Allmänt

FILM- GREVLUNA GRAND PRIX

Hej på er hur mår ni idag? Här är det prima! Vill ni läsa mer specifikt om allt jag gör så finns ju tyras.se, här är det endast häst-relaterat. Börjar sakna mina hästar enormt mycket nu. Det är som sagt stora förändringar på gång, så jag längtar nästan hemma för att styra upp allting-även om jag älskar Skåne.

Här är en film från en av tävlingarna på Grevlunda. När jag såg den först igår så kom jag inte ens ihåg att jag hoppat den. Men när jag rev andra hindret så minns jag…mycket väl. Det här var PRECIIIIS efter att jag fick fetaste sparken på smalbenet av Joe. Alla tyckte jag inte skulle tävla men jag är en tävlingsmänniska och skulle verkligen bara tävla! Hade inte hoppat något efter sparken, och så kommer jag mot första hindret…att sitta ned i galoppen var ändå ok. Hoppar första hindret och det strålar enda upp till ryggen och ner till tårna. Det gjorde så himla ont, och då blev jag helt ofokuserad till hinder nummer 2 och tappade ridningen. Kommer bra på hinder- men Lalle slarvar och river om jag släpper minsta koncentration med ben och säte.

Så det var väldigt synd. Annars en enkel och okomplicerad runda som jag är nöjd över. Han känns väldigt ridbar nu och det känns som att jag verkligen hittat ridningen nu efter all trixande. SKa börja ha lite kul med Lalle nu och rida mer mot klockan. Har längtat till den tiden 🙂 Så synd att jag inte har film när jag kom 6:a. Typiskt va? Vi som filmar ALLT och just den gången funkade inte minneskortet så det blev filmat med en iphoe, och såna filmer lägger jag bara inte ut- det ger liksom inget för er. Men det var nog vår bästa runda. Snabbt och många tighta svängar… Men men, jag behåller ritten i minnet iallafall 🙂

Om ni undrar över förstabilden så fastnade liksom tyglarna under min skänkel mot första hindret!? Hjälp!

18 svar till “FILM- GREVLUNA GRAND PRIX

 1. Elin skriver:

  RIKTIGT BRA korrigerat till vattenmattan! :))

 2. johanna skriver:

  Snygg runda! synd på nedslaget men tycket det var en superfin rnda ändå. Hade aldrig lyckats rida sådär bra om jag precis blivit sparkad!

 3. Lotta skriver:

  Måste bara säga att du rider jätte snyggt! Ser så himla balanserat ut och du har verligenen bra sits över hindren 🙂

 4. Kajsa skriver:

  Fin och kontrollerad runda! Syns verkligen att ni börjar hitta varandra ordentligt nu 🙂

 5. Chris skriver:

  Härligt att se filmen Tyra ! Så här ska det se ut och som du själv säger så har det nog lossnat för dig hur du ska rida Lalle. Du rider mjukt och lugnt och trycker på framåt när han tvekar. Stor skillnad på bara några månader och det är skoj att följa dina/era framsteg. Du gör ett toppenjobb med dina djur och även med dig själv vilket ger resultat. Önskar dig lycka till med resten av säsongen 🙂

  Varma hälsningar från Skåne och Chris

 6. Emma skriver:

  Ser jag i syne eller har Lalla inga skydd på sig? Varför det i så fall? Skulle själv aldrig hoppat min häst utan skydd både bak och fram.

 7. JennyM skriver:

  Måste bara berömma dig Tyra, du har verkligen utvecklats mycket på kort tid! Det är kul att se för varje gång du lägger upp en ny film blir man lite förvånad över hur fort det går (för din utveckling alltså ;)) så snart lär det ramla in placeringar för dig och Lalle 🙂

 8. Emma skriver:

  Så roligt att se dej tävla! Gillar att du verkligen har ett lagom och jämt tempo hela rundan runt 🙂 super fint!

 9. Karin skriver:

  EMMA vissa hästar trivs bättre utan skydd vissa hoppar faktiskt sämre med skydd på. Skydd har man ju främst till de hästar som går och stryker sig, annars behövs dem ju egentligen inte om man inte väljer att ha dem som extra skydd mot bommarna.

 10. Jennie skriver:

  Fint ridet 🙂

  Gå gärna in på min blogg och kolla på mina filmer från jag var i Paris och tävlade internationellt 🙂

 11. Monika skriver:

  Snyggt ridet! Även jag gillar den snabba övertalningen inför vattenmattan. Du har verkligen fattat hur du ska få honom att lyssna på dig.

 12. Rebecka skriver:

  Tyra, du har verkligen utvecklats!
  Jätte fint ridit, så roligt att se!!
  Verkligen inspirerande.

 13. Isabelle skriver:

  Emma – Min unghäst HATAR att hoppa med bakskydd. Tycker du då att det är en bra lösning att tvinga på honom det? Han ska ju inte tro att han behöver ha bakbenen uppe vid hinderstöden varje språng.. Inte sunt, gör mer skada än nytta. Har bara framskydd på honom. Var inte så trångsynt.

 14. Jenny skriver:

  Är inte en iPhone video mer än ingen? Snälla lägg ut den 🙂

 15. jenny skriver:

  hej tyra. Måste bara skriva att du har utvecklats så himla mycket på en så kort tid, har inte sett en film på dig och lalle på ett tag nu och OJ vilken skillnad på både dig och hästen, helt otroligt ser ut som du verklig har hittat en bra känsla mellan dig och lalle nu.
  verkligen roligt att se. märks att du brinner för det här och tränar hela tiden för att bli bättre. you go giirl!
  Ps, Lalle ser jätte fin ut i kroppen nu.
  🙂

 16. Sofie E skriver:

  GRYMT bra ridet! Härlig runda och ett jämnt och bra tempo! Fortsätt så! 😀 (Y)

 17. Carro skriver:

  Snyggt ridet Tyra! Ser mjukt och fint ut 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »