Allmänt

Svar ang eftergift & varför startar Joe 1,40?

Några saker som jag måste skriva av mig: 1. Sluta tro att ni vet vad som är bäst för mina hästar. 2. Yttre er inte om ni inte vet. 3. Joe har felfria resultat i 1,30 på hinder sen har han dock fått tidsfel. 4. Han har gått 1,35 i Danmark med 4 fel och där är banan som en 1,40 här hemma. 5. Du som har kommenterat i den här mailadressens namn, Sofie: [email protected] Du borde passa dig med vad du kommenterar! Du kanske borde veta hur lagarna funkar på nätet. Mobbning och kränkning är inte tillåtet! Du kan MAILA MIG och be om ursäkt för din enormt dumma kommentar, annars kommer jag äta dig levande!

Jag får ett BRYT när jag läser kommentarer just nu! Lär ni er ingenting? Skäms ni inte nånting? Jag bryr mig inte personligen men jag fattar inte hur många ORKAR! Sluta yttra er som om att ni känner oss bloggares hästar- för det gör ni inte! Niclas och jag kan nog bedömma vilken klass VÅR häst (inte er) klarar av! Om man vill framåt så måste en häst få rutin på höjderna. Och visst, nu blev han utesluten i 1,40. Han stannade på ett hinder, sen la Niclas en volt framför samma hinder eftersom Joe inte var framme och sen hoppade han det bra. Han vare HELT slut i slutet och Niclas fick kämpa skiten ur sig för att får fram honom. Nu vet vi det! Nu kan vi göra en ny plan- En klass om dagen för Joe! Det är sånt som händer. I december hoppade han en stooor 1,35 med fyra fel, och han ska gå 1,40 nu. Joe har inte konditionen än, då får vi anpassa oss efter det. Man måste prova sig fram vad som passar sin häst bäst för alla hästar är olika.

Så snälla- sluta sitt och döm, vara elaka och ”hur fan tänkte ni”? Hur fan tänker ni undrar jag? Vilka tror ni att ni är? Jag lovar er, ta inte detta som ett hot för det här är ren fakta. Vi bloggare är rörande överens om att motverka mobbning, och från och med nu menar jag allvar. Jag kommer anmäla opassande och kränkande kommentarer. Ni behöver inte göra er besväret och skriva ”det var ju inte så farligt” för en del kommentarer raderas. Eller de sparas- ip-numret sparas, för vissa kommentarer kommer jag att anmäla.

Sen en grej till! Det här med eftergift! Det finns jäkligt många proffs som kommenterar här. Vet inte vad ni håller på med, men ni vet inte alltid bäst. Inte jag heller alla gånger, men detta är MIN blogg och här skriver jag vad jag tycker. Om ni tycker min syn på hästar och hästhållning är bra, då kan ni lyssna på mina tips. Tycker ni inte det så hade ni förmodligen inte läst min blogg.

Många skriver att Niclas rider Joe med för lite eftergift. Här är en kommentar från Niclas, så lyssna väldigt noga nu, sen vill jag aldrig mer höra en kommentar om att han rider Joe fel. Från Niclas:

”Det finns en väldigt enkel förklaring till varför man inte kan ge Joe så mycket eftergift. Han är fortfarande svag och har inte riktigt någon egen balans. Därför behöver han ha kvar stödet. Skulle jag ge honom mer eftergift hade han hoppat framåt och rivit. Men bara för att man har kvar stödet så betyder det inte att man sliter hästen i munnen, utan jag hjälper honom snarare i hans fall. Hästar är precis som oss människor- olika. Vissa kräver mer eftergift och andra inte. Det finns inte ett sätt att rida på. Det är en konst att känna vad hästen behöver för att hjälpa den och ge den vad den behöver. Det är en utmaning att lära och känna hästarna och deras behov. Och det är det som gör hästarna så fantastiska”.

Tycker ni att der ser ut som att höjden är ett problem? Förlåt men jag kan inte låta bli när det går för långt! Nu sätter jag ner foten för nu gick det för långt denna gång. Bild från 140:n igår:

Nu ska jag bli positivare, jag lovar. Men ibland rinner min bägare över. Jag är en människa, ingen jävla robot.


 

 

104 svar till “Svar ang eftergift & varför startar Joe 1,40?

 1. Andrea skriver:

  Bästa Tyra! Håller med dig helt och fullt.
  Min förebild <3

 2. Alva skriver:

  Bra skrivet! Hoppas verkligen de där som skrivit masssa saker får skuldkänslor nu och kan be om ursäkt, och isåfall göra det med hela hjärtat!
  Håller såå med er, alla hästar ÄR olika. Och liksom hallå, kan de inte lita på att du och NICLAS HAKING vet vad ni pratar om? De kan ju fanemej testa hoppa upp på Joe, ge han massa eftergift där på 140 banan, de kanske tilloch med skulle gå omkull.
  Nä men alltså seriöst! Det du skrev här, det var verkligen att sätta ner foten riktigt ordentligt! Nu hoppas jag också, att Sofie Olsson och resten av alla dessa håller mun från att kommentera sådana saker på din blogg!!
  Hoppas verkligen att Du vet Tyra, att jag INTE är en av dem, utan en av dem som peppar och alltid är vid din sida!!:D
  Oavsett vad de kommentererar till svars när de ser detta inlägg idag, fortsätt hålla huvudet högt och ha en FANTASTISKT lördag!! <3
  Du är bäst, Tyra Sjöstedt!

 3. Lotta skriver:

  Oh fyy vilket hopp, jag blir pirrig bara jag ser det:) han är toppenfin!

  Jag förstår inte riktigt vilka som klagar eg? Åker de alltid på tävling och kommer hem med rosett? Det gör man ju inte. Ena klassen vinner man och i ngn annan är hästen trött eller för pigg och man får rivningar eller i värsta fall stopp? Förstår inte hur dina jättefina hästar helt plötsligtfick krav på sig att alltid rida perfekta ritter?

  Lättare sagt än gjort men kämpa på och ta inte åt dig. Tyvärr hade jag också gjort det:( man är ju bara människa:(

 4. Ellen skriver:

  Jag blir så trött! Att dom aldrig bara kan läsa din blogg och va glada, utan alltid ska dom försöka hitta fel!!!

  Kram på dig Tyra och lycka till i framtiden! 🙂

 5. annelie skriver:

  Förstår att du blir ledsen och irriterad. Du pratar om att mobbing och kränkning på nätet inte är okey. Det är det verkligen inte. Dock ej heller hot.

 6. Rebecka skriver:

  Du får ta och tänka efter vilken typ av människa det är som sitter och ödslar tid på att kommentera så dumt! Personer utan kunskap och erfarenhet som bara önskar att de hade lika lovande hästar som du, eller kanske en häst över huvud taget! Skriker avundsjuka! Och även om folk verkar ha svårt att lita på ditt omdöme borde de verkligen känna mer förtroende för Niclas!! Han vet med största sannolikhet vad han håller på med! Du är toppen Tyra och det är bra att du tar nätmobbing på allvar men tycker inte du ska lägga för mycket energi på idioter så att det blir jobbigt för dig! Kram

 7. Johanna skriver:

  Hejsan Tyra!
  Jag har sett kommentarer på både din och andra hästbloggares bloggar som har varit rent ut sagt hemska. Jag klarar knappt av att läsa det ens, hur du ens står ut är ett mirakel.
  Jag förstår därför varför du blir arg och när nån säger att man rider sin häst fel p.g.a av någon bild de har sett, är bara fel.
  Du har all rätt att vara arg och jag hoppas alla nätmobbare tar åt sig av detta inlägget.
  Men något som jag inte gillar är när du hänger ut någon som du har gjort i detta inlägget. Att skriva ut mejladress till en person som inte alls har valt att bli publicerad(Det står ju t.ex när man skriver ut mejladressen, Visas ej, krävs) och därför tycker jag att det är du som gör fel här Tyra, tyvärr. Förstå mig inte fel nu men hur elak denna ”Sofie” nu har varit så förtjänar hon inte det som hon kan bli utsatt för när du skriver ut hennes mejl. Hon kan få ton utav hatmejl, hot elr. liknande.
  Och snälla förstå mig verkligen inte fel nu för jag försöker inte försvara mobbarna här, men alla måste ha sin rätt på nätet och de har inte ”Sofie” i detta fallet.
  Tack och Hej, Du är en stor förebild för mig Tyra:*

 8. Rebecka Karlsson skriver:

  Jag funderade mycket över era val, hans eftergift osv. Men förstod att efter alla kommentarer som blev så skulle du skriva anledningarna till detta, precis som du gjorde därför var jag tyst. Tycker att du tänker rätt och att vissa folk borde ta och backa ett steg innan dom hoppar på någon utan anledning. Respekt till dig Tyra!!

 9. Elin skriver:

  Tyra <3 du/ni är starka!

 10. Sandra skriver:

  What is wrong with these people?!! I get so sad when I read time after time how they think everything Tyra does is wrong. Why keep reading this blog then?!
  I like to read this blog because Tyra writes it in such an honest way, admits her mistakes and that way lets us take part in her ”horselife”. To me it seems like a waste of time to give someone (Tyra + co.) shit for their actions, when clearly they have good intentions. I mean, why not just be happy for Tyra who has got these amazing horses, that she lets us see through photos and videos? Every time I see her ride well, I think to myself: someday I wanna be able to do that as well 🙂
  Tyra, I just wanted to tell you how much you inspire me, and what a positive effect this blog has on me, even though some people don’t feel the same. You keep pn rockin girl, clearly you know what you are doing 🙂 <3

 11. Jessica skriver:

  Hej Tyra! Tyvärr kommer man alltid få stå ut med hästfolks elaka kommentarer. Håller själv på med hästar och har aldrig träffat så mycket folk som dömmer och tycker att SINA sätt att rida,mocka ,rykta m.m är bäst och så borde alla andra också göra. Jag flyttade till och med från ett stall för att det var så otroligt mycket tjaffs om ALLT! Så less på snobbiga hästmänniskor. Sånt passar inte mig då jag själv inte är kinkig alls när det gäller vilken tid hästarna ska gå ut eller in, får dom gå in tidigare ena dagen så fine för mig. Jag tror man vet bäst själv hur sin häst ska ridas och skötas! Kör ditt eget race och skit i alla avundsjuka människor . I mina ögon så ser dina hästar ut att ha det bra! Dom har fint hull, blanka fina ögon , örona framåt! Du har till och med inspirerat mig att börja träna dressyr med mitt kallblod !:) kämpa på tjejen ! Kram /Jessica

 12. Frida "Bengan" skriver:

  Förstår att du tröttnar!!! Men försök se det från den ljusa sidan Att folk orkar lägga ner energi för att kommentera på din blogg. Det visar ju bara en sak, att du är bättre än dom. Folk vill ta sig till din nivå men det dom gör blir bara värre. Dom sänker sig själva.

  Jag vet hur det är med folk som försöker trycka ner en. Det är slitsamt men har man rätta positiva inställningen. Lära sig filtrera bort det mår man så jävla bra. If people is trying to make you down, its only mean that YOU ARE ABOVE THEM!!! Hell to the yeah Tyra.

  Niclas är en grym tränare och hoppas alla där ute inser att alla är olika, även djur. Men som sagt. Hästmänniksor är ett folk i sig.. Vad är grejen egentligen? Men du har väldigt fina hästar. Riktiga guldkorn, klart det skär i folks ögon? 😉 Ellerhur? Njut av dina stunder med pollarna och jag hejar på dig.

  Trevlig helg! <3

 13. Linn skriver:

  Hej Tyra!
  Jag måste bara säga att du är så otroligt cool! Du vågar stå upp för rätt och fel. Du är en såå otroligt bra förebild! Och jag håller med dig dom e bara advensjuka om dom håller på och kommenterar dåliga saker! Och jag ville bara säga jag e så glad att du finns, håll huvudet högt för de e du värd!

  Puuss linn

 14. Emily skriver:

  Bra tyra! Kämpa vidare ! 🙂 shit i alla dem där som skriver sånna där dumma saker (jag vet att drt är svårt) jag tror på dig!! <3 🙂

 15. Emelie skriver:

  Hej Tyra!
  Du får tänka dig som en lärare med världens tålamod 😉 Förstår att du blir arg, men det tror jag bara triggar ”mobbarna”… Och om dessa verkligen tror att allt blir perfekt på en gång så är dem uppe i det blå! Man får ”misslyckas”, det är ju för faen så man lär sig! Utmanar man aldrig gränserna kommer man hellre aldrig vidare, men det är väl därför så många stannar i lätt klass för att det är tryggt… Jag inspireras av din vilja att nå långt, så borde alla tänka.
  Jättebra svar från Niclas!

 16. Kattis skriver:

  Tyra, blunda för alla kommentarer som kommer från avundsjuka f’ttor!
  Du är bäst och har bra folk bakom dig, du vet vad du gör!!! 😀

 17. Mia skriver:

  Bra rutet!

  Ta inte åt dig av vad bitterfittor skriver, lita på dig själv och Niclas!

 18. Andrea skriver:

  Jag är inte ens intresserad av hästar och har aldrig varit men jag läser bloggen ändå för det du känner för dina hästar känner jag för mina hundar. Strunta i vad alla bittra människor säger. Så länge du är lycklig med det du gör så får de vara olyckliga och avundsjuka bäst de vill.

 19. Ida skriver:

  Det är bra Tyra!!

  Jag ogillade dig mycket förr, kollade in på bloggen bara för att bittra till mig. Men tror även att du ändrade, för jag gillar din blogg mycket, jag gillar att följa med ditt eviga stora projekt med hästarna och jag vet själv nu hur tufft det är att ha eget stall med flere hästar.. Man kan inte varje dag ha en trevlig ton och ibland kan man även ryta till för fel orsaker för det TAR PÅ.. Då årkar man inte heller höra skit från människor som inte har någon aning. Du har PROFFS med dig, dagligen, det borde inte finnas nåt att frågeställa dig om!

  Kämpa på!! Det finns många som tror på dig! Och jag tror, att de som snackar och skickar illa åt dig, gjorde de för samma orsaker som jag förr- ren och skär svartsjuka..

 20. Matilda skriver:

  En fundering som kommer upp när jag läser Niclas stycke är; varför inte bygga upp Joes styrka i hoppningen så att han blir mer självbärande (eller hur man ska uttrycka sig). Vi ser ju alla att höjden inte är något problem, men varför inte bygga upp Joes styrka, balans och kondition innan ni ger er upp i klasserna? Skulle vara intressant att höra dina och Niclas resonemang eftersom alla hästar är olika 🙂

  /Matilda

 21. lisen skriver:

  Har lite svårt att fatta att det alltid blir sånt jäkla liv på bloggarna…vad är det egentligen frågan om?!?! Har själv blogg och skrivit i många år men ALDRIG fått någon skit av någon?!?! Sen går jag inte ut så hårt alla gånger heller och framför allt vänder jag inte ut och in på mig själv och håller nog kanske en liiiite längre profil på min blogg.Han faktiskt aldrig någonsin fått en kommentar om hur jag rider,varför jag gör som jag gör, vilka val jag gör osv….ett stort plus är nog att ingen som läser min blogg har en susning om hur mycket pengar eller tillgångar jag faktiskt har men aldrig pratar om. Jag skriver aldrig om hur ”dyra” eller ”fina” mina hästar är, jag bara är och hästarna bara är. Det är väl bara skitkul att du har den ekonomiska möjligheten att köpa de hästar du köpt, att kunna skicka iväg Joe på utbildning osv.Stort lycka till,jag vet att alla dina hästar gått stora klasser innan du köpte dem så varför ska de inte kunna göra det nu?!?! Sluta för sjutton alla människor och gnälla över Tyras val eller inte val,låt henne göra det hon vill och använda pengarna till det hon vill…VÄX UPP ALLIHOP!!!!

 22. Hanna skriver:

  Heja Tyra!!
  Du har skrivit det här inlägget fantastiskt bra. Det måste vara oerhört energikrävande att driva en hästblogg med alla dessa proffs till läsare. Att du orkar, imponerande!! Det skulle inte alla fixa.

  Jag vet att du/ni kommer göra det, men vill bara säga att fortsätt bara med det du & Niclas gör. Ni vet vad ni gör så tillåt dig själv lacka ur såhär någongång på proffsen så kanske de tystnar snart.

  Bra att du verkligen tar tag i det här med nätmobbning. Det är skrämmande hur det bara eskalerat de senaste månaderna.

  Way to go Tyra!! Kör på i din härliga anda & lycka till med livet och hästarna 🙂 Vi är många som hejar på dig!
  /Hanna

 23. Johanna skriver:

  Det är inte bara du som blir irriterad av alla dryga kommentarer, liksom hur ORKAR en del? -.-
  Både du och Niclas är jätteduktiga och jag tror absolut att ni vet vad som är bäst för Joe. 🙂 Om inte tidigare, så nu iaf, som du sa: han har inte konditionen än, vad bra, då vet ni det och då blir det bättre nästa gång! 🙂
  Alla dessa kommentarer kommer från människor som antingen retar sig på dina åsikter och inte kan tåla att människor tycker olika (ointelligenta skithögar), eller från människor som är jävulskt avundsjuka och som retar sig på att du har så fina hästar.
  Som sagt, jag tycker att du är jätteduktig och jag älskar din blogg, kom ihåg att det finns människor som älskar dig och som inspireras av dig varenda dag när det kommer en massa hat från idioter. <3

 24. Madeleine skriver:

  Tyvär finns det altid ”experter” som ska komma med sina ”expert” utlåtanden. Kämpa på bara.

 25. Jag tycker det är skit bra att du säger ifrån Tyra!
  Det ända vi vet om dina hästar är ju det du själv berättat samt de man sett på filmerna. Tycker du ska börja anmäla kommentarer direkt! Ge dessa personerna konsekvenser direkt! Finns ju en stiftelse som jobbade tillsammans med Efterlyst, där går ju saker till rättegång osv och man får skadestånd!

 26. s skriver:

  Du ber denna ”sofie” maila dig och be om ursäkt, men samtidigt säger du att du inte bryr dig personligen om dessa kommentarer.. blir lite förvirrad bara..

  har själv skrivit ett mail till dig och bett om ursäkt för ett par kommentarer jag skrev för ett tag sedan men det fick jag inget som helst svar på (det hade jag inte förväntat mig), tycker bara det är konstigt att du ber om att man ska be om ursäkt men uppmärksammar inte andra som anstränger sig.. fan va luddrigt det blev, hoppas du förstår min mening

 27. A skriver:

  Jävla jante-Sverige. Man ska vara duktig, framgångsrik, ha pengar och vara sjukt snygg – men visar man minsta glädje över att ha åstadkommit nåt så går man skit. Fattar ni s klankar ner på Tyra inte att ni bidrar till en kultur där många unga tjejer aldrig känner sig tillräckliga. Och ni kommer uppfostra era barn likadant, till mobbare. Hur känns det att vara en mobbare?

 28. Jen skriver:

  Tycker ni är superduktiga. Ingen ska lägga sig i hur andra väljer att göra, men faktum är ju att du väljer att lägga ut hästlivet på bloggen. Folk är avundsjuka osv, så är det alltid när man når ut till en stor skara människor. Med det sagt betyder det inte att man ska tåla vad som helst, men jag tror inte det är rätt sätt att gå till motangrepp på det här sättet och lägga ut personens mail osv. Särskilt inte när det står att det inte skall göras. Jag hade polisanmält och ignorerat dem. Jag tror helt ärligt inte att dina inlägg om hur du väljer att göra och hur du tänker angående vissa saker tar ett uns på dessa idioter till människor. De lyssnar inte, de vill bara hitta en massa skit. Ignorera dem och anmäl som sagt. Du verkar vara en väldigt klok person. Se hur många personer som står på din sida och tycker du och dina hästar är fantastiska. De som ser dig som inspiration läser hur du tänker och planerar och ställer konstruktiva frågor osv. Haters gonna hate.

 29. Alicia skriver:

  Helt rätt Tyra! Inge jävla tjafs, herregud vilka idioter det finns. Klart du ska sätta ner foten och säga stopp, vissa verkar inte fatta att fu faktiskt också har känslor precis som oss alla andra. Man kan ju undra hur människorna som skriver alla dessa förjävliga kommentarer hade reagerat om dom hade fått sådana kommentarer på sina blogg osv. Jag förstår verkligen inte hur man kan vilja hålla på och lägga sig i andras liv(som man inte har ett skit med att göra) och då dessutom kränka dom och göra den illa, det ät oförklarligt för mig. Många borde tänka sig för och granska sig själv innan dom öppnar käften. Jag älskar ditt sett att handskas med hästarna och Niclas avgudar jag, han är en mycket stor idol för mig som jag drömmer om att få träffa! Ha det så jäkla bra och fortsätt precis som nu gör. Puss och kram från mig.

 30. Malin skriver:

  Förstår att du blir arg Tyra. Med all rätt. Tyvärr är alldeles för många hästmänniskor
  idioter och jag tycker att det är bra att du tar upp det! Men kom ihåg att ta till dig av all positiv feedback du får. Vi är många som älskar din blogg och klickar oss in här
  flera gånger om dagen för att följa din och hästarnas fantastiska resa samt ta till oss
  dina tips.

  Det är inte många som lyckats åstadkomma så mycket som du gjort på den korta tid
  du varit i hästbranschen efter uppehållet. Försök släppa vad alla avundsjuka idioter
  skriver, de vill bara trycka ner dig för att de ser dig och dina fina hästar som ett stort hot.
  Det är många som skulle kunna döda för att få ha så fina hästar i sitt stall.

  Be strong girl, vi är många som beundrar dig och står bakom dig!

  Stor kram!

 31. Beatrice B skriver:

  Blir lite irriterad att ”Det får man stå ut med i härstvärlden, hästmänniskor är så”. Man ska aldrig behöva stå ut med personangrepp och man ska respektra varandras olika åsikter/beslut. Hur klarar ni er ute i arbetslivet egentligen?!

  Och varför ska man behöva förklara sig, sina beslut/vad/hur man gör? Det är som en öppen dagbok det här inget diskutionsforum (det finns sånna på Bukefalos och likandee stället). Tycker man inte någon liv är intressant och vill läsa om det, snälla hitta någon annans liv att läsa om. Är så många utav de bloggare jag läser som får fruktansvärda kommentarer (förtår att de värsta raderas bort) är gld att ni orkar fortsätta, tycker om att få läsa om era liv:)

 32. Isabella skriver:

  Det är typiskt hästmänniskor att ifrågasätta andras hästhållning. Alla tänker och gör olika med sina hästar, förstår inte varför utomstående ska gnälla så fort någon gör tvärt emot vad de brukar göra.
  Gör som du tycker med dina hästar och som du tycker passar dem. Vi känner inte Lalle, Dario, Corvara eller Joe så vi kan inte veta hur de ska skötas. Bara du som äger dem och vet hur de funkar vet hur de ska skötas.
  Kram på dig Tyra <3

 33. Js skriver:

  Tänk om alla dessa ”experter” kunde lägga sin energi på sina egna hästar i stället!, shit vad många proffs på hög nivå vi skulle ha då;-) jag tycker det är pinsamt hur stämningen i ridsporten är med alla dessa experter som ska trycka ner andra hela tiden och tala om hur man ska göra! Kan dom bara ge upp?! Det är inte bara på din blogg som det existerar utan varje dag i stall och på tävlingar i hela Sverige!.

 34. Madeleine skriver:

  Hej tyra!

  Det tråkiga är att många hästmänniskor lever på att trycka ner andra. Det är liksom deras stege upp i livet. Detta gäller ifs inte bara hästfolk utan de flesta människorna.

  Jag förstår att du vill sätta ner foten. Jag hoppas någon tar åt sig någon gång. Du är och förblir min störtsa förebild någonsin och jag vill säga dig att ta inte åt dig! Du är värd så mycket bättre. Du är bäst Tyra, dina hästar är gudomliga och jag är så glad att du och Niklas hittat varran!

  Puss och Kram!

 35. Rebecka skriver:

  Matilda- De jobbar varje dag med att träna upp joes styrka, kondition och balans. Vem har sagt att de inte gör det. Och väntar att tävla innan hästen är perfekt? Ingen gör det! Alla har alltid ngt att jobba med, den perfekta hästen (eller ryttaren) finns inte! Det betyder att man skulle vinna varje klass, varje gång jämt! Det är djur vi pratar om och ibland vill det sig inte. bara att fortsätta träna träna, inget som säger att man inte kan tävla i högre klasser under tiden om man känner att hästen är redo för det! Träna kan man göra samtidigt, eller?! Sluta undra så mycket dumma saker!

 36. Henrietta skriver:

  Tänk på vad lyckligt lottad du är som inte bara har fantastiska hästar utan också en kille som rider otroligt bra, mjukt och följsamt!

  Förstår faktiskt inte hur du orkar lägga tankeenergi på ”expertpanelen” här på internet. Tror generellt att fler ryttare i Sverige borde lägga fler pengar på tränare och liknande istället för annat. Det märks att det är många som börjat med hästar över de senaste 5 åren och tror att de kan och vet allt. Oftast tar det DECENNIER innan man blir riktigt riktigt bra på hästar. Det krävs nästan att man vuxit upp bland dom, tillbringa 1000tals timmar på ryggen och på backen och får umgås och lära sig från erfarna hästmänniskor varje dag för att bli riktigt duktig.

  Själv har jag ridit, tävlat och jobbat med hästar i över 15 år och jag lär mig och utvecklas fortfarande. Är inte det fantastiskt?

 37. Emma skriver:

  Bra skrivet Tyra!!

 38. Sara skriver:

  Jag vill bara säga hur bra jag tycker att du är!
  Jag håller inte alltid med dig om allt du skriver, men jag beundrar dig för att du delar med dig av dig.
  Hoppas du får bra helg! Kram

  Ang. diskussionen om varför och vad folk skriver så förstår jag inte varför folk inte kan skriva något positivt även när de inte håller med eller bara vara tysta.

 39. Emilia skriver:

  Bra att du ryter ifrån! 🙂 jag gillar dig men kan förstå att det är sjukt tröttsamt att läsa kommentarer från en jävla massa ”proffs”….

 40. Johanna skriver:

  Förstår din frustration! Folk vill alltid veta bättre än andra och har inget vett i huvudet när det gäller att kommentera på nätet! Det är ditt liv, dina hästar och dina val, de som kommenterar och tror att de vet ALLT mår bättre av att försöka sänka andra, vill bara visa att de kan och att de finns, men gör det jävligt dåligt. Negativa kommenterare borde paras ihop så får de kasta hur mycket skit på varandra de vill istället för att hoppa på någon som inte vill argumentera och som inte bryr sig!

 41. Jenny skriver:

  Jag förstår verkligen inte hur vissa människor ORKAR lägga så mkt tid med att tycka om ANDRAS hästar. Du och Niclas känner era hästar på bästa sätt, vi känner dom bara genom bloggen. Och som jag brukar säga, det finns alltid en bakgrund och anledning till varför man gör på ett visst sätt!

 42. ellen skriver:

  Hej. Kanske är jag lite äldre än målgruppen, kanske tycker jag bara att det här är extremt larvigt, men seriöst hörrni.. Den här bloggen är fantastiskt bra, spec när filmen med gjorde träningstipsen. Att se filmer från tävlingar och inspireras är varför jag läser bloggen. Att sen se en massa kommentarer där de värsta redan är borttagna, då vill jag inte veta hur elaka de kan bli. Polisanmäl dem, och tänk inte två gånger utan bara gör det!
  var snälla mot varandra så vi faktiskt kan få läsa mer om träning och tävlingsupplägg istället för inlägg om era hemska kommentarer.
  Fresten: vore kul att se mer om Dario, han ser supertrevlig ut.

 43. Erika skriver:

  Så tråkigt att detta näthat bara blir värre och värre! 🙁 Ser allt mer elaka kommentarer bland bloggarna jag läser. Verkligen synd att visa känner att dem måste störa sig på andra. Men som så många andra har skrivit här ovan, försök att inte ta åt dig! Kram

 44. Lina skriver:

  Du är stark tyra, skit i de som kommenterar skit, är antagligen bara avundsjuka och tros veta bättre.

 45. Hanna skriver:

  Brukar aldrig kommentera bloggar men nu blev jag rörd!
  Jag tycker att alla får ha olika åsikter om hästar och ridning. Men man behöver inte säga allt man tycker. Tyra lägger ner massa energi på den här bloggen och försöker göra sitt bästa med allt! Hon gör det här för våran skull så vi ska ha något kul att läsa och få tips. Hon säger inte hur man ska göra utan hon ger TIPS.

  Jag är groom åt min tränare och hon rider alla hästar olika. Endel lite snällare och vissa lite hårdare, med och utan eftergift. Det är precis samma sak som barn, vissa måste man vara hårdare med och andra kan man släppa lite mera.

  Ni som skriver elaka kommentarer antingen är ni avundsjuka eller så tycker ni inte om Tyra men ingen har tvingat er att läsa den här bloggen!
  Pröva starta en egen blogg, design och stall. Då tror jag ni kommer märka att det tar mycket av en människa. Sen på det så får man massa skit tråkiga kommentarer, det tar energi och läsa sånt. Klart man ska kunna ta kritik men till en viss mängd!

  Kör ditt race Tyra du är stark och tsm med Niclas blir ni super!

 46. Marica Lindberg skriver:

  SJUKT BRA SKRIVET INLÄGG!
  Jag förstår inte heller hur folk kan sitta och ha mage att på peka hur man tar hand om sin egna häst eller vad man gör med sin egna häst, bloggen är bara en spegel på vad som händer i verkligen livet med sina djur och hästar. fyskäms på dessa som kommenterar så fult och inte tänker sig för!

 47. Tova skriver:

  Att undra måste man få göra. Jag undrade själv lite över förra videon just angående eftergiften, och såg många kommentarer som faktiskt bara var undrande utan att ifrågasätta. Jag tvivlar inte på att ni vet bäst om eran häst, utan undrade bara om anledningen. Väldigt bra och informerande svar av Nicklas dock, lärde mig något nytt men förstår precis vad han menade!

 48. Louise skriver:

  BRA TYRA! SÄG IFRÅN OCH STÅ PÅ DIG<3<3<3<3

 49. Heidi skriver:

  vilket jätte bra svar av Niclas, tror jag skall låna det och sätta upp det på min egen blogg! :)Sätter såklart ut att det är skrivet av er!

 50. Fredrika skriver:

  Hej Tyra! Jag är en av de läsarna som bara ses i statistiken, kommenterar väldigt sällan och läser enbart för att jag tycker det är fantastiskt att läsa om dina hästar och er utveckling. Har haft häst själv i många år och har just nu ett uppehåll eftersom jag inte hinner studera på universitetet och ha häst samtidigt. Saknar det enormt och att läsa din blogg minskar saknaden lite. Hästvärlden är tuff, det är inget snack om saken, och det är VIKTIGT att ta upp den dåliga attityd som råder i hästvärlden. Jag önskar dock bara att du kunde vara den som gör det på ett snyggt sätt. Att hänga ut andra för att de är mindre intelligenta och inte inser att man inte kan förstå sig på hur en häst fungerar genom att se 2 minuter film på nätet är inte samma sak som att behandla problemet. Du, liksom de, har yttrandefrihet. Eller mer specifikt tryckfrihet i det här fallet. Så länge de inte gör påhopp som kan ses som kränkande, förtal eller förolämpning har de rätten att uttala sig likväl som du. (TF 1:1 och för brottsrubricering BrB 5 kap) Detta är på intet sätt ett försvar mot korkade kommentarer. Jag blir bara trött på dessa milslånga försvarstal som dyker upp med jämna mellanrum. Bemöt kritiken som kommer på ett annat plan, sänk dig inte till samma nivå. Skriv inlägg om hur vi ska bemöta kritiken, var tydlig och kom ihåg att vi är många som står på din sida. Jag har ett val när jag läser din blogg. Jag har ingen möjlighet att påverka vad du vill skriva eller lägga ut, men jag kan välja att läsa eller inte. Jag vill läsa om era tävlingar, träningar och er utveckling. Hur DU gör och hur DU hanterar era problem, inte hur ett pucko med sociala problem säger att du ska göra det. Det är du och dina hästar som gör din blogg fantastisk. Du är stark, intelligent och viktig. Du är en inspiration för så många. Låt inte korkade idioter, som man träffar på överallt, det finns besserwissrar i överflöd på universitet, förstöra det du byggt upp och som är fantastiskt bra. MVH//

  1. Tyra skriver:

   Fredrika- Tusen tack för din fantastiska kommentar. Det värmer att det finns människor som du <3

 51. moa skriver:

  Jag förstår inte hur folk orkar sitta och kommentera nedvärderande kommentarer. Det visar tydligt på okunnighet och feghet. Det du säger om eftergift säger du bra! Jag var tvungen att rida min förra häst på lite eftergift just för att ge henne det stöd hon behövde. Och sen att folk sitter och klagar skiten ur sig för att Niclas startade en 140 med Joe är ju helt sinnes. För att nå utveckling måste man försöka sig på olika nivåer, sen att man inte riktigt är där när man försöker är en annan femma. Men då har man i alla fall fått ett hum om vart man ligger i utvecklingen tillsammans med hästen. Fortsätt kämpa Tyra, tycker att det du gör är inspirerande och starkt gjort av dig att ännu försöka hålla styrkan uppe trots nätmobbare som sitter bakom sina skärmar och skriver nedlåtande kommentarer som de i själva fallet inte vågar stå för i verkligheten!

 52. Sara skriver:

  Ser man på många av de stora hoppstjärnorna, bland annat Marcus Ehning och Edwina Alexander till exempel, så har de också stöd kvar över hindret på många av sina hästar, för precis som Niklas skriver så behöver vissa hästar det för att komma upp ordentligt och inte bara hoppa framåt 🙂

 53. Victoria skriver:

  Jag tycker att det är bra att personer anmäler hot, mobbning, trakasserier o.sv. Det är en stort problem i vårt samhälle; just för att det är så många unga människor som lämnar ut sig på nätet, utan medvetenhet om vilka konsekvenser det kan få. Det är inte så att det går att ångra sig på internet. Även om många verkar ha uppfattningen om att det skulle finnas någon typ utav anonymitet på nätet och att det bara går att rensa webbläsaren eller radera/korrigera sina inlägg/poster när det blir fel. Tyvärr funkar det inte så, det finns ingen anonymitet på internet utan det finns regler och lagar.

  Hot/kränkningar/trakasserier är lika allvarliga, vare sig det är via blogg/facebook/telefon eller i verkliga livet och kan alla leda till samma typer av konsekvenser. Jag undrar vad som har hänt med människans impuls kontroll?

  Tyra jag förstår att du blir förbannad! Men anser att det är bättre att anmäla direkt när du känner att en person går över din gräns och går från en ”dum” kommentar till något som kan klassas som en brottslig handling. För det är aldrig ok.

  Jag tycker det är tråkigt att du säger en sak men du skriver:
  ”Du som har kommenterat i den här mailadressens namn, Sofie: [email protected] Du borde passa dig med vad du kommenterar! Du kanske borde veta hur lagarna funkar på nätet. Mobbning och kränkning är inte tillåtet! Du kan MAILA MIG och be om ursäkt för din enormt dumma kommentar, annars kommer jag äta dig levande!”.
  Nej, mobbning och kränkning är inte tillåtet men att hot/mordhot är knappast mer tillåtet, utan snarare mer allvarligt.

  Visst vi är bara människor MEN ibland kan vi försöka att vara lite bättre. Jag har aldrig kommenterat här förut men har däremot läst dina kommentarer och jag blir lika chockad varje gång. Jag beundrar er bloggare som orkar och som bjuder på er själva och som låter oss ta del av en liten del av ert liv; ni inspirerar! Jag skulle aldrig greja det!
  Kram
  /Victoria

 54. Malin skriver:

  Jag håller med Fredrika.

  Jag klickar mig in här varje dag för att inspireras och läsa om tips. Kämpa på Tyra det finns så många som beundrar dig.
  Lätt att säga att du inte ska ta åt dig och bry dig men som sagt; du är ju ingen jävla robot. Du är ju precis som oss andra människor utrustad med hjärna hjärta känslor osv… Bra att du säger ifrån och lyfter det för skulle alla bara ignorera dessa puckon så kan vi ju tillsammans inte heller stoppa någon mobbning eller kränkande grejer för skiter man i allt så blir det ju strutssyndromet, stoppa huvudet i sanden och problemet finns inte.

  Ha en fin lördag och försök njuta av det fina vädret och människorna som bryr sig om dig. Kram

 55. Aa skriver:

  Akta så du inte blir anmäld för du hänger ut sofie och dessutom hotar henne 😉

 56. Emma skriver:

  Hoppas folk tar till sig detta och slutar vara så fittiga!

 57. Hej Tyra ♥ jag kan ingenting om just hästar, men en sak vet jag och det alltid kommer sticka i ögonen på folk när det går bra för någon. Jag tror inte detta handlar om att du skulle göra rätt eller fel med dina hästar. Jag tror det har stor del med just bloggen att göra. Du har en gård, du sliter som ett djur med dina hästar – katter – hund – psykiska ohälsan och ändå så toppar du listor med dina bloggar och tar hem priser med dom. Jag tror att det är den framgången som folk blir mest avundsjuka på.

  Ingen är felfri det får vi inte glömma. De som sitter här på din blogg och kränker dig till höger och vänster är nog dom som besitter dom största och mesta felen…JA så måste det vara.

  Jag vet att det är svårt att sopa sånt här under mattan. Speciellt när man kämpar på med psykisk ohälsa..Tro mig jag vet, jag gör det samma som du..Vilken jävla kamp asså. Men vi måste försöka stå på oss och inte låta folk suga den lilla energi vi lyckas fylla oss själva med. DEN SKA VI HA TILL OSS SJÄLVA!!!!!! Ge den inte åt dom som inte förtjänar den.

  Kramar Angelica

 58. Malin Widlund skriver:

  Det är bra Tyra!!! Eat her alive!!!!

 59. Felicia skriver:

  Men ååh, vilka människor det finns! Bara skit i dom, du är stark och kan stå emot dessa värdelösa kommentarer.

  Stå på er/dig!!

  Stor kram! ♥

 60. Bra Tyra! Ibland behöver man sätta ner foten och jag förstår varför du gjorde det! Själv hade jag aldrig klarat av att få alla elaka och sjuka kommentarer av så sjukt okunniga och idiotiska personer som skrev här ibland alltså! Jag ser upp till dig Tyra och tycker du är en sjukt bra förebild och blir sjukt inspirerad av dig och alla dina tips osv! Och Niclas rider Joe skitbra tycker jag, jag tycker dem passar riktigt riktigt bra tillsammans och det kommer bli ännu bättre, det syns! Kämpa på! 🙂
  Kram

 61. Johanna skriver:

  GOOOOO TYRA, att folk är så avundsjuka att dom måste trycka ner en annan människa, får man faktiskt äta upp dom. haha skämt åsido nejmen DU ÄGER SKIT I ALLA AVUNDSSJUKA människor 🙂

 62. Ylva skriver:

  Jag gillar din blogg, men att komma in och läsa ett sådant här inlägg är aldrig roligt. Det ska inte behöva skrivas. Har inte sett kommentarerna och orkar inte heller lägga energi på det. Tycker mest att det känns som mobbningen,elaka kommentarer och sådana här inlägg har ökat drastiskt, vilket är synd. Det känns som att det inte var lika mycket förr, låt den typen av blogg-atmosfär komma tillbaka. Jag är en beundrare av folk som vågar sätta ner foten mot mobbning, som jag skulle kalla att detta är. Hoppas att du/vi lyckas så gott du/vi kan att få bort detta. Lycka till.

 63. Yasmine skriver:

  Det är väldigt intressant det där med eftergift! Kul att få ett svar från Niclas med pedagogisk förklaring till varför man ofta blir rekommenderad att hålla ett mjukt stöd hela språngkurvan över hinder. Tittar man noga på alla världsryttare är det också ytterst få som sälpper kontakten med munnen i språnget. Det måste finnas en anledning till det…!

  Sedan det här med dina reaktioner… Litegrann får du nog tacka dig själv för att du brusar upp ibland och skriver på ett sätt som får folk att vilja kommentera elakt. Jag tror nämligen att det är mycket av det som får din statistik att hålla. Folk vill ha underhållning och du är definitivt en entertainer med din blogg och ditt sätt att skriva.. Jag har själv fått slå mig på fingrarna ibland för att inte kommentera ”elakt” (Skulle jag aldrig göra men ibland slås man av tanken)för det sättet du skriver ibland tolkas… Ja, lite som att du inte är riktigt vettig, vilket DU ÄR för jag har träffat dig i verkligheten och du ger ett väldigt ödmjukt och trevligt intryck ”IRL”, tvärtemot uppfattningen man får i bloggen…

 64. Johanna skriver:

  Sanningen är ju den att hästarna egentligen inte behöver en sån enorm eftergift över hindren. Jag har tränat för en A tränare i hoppning som aldrig vill att man ska ge en enorm eftergift just för att det är lätt att hästarna själva tappar balansen då man släpper i handen eftersom dom har balansen i halsen.

  Tyra du är grym, fortsätt som du gör 😉

 65. Victoria skriver:

  Tyra, jag vill tillägga att jag tycker väldigt mycket om din blog! Det jag ser när jag läser är en tjej med mycket empati, som är stark och kämpar, en duktig tjej men framför allt en person som inte ger sig, utan som kämpar och om det är något du inte kan då lär du dig det.

  Tack för att du inspirerar!
  /Victoria

 66. Jonna skriver:

  Det är bra att du står upp för dig själv och inte bryr dig om vad andra säger, alltså så att säga att du blir ledsen. Förstår inte var folk får saker ifrån? Att Niklas skulle slita Joe i munnen när dom hoppar? Om man tittar på filmerna där Niklas rider honom så syns det att han håller kvar stödet men hästen far ju inte illa av det, som sagt, han mår bättre av att känna av stödet när han är så ung. Flera unghästar behöver det stödet? Tycker dom som tycker att det är plågari ska titta på ryttare där ryttaren inte ger någon eftergift överhuvud taget på stora rutinerade hästar. Hästarna kan inte slappna av i ryggen och det ser man oftast av att hästarna tar upp huvudet över hindret?
  Är absolut inget proffs men bara skriver vad jag själv har konstaterat genom att studera olika hästar och ryttare.

  Du är verkligen grym Tyra! Och dina hästar, inte alls avis om man säger så. Lycka till med allt i framtiden. Stoooooooor kram till dig! <3

 67. Karin skriver:

  Vad är det för tjommar som orkar hålla på!! herregud…
  heja tyra!

 68. Elin skriver:

  FÖR FAN Tyra, jag ryser när du tar i och ”skäller ut” pinsamma, missunnande muppar! Älskar att läsa sådant, haha det kanske är något fel på mig? Själva grejen med dig är ju att du är en ashäftig, skitsnygg och störtskön ung kvinna som TAR PLATS. Du kliver liksom in och säger: ”Här är jag. Detta har jag åstadkommit på VÄLDIGT kort tid. Dessutom är det JAG och ingen annan som åstadkommit det. Själv! Take it or leave it”. Sådant sticker ju i ögonen på folk. Det verkar alla på din blogg vara rörande överens om. Och den som lever det liv man själv önskade att man levde kan man ju inte gratulera, denna person måste vi förstöra för! Varför!? Jo, det stavas AVUNDSJUKA. Ni får säga vad ni vill, jag är bombsäker på det. Min mamma, som är 52 bast har börjat läsa din blogg på min inrådan, och hon håller med! Min mamma som födde mig för 27 år sedan har uppfostrat mig till att TRO ATT JAG ÄR NÅGOT. Att alla drömmar, små eller stora skall tas på allvar, och är möjliga att uppfylla. Och till att vara glad för andras skull! Att bli taggad och tänka; ”Kan hon så kan jag”. I en tid där vi fotograferar vår frukost, tävlar med supermodeller och ständigt trycker ned varandra borde vi vara GLADA när någon som Tyra Sjöstedt kliver in och talar om för oss alla att VI KAN! Fan, jag önskar nästan att jag kände dig irl, för du är fan bäst! Kram.

 69. JennyM skriver:

  Joe är en fantastisk häst men har varit lite valpig med sina långa ben och stora galopp, såklart han behöver lite extra stöd. Ger Niclas för lite eftergift hade han aldrig hoppat sådär, men det finns alltid folk som vet bättre. Niclas och Joe kommer bli livsfarliga ute på banorna, dom passar väldigt bra ihop. Lyckliga du Tyra som får äga en så fin häst med en så duktig ryttare på ryggen 🙂

 70. Bea skriver:

  Bra text! Och jag håller verkligen med Niclas, det finns fler än ett sätt att rida på.
  Bägare rinner över, men försökt se det positiva, när du läser såna kommentarer ser du bara att du är ett steg längre fram än dem.

  Kämpa på! Du är en grym förebild! ♥

 71. Linn skriver:

  Blir lite full i skratt av att folk lägger sig i hur eftergiften ges på dina hästar. Kolla bara på de som red världscupfinalen, Marcus Ehning till exempel som så många älskar för hans stillsamma hand och lugna ridstil. Vart är hans ”eftergift” på dom stora hinderna om man nu ska vara sån.. Och en felfri runda med rosett med hem är såklart målet med att tävla, men om man inte någon gång känner av i en riktig tävlingssituation får man heller inte alltid de rätta analyserna av vad som behöver jobbas på och kanske förändras. Jobba på som du gör för du gör ett bra jobb!

 72. Nathalie skriver:

  vilka dumma människor det finns. jag mena när ja såg den första filmen, så tänkte jag också först att ge lite mera eftergift, sen kom jag på mig själv att, känner jag den där hästen ens? nej jag gör inte de jag vet inte vad den hästen behöver och inte, blir så trött att folk tror dem vet allt om hästen och vad den behöver genom bilder och filmer, för det gör man inte.
  förstår att du blir trött, för att man känner väl sina egna hästar bäst. även fast det är svårt så försök att inte bry dig för du känner dina hästar bäst och vet vad dem behöver. Jag tycker du har ett jätte bra häst tänk och en jätte bra hantering av dina hästar. Jag älskar din blogg just för ditt sätt att hantera hästar och din filosofi just
  Du verkar vara en vettig människa
  kram

 73. geminick skriver:

  Men suck. Att folk orkar. Är själv helt ny inom hästvärlden och börjar bli lite småförskräckt pga alla otrevliga uttalande och människor det finns här. Läskigt hur något som borde få folk att ingå i en trevlig gemenskap bidrar till avundsjuka och elakheter.

  Förstår din ilska och risken finns att jag hade gjort samma sak som du gjort i det här inlägget, dvs skrivit ut mejladressen till denna ”Sofie” som betett sig så illa mot dig. Men, tyvärr, så är det nog inte rätt väg att gå, för de kan lika väl använda det emot dig, oavsett vad Sofie skrev från början. 🙁 Vore hemskt tråkigt om du fick mer skit för detta. Jag hoppas dock att Sofie får sig en tankeställare och tänker sig för i framtiden – det vore bäst för oss allihop. Ingen vill veta av en elak besserwisser.

  Anyways, hoppas du får en fin helg trots dumheterna! 🙂

 74. L-L skriver:

  Din kille är givetvis tillräckligt kompetent att avgöra hur Joe skall ridas.
  Du/ ni är som vanligt bara drabbade av den svenska avundsjukan.

  Grattis till tredje placeringen

 75. Dressyrparet skriver:

  Tycker det är helt sjukt att det ska vara så här på bloggars kommentar fält! Ska ni kommentera något så kommentera possitiva och snälla saker, annars LÅT BLI och GET A LIFE! Orkar klanka ner på folk över nätet, tycker ni något så håll det för er själva isåfall…. Tyra du är grym!! 😀 /Dennis

 76. Sara skriver:

  HAha, säger bara en sak. HATERS GONNA HATE!
  Fast lite kul är det ändå när besserwissers ska komma och vifta med pekfingret framför ögonen på en, då blir man bara – Kom tillbaks när jag jag bryr mig!

  Du gör det bra Tyra, massor med kramar från Umeå! 🙂

 77. Adelina skriver:

  Hej Tyra! <3
  Jag ör en ryttare som rent ut sagt avskyr hoppning. Men detr för att jag är osäker. Men jag beundrar alla som hoppar!
  Jag är endå nyfiken på det så därför undrar jag om du hade velat skriva lite om varför man ger eftergift hur mycket eftergift man ska ge osv.. Kram! <3

 78. Nathali W skriver:

  Dina hästar lever ju ett drömliv, kan inte förstå hur folk kan tvivla på din förmåga att bedömma vad de klarar/inte klarar av.
  Idioter som försöker hävda motsatsen visar ju bara hur korkade de är, fortsätt som du gör!

 79. Vera skriver:

  Uteslutningen i 1,40 i Högbo gick inte riktigt till så, är på plats här.

 80. Vera skriver:

  Uteslutningen i 1,40 cm i Högbo gick inte riktigt till så, är på plats i Högbo.

 81. Linn Strelin skriver:

  Ibland vill jag bara strypa negativt folk, punkt.

 82. A skriver:

  Oj nu blir jag lite orolig. Det som oroar mig lite nu när jag läst ett par kommentarer är.., tänk om den här sofie som du namnger inte är den som skrev kommentaren? tänk om nån typ använt hennes mejladress? så som dom ju gjorde om den där andra bloggaren för ett tag sen, då du först skrev ut ett namn men senare fick radera ett inlägg o be om ursäkt? för ditt bästa Tyra så kanske du ska undvika att hänga ut namn, innan du vet säkert att inte samma sak som då har hänt igen? jag fattar din vrede och att du säkert har fått en superobehaglig och hoftull kommentar (annars skulle du knappast skriva att du ska äta nån levande). men bäst om alla dubbelkollar innan man hänger ut. <3

 83. malin skriver:

  Jag kollade precis på filmen från 1.20 och det är ju som både du och Niklas säger – stöd inte dra… man ser det ju dessutom tydligt då hans hand typ alltid är i samma läge…? Jag tillhör säkert den mindre utbildade skaran och visst har man ifrågasatt vissa elitryttares stil i ridningen… men samtidigt har jag varit OTROLIGT medveten om antalet timmar de ridit för välutbildade tränare jämfört med mig… och då blir man inte lika kaxig… kanske något för fler att tänka på…?

 84. Hanna skriver:

  Nät mobbning är inte rätt. Men du bryter mot svensk lag när du publicerar tjejens mail och hotar både henne och andra. det är nu ist du som kommer råka riktigt illa ut ist för henne. Om hon skulle välja att anmäla, vilket jag hade gjort.
  Ta inte åt dig utav kritiken ist för o lägga upp ilskna inlägg, det är väl nr 27 i ordningen och det hjälper ju uppenbarligen inte. Snittåldern på dina besökare är troligen lägre än din egna ålder. Och som du säger så har de inte med saken att göra.
  Lägg din energi på att bli frisk från din utbrändhet ist.

 85. Lina skriver:

  Riktigt bra skrivet!

 86. Malin skriver:

  Till ”aa”
  Vem fan bryr sig om Sofie. Hon har gjort sitt val och får nu ta och skylla sig själv.
  Behandla andra som du själv vill bli behandlad, punkt slut!

 87. Vera skriver:

  Uteslutningen i 1,40 cm i Högbo gick inte riktigt till så som du skriver, är på plats i Högbo och såg hela ritten med egna ögon.

 88. Felizia skriver:

  Förstår inte vad vissa har för problem! Tycker både du och Niclas är superduktiga pch vettiga. Men asså jag har en fråga, är det inte typ extra känsligt för dig som är ”sjuk” eller hur jag ska formulera det att få så mycket skit kastat på sig? Vissas kommentarer får mig att vilja spy. Så vidriga och elaka människor som har så mycket ont att skriva, att de inte skäms! Keep up the good work. Och det där med eftergiften är nog det löjligaste jag hört, KLART SOM FAAAN att Niclas om någon vet vad han snackar om/håller på med. Alla jäkla ”experter” i kommentarsfältet är inte ens hälften så kunniga/duktiga/rutinerade att dem ska uttala sig om något sådant. HATAR när folk kastar sig, det stör mer än vad det gör nytta. Och så som
  niclas sitter på joe hade jag också gjort. Dem kan ju prova att rida en häst med joes bakben så kan dem ju prova kasta sig i språnget som dem verkar vilja att niclas ska göra, dem hade farit i backen med den kraften och den spänsten som Joe har. Innan hade jag ganska svårt för dig men diggar dig bara mer och mer! Du är awesome tyra, glöm aldrig det!

 89. Helena skriver:

  Kram<3

 90. Rebba skriver:

  Hej!

  Jag var en av dem som kommenterade undrande om eftergiften. Ville bara säga att jag är fantastiskt nöjd över att Niclas skrev svar! Ett skitbra svar också!!

 91. Sätilaryttaren skriver:

  Det som gör mig så rädd är att folk får så mycket extra självförtroende på internet, de blir lite kaxiga och uttrycker sina åsikter klantigt. Jag tror inte någon av dem som kommenterat negativt någonsin kommer få mod till sig att säga det som hen kommenterade till dig eller någon annan, face to face.

  Alla borde bli bättre på att tänka en extra gång innan de skriver något. De måste ställa frågan ”står jag för detta? Skulle jag våga säga det till personen irl?” Vad blir konsekvensen av det jag skriver?” Är något utav svaren nej på de första frågornan så ska man inte skriva det. Drömmen är väl att man inte ska skriva något negativt alls, bättre att ge konstruktiv kritig eller helt enkelt skita i det, då blir bloggvärlden en bra värld!

  De få gånger som jag fått negativa, anonyma kommentarer så brukar jag tänka ”personen menar inte det den skriver, då hade den inte varit ”anonym”. Vilket gör att jag inte lägger någon energi på kommentaren utan går vidare, det är inte lätt men blir bättre för varje kommentar!

  Folk borde blir bättre på att strunta i att gå in på bloggar när de inte gillar den som bloggar. De går enbart in där för att förhoppningsvis hitta något litet fel som bloggaren gör och hen kan kommentera något negativt om den lilla grejen. Bättre att strunta i det och gå vidare, ingen mår bra utav att bli påhoppad för ens åsikter. Antingen gillar man personen eller inte..

  Kram på dig!

 92. sofia skriver:

  När de själva sitter på felfria 150 klasser kan ni börja diskutera rätt och fel. Men de som hoppar 30cm har inget att säga till om, det är bara bittra människor som behöver skaffa sig en ny hobby.
  Tycker Niclas rider Joe riktigt bra, har aldrig sett honom gå så fint. Det är kul att se hans små hopp sådär efter hinderna, visar verkligen hur kul han tycker det är.
  Anmäl idioterna och ignorera de sedan, de är inte värda din tid Tyra.

 93. Hanna skriver:

  Jag hade precis tänkt fråga om eftergiften då jag håller på att hoppa in min häst och tänkte att det säkert fanns något logiskt svar oxå 😀 Skit bra av Niclas, det ska jag använda mig av 🙂 kram

 94. Emmi skriver:

  Alltså, fan vad en del av er är hjärndöa! På riktigt, TROR NI ATT TYRA KOMMER ÄTA UPP DEN DÄR SOFIE?? Ni som kallar det mordhot? Ääeh fyfan gå ner i havet med er!
  Heja Tyra! Fortsätt ryt ifrån o be fan inte om ursäkt för det!

  Kram E

 95. Emmi skriver:

  Sen ni som börjar era kommentarer med ”azzååå jag gillade inte dig förut men…” Ni är patetiska! Måste ni kräkas ut era bittra ord på en annan människa? Fan skärp er! Ni kan också gå ner i havet. Ingen bryr sig!

 96. Sanna skriver:

  Jag reagerade också på ”bristen” av eftergift i början då jag tyckte det såg ut som att Joe knäckte in halsen där man normalt sett velat att de länger ut den. Sen tittade jag igen och kunde konstatera att oavsett vad huvud och hals gjorde såg han ut att vara igenom sig i kroppen, vilket är det viktiga. Men man dömer ju lätt efter första intrycket dessvärre.

  Sen älskar jag att du la upp och citerade Niclas förklaring här, dessutom skrivet på ett ödmjukt och väldigt sakligt vis och det tror jag är bättre för att få folk att förstå. Normalt sett så känns det som att du brusar upp ganska lätt i dina texter Tyra, och det är förståeligt när du får så många idiotiska kommentarer, men det ger också ett betydligt okunnigare och yngre intryck.

  Sist men inte minst vill jag berömma dig för dina fina hästar! Ni gör ett riktigt bra jobb med dem, och jag är inte lite avis på ditt liv som det ser ut nu 😉

 97. Lina skriver:

  Jag såg 140 rundan i högbo, tycker att Joe var helt färdig för uppgiften och att Niclas red honom bra. Joe har ett riktigt härligt kraftfullt språng och 140 är inte max vad han kommer hoppa i framtiden, han behöver bara mer rutin! 🙂

 98. Klara skriver:

  tråkigt att sånna okunniga människor ska kommentera en massa. om man pausar eller spelar filmen i slow-mo så ser man att han får så mkt eftergift han behöver, man ska ju inte övergriva på en sån häst som är lätt i baken efter hindren…

 99. Anna skriver:

  Jag haller verkligen med Sanna har ovan. Jag forstar att du blir forbannad Tyra.. men nar du brusar upp dig tror jag det ger motsatt effekt.. det ar i alla fall sa jag kanner efter att jag last dina ”svar pa tal” inlagg. Daremot haller jag med om att Niclas forklaring var toppen och skrivet pa ett mycket mer proffsigt satt och da kunde jag ta det till mig mycket mer (inte for att jag nagonsin har ifragasatt att han inte gett tillrackligt med eftergift utan bara rent allmant, hans text var oerhort odmjuk, pedagogisk, och saklig). Ett tips till dig ar att inte skriva nar du ar sa forbannad (igen, mycket forstaligt ibland), sa att din poang kommer fram pa ett battre satt utan att det kanns omoget och hetsigt/motsatt till odmjukt.

 100. Anna skriver:

  Vill igen bara poangtera att jag absolut inte haller med de som klagar och tror de vet battre and dig angaende dina egna hastar (sjalvklart vet du som kanner dina hastar mer an lasarna) utan reagerar bara pa det overlagsna/hetsiga satt du ofta svarar pa kommentarer och aven verkar dra alla hastmanniskor over en kam sa att saga…

  Hoppas vi far se filmer fran tavlingen med Lalle igar snart, och att vi far en uppdatering om varldens basta Dario <3

 101. Sussi skriver:

  Hej!

  Du måste verkligen sålla bort alla elaka kommentarer i huvudet… TÄnk på hur många som läser bloggen— och hur många som kommenterar, det är antagligen mindre än 1 procent som har åsikter.

  Strunta i alla kommentarer och svarar inte på dem i blogginlägg…

  Du är skitduktig och hästmänniskor är den typen av folk där det förekommer mest bullshit

 102. Fia skriver:

  Bra med anmälan! Mobbning och kränkningar måste stoppas, oavsett om det sker på internet eller öppet i samhället. Det är viktigt att fler vuxna går in och kämpar mot detta och är bra förebilder för unga – det är ju faktiskt vi som formar de nya små människorna och de kommer lära sig fel om de inte har några vettiga människor att se upp till. Jag tycker att det är mycket viktigt att kämpa för en god sammanhållning och positiv atmosfär i stallen där det tidigare varit extremt mycket bråk. Vi åker ju till stallet för att få en paus från omvärlden och vill då komma till en fristad och inte en krigszon. Så kämpa på!

  Mvh,

 103. Sofia skriver:

  Är det bara jag som är nyfiken på vad denna Sofie skrev?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »