Allmänt

Bilder från Täby & Design By LO

Hejsan, nu råkade alla kommentarer komma upp ändå. Hade tydligen över 400 kommentarer i spamskyddet från senaste dagarna…helt sjukt. Horsespot kollar nu varför många kommentarer hamnar där. Skulle egentligen inte komma upp, men nu godkände de alla samtidigt så då blev det som det blev. Tack för ert stöd, ni är underbara 99 % av er ♥

Här kommer en liten utvärdering från Täby Ryttarsällskap.

Det var väldigt trevliga funktionärer och det tycker jag är oerhört viktigt. Även om det tog väldigt lång tid att bygga om banor osv så gör det inget om folk går omkring med ett leende. Vet att många stör sig på att det tar lång tid mellan banorna, men jag gör det inte. Inte så mycket iallafall 😉 Samma sak när jag skulle mäta avståndet i tre-kombinationen. Då var det 50 cm för långt och då sa jag till banbyggaren. Fick ett stort leende tillbaka och ett tack. Då gör det liksom inget heller. Jag är väldigt mycket en sån person som behandlar folk hur de behandlar mig. Förstår ni? Många hade också säkert blivit arga när avståndet är så pass fel, men många glömmer bort den mänskliga faktorn. Och det är viktigt att aldrig glömma.

Ett stort stort minus som var väldigt tråkigt var underlaget. Otroligt tungt underlag, till och med så tungt att jag tänkte stryka mig från 1,30:n med Lalle för det var så dåliga förutsättningar. Sen bestämde jag att hoppa ändå när man ändå var där. Alla andra klarade det ju, och det gick bra ändå men han fick ett pet i 1,30:n som jag tror hade göra med att det var alldeles för tungt. Som att rida på en sandstrand. Känns så trist när anläggningen i sig är så himla fin och bra. Hur kunde de inte lägga ett bra underlag när de har satsat så hårt på allt annat? Underlaget för mig och A och O, och jag kommer TYVÄRR inte komma tillbaka dit och tävla endast pga underlaget. Annars gillade jag stället, funktionärer, banan och allt väldigt mycket.Hoppas innerligt de byter underlag så man kan komma tillbaka och tävla.

Tävlade i Linns snygga kollektion som hon nyss släppt. Schabraket är ganska litet och hade inte funkat på mina andra hästar, men på Lalle som är liten och ädel så älskar jag att ha mindre schabrak. Brukar alltid köpa cob till honom eftersom han är snyggast i det. Jag glittrade lätt mest på tävlingen 😉 Tycker huvan är enomrt snygg, som ni vet älskar jag längre huvor som går ner långt, och jag gillar de som är spetsiga. Bra passform på huvan, och även på schabraket. Bra jobbat mini me ! Köp Linns snygga tävlingsset här ——-< Detta set åker lätt med till Nkpg Horse Show i helgen!

Här får ni några bilder från dagen:

 

22 svar till “Bilder från Täby & Design By LO

 1. Sandra skriver:

  Så vitt jag vet så finns det väl inget avstånd på trekombination? Banbyggaren väljer väl själv om den skall vara tajt eller lång? Kan ha fel.

 2. Jättefint! Marinblått passar Lalle alldeles utmärkt 🙂

  Jag skulle ha tävlat på Täby för något år sedan men då flyttade in tävlingen i ridhuset på grund av att underlaget ute var så dåligt, och jag ville inte tävla inne mitt i utesäsongen. Synd att de inte fixat underlaget, hoppas att de gör det snart.
  Som du säger, de har lagt ned så mycket pengar att de borde ha gjort rätt från början…

 3. Jenny skriver:

  Riktigt fina bilder och ni var grymt fina du och Lalle! 🙂

 4. Anna skriver:

  Precis börjat läsa din blogg och tillhör den kategorin som sällan kommenterar…
  Jag har dock ett önskemål om att läsa mer om din ”hästvardag”, vad du har för planer
  Mål o ambitioner med varje häst, hur du lagt upp dagens ridpass o vad som funkade bra
  resp mindre bra. Jag kan tycka det vore kul o läsa om upplägget för din unghäst och hur
  utbildningen fortgår eftersom du har tre helt olika hästar. Lite i samma stuk som Cornelia ryhlen gör på sin blogg…
  Bara lite tankar om innehållet då det förtillfället verkar vara mycket fokus på negativa
  kommentarer…

 5. Carro skriver:

  När är det du ska tävla i norrköping, datum oså? Skulle va kul att veta så man kan komma och kolla! 🙂

 6. Matilda skriver:

  Snyggt! Och Lalle är så fin som vanligt:)

 7. Sätilaryttaren skriver:

  Setet är riktigt snyggt men jag tycker att det är förkort, slutar innan sadeln gör…

 8. Josefine skriver:

  Hej Tyra! Jag rider på täby ryttarcenter och har gjort det i princip hela mitt liv. Tänkte att du ville ha en förklaring till underlaget. Stallet är nybyggt, högst två år. Innan dess stod vi i ett annat stall några kilometer bort. Marken där det gamla stallet stod ägdes av kommunen och bestämdes att det skulle bli bostadsrätter. Stallets VD krävde dock att vi skulle få ett annat stall, och det nya stallet byggdes. Tyvärr är kommunen inte så kunniga, och ja vi kan väl säga att ingen är speciellt nöjd med underlaget utomhus. Dock finns det inte tillräckligt med pengar för tillfället att byta underlaget. Där av det dåliga underlaget. Tur att du gillade funktionärerna i alla fall! Stor kram!

 9. Erica skriver:

  Snyggt 🙂

 10. matilda skriver:

  Åh vad synd att schabraket det var så litet, enormt snyggt annars! Jättefina är ni 🙂

 11. Johanna skriver:

  Himla tråkigt dedär med underlaget! Jag rider där på ridskolan och vi får inte rida på utebanan för att de just är så dåligt underlag. På lördagens klasser vattnade vi mellan varje klass för att de skulle bli lite bättre men det var inget vi hann när vi fick prioritera banbygget på sändagen. Väldigt tråkigt!
  Ett stort tack dock för de fina orden till oss funktionärer, och att du är så förstående 🙂 Det blir så mycket roligare för oss också när ni ryttare är så trevliga 🙂 Men om du gillade anläggningen i helhet får du gärna komma till våra inomhus tävlingar! 🙂

 12. Anna skriver:

  Jag är en rätt nytillkommen läsare och brukar sällan kommentera inlägg el liknande.
  Tycker att detta är en trevlig och jordnära blogg! Men jag har ett önskemål om att få läsa om dina dagliga rutiner med hästarna. Vad du tänkt för arbetspass, hur du genomförde det och vad som funkade bra resp mindre bra under passet. Det vore även kul o höra om dina ambitioner och mål för resp häst då de tre är så olika i utbildningsfaserna, så man kan följa er resa tillsammans 🙂 Det är givetvis kul o se vad du ridit i för kläder,en det hade som sagt även varit kul o läsa om ridningen av hästarna… Typ i likhet med Cornelia Ryhlens blogg.
  Tack för kul läsning!

 13. Sofia skriver:

  Hej! Från och med 130 får banbyggaren ändra i avståndet i kombinationer kortare eller längre än normalt! Allt under 130 är dock bestämda avstånd som ej får ändras! Hoppas det går bättre nästa gång!

 14. lina skriver:

  Snyggt set! Men oj va litet schabraket va?! Måste va ponny du råkat få av misstag??

 15. Mikxki skriver:

  Som jag läst i flera andra kommentarer ovan kommer jag från Täby och jobbar där samt rider på ridskolan. Vi har haft problem med underlaget ute sedan dag ett och vi jobbar ständigt på att det ska bli bättre (bland annat redan lagit bort nästan 3 dm sand). Som sagt finns inte riktigt pengar nu för att byta hela underlaget men vi gör vårat bästa, det gäller att sanden får sätta sig också så att det inte är lika tungt.
  Måste påpeka också att vi visst rider på utebanan på letioner, bara vissa instruktörer som inte vill det.

 16. kim skriver:

  gud vad jag älskar hästarna du rider! så sjukt fina.

 17. Daniela skriver:

  Skulle lätt klickat hem ett LO-set om de fanns i full… skulle inte alls passa till hästarna jag rider 🙁

 18. Nina skriver:

  Hej!

  Skulle någon kunna förklara för mig (på ett pedagogiskt sätt) 🙂 vad som menas med tungt underlag? Hör det ganska ofta, att det kan vara ”tungt” underlag i olika ridhus och så, men eftersom jag är rätt ny i ridsvängen så har jag inte riktigt förstått vad som egentligen menas med det 🙂

  Kram

 19. Annica skriver:

  Synd att schabraket är för kort. Tycker att både padd och sadel ska vara innanför schabrakets kant.

 20. linda skriver:

  Framhoppning i ett varv på ännu djupare bana, min häst stanna på krysset å vägra hoppa haha, säger en del om hur djupt det var B)

  Fattar inte varför de inte hade i ridhuset som de brukar, inne är det grymt bra underlag! Så åk tillbaka när det är inne!!!
  Förr var det framridning på stora banan, å det var ingen idé för mig att ens försöka rida fram, hästen HATAR det, men det var mkt djupare då!

 21. Cicci skriver:

  Jag ogillar också utebanans underlag starkt! Min häst springer bara runt där inne, men underlaget i deras ridhus är underbart!
  Älskar att tävla där, skönt att ponnytävlingarna i regel alltid hålls i ridhuset 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »