Allmänt

Tyra testar voltige

Hej igen! Alltså jag dööööör- IDAG HAR JAG TESTAT VOLTIGE! Snacka om att Dario (precis som jag trodde) är nya voltige-stjärnan alltså! Jag ska berätta mer om allt vid ett senare tillfälle. Jag har alltså testat på voltige idag, varför och med vem kommer i senare inlägg. Det var sjuuukt kul, och Dario var så himla duktig och jag körde på som bara den, som jag alltid gör haha.

Och vad tycker ni då? Erkänn jag var bra för att vara första gången? Jag antar att ni vill se film på detta också? För om jag ska vara ärlig så såg det nog bättrfe ut på bild än i verkligheten, hahahaha… Men GUUUUUUD vad kul det var! Är helt överlycklig! Att kunna lita så på min underbara häst, att samarbeta, känna hans rörelser- riktigt cool känsla!

Man kanske ska sadla om, vad tycker ni? Har någon av er testat? vad tyckte ni? ♥

Men alltså snälla ser ni hur bra jag är? Vilket lag vill värva mig? *blink*

 

Haha skulle självklart avsluta med något svårt… En bakåtkullerbytta. Mmm det gick kanske inte riktigt som jag tänkt mig, men ändå 😉

46 svar till “Tyra testar voltige

 1. Angelica skriver:

  Du kanske ska passa på nästa helg, och komma ner till SM i voltige i Laholm 🙂 där är kanske något lag som vill varva dig och Dario 🙂 kommer lag från både tyskland, danmark och Finland också 🙂 mvh Angelica caprifolens voltigeklubb 🙂

 2. Friskey skriver:

  Du är grym ju! Ska bli spännande att höra sen vad det är du har på gång! 😀

 3. Rebecca Sahlin skriver:

  Haha fan va kul!!! Jag har en voltigeblogg (länkade) vi ska tävla SM nästa helg i Laholm, kom och titta ;D förresten så är det synd att du säljer honom nu för jag och min syrra har snackat om att vi vill köpa honom till voltige han är ju så perfekt stor och hade varit så fin till det! Men tyvärr ska vi inte köpa på nått år 🙁 vill så gärna ha honom!!! Duktig du var för att göra det första gången förresten 🙂

 4. Nathalie skriver:

  Kul! Har själv gått på voltige i flera år! Har tävlat tre SM och även utomlands 🙂 två Sm-silver och ett guld, men slutade redan som 13 åring för att satsa mer på ridningen 🙂

 5. Saga skriver:

  Skit vad bra du är!! Jag har gått en termin och det är verkligen jättekul! Men du är ju mycket duktigare än mig fast att detta är din första gång! Hahah 😀 😀 Jag tycker verkligen att du och Dario ska träna vidare på detta!!
  Kram Saga

 6. Alex skriver:

  Tyra,detta är ju barahelt otroligt!
  du verkar ha gjort detta länge…urduktig…verkligen.
  Och alltså Dario!!!Vilken häst,,,,,du KAN bara inte sälja honom!
  Se vad mycket roligt ni kan ha ihop.
  Ok,du kanske inte ska hopptävla med honom,men hur mycket snnat skoj!
  Jag förstårcnär du säger att där han står,skulle du kunna hura ut hans box,och få in pengar.
  Men kan du inte ställa honom i en vanlig box och låta honom stå mycket ute?
  Snälla,Sälj ej,
  R säkercpå att du skulle ångra dig…
  Och se bara på den här nya grejen!en succe’!!!
  Kram,
  Alex

 7. Alva skriver:

  Ååh så duktig du var! Verkligen vågat att göra det för
  första gången på en sån stor häst som Dario!
  Jag menar det blir ju nästan ännu svårare när
  man utför voltigen på en så stor häst! 😉
  Träna ännu mer och ni kommer bli grymma!
  Kanske som Tobbe Larsson och hans frihetsdressyr!
  Hej Voltige Tyra 😉

 8. L-L skriver:

  Det enda jag såg var typ din sjukt snygga kropp !! Ha ha!
  kul m voltige , lycka till :))

 9. M skriver:

  Men snajsigt! Ser ju betydligt bättre ut än när jag och ett par kompisar försökte oss på det iaf haha…
  Det är sjukt mycket svårare än det ser ut att stå upp på hästen när den skrittar!! Trodde det skulle vara aslätt men det var det ju inte. Men grymt roligt med voltige!

  Kolla in det här inlägget om du vill med massa bilder från när vi provade på voltige första gången – det är humor! Haha vi var så sjukt fula! http://matildalarssson.blogg.se/2012/january/minnen-otrooooligt-snygga-vi-var.html#comment

 10. Julia skriver:

  Det var jätte bra för att vara första gången!

  Jag tävlar i voltige!

 11. Carolina skriver:

  Haha, åh vad roligt! Det såg ju iaf riktigt bra ut på bild, värsta proffset ju 😉 och så älskar jag verkligen hur du bjuder på dig själv, du är underbar Tyra! 🙂

 12. Nelly skriver:

  Jag tränar voltige 1 gång iveckan och har. Nyss kommit hem från ett 5-dagrs voltigeläger! Tränat voltige i 7 år, fortfarande lika kul!!

 13. Erica skriver:

  Du är ju GRYM tyra!! =) Ser verkligen vältränad ut 😉

 14. Rebecca Sahlin skriver:

  Min voltigeblogg kom inte med 🙂 http://www.mondosport.se/bexury

 15. johanna skriver:

  åh voltige är ju verkligen superkul!!

 16. felicia skriver:

  åh det ser jätte bra ut tyra 😀 särskilt för att vara första gången, och dario ser ut att sköta sig super ju!

  jag är 13 och har tränat voltige i några år, tyvärr slutat nu (rider istället) men det är verkligen jätte roligt 🙂

 17. Maria skriver:

  Vadå första gången, varför skriver alla det? Du har ju gjort det förut.. Om du fick 5000 likes eller något på facebook så skulle du göra Voltige och det gjorde du ju också? 😛

 18. Saga Edstam skriver:

  Nej men gud vad roligt! Jag själv är med och tävlar i Uppsala Voltige lag 1 som nyss kommit hem från en internationell tävling i Aachen, Tyskland. Som för övrigt var hur grym som helst, en jättestor och maffig arena med en super peppande publik!

  Nästa vecka, fre-sön, är det SM i Laholm som gäller, och du är mer än välkommen att titta förbi! Lite komiskt att mina två systrar och jag både gått och fortfarande går på voltige på elit-nivå och dessutom alla tre tränat för Niklas pappa i ett antal år – E.G Haking 😀

  Du och Dario kan lätt få komma och träna hos oss! Skulle vara askul!! Haha, och vad jag kan se på bilderna så gissar jag att det är Voltigeföreningen Sala som har besökt dig idag.. har jag rätt..? 🙂

  Puss & hoppas du tyckte det var riktigt roligt! Hoppas också att man kanske får se dig i Laholm nästa vecka? :*

 19. Saga Edstam skriver:

  Nej men gud vad roligt! Jag själv är med och tävlar i Uppsala Voltige lag 1 som nyss kommit hem från en internationell tävling i Aachen, Tyskland. Som för övrigt var hur grym som helst, en jättestor och maffig arena med en super peppande publik!

  Nästa vecka, fre-sön, är det SM i Laholm som gäller, och du är mer än välkommen att titta förbi! Lite komiskt att mina två systrar och jag både gått och fortfarande går på voltige på elit-nivå och dessutom alla tre tränat för Niklas pappa i ett antal år – E.G Haking 😀

  Du och Dario kan lätt få komma och träna hos oss! Skulle vara askul!! Haha, och vad jag kan se på bilderna så gissar jag att det är Voltigeföreningen Sala som har besökt dig idag.. har jag rätt..? 🙂

  Hoppas du tyckte det var riktigt roligt! Hoppas också att man kanske får se dig i Laholm nästa vecka?
  Puss på dig :*

 20. ThL skriver:

  Gud så coolt! Har alltid fått för mig att voltige bara är för små, viga flickor, men du är ju rätt lång och ser ut att göra ett bra jobb där uppe:)
  Skall minsann tvinga gänget i stallet hemma att köra lite voltige i veckan 😀

 21. nicole skriver:

  Ser sjukt bra ut Tyra! Dessutom måste jag ge dig tummen upp för att du har en så snygg och sund kropp! Helt perfekt, du är en bra förebild <3

 22. Anna skriver:

  Ahhhhhh fina underbara Dario! Det sag skitbra ut, du sag riktigt grym ut, vill jattegarna se film! 🙂 Tycker latt du ska behalla Dario och inte satsa pa hoppning kanske men pa roliga projekt som dessa 🙂 🙂 🙂 Hade varit sjukt kul att folja!

 23. Amanda skriver:

  Hej! Detta hör väl kanske inte riktigt till just detta inlägg, men tänkte att jag frågar dig i alla fall.

  Det är så att jag nu under sommaren har fått rida ett halvblod. Han är nu till salu och ägaren vill verkligen att jag ska köpa honom. Jag får honom till ett riktigt bra pris och då kommer all utrustning med. Även stallplats får jag för 1000 i månaden, så med foder, halm osv. Och det är bara de månader han står inne! Sommarbetet är gratis.

  Visst låter det bra? kruxet är det att jag är student, får inte så mycket i månaden, men ja, tusen kronor kan jag undvara. Men sen är det heller ingen som stöttar mig i detta.

  Hur skulle du gjort? Har du några tips? (kan ju tillägga att vi kommer bra överens, världens snällaste häst och en riktig läromästare på 18 år)

 24. Hemlis skriver:

  Jag har provat en gång men det var ganska länge sedan.

  Det var kul men endå läskig

 25. Linda skriver:

  Amanda:

  En hast behover mer an en box, ho och vatten.
  Hur ska du betala hovslagare, veterinar, forsakring, kraftfoder, dagliga produkter som behovs?

  Dessutom behover du en buffert for att kunna betala outforutsedda kostnader som inte tacks av en forsakring.

 26. Rebecka skriver:

  Vad menar du med 1000 kr i månaden. Hästen kostar betydligt mer än det även om du får ett bra pris. Det är hovslagare, försäkring, kraft, veterinär, avmaskning, vaccinering, utrustning som slits osv osv. Om du inte har någon annan som stöttar ekonomiskt så är jag rädd att 1000 kr inte tar dig långt!

 27. Amanda skriver:

  Hallå hästmänniskor!!

  Besök min blogg där jag har världens erbjudande till er nu, det är nämligen så att min syster har massor med Häst & ryttarutrustning kvar från hennes nerlagda butik. Allt är nytt och till riktigt grymma priser. Så passa på nu!

  (HETT TIPS! Vi har ett par svarta JIN stigbyglar med äkta swarowskistenar för bara 1700:- Ordinarie pris 3395:- SÅ PASSA PÅ, bli snyggast på tävlingsbanan i sommar!! 🙂

 28. Sofia skriver:

  Duktiga du. Fick prova voltige på ett ridläger kom inte ens upp på hästen hästen är ca 30 cm lägre än dario men det nar kul iallafall;):)<3

 29. Johanna skriver:

  Du ser ju grym ut! Jag har testat och det är jäääättekul 🙂

 30. Hanna skriver:

  Jovisst är du duktig. Bra jobbat, krävs balans för det där.
  Men allting fallerar på att Dario inte ser ut att ha fullt så kul. Han går riktigt långt bakom lod! :O verkligen skadligt! Särskilt inom voltige då det är väldigt viktigt att hästen har bra balans och jobbar aktivt med ryggen. Nä Inge kul o se alls. Du har så fina välridna hästar annars :/

 31. Linda skriver:

  Ni är så fina ihop du och Dario!!Och vad underbart att kunna lita så på honom. Och du är ju jätteduktig!Om du tycker att Voltige är kul så satsa på det med Dario!Du och Dario kommer sopa banan tillsammans 🙂 Ni hör ihop♥

 32. Stella Wannberg skriver:

  Hej!
  Vet att du glömt vart du köpt pannbandet som har massa swarovskis (Lalles) och såg det nu när jag var och tävlade i helgen. Det är märket Döbert och finns hos Equeen i Sundsvall. Går säkert att ringa dom och beställa det, jättetrevlig personal 🙂

 33. Sarah skriver:

  Åh vad kul, jag skulle också vilja testa voltige! 🙂

 34. Matilda skriver:

  Wei va grym du är!
  Själv har ja hållt på med voltige i 10år!
  Du är ju naturbegåvning ju!;)

 35. Julia skriver:

  Wow första gången,du var ju riktigt duktig! 🙂

 36. Salatjej skriver:

  Det är ju Sorftjejer, va spännande å se vad detta kan bli! 😉

 37. Jessika skriver:

  Shit vad duktig du är!! Senast jag provade voltige var för tre år sedan, när jag jobbade som ridlägerledare, och jag vågade ju knappt stå upp på hästen när den stod still! xD

 38. Det så utrolig gøy ut og du så veldig flink ut, synes det er kjempegøy når du poster bilder, men de innspenningstøylene var ALT for stramt festet 🙁 Hestens nese skal være i loddplan, IKKE bak! 🙁 Det er skadelig både fysisk og psysisk for hesten å dras så langt bakom..

 39. Viktoria skriver:

  hahahah!! sista bilderna, du är så skön tyra! Voltige är verkligen något jag skulle vilja testa, ser så sjukt kul ut!

 40. Madeleine skriver:

  Varför så inspänd? 🙁 ser ut som han lägger all sin tyngd på frambenen vilket inte är bra.Var det något speciellt syfte eller blev det bara så?

 41. Malin skriver:

  Håller med om att han ser lite väl inspänd ut.
  Ser inte så trivsamt ut direkt.

 42. ML skriver:

  Det är så tråkigt att läsa negativa kommentarer. Jag tror att syftet med låg inspänning är att hästen som är ovan med voltige och longering ska känna sig bekväm inspänd, därav låg form. Inspänningstyglarna flyttas upp och med att hästen blir utbildad och stark nog att gå i den formen.

  Inspänningstygel i skritt på ny voltigehäst är en säkerhetsfråga, reagerar hästen på en voltigeövning eller blir oväntat skrämd för något runtomkring kan det vara bra med något annat än enbart en lina fäst i inner bettring. Att longören går med den ovana hästen beror troligtvis på just medvetenhet kring säkerhet.

 43. Linnea skriver:

  heter tränaren michaela? vart på voltige läger i två sommrar! skit kul!

 44. kim skriver:

  Tänkte direkt bara på hur inspänd han är, ser inte trevligt ut alls.

 45. Katarina skriver:

  Vad duktig du är , det ser roligt ut 😀

 46. Ida skriver:

  Svar till ML:
  Dock ska ju hästen inte gå bakom lod, aldrig någonsin egentligen. Klart den kan vara inspänd men inte bakom lod!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »