Allmänt

FILM- Tyra & Lalle 7:a i 1,30 Märsta

Här kommer filmen på mig och Lalle från i helgen. Många undrar hur jag ändrat ridningen med Lalle och det ska jag berätta. Vad gör har gjort är att jag har blivit mycket hårdare mot honom. Innan har jag alltid trott att han varit framme för skänkeln, men det har han inte varit. Med hårdare menar jag att jag får jobba hela tiden för att ha honom framme för skänkeln. Jag håller ihop honom och låter honom inte bli lång, jag jobbar med på halvhalter och en attack mot hindret. Jag rider mycket mer med ytterhjälperna- när jag svänger använder jag inget annat än ytterhjälperna. Jag rider mer med sätet, och försöker hålla handen mer still. Jag har kortat tyglarna och släpper inte iväg honom så han blir lång utan jag har kontroll på ridningen. Så om jag ska kalla det ”hårdare” eller inte- för mig är det lika med att jag RIDER och inte åker häst och sitter och mesar.

Av 43 starter så var det bara 7 stycken felfria, och jag vägrade ut mig på första hindret i omhoppningen. Det var mitt egna fel, jag hade sån stor koncentration på 3-kombinationen att jag helt enkelt missade att rida fram till första hindret som stod väldigt nära på en sned linje från kombinationen. (vi fick det tyvärr inte på film men men..) Sen blev jag för ivrig och la en för tight volt och så flöt det iväg… Jag är sjukt nöjd ändå. Det går framåt, men jag får inte tappa koncentrationen EN enda sekund, då går det som det går och det felet tar jag på mig. Lalle borde vara lättare och hoppa ändå om allt inte sitter 110%, men jag kan ändå inte skylla på honom, han är bara en häst och gör allt han kan för att hjälpa mig i den mån han kan och förstår. Man måste bli ett ihop och det börjar ja och Lalle bli mer och mer och det är huvudsaken. Snart sitter dubbelnollan i 1,30:n- förhoppningsvis redan i helgen 🙂

Hmm det var väääldigt många som vägrade ut sig på 4:an, alt rev den oxern i både 1,20 och 1,30. Därför tog jag i lite extra dr, ser lite kul ut… Alldeles för framåtlutad är jag…- Men annars är jag väldigt nöjd med min ridning och den här rundan. Framförallt så är jag nöjd över min fina häst ♥

.

16 svar till “FILM- Tyra & Lalle 7:a i 1,30 Märsta

 1. Marie skriver:

  Fasiken vad duktig du blivit!! Ser proffsigt o lätt ut, mycket bra ridet!! Go girl!! Kram

 2. J skriver:

  Man ser bra på vilket sätt du har ändrat din ridning, och vad jag tycker ser det jätte bra ut, även Lalle är i fint skick! En fin och jämn runda, duktigt Tyra♡

 3. Erica skriver:

  Älskar dina utvärderingar och jag är glad att du kan ta på dig dina egna fel och brister. Vi är som alla andra idrottare, vi vill bli 1 med våra djur och en tennisspelare måste kunna bli 1 med sitt racket. Det går inte att skylla på ”Det var hål o racket” om man missar bollen, likaså om hästen stannar, vems fel är det oftast?! Det viktigaste är vägarna och ridningen mellan hinderna, många lägger för stor fokus på bara hinderna och höjden.

  Lycka till resten av helgen Tyra!! <3

 4. Denice skriver:

  sååå fina!

 5. Sandra skriver:

  Så snyggt, ni blir bara mer och mer samspelta 🙂

 6. Ebba skriver:

  Riktigt fint ridet! 😀

 7. Sofia skriver:

  Snyggt, riktigt bra ridet!

 8. Agnes skriver:

  Jag blir så rörd av er! Ni har ju gott framåt hur mycket dom helst! Lalle är ju super fin med dig! Jag blir så otroligt lycklig när jag ser dig och Lalle! Det ser verkligen ut som att Lalle är lycklig med dig! Och du ger honom så mycket stöd, asså gud va du rider BRA! Jag tycker du rider lika bra som Edward Gal! Lalle tar ju hur stora skutt som helst och ändå är du så följsam, hur gör du! Helt otroligt vad ni har utvecklats! Lalle har blivit hur fin som helst och man ser att ni har kommit i samspel! Jag ska sikta på att rida lika bra som du! Det är en fröjd att titta på din blogg och de gör jag varje dag! Jag är helt uppslukad av er! Och de jag verkligen älskar med dig är att du tar på dig dina fel! Vissa häst människor kan verkligen vara konstiga och tro att dom är bäst på allt! Men sådan är du absolut inte! Du säger vad du tycker och är inte så där snofsig! De är en fröjd att läsa om er så att du vet de! Fortsätt jobba <3 <3
  PS :Kan inte du göra en till bok? Älskar sin bok har läst den 100 ggr!

 9. Pernilla skriver:

  Superfint ridet, vilken rytmisk och härlig runda ser helt super ut 🙂

 10. Anna skriver:

  Shit va bra ridet! Du är såååå duktig- det är vrålhögt 🙂 och ni bara seglar över! Kram

 11. Lisa skriver:

  snygg runda! tycker du har utvecklats enormt mycket på kort tid, så kul att se! 😀

 12. JennyM skriver:

  Det går ju inte säga annat än att ni har utvecklats iaf.. så himla roligt att se! 🙂 Klart dubbelnollan kommer snart.. det är ju påväg att släppa nu 😉

 13. nicole skriver:

  Ser ju superbra ut! 😀 Kommer ihåg för ett tag sedan när du la upp en video där Niclas tjatade om att du skulle räta upp dig o de ser ju jättebra ut haha!:) Ser mycket lättare ut nu, bra jobbat Tyra 😀

 14. Matilda skriver:

  Vilken förbättring! Ser riktigt bra ut, kul att placeringarna börjar komma nu också! 🙂

 15. Mikaela skriver:

  Har följt dig sen du började med Dario, helt otroligt vilken utveckling när det gäller din ridning. Riktigt bra jobbat! Hade varit kul om du kom ner till Halmstads fältrittklubb och testade på deras tävlingar. Här är otroligt fint! Lycka till i framtiden 🙂

 16. Belinda skriver:

  Ser jätte bra ut Tyra! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »