Allmänt

Kotten ska vara med på allt mamma gör…

Haha asså jag dör, lilla Kotten. Kotten kan få vara med på marken när jag rider fram ibland, och han ÄLSKAR att springa efter när man rider. Och det är ju super-motion för honom, haha. Det gulliga är att han verkligen håller sig efter hästen, så det är aldrig någon fara.

Jag håller på att klippa ihop en film till er från hoppningen igår, då ska ni även få se hur jag menar med Kotten. Kom tillbaka strax, lägger upp filmen direkt när jag klippt ihop den <3

43 svar till “Kotten ska vara med på allt mamma gör…

 1. TattooedJulia skriver:

  Shit vad gulligt! 😀

 2. Mickan skriver:

  Haha herregud jag dör vad sött!!

 3. Klara skriver:

  Hahaha, jag dör! Så jävla söt! Han är verkligen pytteliten

 4. Siri skriver:

  shit, han är verkligen miniliten 🙂

 5. Hanna skriver:

  Hej Tyra!
  Jag tror fan jag är lite kär i dig. Du är ju klockren och verkar verkligen vara en fantastisk människa. Genuin, äkta och otroligt rolig. Jag har växt upp med hästar och varje gång jag går in här vill jag bara banka huvudet i väggen för att jag saknar det så mycket. Du har verkligen jättefina djur och verkar vara fantastisk själv, så kör hårt. All lycka. High five.

 6. Ida Jansson skriver:

  Sett och hört om många olyckor där både hundar och hästar är inblandade på detta vis…
  =(

 7. Erica skriver:

  Spännande 😉

 8. Erika skriver:

  Så fina gulliga bilder 😀

 9. Fanniy skriver:

  Tyra akta den lille….jag var med om när min tjejkompis gjorde samma sak med sin hund och häst(van hund som brukade springa intill henne när dom va ute och red), men vad hon inte var beredd på var att hästen blev rädd när unghästarna utanför smällde till manegeväggen. Hästen hoppade åt sidan och trampade på hunden. Hunden dog i bilen till veterinären 🙁 Ha det i åtanke och låt inte lille kotten springa bredvid! 🙁

  1. camilla skriver:

   Samma här. En av våra hundar dog efter en hästspark. Hon brukade också springa med (bakom) hästarna, och en dag var det en häst som blev rädd och tvärvände -och bakom var hunden, hon dog direkt.

 10. Hinner dom där små korta benen verkligen med en stor häst? 😉

 11. Josef Boberg skriver:

  MYSIGT OCH ROANDE – kan jag tänka mig.

 12. Alan skriver:

  Jennifer Aniston helt naken – endast på GossipGuy.se

 13. Bell skriver:

  Haha jag kunde aldrig ha med min hund när jag red, hon blev förbannad på hästarna för att de sprang iväg med henens matte och började skälla som en tok

 14. Olivia skriver:

  Han är väl valp fortfarande? Små valpar ska inte motionera alls. Bara en liten tanke till dig 🙂

 15. Lova skriver:

  Haha, sådär gjorde min rottis också! Hon travade lungt efter mig å hästen, varv efter varv.

 16. Maria skriver:

  Snälla Tyra tänk några steg längre. Jag har själv en liten hund och man tror gärna att man har stenkoll men när man har med djur att göra vet man aldrig säkert vad som ska hända. Om din häst blir rädd och råkar sparka till eller springa över din hund, ja då har du bara dig själv att skylla och det är så onödigt. Små hundar skall absolut få vara med i stallet men behandla den inte som en stor labrador. Var försiktig, låt den inte springa lös nära hästarna det bara att utmana ödet. Jag vet precis som någon annan skrev hundar som hamnat under hästar på ett eller annat sätt och dessa hundar finns inte längre.

  Annars vill jag tacka för en kul blogg med bra innehåll och mycket inspiration. Tycker du ska lägga ned den andra och köra 100%på denna.

 17. Anna skriver:

  Snälla rara gör inte så !!
  Ibland är du lite för grön för ditt eget bästa.
  Trevlig helg 🙂

 18. Hahaha nawww, minimuppen 😀

 19. Emelie skriver:

  Vill inte vara den som är negativ. Verkligen jättesött, men min hund (stor hund) dog efter att ha fått en liten nock i huvudet och då skrittade bara hästen. En knappt märkbar knock i huvudet räckte för att döda min 40kg hund. Så var försiktig särskilt eftersom han är så liten.

 20. Inka skriver:

  Gud va kotten är söt!

 21. Amelie skriver:

  Jag älskar att läsa om dig och dina djur! Du lever verkligen mitt drömliv 🙂

 22. LINDA skriver:

  Var rädd om Kotten!!Lalle ser lite stressad ut av att ha honom springande efter sig oxå..var försiktig

 23. Caroline skriver:

  Åh så gör min hund också, hade en 18 årig ponny förut och han följde med oss ÖVERALLT, ut i skogen och på ridbanan, då sprang han bara lugnt efter. Jätte bra att dem motioneras på det sättet haha. Nu får han dock inte göra det på vår unghäst längre eftersom att hon kan vara som en tickande bomb men han vägrar lyssna och ska ändå gå bakom henne. Tur att dem är så bra vänner då haha!

 24. Susanna skriver:

  Vad rädd om den lille sötsaken =( Man vet aldrig om hästen blir rädd och råkar trampa den eller om hunden springer in mellan hästens ben. Bara för att djur inte brukar göra saker kan de ändå göra det.
  Dessutom ska, som nån annan skrev, inte små valpar springa så mycket. Det kan förstöra höfter och annat för dem.
  Bara två små tips i all välmening.

 25. emma skriver:

  såklart det kan vara farligt men om det var så hade ju tyra aldrig låten kotten springa med. Hon vet ju bäst själv och känner både hästen och hunden bäst. Alla hästar och hundar beter inte sig likadant. Mina hästar och min hund är jätte bra kompisar och det är jätte enkelt att rida med hunden bredvid. Tyra hade ju inte gjort något som hon visste skulle skada kotten

  1. Caroline skriver:

   Fast det är ju det som är grejen med en olycka- att saker händer utan att man kan förutse dem. Du kan ju aldrig VETA att det inte kommer ske en olycka när du gör si eller så, och särskilt inte när det handlar om djur.
   Men Tyra gör såklart som hon vill, det är ju knappast så att hon inte fattar vad som kan hända och den riskbedömningen är ju upp till henne att göra. När det handlar om olyckor och att vara försiktig i olika situationer spelar det ofta ingen roll vad andra säger, en del saker måste man helt enkelt lära sig den hårda vägen och sånt är livet bara.

 26. Lisa skriver:

  Tycker det är helt fantastiskt när man kan ha med sig hundarna i stallet. Har ofta med mig hundsällskap på mina lugnare uteritter, jättemysigt och nyttigt för hästen att ha lite koll. Och visst kan det hända olyckor, men det kan det göra utan hundar också.

 27. LINDA RISBERG skriver:

  Åh han är så jävla söt!! 😀

 28. A skriver:

  Åh jag känner en som litade 100 % på att hennes hund hade koll (och hästen med). Tyvärr så skadades hunden svårt helt out of the blue (jag minns inte exakt HUR det hände, bara att den fick avlivas). Snälla sluta ha hunden så och uppmuntra inte läsarna till det. Kram

 29. Erika skriver:

  Jaa jag håller också med. Du bör vänta tills han är runt 1 år iaf med sådan ”motion”. Lugna promenader på någon km är nog vad som passar honom för tillfället. Lös så han får röra sig i egen takt. Om han springer med dig ute i stallet mkt så räcker nog t.o.m. det!. Har också sett med egna ögon en chihuahua som nosade en ponny på bakhoven, ponnyn lyfta lite på hoven bara för det kittlades väl, men det räckte för att spräcka skallen på vovven :/

 30. Beatrice B skriver:

  För mig har det varit tvärt om vad många andra skriver, har alltid med mig hunden och det har varit en trygghet för hästen, speciellt när vi bytte stall och vi red ut, hon var mycket tryggare och lugnare när vi red ut när vovven var med än vi var själva 🙂

 31. Förstår att vissa tycker det är dumt att ha med Kotten på detta sätt, kan inte påstå att jag själv skulle göra samma sak men sen får man även respektera alls val.
  Tycker det ser jätte sött ut på bilderna men självklart kan de ske en olycka.

 32. Sofia skriver:

  Vad är kotten för ras?? 🙂

 33. Therese skriver:

  Vet ingen vart ridbyxorna kommer ifrån ?! 😀 MÅSTE HA !!!

 34. L skriver:

  Va sött! En familj som brukar komma och rida mina hästar har en hund som vi brukar ha med när vi rider 🙂 Fast nu har han inte fått följa med på ett tag eftersom att vi måste rida längs en mer trafikerad väg nu när dom är upp i skogen och kör timmerbilar :/ Men hunden fick följa med till ridbanan idag och tyckte de va askul att få springa med hästarna igen 🙂

 35. Anni skriver:

  Det är väl klart att även valpar behöver få motion och leka av sig! Hunden springer ju självmant och busar, det är ingen som drar runt den i ett koppel. Folk är så överdrivna, vad menar ni, ska man låsa in sin valp/unghund i en bur tills den är ett år gammal då?! Löjligt. Låt hunden vara hund.

 36. Terese skriver:

  Även om Tyra både känner sin häst och hund in/utantill är det en himla onödig risk att ta då detta är ett djur som man aldrig kan lita på till 100%.
  Tycker det är väldigt onödigt och naivt att ens ta denna risk då du kan förlora din lilla hund. Men det är ju Tyras val och OM det skulle hända något lär hon sig en läxa.

  Annars tackar jag för en bra blogg, big up.

 37. Malin Widlund skriver:

  Hej Tyra! Gud vad kul ni verkar ha det! Jag har också en liten Pomeranien fast en lite flicka på 1år och 2 månader! Hon älskar också att springa med när man galloperar i ridhuset, haha! Jag har en liten fråga bara om kotten är kastrerad? Det är nämligen så att jag hade tänkt att skaffa valpar på min lilla flicka om några år och letar efter en passande hane med lika lungt och fint sinne som hon har! Så det skulle betyda jättemycket om du svarade på den här kommentaren bara så att jag vet! Han verkar ju så härlig din lilla Kotte! Kram på dig Tyra och fortsätt lycka till med dina ljuvliga hästar!

 38. Alexandra skriver:

  Hej Tyra! Jag älskar verkligen din blogg och dig 😉 Du är en så bra förebild till allt och ja vad mer kan man säga liksom 🙂 Men det jag igentligen skulle fråga var: Vilken ras är Kotten? Han är så söt och fin och jag skulle vilja ha en hund som Kotten 🙂
  Kram på dig Tyra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »