Allmänt

Njaaaa…

Åh vilken fin liten skithäst jag har! Hoppade så jävla fint (bästa hittills) men så kom det kukiga bruna planket i slutet som han såg för sent. Så han stannade. Men jag är nöjd ändå, det är små fasoner nu bara. Suck! Jag tar revansch i 1,30. Kram

20130301-144819.jpg

30 svar till “Njaaaa…

 1. annie skriver:

  Men gud han vägrar ju varenda tävling?

 2. Linnea skriver:

  Håller tummarna! 😀

 3. Ida skriver:

  heja heja!

 4. sara skriver:

  Vad han har börjat vägra mkt nu då…Och jag förstår att du skyller det på ngt: blankt hinder, såg det för sent osv men sådär kan ni ju inte hålla på. Jag har alltid fått höra: Hästen ska över, no matter what,inte på sidan och inte vägra! De ska över oavsett vilket.

  1. frida skriver:

   Fast att hästen har fått för sig att vägra på plank är ju ingen big deal egentligen. Det är ju bara att jobba igenom. Att i varje läge tvinga över hästen tycker inte jag är rätt. Tycker det är bättre att acceptera att man red dålig väg eller vaf det nu kan vara, och jobba på det på träningarna. Att jämt komma över till varje pris funkar inte alltid på alla hästar, dessutom kanske man då tvingar över hästen när den egentligen inte borde hoppat – man kanske kommer så fel att det blir pannkaka och olycka om hästen faktiskt hoppar i alla lägen.

  2. Oavsett vilket? Det hoppas jag innerligt att du inte menar bokstavligt.

  3. A skriver:

   Hahahaha. Förlåt men din kommentar var bara för mycket. Jag utgår från att du provocerar för sakens skull. Annars har du en i mina ögon lite läskig syn på djurhållning. Till varje spris? Ehm.

 5. Mickan skriver:

  Åh vad tråkigt! 🙁 hoppas det går bättre nästa runda!

 6. Sandra skriver:

  Kämpa på, nästa runda går bättre 🙂

 7. Maria skriver:

  Synd att han har börjat vägra! Måste ju svida när du köpte han så dyrt, en miljon eller mer? 🙁
  Men lycka till det är nog bara en period , hästar är inga maskiner så man kan ju inte alltid kräva för mycket!:)

 8. Malin skriver:

  Men prutt då! Ja, heja heja till nästa klass!!!

 9. Charlotte skriver:

  Sara… Det är djur vi håller på med och inte maskiner. ”No matter what” är jäkligt magstarkt att säga. Speciellt senare när hindrena blir högre.

  Alla hästar är olika individer med olika förutsättningar och psyken. Känns sorgligt att läsa din kommentar.

 10. Sofia skriver:

  Varför skyller du alltid på hästen?

 11. Hmm skriver:

  Ja vad han vägrar hela tiden!
  Nått måste ju va fel!
  Och han slarvriver ju oxå väldigt väldigt ofta!
  Drygt de måste va!

 12. Rebecka skriver:

  Till er som verkar så förvånade att en häst vägrar EN gång, det är djur vi pratar om och det är två som ska ha en bra dag för att allt ska gå på räls. Det spelar ineg roll om man fått höra att hästen SKA över, det är ett djur och det spelar ingen roll hur mkt man tycker att den ska över, blir det felså blir det. Men ärligt tyra, om han inte såg hindret tidigt nog är det ju inte han som är en liten skithäst utn kanske du som är en liten skitryttare 😉 Ska man hålla på med hästar måste man veta om att de flesta gånger så går inte allt på räls utan man förlorar mkt också, därför behövs passion och att man älskar att rida oavsett vad!

 13. Victoria skriver:

  Riktigt fin runda i övrigt!! 🙂

 14. Fia- C A P A L L skriver:

  Hm….

  Men du har en snygg tröja!! Ser så gosig ut! :3

  // Fia – C A P A L L

 15. Men herregud!! ”Sådär kan ni ju inte hålla på”, ”han vägrar ju hela tiden” och blablabla…

  HUR kan ni, 99% som knappast aldrig varken sett ekipaget eller känner Tyra eller hennes hästar personligen, utan att veta hur de fungerar eller inte DÖMA henne och hennes hästar!? Hade ni haft måtta att göra det face to face? Knappast!

  Snälla människor, kom ihåg att alla hästar fungerar olika precis som vi ryttare!! ”Det finns inga andra alternativ än över” har vi väl alla hört, men kom igen, om hästen vägrar på tävling – allvarligt, står ni där då och sporrar o piskar på tills den är över? Händer det att hästen vägrar får man väl (inte alltid) prova igen och sen nöja sig, kanske ta ett hopp på nervarningen så det känns bra o sen träna mer hemma?

  Det är nog precis vad Tyra gör, tror jag. Hon skulle knappast tävla om hon var säker till tusen på att hästen kommer vägra eller hur? Precis som i allt måste man kämpa, ta risker. Det känns bra på träningarna och så bestämmer man sig för o tävla och det går alltid inte vägen – så enkelt är det, har väl hänt de flesta av oss.

  Det här är inte nåt ”försvara-Tyra-o-hennes-hästar” men snälla nån, tänk efter lite före ni skriver och vet allt om ett okänt ekipage ni bara sett på video och bild!!

  Tack o hej leverpastej. 🙂 Kämpa på Tyra!

 16. Sofia skriver:

  Rätt inställning, på det igen! 🙂

 17. Helena skriver:

  Tycker inte det är så konstigt att en häst tittar lite i början på säsongen, speciellt de lite känsligare hästarna!

 18. Viktoria skriver:

  Vad frustrerande!

 19. Emma skriver:

  Va jobbigt det måste vara med alla tråkiga kommentarer om att han alltid vägrar osv..Om inte ja minns helt fel så va ju de placerade ganska mycket förra året.
  Tycker du ska va nöjd Tyra, trots allt den första riktiga starten iår och nationellt också.
  Lycka till i framtiden.

 20. Sandra skriver:

  Förstår inte att ni gör en sååå stor grej av det. Hästar stannar ibland och vissa hästar reagerar på vissa hinder. Jag tycker Tyra rider bra.
  Kämpa på Tyra, fler borde vara öppna och överlag så ärliga som du e. Sjukt att de e så många bara som orkar vara så negativa och gnälliga.. Svensk avundsjuk?
  Kör hårt Tyra !! 🙂

 21. Elin skriver:

  Vad synd! Men kan det inte även ha att göra med att du hoppar högre nu och blir tittig och tveksam själv eftersom du vet att Lalle tidigare vägrat på liknande hinder?

  Hade en ponny som var jättetittig men så fort jag slutade tänka på vad vi hoppade över så slutade han titta 😉 Så tänk på det, tror det mer kan vara ditt fel… (inget mot dig på det negativa sättet)

 22. Moa Mildén skriver:

  Va fin du är 🙂

 23. Olivia skriver:

  Ren svensk avundsjuka.
  Fy fan för landet lagom är bäst.

  Klart som fan ni håller på och gnäller. Tyra är inte lagom hon är fantastisk och tycker ni det sticker i era ögon så kan ni ju ställa den här frågan till er själva:

  ”Varför är jag inne här och stör mig på var och vartannat inlägg när jag bara blir arg, gnällig och sur?”

  Kan ni bara dra åt helvete så kan vi andra som faktiskt förstår att hästar är djur och inte maskiner som hoppar vartenda hinder. Tror ni inte att Ninja La Silla någon sin vägrat för ett hinder eller varit spänd för något speciellt.
  Lalle är inte världselit häst, låt honom och Tyra göra fel utan att märka vartenda jävla ord hon skriver.
  ”Var på hööks idag”
  -MEEEN ÅÅHH TYRA!!! Det finns så många bättre butiker än hööks.
  ”Jag har varit rädd för att hoppa högre höjder”
  -Asså gud Tyra det är väl bara att hoppa.

  Så låter det efter vartenda inlägg. Det är EXTREMT tröttsamt att se hela tiden. Kan inte tänka mig hur det är för Tyra.
  Jag vet personligen att man faktiskt bara ser de dåliga kommentarerna och inte de bra. Så lägg av för fan och börja respektera att hästar gör fel, människor gör fel, alla gör fel och sluta för guds skull lägga er i hela tiden.
  Ni gör skada, ingen nytta.

 24. Hannah skriver:

  måste bara tillägga att det är hemskt tråkigt att gå in o läsa så bittra kommentarer hela tiden. va tyst om ni ska skriva något dåligt istället.

  ni var duktiga tyra!! kramar

 25. emma skriver:

  Så sjukt less på de bittra kommentarerna…. ni som skrivit dem är helt klart inte tävling häst människor. för ni hade vetat att alla hästar stannar o river ibland… Häbder påvärldcupen i os o i vm visst det är inte kul men wtf shit happens o ofta har man en logisk förklaring precis som tyra har snälla ni som gnäller läs nån annan blogg som handlar omskogsmulle ridning el frimärkssamlingar.

 26. Lina skriver:

  Jag blir ärligt talat förvånad över hur otroligt dum människor är. Känns det rättvist att tvinga över en häst över ett hinder? Stannar den så stannar den, vad ska man göra förutom att försöka förbättra möjligheterna att den inte gör det nästa gång? Våld löser ingenting och det enda man får är en häst som kommer tycka hoppning är läskigt och en otrevlig sak att göra. Sluta vara så bittra och öppna ögonen för fan. Bra jobbat Tyra!

 27. Linda skriver:

  Kukiga?Moget :/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »