Joe KLT

Fler bilder på Joppe…

Edit- Fasiken det här skulle postas imorse, men så hade jag inte tryckt på ”publicera”. Typiskt!!!!

Hej, här kommer fler bilder på snyggingen! Jag tävlar faktiskt Joe imorn också- kör 1,15 och 1,25 med honom. Hoppar en 1,25 med Lalle och 1,20 och 1,30 på söndag. Tävlingen är i Vallentuna, så det blir nära och bra 🙂 Niclas är i Sunne och ska debutera 1,50 med Centoo, riktigt spännande! Men jag valde att stanna hemma och tävla här.

Idag ska Lalle tömköras, Joe ska vila och Dario kommer få gå ett dubbelt pass idag. Berättar mer sen varför… Har köpt ett nytt foder nu som jag ska testa på hästarna som Pontus och Sanna använder till sina hästar. Det ska tydligen göra att hästarna bygger snabbt. Vill sätta igång Corvara snart men hon måste gå upp först. Oh, jag är lite arg, för vi har jagat en kille som ska komma ut till gården och röntga- i flera veckor. Han lovar att ringa upp- men så gör han aldrig det. Det VÄRSTA jag vet är när folk lovar saker.

Aja, jag längtar verkligen till att Corvara ska gå upp i vikt igen. Det är verkligen VÄRLDENS trevligaste och mysigaste häst. Så otroligt mycket blod och skarpt huvud- men hon är så jäkla mysig. Jag gillar såna hästar, Lalle är likadan. Så nu håller vi tummarna. (Hon rids alltså inte nu för att hon gick ner så mkt efter kolliken och ska gå upp det igen. Det där med röntgen är bara en extra-grej jag vill göra inför framtiden). Och vet ni- några duktiga ryttare är intresserade av Corvara, haha jag förstår dem! Hur som helst vill jag röntga henne i Sverige för säkerhetens skull, inte för att jag misstror förra ägaren eller något- utan bara för att man hört skräckhistorier och alla råder mig till det och jag vill vara säker på att hon är helt ren inför framtiden 😀

Här kommer snyggis- Joe KLT:

21 svar till “Fler bilder på Joppe…

 1. Sara skriver:

  Oj, vad han gapar :S

 2. Nik skriver:

  Hade inte Corvara gått omkull efter hoppat över ridhussarjen. Jag menar om du ser något röntgenfynd kan det uppkommit då också och behöver inte funnits vid köpetillfället. Håller tummarna för att plåtarna är ”rena” .Corvara ser ut som en trevlig häst och att det är mycket blod i gör ju saken än bättre.

  1. Tyra skriver:

   Nik- Jo hon hoppade över men hon var haltade lite i 1 dag eftersom hon fick ett sår på ena frambenet, sen var hon bra så hon fick definitivt ingen förändring eller skelettskada pga av det. Hoppas jag också!.

 3. Josefin skriver:

  Hej!
  Blir intresserad av vad det är för foder. Har problem med min tre-års hingst som gick ner sig mycket i våras på grund av inflammation vid en tand han skulle tappa och letar nu efter ett bra foder till honom.
  Så att han ska gå upp så jag kan fortsätta inridningen.
  Tacksam för svar. Jossan

 4. Carolin - skriver:

  Han är verkligen SÅ snygg! Hoppas ni klickar så du behåller han, tror han kan gå långt så hade varit roligt att få följa hans resa mot toppen 🙂

 5. Hanna skriver:

  Vad är det för foder?

 6. Eva skriver:

  Han är jättesnygg Tyra. MEN Han går i en väldigt dålig form för kroppen. Han är hopdragen med sänkt rygg och bakbenen långt bakom sig.
  Ser dessutom tydligt missnöjd ut.
  Ta dig en extra titt på bilderna och se bortom den krökta halsen.

 7. Marika Erkkilä skriver:

  När han hoppar ser man verkligen hur mjuk han är! Även om nosen är en aning bakom lod så gapar han inte! Niklas och du har verkligen gjort ett bra jobb! Tycker det helt fel av folk att säga att du inte ger eftergift, man ser tydligt att han trivs med kontakten! Skulle vara kul att veta hur mycket han har utvecklats, klart man ser på hästen, men förut var han något obalanserad efter hindren, hur har det gått?

  På tal om ingenting! Ska ni ha pay’n’jump eller något snart? Jag har en svacka med hästen och behöver åka iväg för att miljöträna oss innan vi åker iväg på riktiga tävlingar.

 8. L skriver:

  Det är build up dom använder tänk på att det bara ges extra utöver det vanliga fodret man har.

 9. ThL skriver:

  Undrar också vilket foder? Är ju dags att se över foderstaten inför tiden efter sommarbeter snart! 🙂

  Röntgen är nog smart, själv skulle jag inte våga… Tänk om man får reda på något som gör att hästen faktiskt klassas som skadad.
  Många gånger fungerar kanske hästen fint TILLS man börjar behandla den som sjuk och ändrar om i skötseln (så som man ofta behöver göra om man vet att hästen har kissing spines eller något annat kul…)
  Men med en yngre häst behöver man ju inte räkna in en hel livshistoria och oroa sig för allt den kan ha dragit på sig genom åren:)

 10. Tilda skriver:

  Guuud vad fin han e! Har precis börjat läsa din blogg men jag e helt fasst nu! Tycker du är så jävla rolig och framförallt duktig..! Lycka till på tävlingen

 11. Malin skriver:

  Du vet att en häst inte går rätt och i form bara för att han kröker nacken som en tok va?

 12. Han är så flott 🙂

 13. Elin skriver:

  Han ser definitivt bättre ut, men han ser ut att ”javla runt” med munnen hela tiden – har ni provat att byta bett osv på honom? Han gapar på nästan varenda bild, då skulle jag börja fundera på om det inte är bättre att byta bett eller kolla munnen istället för att sätta på en snokrem.

 14. Viktoria skriver:

  tycker som några andra också att hans form inte verkar så ”sund” eller vad man ska säga. Men jag är verkligen ingen expert och du har säkert många duktiga ryttare på gården som kan avgöra det bättre än vad man kan genom att se dessa bilder. Sjukt snygg är han iaf!

 15. Sofia skriver:

  Ni som kommenterat drygt. Ni som kan allt. Då kanske ni vet att när hästen jobbar rätt kan den ta bettet!? Munnen är väl öppen på Joe för att han tagit just bettet.

  Suck för alla er som ska kommentar drygt.

 16. Erika skriver:

  prova rid på bettlöst (hack tycker jag är det bästa) några gånger, och se hur han beter sig! blir han bättre på det är det nog en bra idé att ta ut någon som kan kolla på munnen eller se över hans mun själv 🙂 ser jättefint ut, tycker vetkligen att ni har framtiden tillsammans 🙂 kram en trogen läsare

 17. Maria skriver:

  Han är en mycket fin häst men tycker inte han går så jättebra på de bilderna!!

 18. Linnéa skriver:

  Ser mer ut som du styr en cykel än rider en häst om man kollar på dina höbder

 19. Linnéa skriver:

  Händer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »