Hopptävling

Hästtjejen Tyra är Privat-Tyra, inte Blogg-Tyra

Utdrag från tyras.se:

”Jag tycker det är jättejobbigt när jag har massa läsare här som ska kolla när jag rider. Det är verkligen jättekul för alla är så himla gulliga och snälla, så det är inte det…..men det här är ju inte Blogg-Tyra, utan liksom privat-Tyra. Då känns det så konstigt att folk tittar på mig, pekar, fotar och filmar!? Det är ju bara jag??? Annars om jag går på ett event så är jag fixad, snygg och redo att möta världen. Här är det liksom osminkad, röd runt ögonen, fettigt hår och rätt allmänt ful. Ibland är jag rädd för att folk blir besvikna. ”Jaha är det så hon ser ut?”. Eller besviken blir jag inte, mer rädd för ibland tror jag att många tror att vi bloggare går runt fixade och med högklackat hela dagarna, förstår ni hur jag menar? Aja, det här är jag och jag har inget att bevisa, jag är precis som alla andra, finns verkligen inget som skiljer mig från resten av alla hästtjejer här.”

Nu mina ord här:

Det jag skrev stämmer verkligen. Känns så otroligt konstigt. Inte jobbigt, utan bara konstigt. Men man blir jätteglad av att folk kommer fram och säger att Lalle är så mycket finare i verkligeheten, bra ridet, eller att jag red jättesnabbt och snyggt. Det är ju jättekul- men fortfarande konstigt. Hur vet dom vem jag är? Så känns det lite. Haha. Är man en hästtjej så går man inte runt sminkad och fixad jämt, utan man går i en tofs på huvudet, trött, osminkad, mjukisbyxor och uggs typ. Känner ni igen er? haha. Men det är charmen, i stallet är det ingen som bryr sig. Där är jag en i mängden vilket jag tycker är jättejätteskönt. Men på tävlingar blir det mer verklighet när folk kommer fram och vill ta bild. Man ba ”förlåt för hur jag ser ut haha”.

Och för mig känns det även lite konstigt eftersom jag är så ny i hästvärlden. Det känns konstigt att bli igenkänd på något som inte är ens jobb, ibland känns det som att jag inkräktar på någon annans mark, så att säga. Att jag inte hör hemma där, men det är ju precis det jag gör. Jag lärde mig i princip rida innan jag kunde gå. Men det är konstigt att börja med något igen, när man är äldre. Och framförallt om man är känd, för då har man ögonen på sig. Och sedan finns det dem som inte vill ens bästa. Som tycker att jag kom från ingenstans och bara levererade och gjorde det väldigt bra. Och det är inte så kul. Men så är det för mig och andra offentliga människor. Jag måste alltid ligga steget före och förklara varför jag gjorde si eller så. Men det är för att jag hållit på med det här i nästan 10 år. Inte på en sån här nivå, men jag har haft bloggen så länge. Och då lär man sig hur människor fungerar, och därför måste jag förklara varför jag gjorde si eller så för annars så vet jag om att jag garanterat kommer få massa kommentarer om det. JAG tycker INTE att det är så kul, men det här är ett sorts jobb så jag får helt enkelt acceptera hur verkligheten är. Jag måste anpassa mig för jag är en människa med känslor som inte orkar med negativa kommentarer om min hobby och mina älskade hästar hela tiden, så OM jag har chansen att förekomma det så gör jag det.

Jag kanske kom från ingenstans. Men det kanske går så bra, framåt i utvecklingen just för att jag kom från ”ingenstans”. Jag började rida igen utan en tanke på all prestationsångest och press på tävlingar, som många har. Jag går in och har kul och jag NJUTER. Jag njuter varenda sekund av att vara inne på tävlingsbanan med Lalle. Det är han och jag mot världen. Så se det istället som att jag kan inspirera istället för att missunna. Jag gör mycket misstag och allt med ridningen går upp och ner. Men jag går alltid in och KÖR och gör mitt bästa. Jag fegar aldrig ur utan jag litar på mig och min häst som ett team. Jag har starka band med mina hästar och det ger otroligt mycket när man sitter på hästryggen. Träna på att bli ett med din häst, sedan ska ni gå in på tävlingsbanan, andas och HA KUL!

Men misstolka inte detta, berätta bara lite hur jag känner. Jag älskar er och ni är helt underbara! Unga som äldre. Ni inspirerar mig till att fortsätta med det här varje varje dag, flera gånger om dagen.

KRAM KRAM KRAM.

Åh föresten, Lalle hade knoppar för första gången på tävling ♥ Sandra är jätteduktig på att knoppa 😀 Nu har ju Lalle inte så mycket man längst ner mot manken, efter en lång kall vinter så det blev inte många knoppar. Men jag tycker han var läcker i knoppar alltså!

Knoppar- Hiss eller diss?

 

 

50 svar till “Hästtjejen Tyra är Privat-Tyra, inte Blogg-Tyra

 1. Emilia skriver:

  Jätteesött! Kram!

 2. Jessica E skriver:

  Tycker du gör ett jättebra jobb!!! Kämpa på!Du är du, skit i de andra…

  Knoppar är snyggt, även på Lalle!

 3. Malin skriver:

  De flesta tjejer som åker på tävling fixar till sig eftersom man vill visa upp både sig och hästen från sin bästa sida. Och eftersom du driver en av Sveriges största hästbloggar så måste du väl inse att det blir som ett jobb när du åker på hästtävling? Det här var det konstigaste blogg-inlägget på länge…

  1. Jessica skriver:

   Alltså förlåt mig, men det var det dummaste jag hört! Och de få som sminkar och ”fixar” sig inför tävling borde lägga den energin på andra saker istället. (”De flesta” – my ass!)

 4. Sofia skriver:

  jisses vad snygg han är 😀

 5. H skriver:

  Vilket bra inlägg! Haha, jag brukar alltid ha en tofs på huvudet, är alltid osminkad och har mjukisbyxor och uggs, men jag antar att det är det som är charmen på något sätt? 😉

 6. Jennie skriver:

  De flesta passar i knoppar. Dessutom mkt snyggare, tycker jag personligen. Dock tycker jag det ska vara mindre knoppar i samma strl på hopphästar 🙂

 7. Dressyrparet skriver:

  Han va grymt snygg i knoppar, du borde knoppa honom oftare 😀 /Dennis

 8. Carro skriver:

  HISS!

 9. Myran skriver:

  Var med i tävlingen ”vinn en ridlektion” =)
  http://myranmagnusson.se/2013/april/jag-ar-sugen-pa-en-tavling.html

  (Ber om ursäkt om ni inte gillar tävlingskommentarer!)

 10. Emilia skriver:

  Han ser jätte läcker ut 🙂

 11. Kul att du delar med dig av sånt här!
  Ni var jätte fina 🙂

 12. Sofie skriver:

  Tycker det är häftigt att du vågar vara så öppen! Jag känner igen mig i mycket av allt du skriver i din blogg, från hur du mår till vad folk tycker om dig och hästarna. Vi är lika gamla och jag har genomgått mycket som du också verkar gå igenom med hälsa stress och prestige mm. Du inspirerar oss andra som kanske inte vågar lika mycket som dig som satsar. Jag satt på akuten förra helgen efter att ha flugit av min häst och var allmänt deppad över att ha skadat mig. Men där låg en tidning med dig på förstasidan, var på jag läste artikeln om dig och kände mig plötsligt hoppfull igen. Du inspirerar oss, oavsett om du är sminkad eller inte, alla har vi våra dagar men det gör oss till riktigta människor!

 13. Jasmina skriver:

  Kör bara kör! Var dig själv fullt ut så ser alla människor att du är lika mycket vanlig människa du med, jag ser upp till dig. Du är en stark person, Go Tyra! 🙂

 14. Cindy skriver:

  Starkt av dig att dela med dig av det här tycker jag, se det som en styrka och framförallt att du tar dig tiden till o skriva alla dessa inlägg som är så insprerande. du har ju utvecklas i en jädra fart o jag tycker att Lalle ser riktigt fin ut på bilderna, och vilken nacke han har fått! Hiss till knoppar, framhäver hans snygga nacke ännu mer o ser ju riktigt biff ut:)
  Kram!

 15. Emma skriver:

  Om jag var du skulle jag bli galen av alla fisförnäma kommentarer. Fattar inte att du klarar av det så bra som du gör.

  Tycker det är helt OK att kommentera även om man inte håller med den som bloggar men det är skillnad på konstruktiv kritik och onödig kritik, som alla som påpekar att Landfried ställer upp för dig hela tiden och att du inte hade kunnat rida en känslig häst, vad är målet eller poängen med att skriva något sånt? Att man ska känna sig som en dålig ryttare?

  Det är alltid något som är fel och man kan aldrig tillfreddsställa dessa personer, och varför skulle man ens vilja göra de glada, de är inte vänner bara negativ energi.

  Du har en superkemi med din häst som är få ryttare förunnat, för varje video vi ser blir ni bättre och bättre. Oavsett hur det går resultatmässigt ser man att ni utvecklas.

  Detta är min favvoblogg av alla hästbloggar jag läser så ta inte åt dig utan bara fortsätt som nu!!

 16. Lol skriver:

  Lalle har verkligen börjat bli fin nu! mycket rundare rygg och hals bredare och något stabilare! Bra jobbat:) + hissar knopparna grymt mycket// Hästbloggare

 17. Jossan skriver:

  Jag har sett dig på några tävlingar och du är alltid jättefin! 🙂 Kram!

 18. Emma skriver:

  Jag har alltid knoppat mina hästar till tävlingar, Lalle var jätte fin i det så klar hiss. 🙂
  Be inte om ursäkt för att du är osminkad på tävlingar Tyra. Du ska inte behöva känna att du måste vara iordningfixad för dina läsares skull. Lika lite som du måste förklara dig om du har gjort någon miss på en tävling. Du är bara människa & misstag gör vi alla, men det bästa utav allt är ju att man lär sig utav sina misstag. Du har verkligen gjort en otroligt stor utveckling på så kort tid efter ett långt riduppehåll. Sen kan folk snacka väst de vill hit & dit att det är tack vare att du har råd att köpa dyra hästar som tar dig upp i klasserna… Men har man följt din blogg ser man ju tydligt hur du & dina hästar har utvecklats tillsammans. Som ett team & shit vad Lalle har musklat på sig. Tydligt tecken på ett bra jobb från din sida Tyra! Njut & sträck på dig ordentligt, du ska verkligen vara stolt! 🙂

 19. Erica skriver:

  Riktigt snyggt och vilket snyggt schabrak och luva, vart har du köpt det?? :))

  Stor kram

 20. Hanna skriver:

  Härligt att du skriver av dig! Förstår dock inte riktigt, du driver sveriges största hästblogg. Klart man får uppmärksamhet då. Men förstår ju absolut att det är jobbigt när man tävlar och verkligen vill fokusera!

  Fin han var i knoppar 🙂

 21. ralf skriver:

  Angående bråket mellan Nellie Berntsson & Isabella Nilsson angende Black Thrump så hann jag ta skärmdumpar av större delen av Isabellas inlägg angående saken, det som hon av någon anledning tvingades radera direkt efter det kom ut. som Nellies med familj tydligen lyckats tysta ner. Vilket jag mfl tycker är riktigt ruttet, inte minst av Horsespot. Man undrar ju om dom anser att lilla tolvårigaNellie Berntsson är någon slags superkändis eller något då dom går med på att tysta ned Isabella och sanningen. Patetiskt. Fick Horsespot betalt av Nellies familj för att tysta Isabella(?). Jag tvivlar på att Nellie med familj är så internationellt mäktiga att dom kan få Imageshack att radera något 🙂
  Isabella, stå på dig, berätta för folk vad som hänt. Låter du verkligen en liten bortskämd snorunge med föräldrar som tror dom äger världen tysta en sådan sak? Familjen beter sig ruttet mot dig och är riktigt kassa inser man nu.

  4 skärmdumpar av Isabellas inlägg om saken ligger upp i dessa länkar och sparas eller laddas ned med ett knapptryck.

  http://imageshack.us/f/515/ruttnanelliemedfamilj1.jpg/
  http://imageshack.us/f/839/ruttnanelliemedfamilj2.jpg/
  http://imageshack.us/f/593/ruttnanelliemedfamilj3.jpg/
  http://imageshack.us/f/404/ruttnanelliemedfamilj4.jpg/

  1. Cecilia skriver:

   Vad hände sen då när Isabella fick ta emot Becki?

  2. LINDA skriver:

   Dom verkar inte vara kloka,Nellies familj?Vad hände sedan då,när dom lämnade över Becki?Nyfiken:-)

 22. Tove skriver:

  Hej! Han är supersnygg i knoppar!
  Sen vill jag bara säga att jag tycker du rider superbra! Jag såg dig idag och blev väldigt imponerad! Man kan verkligen inte tro att du inte ridit så länge (om man inte räknar med när du var yngre)! Du har en väldigt stadig och fin sits och du och Lalle är verkligen ett team! Det syns att han trivs med dig!
  Önskar dig all lycka! Kram 🙂

 23. Elin skriver:

  Hiss hiss hiss! Han är jättefin i knoppar! 😉

 24. Zandra Svensson skriver:

  Fet hiss till knoppar! Jättesnyggt!

 25. Frida skriver:

  Han var väldigt fin i knoppar! Gör alltid de på mina hästar när det är tävling, tycker det är lite tråkigt att det inte är så många som gör det längre… Ger hästen en helt annan hals och ser allmänt proffsigt o snyggt ut 🙂

 26. Jennifer skriver:

  Skitsnyggt med knoppar på honom! Verkligen 😀

 27. Bloggerskan har träffats direkt utav bakom-skärmen-fenomenet! Det är visst någon mer som faktiskt egentligen bara vill ha allt i sin trygga datastol men inte irl… 😉

 28. Annie skriver:

  Hej Tyra, helt förståeligt att det känns konstigt. Hade heller inte tyckt om det. Förresten, är inte de vita skydden teknikskydd? Inget fel med det, blev bara lite fundersam med tanke på ditt tidigare inlägg 🙂

 29. Pillan skriver:

  Hej Tyra! Kan du inte skriva lite om hur du gör för att jobba upp ett bra band mellan dig och dina hästar? stor kram

 30. Jessika skriver:

  Förstår att du tycker att det känns konstigt! Men stå på dig, du är en GRYM inspiration för många! För mig i alla fall! 😀

  Gällande bakbensskydden som någon skrev så stämmer det tyvärr, det är teknikskydd men de säljs inte som det utan många tar fel och tror att det är vanliga skydd.. 🙁 Jag gjorde det, min ponny fick ont i ryggen av att hoppa med dem! :/ Skrev ett inlägg om just de skydden och lite annat om ”onödig” utrustning här: http://www.jessikaung.blogspot.se/2013/04/att-ha-bara-for-att-tro-att-man-ska-ha.html

  Alltså absolut inget illa menat, du kanske precis som jag inte visste att det där är teknikskydd? Eller så kanske du bara använder dem någon enstaka gång, då tror jag inte att de är skadliga alls! 🙂

 31. Aaa skriver:

  Men dramaqueen Tyra!
  du skriver hur du inte gillar att läsare tittar när du tävlingsrider och tar bilder och pekar. Samtidigt skriver du ju i princip varje dag “Idag ska jag tävla HÄR, kom och se mig DÄR” o.s.v. Först vill du att folk ska komma och titta, och sen skriver du hur jobbigt det är när läsare kommer, och skriver “Hallå. det är ju bara JAG?!”.
  Det blir så genomskinligt att DU vill stå i centrum hela tiden så det liknar ingenting..

 32. Amanda skriver:

  skriv inte var du ska tävla då, svårt.. och så inleder du med att det är jättejobbigt, sen är det inte jobbigt bara konstigt? du vill ju ha uppmärksamheten.

 33. Mallan skriver:

  Riktigt snygg med knoppar!

 34. Isolde H skriver:

  Att blogga skall inte vara synonymt med att skriva uppsats, att ständigt förklara in i minsta detalj. Då blir det inte kul! Kämpa på, du är en stor förebild för mig och det där med knoppar på Lalle var riktigt snyggt! (:

 35. Angie skriver:

  Bodybuildern Lalle! Skuggorna framhävde hans muskler fint, han ser ut som en helt annan häst, ett kraftpaket. Jätte kul att få följa dig och dina hästars utveckling i bloggen 🙂

 36. Ellen skriver:

  Hej!!
  Jag tycker att du har för det första en super fin blogg. Och för det andra att Lalle var supersöt i knoppar. Absulut en HISS❤❤
  Heej då!

 37. Fanny skriver:

  Vad menar du med att du kommer från ”ingenstans”?

 38. karolina skriver:

  Han var jätte fin i knoppar! Och du är jätte duktig på att rida 🙂

 39. Adelina skriver:

  Tyra du får ALDRIG tänka att du inte passar in på täblingsbanan. Klart du gör det. Det gör nästan alla.
  Du betalar i pengar, tid OCH träning.
  Alla som bdtalar med detta passar in där.
  Åker man verkligen till en tävling som man längtat till tränat för och lagt ner pengar på, för att sen inte tycka att man passar in?
  Nej Tyra. Visa vem du ÄR istället!

  Att se dig utan smink, so what?! Den riktiga varan är viktigare!
  Var stolt att alla vill filma/fota dig. Det visar IGENTLIGEN inget men det visar ända dig att DU har kommit långt på alla sett och vis.
  Ta vara på dig Tyra!

 40. Liza skriver:

  Whats up med dubbelmoralen? För inte så länge sedan så skriver du ett inlägg om barrering och teknikskydd osv. OCH VAD GÖR DU SJÄLV?! jo sätter på ett par jävla teknikskydd som du nu var så himla emot?! Rätta mig om jag har fel men vad jag minns så skrev du ungefär att det är djurplågeri att sätta på en häst teknikskydd, AM I RIGHT????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ps. det är bara amatörryttare som använder teknikskydd på reg/nat tävlingar. ( på internationella tävlingar vet oftast ryttaren vad exakt det är man sätter på hästen och VARFÖR det görs. ds

  mvh. en mycket sur tant som är trött på att se okunniga ryttare sätta på sin häst en massa jävla onödig utrustning.

  1. Tyra skriver:

   Liza- är du helt blåst eller? Du skänner för fan ut dig när jag inte ens har teknikskydd på? Oh är så trött på iq-befriade människor som du! Skälla ut mig när jag inte ens har teknikskydd. Varför i helvete skulle jag ha det när jag skrivit att jag är emot det? Du kallar mig okunnig? Jävla idiot!

   1. A skriver:

    Eftersom flera verkar missuppfatta skydden Lalle har på bilden för teknikskydd, så kanske det kan vara inspirerande med ett inlägg som förklarar varför dessa skydd inte är teknikskydd och skillnaden. Någon skrev här att hon själv köpt samma sort av misstag och senare fick veta att dom skadat hästens rygg. Om folk läser hennes kommentar så kommer de ju tro att du har fattat skydden fel. Och det tro jag ite en sekund att du har, du har ju värsta proffsen runtom dig som vet allt om hästar om det skulle vara nån detalj om utrustningen som du själv inte vet. Tjejen som skrev att du köpt fel skydd menar väl, det märks. Hon verkar vara jättefin. Men nu blir det ju väldigt upprörande för vissa läsare som tror att den kommentaren har rätt. Jag menar hon som länkade till sin egen blogg.

   2. Em skriver:

    Men Tyra- vilken tråkig och oproffsig attityd du svarar på Lizas kommentar! Hennes ton var inte heller jättetrevlig, men tänk på att du kallar dig för förebild och att du själv valt att vara bloggare- du sjunker rejält i mina ögon när du inte kan ta kritik på ett mer professionellt sätt! Vill du ha positiva kommentarer är det nog viktigt att du själv håller positiv ton!
    Dessutom är ju dessa skydd vad man kallar för teknikskydd, som fler skriver kanske du får förklara vad det är du anser vara teknikskydd..

    1. Tyra skriver:

     Em- Nej de jag har är strykkapper. Jag är så himla trött att vara trevlig hela tiden mot de som är oerhört otrevliga mot mig. hatar också när folk skriver jag har dubbelmoral och ute och cyklar när det är de som har fel!

 41. Johanna skriver:

  Kom från ingenstans o levererade? Du va ju känd redan innan så det är ju inte så konstigt att du får mkt uppmärksamhet! Levererade? Med dina hästar el? Dina tävlingsresultat är väl inget att skryta om el?

 42. Johanna skriver:

  Hej. Jag har bara en fråga angående teknikskydd. Du har bara för typ en vecka sen skrivit ett långt inlägg om barrering och teknikskydd att du inte gillar de vilket jag helt håller med dig om. Men på bilderna som du lagt upp i detta inlägg så rider du med teknikskydd. Varför då ? Han är i alla fall väldigt fin lalle 🙂

 43. Louise skriver:

  Hiss till knopparna. Men håller med Johanna (kommentaren över) att du skrev ett långt inläg om barrering och hur teknikskydd är ett hjälpmedel inom det. Tycker det var realistikst skrivet, inget emot de som andvänder teknikskydd. Smaken är ju som baken. men på bilderna andvänder du ju vita teknikskydd fram och bak? Vad tycker du Tyra?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »