Allmänt

Jämföring av Dario och Lalle

Hej, tänkte det kunde vara kul för er att få se en sån här bild. Lalle är 1,68 i mankhöjd så han är ingen liten häst. Här ser ni skillnaden på höjden, huvud, hals mm. När jag red Dario för några dagar sen efter att ha ridit Lalle så var det som att hoppa upp på ett stort berg som inte rörde sig. Jag red utan sporrar och jag sparkade ALLT vad jag hade men fick knappt fram Dario i trav… Det är som att han inte känner. Eller han kanske känner att någon sitter och petar lite, för han är ju så stor så han känner ju knappt mina små fötter, haha.

Så att rida Dario utan sporrar är dödsdömt… Det är svårt att beskriva. MEN när han väl är igång, då är Dario mycket lättare att rida än Lalle för då går han där han går. Han är ju inte direkt känslig. Lalle börjar med skänkelvikning om man ens snuddar lite mer på ena sidan….  Ah, två HELT olika hästar, dag och natt. Rider jag Dario först så är det okej, men att komma från Lalle till Dario är väldigt svårt.

Min senaste träningsvideo kommer upp här snart så kika in snart igen 🙂

Haha visst ser Lalle ut som en liten ponny. Lalle är faktiskt större än vad många tror, det är ju för att jag är jättelång. Så tänk er att Lalle är en stor muskulös häst, och sen ser ni Dario. Haha:

25 svar till “Jämföring av Dario och Lalle

 1. Celine skriver:

  Hur lång är du? 🙂

 2. angelica skriver:

  haha jisses!! =)

 3. angelica skriver:

  Haha jisses!! =) en fråga dock, hur kommer det sig att Dario kunde bli så hiskeligt stor?! är hans pappa/mamma lika enorma som honom eller är han helt enkelt one of a kind? =)

 4. Fan vilken awsome bild!
  Herregud va stor Dario är!
  Kanske skulle behövas en manlig ryttare på Dario om han är så stor? 🙂

 5. JennyM skriver:

  Haha, han är verkligen gigantisk Dario.. 🙂 Det är lite skillnad förstår jag! 😉

 6. marie skriver:

  herrejävlar, haha 😀

 7. sara skriver:

  Han är verkligen stor och präktig Dario. Dock att han inte skulle känna dina skänklar har jag lite svårt att tro på. Hästarna är väldigt känsliga och kan t.o.m känna exakt var en fluga landat på deras kropp och ”rycka till” i huden så den flyger bort. Du vet säkert vad jag syftar på fast min förklaring inte var den bästa 🙂 Känsligheten har inget med hästens storlek att göra. Jag tror mer att vissa hästar, precis som vissa människor, är latare än andra och helt enkelt ignorerar/inte bryr sig så mycket om skänkeln. Har ridit många stooora (den ena nästan lika stor som Dario, 1.79) superkänsliga hästar. Min egna häst å andra sidan var ett mycket litet och smäckert halvblod (1.60) och trots detta var det helt omöjligt att rida henne utan sporrar. Skänkeldövare och latare häst får man leta efter ;D

  1. Lisa skriver:

   Bara för att hästen är stor så betyder det ju inte att den har sämre känsel, det låter ju helt befängt! Som Sara skrev, de känner ju till och med när en liten fluga landar på dem. Jag har också ridit hästar på 180 + och det var inget fel på deras känsel inte 🙂
   Sen att han kanske ignorerar hjälperna och är lite ouppfostrad är ju en annan sak 😉

 8. Annica W skriver:

  Omg!!! Skillnad! Hur lång e du då? Och hur hög e dario? Grym blogg btw 🙂

 9. Agnes skriver:

  Hej! Oj vad Dario måste vara jätte stor! :O
  Men hur hög är han i mankhöjd? Du kanske har skrivit det men det skulle vara kul om du kunde skriva det i ett inlägg lättare att se då 😛

 10. haha sött! För mig är det tvärtom. Jag måste rida Tage(1.62 hög) innan jag rider Boppen(1.82 hög) annars känns det helknasigt.

 11. Anette skriver:

  Haha, nog känner han dina skänklar… 🙂 En häst känner när en fluga landar på dem. Han ignorerar, helt enkelt. 😉 Han känner ju inte mindre för att han är stor.

 12. Mathilda skriver:

  kan du inte ställa Dario och Lalle brevid varandra och ta ett kort med dig i mitten? skulle vara kul att se skillnaden på sammma bild och inte så som den här 😀

 13. Erica skriver:

  wooooow, va stor han är, megacool bild =)

 14. Linnea skriver:

  Stor skillnad!

 15. Sandra skriver:

  Ojjj, Dario är verkligen STOOOOR En bild på Dario & Lalle när dom står på sidan så man verkligen ser skillnaden & du håller i dom hade varit kul att se 😉 🙂

 16. Amanda! skriver:

  SNÄLLA TYRA KAN DU LÄGGA UPP FILMEN FRÅN NÄR DU TRILLADE AV JOE FÖR TYP 100 ÅR SEDAN? <3

 17. Erika skriver:

  Jag brukar rida en häst som är 1.83, är själv 1.73 cm. Han är väldigt känslig för hjälperna. Mitt tips är att skänkla ”normalt” med sporrar, tar han inte det så understöd med dressyrspö precis bakom skänkelläget, på så vis lär han sig att få respekt för din skänkel. :). Jag älskar stora hästar, de nästa som finns! Synd att dom äter så mkt bara så de blir lite dyra i drift, haha.

 18. LINDA skriver:

  Men ge dig nu Amanda,den kommer när den kommer;-) Ang Dario så tror jag nog att han känner när du sparkar allt vad du kan,lät inge bra det där med sparka allt vad du kan?Han bryr sig nog bara inte om dig utan han gör nog som han vill bara,för han vet att han kan;-)

 19. Viktoria skriver:

  Nog känner han vad du gör där uppe, då hästen är ett superkänsligt djur. 🙂 Så, som många andra säger väljer han säkerligen medvetet att inte göra det du ber honom om. Kan ju bero på flera olika saker, att han känner sig omotiverad till det ni gör, stelhet eller låsning i kroppen etc. Hoppas ni hittar en lösning som får honom att kvickna till, oavsett ifall orsaken till hans ”okänslighet” är fysisk eller mental 🙂

 20. Karin skriver:

  Riktigt kul att få se skillnaden!
  Jag är lite intresserad av att se hur det går med Corvara, har själv en unghäst som jag håller på att rida in. Får sån grym feeling och inspiration när du lägger upp hur det går för er, känns så skönt att man får se att någon annan håller på med samma sak! 🙂
  SÅ kul att du kommit bort från ångesten och allt, har själv varit där och då började ja mer med mina hästar och så har det stegvis försvunnit. DU är grym Tyra, fortsätt med det du gör och man ska aldrig bry sig om vad andra tycker och tänker!

 21. Dressyrparet skriver:

  Ojj jisses va stor han Dario är, ett riktigt höghus 😀

 22. Malin skriver:

  Sjukt nice bild Tyra!

 23. Matilda skriver:

  tufft du har gjort med bilderna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »