det blev en liten bit in i filmen! Ser ju jättefint ut och händerna är mer uppe, heja Tyra!!
  Ps. Dario, så fint han gick, trots att ryttaren blir så liten på honom. Är en tydlig sak att storleken på ryttaren har ingenting om hur duktig man är som ryttare! 🙂

 9. Moa Mildén skriver:

  Åhhhh så fin! Det här kommer bli bra Tyra, ett riktigt ”akta dig för dem” ekipage 😉 Bra att du lyfter hans huvud, gör så i hela tiden, varje pass så kommer det nog snart och han går där du vill 🙂 Ska bli kul att se eran utveckling, GOOO TYRA!! kraaaam

 10. Michaela skriver:

  Ett annat tips är att linda bettet med latextejp, antingen hela bettet eller bara den sidan som han har svårare för att ta stöd på. Brukar hjälpa. Måste bara få ge ett stort WOW till vilken häst du hittat, förvalta honom väl 🙂

  1. Tyra skriver:

   Michaela- Ja tack för tipset 😀 Det brukar min pojkvän ha på sin hingst, tack <3

 11. Sara skriver:

  Det ser fint ut! 🙂

 12. Ella skriver:

  Åh vad glad jag blir när jag ser den här filmen! Det är en så otroligt fin häst, och du verkar redan ha hittat fler knappar! Jag tycker att formen är tusen gånger trevligare på honom på den här filmen, när han får galoppera på lite framåt så kommer han automatiskt igenom kroppen bättre.

  Sluta gnäll på Tyra nu, det här kommer bli jättebra!

 13. kia skriver:

  Fint! Han går ju mycket bättre här nu! Man märker verkligen att du jobbar för att få nosen lite upppåt, och särskilt i slutet av videon verkar det he resultat. Efter en tid kommer ni att ta hem en massa vinster! Lycka till;)

 14. nicole skriver:

  det ser ju jättefint ut 😀 Vad rider du honom med för bett? 🙂 har också en känslig pålle (fullblod), har ca 5 bett som ja varierar mellan men man kan inte ha för många haha ;D

 15. nicole skriver:

  det ser ju jättefint ut 😀 Vad rider du honom med för bett? 🙂 har också en känslig pålle (fullblod), har ca 5 bett som ja varierar mellan men man kan inte ha för många haha!

 16. nicole skriver:

  oj de blev visst dubbelt 😛

 17. lisen skriver:

  Så himla kul att se hur jäkla fint Dario gick med den lilla tjejen på.Hon kunde ju verkligen ”ta” honom så storleken är helt oväsentlig om man är en duktig ryttare,återigen skitkul att se Dario gå så fint. Laban, javisst kan SKA gå fint,det är en välutbildad häst;-) Du gör helt rätt i att köpa ”färdiga” hästar som har utbildning och rutin, allt blir faktiskt så mycket lättare då.Utvecklingen går i stormfart istället för snigelfart. En häst som är utbildad ”svara” ju på ens hjälper vilket en orutinerad häst såklart inte gör på samma sätt-Good for you. Jag hade gjort likadant om jag haft pengar i min säck;-) Men jag får fortsätta utbilda själv:-)

 18. karolina skriver:

  Åhhh vad ni är snygga! Får seriöst rysningar av att titta å videon 😀

 19. moa skriver:

  Brukar ofta kommentera fräsande kommentarer, lite mer åt de kritiska hållet alltså. (Jag som skrev kommentaren du gav svar på igår) Men denna gång – Tummen upp! Wow! Har inte mycket mer att säga, like it! 🙂

 20. JennyM skriver:

  Man ser att när han kommer igång bakifrån så kommer näsan också ut, alltså inget större problem dethär med att han går lite bakom lod ibland.. Fint ridet Tyra och ni passar toppen ihop! Jättekul att se! 🙂

 21. Sandra skriver:

  Åååååååhh så fint det ser ut!!! Laban är verkligen heeelt underbar! =D

 22. Frida "Bengan" skriver:

  Heeej Tyrisen! länge sen jag kommenterade nu.. Men wow, du är så duktig! Laban ser verkligen ut som en Tyra häst. Har följt din hästresa från start en. Vilken ständig utveckling du gör.. Så kul att följa!

  Du är grym! Ta ingen skit 🙂 Ha det fint!

 23. Anni skriver:

  Ni är så vansinnigt fina!
  Ska bli roligt att få följa er på kommande tävlingar.

 24. Johanna skriver:

  Tycker ni ser jättefina ut!

 25. Michelle skriver:

  Älskar att du lägger ut filmer och gärna kommenterar, det är så lärorikt! Och Laban är en riktig snygging! 🙂 håller tummarna för er! Kram:)

 26. Linda skriver:

  Blir nog bra det där med mkt träning. Sorgligt att se Dario med på träningen. Du ”har inte tid med honom”men tid att hoppa en ny förmåga.Erkänn nu en gång för alla att du inte orkar kämpa utan hellre köper dig till framgång.Är ju såå uppenbart så du kan inte blåneka längre.Sen är jag mäkta impad av den duktiga tjejen som rider Dario här på videon!!Det är vad jag kallar ett proffs❤

 27. Jossan skriver:

  Är d inte läskigt när hunden springer efter så? Jag skulle va jättenervös haha 😀 Men ett tips jag fick från min tränare då min häst lätt hamnar bakom lod i traven, är att ta upp o fram handen något, för då blir dom liksom lite påminda om att de ska gå framåt typ 🙂 Funkar super på min häst iallafall! Sen tycker jag att Laban är riktigt fin och d kommer nog bli jättebra med tiden! 🙂

 28. Jossan skriver:

  Men vafan, råkade kommentera på fel inlägg tror jag haha 😀 Jag menade kommentaren till filmen där du rider dressyr i ridhuset o ska göra piruetten haha.. 🙂 Jaja!

 29. Evelina skriver:

  KANONFIN HÄST! Är typ kär!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »