Allmänt

Charmknutte

Haha vilken liten charmknutte jag har va? Har inte skrivit så mycket om utvecklingen av Convara osv- men det går verkligen framåt. Hon är superduktig och om hon utvecklas i denna takt så blir det nog Championatet i höst för henne! Det är vårt mål iallafall. Idag ska vi trava för första gången. Ska låna Saras säkerhetsväst för säkerhetens skull. Kommer även ha på mig mina vita ridbyxor då de är dom som ger bäst grepp. Bästa byxorna ever! Undra hur det kommer se ut, haha….

Ska även ringa ut en kille som kan röntga Convara på plats, alltså han kommer ut till gården och det är väldigt smidigt! Även om man köper hästar som är helt rena så vill jag göra en röntgen i Sverige. Kostar cirka 5000 kr men det är ingenting i det stora hela. Är faktiskt skitnervös om jag ska vara ärlig, men det SKA inte vara några problem.

Lalle trimmades ute igår. Vi körde galopp-intervaller. Det behöver han nu, för han behöver få upp konditionen efter vintern. Känner på tävlingarna att han är väldigt trött i andra klassen. Så nu är det bygg och kondition som gäller, och igår var Lalle svettig, och det är inte ofta han är det… Dario fick vila, han gick hårt dagen innan. Idag ska Louise rida Dario och Lalle för jag åker till Norrköping och firar påsk.

Vi hörs senare, wish me luck med travet! kram

40 svar till “Charmknutte

 1. Linnea skriver:

  Heter inte hästen Corvara? Blir väldigt förvirrad nu…

  1. Siri skriver:

   Jo, hon heter Corvara, men de har blivit så vana vid att säga fel sen att de läste fel att de alltid säger Convara nu istället 😛 Har jag fattat det som iallafall, haha

 2. Natasha skriver:

  heter hon inte CORVARA?? :S

 3. Louise skriver:

  Behövder dock inte nödvändigt vis vara skelettet det är fel på om hon har ont, så ett tips är att ta ut någon med värmekamera med för att kolla muskler och leder.
  Min ena häst hade problem med si-lederna, till en början trodde vi att det bara var fjanterier när hon stegrade, vägrade gå frammåt osv, då hon var unghäst och vi nyss köpt henne.
  Det visade sig dock inte så mycket förrän vi haft henne i några månader.
  Så tips, kolla upp det, om hon har ont är det bäst att åtgärda det direkt så hon inte får dåliga upplevelser av ryttare 🙂

 4. Sanna skriver:

  Vars är Joe då? 😮

 5. Andrea skriver:

  Heter inte din häst Corvara? 🙂

 6. erika skriver:

  Nyfiken om varför du ska röntga? Är det för att ev kunna återlämna henne om ni hittar något? Annars kan det ju vara dumt om de hittar något så får du reservation på försäkringen. Det är ofta 8 veckors karens också på försäkringen och tar man ut vet eller behandlar för något innan dess så får man reservation på den grejen. Kan vara värt att kolla upp! Men gissar att du har koll med alla duktiga folk och pojkvännen som stöd. Kul att se hennes utveckling!

 7. Dennis skriver:

  Haha någon som ser ut att njuta 🙂 perfekt ju med galopp-intervaller för att bygga upp konditionen! 🙂

 8. Gabbi skriver:

  Tyra (och alla som läser din blogg), jag har ett problem snälla hjälp mig!

  Inlägget kommer upp på Söndag em så titta in då och lämna en kommentar 😀

 9. Veronica skriver:

  Ska louise stanna kvar dom medis på någon av fina amdra hästar när dario sålts?:) hon kan ju köpa hnm 🙂 tycker du tänker rätt i det hela o skit i vad alla andra dumhuvven säger -,- stöttar dig!<3

 10. Maria skriver:

  Men.. vad hette hon då? Convara eller Corvara??

 11. Siri skriver:

  Kolla in här – http://www.jonkopingsfaltrittklubb.se/foton/#full-screen – om du vill se ett par bilder från när Hacke tävlade Joe på Jönköpings Fältrittklubb den 10 februari i år. Tror det finns tre bilder på honom och henne 🙂

 12. Emilia skriver:

  Kallar du henne för både Convara och Corvara? 😀 Ser att du skriver olika så jag bara undrar 🙂

 13. Linda skriver:

  Du vet inte ens vad din nya häst heter??Köp en ny väl?Så kan du sälja Corvara om hon inte håller måttet?För det är ju tävla som är det viktigaste!Att man får ett band med hästen, kämpar sig uppåt,det orkar man ju inte?Du vad trisst och jobbigt!Då säljer vi vår“bäste vän“istället. Perfekt ju,köp och släng.Du verkar vara helt av banan.Lär dig dina hästars namn,regler på tävlingar etc först,innan du går ut på banan och gör bort dig,IGEN..underhållning på hög nivå

  1. Tilda skriver:

   Du verkar ju inte riktigt frisk!!! Vilka tävlingsryttare behåller sina hästar resten av livet? Kanske vissa som har råd!! Men om man vill utvecklas och har en häst som inte passar de man vill göra, vad är de för fel med att sälja?!?? Tycker du ska skriva till alla som lägger ut annonser på blocket och hästnet oxå och berätta för alla tusentals hur dåliga hästägare dom är som säljer sina hästar!!!!! Stupid!!

  2. Cilla skriver:

   Jösses Linda, din bitter-hmmm… Skaffa dig ett liv och strö inte ditt neggo runt dig. Välj att läsa en annan blogg, ta någon pretto-dressyr-blogg, där allt är ”perfekt” heeela tiden.
   Glad påsk, på dig, hoppas du får ett ägg, så du blir lite gladare 🙂

  3. Columbine skriver:

   dethär var nog den dummaste kommentaren jag någonsin läst.. hahah asså påriktigt? hon har ju förf’n skapat band och jobbat sig uppåt med alla sina hästar. eller så har du nog missat att läsa otoligt många inlägg på denna blogg. Gå bak i arkivet och läs på lite innan du gör bort dig på det här sättet.. Underhållande på hög nivå!

  4. Linnea skriver:

   Men snälla, gör oss alla en stor tjänst och gå och lägg dig. Det är bara hemskt sorgligt att du inte kan tänka längre än vad näsan räcker och sätta dig in i en annan människas situation. Den enda underhållningen här är din kommentar.

  5. E skriver:

   Jag tycker att din kommentar är underhållning på hög nivå.

   Dario är en stor och tung häst som skulle passa bättre för en stark man att rida. Jag skulle också välja lätta sporthästar före honom. Jag tror att alla tävlingsryttare med lite erfarenhet förstår Tyras beslut helt och hållet.

   Sedan får väl hon kalla sin häst precis vad hon vill! Hon kanske tycker Convara låter finare.

  6. Monika skriver:

   Ursäkta, men hur dum kan man vara?
   Om du inte har något snällt att säga-säg inget.Tala är silver-tiga är guld. Tänk dig för många, många gånger inte du säger eller skriver något.
   Tänk att så många klyschor kan stämma på dumma människor.

  7. Jessica skriver:

   Håller du ens på med hästar överhuvudtaget? I så fall har du haft en egen häst? Knappast för då hade du förstått hur viktigt det är att man passar tillsammans med sin häst och kan ge den tiden att utvecklas tillsammans.

   Om du hade haft någon egen erfarenhet så hade du vetat att hon tänker i det långa loppet med sin ridning och därför köper en unghäst som hon kan växa med och som förhoppningsvis passar henne perfekt. Vad ska hon då med en 10 åring som kanske är världens mysigaste men inte riktigt är den hopphäst hon vill ha. Det är hennes liv, hennes hästar och hon gör som hon vill och det hon gör görs av alla andra tävlingsryttare i hela världen. Hon bryr sig om och älskar Dario, därför låter hon honom komma till någon som kan ge honom det liv som passar bäst för honom.

   Du måste ha ett jobbigt liv där du måste sitta och näthata av dig allt det dåliga du tar in. Jag är uppriktigt ledsen för din skull för så avundsjuk som du är måste vara jobbigt att vara.

   Sen tycker jag det är fantastiskt underhållande att du faktiskt tror att hon vill ha och bryr sig om din lilla oviktiga kommentar som dessutom är grammatiskt helt fel.

 14. Tycker det är ett bra beslut av dig att använda skyddsväst 🙂

 15. Linda skriver:

  Hej! Vet inte vad för röntgen du hade tänkt göra men när jag köpte min häst från Holland för 6 år sedan var jag dum nog och röntgade bara benen. Nu för ca 1 månad sen var jag hos veterinären och röntgade halsen på honom. Han har alltid varit stel och behövt värmas upp mycket innan man kunde jobba honom, så för mig är det vardag. Röntgen bilderna nu visade att hans första två kotor i halsen hade växt ihop och lederna hade växt in i kroppen. Kota fem var där en lös benbit och i kota fem och sex atros. Jag fick då beskedet att jag måste avliva honom. Min värld förstördes.. Innan jag tog mitt livs svåraste beslut ville jag få ett andra utlåtande. Inte för att de skulle hitta något bättre utan för att de kanske hade mer erfarenhet av just detta och för att när skottet väl är satt kan man inte ångra sig. Den andra veterinär hitta självklart samma sak MEN hon sa att han har förmodligen haft detta sen innan han var 3 år ( är 12 år nu ) och att människorna i Holland inte hade gjort något åt det. Därför har han lärt sig leva med det, skadan är hand liv. Vi testa alla nerver är rörelsemönster. Han reagera som vilken häst som helst och inga tecken på smärta. Jag får ha kvar honom! Det kommer en dag då han förmodligen får ont och då vet jag vad som ska göras. Men varför avliva min prins i förebyggande syfte? Så med denna romanen vill jag att du röntgar hennes hals:) hoppas allt går bra!

  1. Dhanii skriver:

   Vad bra att du fick någon annans utlåtande innan du bestämde dig! Har en vän som tog bort sin häst pga en lös benbit i benet, fastän hästen inte visade att hon hade ont. Men veterinären var så fast besluten att hon var tvungen att avlivas så min vän trodde blint på veterinären och gjorde det. Hon ångrar sig som tusan nu! Så det glädjer mig att du dubbelkollade med någon annan också och att du får många fina år till tillsammans med din prins 🙂

 16. Nämen vilken sötnos då haha!
  Hoppas d går bra att trava med tösen idag, och det är nog säkrast och klokast av dig att använda säkerhetsvästen Tyra 😀

 17. Hanna skriver:

  Kanske lite konstig fråga och hör inte riktigt till inlägget men har undrat lite över den 😉 Kommer du byta namn på bloggen nu när du ska sälja Dario? I så fall vad skulle den heta? 🙂

 18. Linda skriver:

  Ni Tyra lovers är ju bara för roliga!Kärlek till er,Tyras små krigare❤

 19. Mollie skriver:

  Lycka till! Så söt hon är asså 🙂 <3

 20. Lotta skriver:

  Hej
  Tankte ocksa i samma vagar som Erika nar det kommer till reservationer pa forsakringen i sammanhang med rontgen. Jag vet sjalv inte alls hur reglerna ar eller hur det fungerar, men laste det har pa Jasmines blogg :

  http://yasminesriddagbok.wordpress.com/2013/03/15/att-kopa-hast/#comments

  ”För det andra. När man köper en häst och tar över eller tecknar ny försäkring har bolagen en karens på runt 8 veckor. Åker man till veterinären innan dess och direktreglerar besöket får hästen automatiskt en reservation på alla områden som veterinären undersöker (!) detta sker alltså även om hästen visar sig vara frisk. Det är något som varje hästägare måste vara medveten om! Hittar man dessutom en röntgenförändring som inte behöver vara orsak till skada är det ändå kört att få försäkra hästen på det området igen.”

  Som sagt, jag vet sjalv inte alls hur det funkar och ni har sakert koll pa allt det dar sjalva (du kanske redan har haft henne tillrackligt lange for att karenstiden ar over?), men ville bara dela med mig av vad jag snubblade over…

  – Lotta

 21. Har varit utomlands en vecka med kasst wifi så har inte riktigt orkat kommentera bloggar, men har följt dig ändå såklart! Ville bara säga KRAM på dig. Förstår att det är ett tufft beslut att sälja Dario, men han kommer få det toppenbra hos sina nya ägare :)Hoppas röntgen gick bra också!

 22. Julia skriver:

  Lycka till snuppa! Hoppas att ni filmade så att man får se!

 23. elina skriver:

  vart har joe tagit vägen då? du skriver aldrig om honom längre.

 24. Amanda! skriver:

  TYRA SNÄLLA LÄGG UPP FILMEN NÄR DU TRILLAR AV JOE!

  HAR VÄNTAT SÅ LÄNGE NU

  KRAAAAAM

  1. Natasha skriver:

   Jag håller med! :O

 25. Sofia :) skriver:

  Länge sedan du skrev om Joe nu.. Saknar att läsa om er 🙂

 26. Linda skriver:

  Till Jessica. Jag ber om ursäkt för hur jag skrev. Jag är väldigt avundsjuk på Tyra och det är därför jag går in på hennes blogg 100 gånger om dagen och kommenterar bittert rätt ofta. Förlåt!

 27. Linda skriver:

  Ni är ju bara för mkt..haha

 28. Klara skriver:

  Gullig häst du har Tyra! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »