Allmänt

Fina fina häst!

Åh vad fin Lalle var i 1,30. Det var en A0:a och min plan var att satsa! Han hoppade superfint hinder 1,2,3,4?5,6,7 och på 8:an petade vi bommen i första hindret i kombinationen. 9, 10 jättefint men samma sak på kombination nr 2. Petade första bommen in, som verkligen bara rullade ner. Red på snabbt, men till min fasa så missade jag startlinjen och red igenom den åt fel håll så att tiden började ticka. Gör ju inget när jag rivit ändå, men det hade jag ingen aning om att man inte fick!? Aja, jag är jättenöjd med Lalle som bara känns finare och finare! Ni ska självklart få se filmer sen!

20130301-183202.jpg

Nice view haha

67 svar till “Fina fina häst!

 1. Rebecka skriver:

  HUR HÖG ÄR DARIO!

 2. Sara Fryk skriver:

  Visst är Högbo härligt?? 🙂

 3. Sussi skriver:

  Bra att det kändes bra!! Var inte många 0:or?

 4. Ida Woxlin skriver:

  Hej Tyra! Jag såg när ni tävlade idag, och ni var jätte duktiga. Jag rider och tävlar för Högbo, så jag är funktionär där hela helgen, och idag jag tog bild på er som finns på min blogg. Ska du till Högbo och tävla mer i helgen? LYCKA TILL isåfall 🙂 Hoppad vi ses och att jag vågar gå fram till dig hihi. Skulle oxå vara jätte kul om du kunde skriva på din blogg hur du tycker det är att tävla på Högbo Ridklubb, skulle vara kul att se vad du tycker om oss! Kram Ida

 5. Sanna skriver:

  Vad tyckte du om Högbo? Min barndomsklubb 🙂

 6. Hmm skriver:

  Gud va mycket han river jämt! Både på träning och tävling!!!
  Iaf på alla videos du lagt ut.
  Han slarvar ju jätte mycket. Sen att han vägrar. En så dyr häst borde väl inte hålla på så? Eller?
  Han är ju ingen unghäst och har ju tävlat massa förut.
  Nej ingen stjärnhäst!

  1. Sofie skriver:

   Har du inget snällt att skriva? SKRIV INGET DÅ!

  2. Acke skriver:

   Håller med!

  3. BJ skriver:

   Hahahhah!

 7. Hmm skriver:

  Lika att du tabbar dig hela tiden med fel hinder och fel vägar osv.
  Kanske har med o göra att du är utbränd men ändå.
  Du har väl tagit grönt kort så du borde veta reglerna.

  1. amanda skriver:

   men herregud vilken bitterfitta du är, varför vara så negativ istället för att bara skriva ”Det går bättre nästa gång” el liknande, eller varför inte skriva något alls?!?! Svårt att se människor som uppfyller sina drömmar genom att köpa fina hästar? 😀

   1. Hmm skriver:

    Hahaha ursäkta? Får jag ha min egen åsikt eller?
    Så får du ha dina.
    Du börjar inte fundera o tycka de e konstigt sj att en svindyr häst river o vägrar osv?
    Hoppas de går bättre nästa gång? Haha aa men de gör ju aldrig de för Tyra? Antingen river de eller vägrar eller så tabbar Tyra sig! Sånna fel Tyra gör är inte normalt på en internationell tävling! Då ska man ha koll!
    Seriöst de säger väl sig självt att tiden går igång oavsett vilket håll du rider igenom startlinjen på!
    De visste jag när jag tävla för första gången när jag var 5 år!

    Så ditt fula LUDER Amanda låt mig ha min åsikt o så har du din!
    Bitterfitta? Hahahaha My god

    1. A skriver:

     Hej ”Hmm”jag har några frågor till dig:

     1. Hur tänker du när du kallar en medmänniska ”fula luder”? Ok den personen skrev ”bitterfitta”, men det är ju liksom ett vanligt uttryck för bittra tjejer – och du hade just öst ur dig massor av elakheter anonymt mot bloggen. Att kalla någon ful och luder är faktiskt en annan sak.

     2. Känner du till att det inte går att vara helt anonym på nätet? Bloggare som vill kan när som helst kolla upp precis vilken dator som man skriver från. Det är i alla fall vad jag har hört. Med tanke på ditt sätt så kan det vara bra att känna till om du har för vana att skriva elakheter på bloggar.

     1. Hmm skriver:

      För mig är Inte fitta eller bitterfitta mer acceptabelt än något annat ord i den klassen. Kastar man skit får man skit tillbaka. Så är det. Och jag tar inte sån skit!!!!!!!!!

      Sen på din andra fråga, ja klart som fan jag vet man inte kan va anonym, och jag har inte sagt något till Tyra som är elakt.
      Om du kolla längre ner skrev jag att de va jävligt bra gjort av henne oxå men att jag tycker de är konstigt att han river så mycket Både på träning o tävling och stannar osv och de är MIN ÅSIKT O MINA TANKAR det är ett fritt land där man får ha åsikter. Och jag fattar ärligt talat inte vad jag skulle ha skrivit som är så illa att du tar upp anonymitet ???
      Sen att jag tycker att man kanske ska börja på lokala tävlingar några gånger om man inte är helt 100 på hur saker funkar o inte gå från ponny till nationell nivå och att man kanske ska plugga in lite i tr om regler osv och fräscha upp sitt minne om man haft ett uppehåll från hästar ett tag.
      Jag har inte kallat Tyra något elakt eller sagt att hon är en dålig människa , jag har sagt MIN ÅSIKT. Mina tankar då jag tänkt på de en del att hennes ena häst river ofta. Och jag undra då om de kan bero på hans rygg eller om han slarvar.

      Tycker att Tyra har gjort det skit bra med allt och jag älskar att se någon ta hand om alla sina djur så sjukt bra.
      Men jag måste väl oxå få säga min åsikt om vissa grejer o undra?
      Och jag tycker hon har tabbat sig många gånger och verkar virrig ibland och de funkar inte på nationell nivå.
      Då kanske man ska börja på en lägre nivå några tävlingar eller plugga in o fräscha upp minnet med tr för hoppa och rida kan hon de tycker jag verkligen. Hon har blivit duktig på kort tid.
      Men de är ju ingen lekstuga Helle på nationell nivå att inte veta om med regler o ta fel hinder osv osv e slarv och att inte vara förberedd e inte bra på sån nivå,
      Men de är min åsikt kan va jag som är störd som tycker så men så tycker jag!

      Jag ser upp till Tyra så de kan ni lägga ner med blir dock fundersam när de händer så mycket konstigt när hon tävlar.

      Strunt samma blir bara rörigt. Men även vi som inte stryker medhårs hela tiden måste väl oxå få fråga o ha våra åsikter eller?
      Detta e min sista kommentar på denna bloggen, här ska de fjäskas annars är man tydligen en fitta o störd o avundsjuk.
      Tack och hej!
      O Tyra lycka till i framtiden. Du kommer komma långt men du borde kanske sakta ner lite och lära dig allt ordentligt.

 8. Fasiken Tyra, får plugga på lite om banhoppning tror jag 😛 haha
  Och nu Måste ni börja vara felfria… du får ta ett ordentligt snack med Lalle så han hoppar som han ska! 😀 Kram på dig å hästana <3

 9. Elin skriver:

  Du borde läsa igenom tr lite, så du får lite mera koll på reglerna 🙂

 10. Emma Kunzl skriver:

  Vad kul! Vad har du för kavaj på dig? 🙂

 11. Anna skriver:

  Har du verkligen grönt kort? Är mkt som jag reagerar på som du inte har koll på riktigt;)

  1. Tyra skriver:

   Anna- Men herregud ja och det tog jag för 15 år sen när du inte var född. Jag missade startsignalen och tänkte inte. Det kan väl hända alla eller?

   1. Hmm skriver:

    Men du tabbar dig ju gång på gång! Är ju inte första gången du gör konstiga misstag och missar signaler o missar o tar fel hinder osv!
    Kanske borde läsa tr igen då om de va så länge sen du tog kortet!
    Måste ju va pinsamt o göra sånna tabbar gång på gång på relativt stora tävlingar.
    Men men

 12. Hmm skriver:

  Ska däremot inte sticka under stolen att jag tycker du gjort det jävligt bra.
  Tycker bara de e lite väl att han river så ofta o stannar.
  Och att du gör väldigt många slarvfel o tabbar dig ofta!
  Kanske skulle börja med lokala tävlingar o inte internationella tills du fått in allt o kommit igång riktigt!
  För som sagt e pinsamt göra sånna tabbar på så stora tävlingar.
  Tycker jag iaf. Sen kan alla göra misstag.
  Men du har verkligen lyckats gjort många konstiga grejer nu.
  Tyckte annars de såg fint ut på videon så jävla synd han slarvar så mycket. Och att du slarvar!

 13. Anka skriver:

  Tyra, du hetsar upp dig över de minsta grejerna. Någon som kommer med en enkel fråga och en skälig grund för den frågan, skärpning.
  För det är verkligen så att du verkar inte ha så stor koll på vad som gäller osv, men då behöver man inte ryta ifrån utan tacka för den konstruktiva kritiken och plugga på lite om man nu vill upp i högre klasser.
  Jag har inte heller någon storkoll på regler och riktlinjer inom tävlingar men det är för att jag inte håller på och tävlar.

 14. Hj skriver:

  Fast klockan startar först när du passerar startlinjen åt rätt håll.
  Tävlingen i Danmark var INTE internationell utan en dansk nationell tävling. Stor skillnad.

 15. Karolin skriver:

  Fy fan vad tråkiga ni är som lämnar elaka kommentarer. Att ni ens orkar bry er. Spelar väl inte så stor roll om han rev 2 hinder, var ju en fin runda?
  Sköt er själva istället, alternativt skaffa er ett liv och sluta lägg ner onödig tid på att skriva elaka kommentarer.

  Tycker du är grymt duktig Tyra, du och Lalle passar verkligen jättebra ihop! 🙂

  1. Hmm skriver:

   Hahahaha du lägger hu ner tid o energi på oss som har en åsikt? Då är de väl du som går emot dina egna principer och borde definitivt skaffa dig ett liv??? Hahaha jävla Loser !!!
   Fan va du skämde ut dig o snacka emot dig sj i de du skrev!

   O tro mig alla är inte avundsjuka för att man har en åsikt!

   1. Linnéa skriver:

    Jag läser Tyras andra blogg där hon ibland skriver att hon blir så trött på kommentarerna på denna bloggen. Själv är jag långt ifrån hästtjej (avslängd som lite så håller nig till fotbollen istället )
    Men jag tänkte på detta, är det ibte roligare att vara vänner? Att stötta när det går trögt? Att glädjas när det gör framsteg?
    Ryttaren tillsammans med hästen är ett team; det blir för individualistiskt om man ibte kan glädjas med större team.

    Er styrka, tänkte när jerringpriset delades ut bl.a., är ju enorm och det klagas mycket på att ni kommer i skymundan. Varför inte gå som enad front och visa vilken fantastiskt sport det är ni håller på med?

    Sluta klaga. Stötta.
    Måste ni klaga. Det måste ni inte. Tänk om!!!!

    Tack för mig!!

    Ps. Ord som bitterfittor och liknande skippa dem. Eller kommentarer som inled med ”inte för att vara elak…” Är alltid ELAKA! Tänk tillsammans istället!

 16. Anna skriver:

  Haha kul att jag är äldre än dig;) Ja det kan hända alla, men det gör det inte… men nu va det inte det jag tänkte på, mer dina uttryck tex att du inte hade ngn aning om att man inte fick det, hur du pratar om kombinationer, du vet att det heter A, B o C hinder va? Och sen lite annat allt möjligt också, skrattar åt dina roliga okunniga uttryck minst en gång om dagen, men alltså det gör mig inget, men man undrar lite typ;)

  1. Linnea skriver:

   Det märks dock att du inte är så gammal med tanke på ditt resonemang. Tänkte på att du skrattar åt Tyra minst en gång och dagen; hahahaha, förlåt, men du kan ju verkligen inte ha mycket vettigt för dig? Mitt tips är att försöka skaffa ett lyckligt liv, då har man nämligen inget behov av att trycka ner andra!

   Kram på dig

  2. Fritch skriver:

   Haha hej retoriksnille!

   1. Alla här kan inte lalla runt med dina vansinnigt fina termer och uttryck vilket sedermera leder till att författaren måste anpassa språk, stil och ingångsvinkel för att alla mottagare ska kunna ta del av det som sägs. Detta kallas lite fint för DOXA och innebär att författaren, alternativt sändaren, alltså Tyra i detta fall måste utgå ifrån sina läsares kunskapsnivåer. Trivs du för dig själv med översittartendenser och rasande stor kunskapssfär så är det suveränt, men räkna med att du förmodligen är något av en minoritet i detta forum.

   2. Ja, det är turligt nog en svensk, medborgerlig rättighet att få uttrycka sig som synes bäst, men det är en mänsklig rättighet att få ta illa upp när det handlar om saker som, hör och häpna, vi inte kan säga att vi förstår fullt ut. ”all kommunikation sker på mottagarens villkor” – så du kan inte bestämma om det du säger var ”elakt eller inte”- för bevisligen har du råkat röra upp andra människors känslor. Så lev med det.. Förtal är ett brott det med…

   Kunskap är makt, inte näthat

 17. Emma skriver:

  Det är alltid mycket lättare att sitta på ”läktaren” och se vad den som tävlar gör för fel. Oavsett idrott. Har man då inte ens vart på plats tycker jag inte att man ska påpeka vilka fel den som tävlat gjort.
  Att göra lite missar och fel ibland är väl inte så himla hemskt så länge man lär av sina misstag! Förstår inte att ser ska vara så svårt att glädjas med sina medmänniskor istället för att ta varje chans man har till att hacka på varandra…

 18. Mel skriver:

  Ni måste vara dumma i huvudet! Ni är så taskiga mot Tyra, fattar inte hur man kan hålla på å klaga som ni gör? Varför byr ni er när detta inte rör er på något vis? Självklart får man ha åsiker men man måste faktiskt inte säga vad man tycker och tänker jämt. Tror faktiskt inte ni bryr er vad Tyra gör eller kan egentligen, ni vill bara ha något att säga, någon att trycka ner!!

 19. Isabella skriver:

  Hästmänniskor ibland, blir bara så jävla trött. Allt detta skitsnack, klagande och att man letar efter fel – skärp er! Istället för att gnälla på en person som brinner för sporten och älskar sina hästar kan man hålla käften och se åt andra hållet om man stör sig så mycket. Så onödigt att trycka ner andra för att må bättre själv, tillbaka på dagisnivå typ.
  Tyra, jag tycker att du är grym och Lalle och du är jättefina tillsammans. Fortsätt kämpa! 🙂
  Kram!

 20. Mathilda skriver:

  Men herregud. Hur orkar folk vara så negativa? Alla som läser Tyras blogg kanske inte är jättekunna inom hästsporten så då är det ju bättre att hon skriver första hindret i kombinationen t.ex. Så att alla förstår.

  Tycker det var en jättefin runda i 130, alla kan göra misstag, det är ju inte hela världen! Lycka till i framtiden och lycka till med nya hästen, det kommer gå jättebra! 🙂

 21. Fanny K skriver:

  Satan vad trött jag blir på det här! Bara för att hästen tidigare gått höga klasser, och är köpt för en stor summa, så betyder det inte att den på något sätt är enkel att rida? Antagligen har det suttit en ryttare som antingen är mer rutinerad, eller som känt hästen länge. Dessutom har de flesta svårklasshästarna lite egenheter, och hade de inte haft det hade de passat bättre på ridskola. Under Borås GP rev Malin och Tornesch första hindret i en 135, även de bästa ekipagen felar.

  Rom byggdes inte på en dag, och jag tror att detta ekipage kommer bli riktigt bra med mer rutin IHOP.

  Skriker okunskap och avundsjuka om sådana inlägg, mörkrädd.

  1. Emilia skriver:

   Håller med!
   Jag själv jobbade för ett tag sen som hästskötare åt en tjej som tävlar på väldigt höga nivåer.
   Hon rider hästarna superbra, men bara för att hon ligger uppe på 150 i höjd betyder ju inte det att hästarna är lättridna?
   Hon hade EN häst av fyra som faktiskt var lättriden, och då snackar vi på marken. I hoppningen kunde hon bli galen.
   Hästarna är snordyra, uppe på en ashög nivå men är betydligt mycket svårare än hästar som tävlar på lägre nivåer 🙂

 22. Linda skriver:

  Jag brukar aldrig läsa Kommentera och aldrig skriva heller för den delen men gjorde de denna gången.
  Och jag måste säga.. Fy fan! Ni måste ha ett riktigt tråkigt liv som sitter och ägnar tid på att skriva så taskiga, kränkande och tråkiga Kommentarer. Detta är Tyras blogg. Hon lägger ut vilka filmer, bilder och skriver precis vad hon vill. För de är hennes blogg. Tycker du ”hmm” tex Tyra rider så himla dåligt och hon gör så mycket fel… Varför läser du då hennes blogg, varför lägger du din tid på att titta på hennes filmer? Lägg du upp filmer då där du rider bäst i hela världen och visa hur de ska se ut för oss andra. Vi är människor och de är djur vi håller på med. Alla kan göra fel. Och ja nu kanske Lalle slarva på nått ställe och Tyra med. Men vad i hela friden gör de?? Alla gör slarvfel och de har säkert både din häst och du gjort någon gång i ditt liv. Och att man drar upp att Lalle kostade.. Vad spelar de för roll??
  Allting handlar bara om avundsjuka och att ni som skriver elaka saker är bara så himla bittra för att ni själva inte kan köpa dyra hästar..
  Jag tycker det är patetiskt.
  Lämna hennes blogg om ni inte kan vara glada för hennes skull att hon kände att detta var den bästa rundan hon gjort. Utan ni direkt ska trycka ner henne. Va fan är de?

  Jag tycker iallafall att du gjorde ett jättebra jobb Tyra och man ser verkligen hur ni utvecklas! Jag är imponerad av hur du orkar driva och lägga energi på denna bloggen när de finns så elaka och bittra människor. De är inte alla som klarar av det!
  Grattis till en av de finaste runderna jag sett och jag tror ni kommer bli riktigt farliga på tävlingsbanan!

  Stor kram!

 23. Felizia skriver:

  Tyra! Tyckte det var bra ridet, och du, skit i amatörerna som tror dem är nåt genom att klaga på dina misstag. Händer även dem bästa. En jag känner som ridit dem högsta klasserna på både ponny och häst lyckades vända FÖRE mållinjen till omhoppningen. DET om nåt är klumpigt. Sen dem som klagar på Lalles rivningar och stopp. Man ser direkt på Lalle att han är en typisk såndär Svårklasshäst men som har lite hjärnspöken och är känslig. Dessutom KLART att han inte har styrkan att få ut sin spänst så tidigt på säsongen eftersom man behöver stärka dem med att länga på galoppen och det går ju inte så jättebra i ett litet ridhus;) ser bättre ut efter varje gång!

 24. ewelina skriver:

  Nått som förvånar mig gång på gång är att inom en sport där vi borde hålla ihop, gör man hela tiden allt för att trycka ner varandra och det gärna ända till fotknölarna.
  Jag trodde att övning ger färdighet, men oj så fel ja måste ha haft. För man måste tydligen vara bäst på allt. Hur ska man annars våga visa sig på blogg eller tävling.
  Det finns inget folk som kan vara så jävliga som hästmänniskor.

  Men sen finns det många bra människor, det är en jävla tur det 🙂

 25. Fia- C A P A L L skriver:

  Förlåt, men VARFÖR kommentera en massa skit!?? Vad ger det egentligen? Visst att man har rätten att uttrycka sina åsikter, men finns det inget som heter moral och respekt..?

  // Fia – C A P A L L S . S E

 26. Elsan skriver:

  Det går säkert bättre nästa gång!
  Men alla ni som vet bäst osv istället för att fälla en massa ELAKA kommentarer som ska få henne att må dåligt och så, tipsa istället och försök tänka på att hon är en människa med KÄNSLOR och att det kan va jobbigt att få massa negativ energi från en massa människor..

  Och om ni tycker att hon är så dålig och tabbar osv , va fan har ni här och göra , sluta läs istället!

  -bara min åsikt.

 27. Sophia skriver:

  Fy vad jag hatar hästsport och hästmänniskor när jag läser kommentarena i detta innlägget!!! Skärpning för det är så dåligt och taskigt att trycka ner andra så, och bara för att man ska fle för att framstå som bättre själv, det tyder bara på att man inte tycker att man själv duger. Tänk på det ni!!!

  Du är så grym och duktig Tyra!!

 28. Charlotte skriver:

  Tråkigt att det finns så många bittra människor som tror att det är OK att skriva vad som helst utan att skämmas. Tråkigt som tusan.

  Jag tyckte han såg fin ut, lycka till med hästarna i framtiden! 🙂

  Kram!

 29. bea skriver:

  Pruskeluskans duktiga människor här. Varför inte bara sluta gå in och läsa denna blogg, ni har ju uppenbarligen inget här & göra med era spydiga kommentarer.De ska va peppande kommentarer här och inget annat än posetivt tänkande! Med det kommer man låångtframåt i livet. Så sluta trampa runt i eran avundsjuka, Gör något åt den

 30. Karro skriver:

  Oj vad händer här? Vad mycket pajaser det verkar finnas! Tråkig läsning om något som såg så bra ut och gjorde någon så glad.

  Tyra, toppenritt och toppenhäst! Låt skitsnacket rinna av dig. Vi är betydligt många fler som tror på dig och inspireras av det du gör och åstadkommer än de som bara hatar.. Kliv över de äckliga små liven och fortsätt! Du är suverän!

 31. Em skriver:

  Haha! hörrni tragiska människor, ni kan få en femkrona var av mig så kan ni dra på dollarstore & köpa er ett liv;) Saken handlar egentligen inte om att Tyra gör misstag utan om att ni ser detta som en chans att hacka på henne för att hon har resurser ni inte har. Ni kommer antagligen aldrig få sitta i sadeln på en häst som Lalle, bara harva runt på era Lc/Lb resten av livet. Bli lite mer ödmjuka kanske livet blir med ödmjuka mot er, jag tror starkt på karma.

 32. h. skriver:

  WORD Linda!

 33. Emma skriver:

  Usch när jag läser vissa kommentarer blir jag så ledsen att folk verkar ha glömt vad hästar och ridning går ut på… Nämligen att man ska ha kul och ha ett starkt band med det underbara djuret var styrka, snabbhet och awesomeness vi får låna ett tag! Tycker det är så fint att du är stolt över och älskar Lalle även om tävlingsresultaten kanske inte är perfekta, och det är det rollen som ryttare och hästmänniska verkligen handlar om enligt mig!
  Fortsätt ha kul med och ta hand om dina älsklingar och bry dig inte om vad ”proffsen på läktaren” har att säga! 😉
  Kram!

 34. Sofie skriver:

  Hej alla som kommenterar, mest till er respektlösa.
  Här kommer min åsikt…. ALLA har rätt till sin åsikt, sen skulle jag uppskatta om ni ville fundera över följande:

  1. Är denna åsikt av sådan sort att den hör hemma i den fria luften?
  2. Kan den upplevas kränkande?
  3. Är den något jag kan stå för?
  har du svarat ja på ovannämnda kan du skicka kommentaren. Men visa respekt.

  Helt enkelt, bara för att man har rätten til en åsikt betyder det inte att den passar.sig. VISA VARANDRA RESPEKT. klanka inte ner på varann för nöjes skull. Det tjänar INGEN på. Tänk om tyra vore er kompis (nu hoppas jag att ni behandlar era vänner bättre än tyra) hade ni sagt att hennes häst inte är värd pengarna och att hon klantar sig och inte verkar ha tagit grönt kort? NEJ , vem säger så? Förfan jag blir arg, tyras utvecklingskurva pekar spikrakt uppåt, o hon vill lära sig ännu mer. UNNA HENNE DEN FRAMGÅNGEN, hon förtjänar det. TYRA HAR GJORT ETT GRYMT JOBB! Hon har hjälp av grymma tränare, hon vet sina brister, hon har inte frågat efter vad hon.är dålig på?

  Tyra mår inte prima mentalt, man kanske kan förstå att det inte är.läga att skriva vad som helst då, inte för att man får vräka ur sig vad som helst annars, tänk er för och ta ansvar, då får vi en bättre bloggatmosfär.som vi alla kan ha glädje åt.

 35. Hmm skriver:

  Och Tyra har jag sagt något som sårat ber jag om ursäkt isf eller om jag formulerat mig klantigt och konstigt.

  Och jag heter Louise o är 23 år från Ronneby så anonym behöver jag verkligen inte va. Jag står gör mina tankar o åsikter.
  Och blev fundersam över rivningar och slarvfel.
  Men jag ska inte säga mer.
  Som sagt kommer aldrig kommentera här igen.

  Och som sagt lycka till du kommer komma långt spec om du börjar må bättre psykiskt. Är inte så lätt att hålla reda på allt när man inte mår bra psykiskt och de vet jag av egen erfarenhet.

  Tack o hej.

 36. JennyM skriver:

  Men alltså allvarligt talat, ”vissa” som kommenterar här går ju inte ens att ta på allvar.. Jag tror inte Lalle bryr sig om vad han har kostat, han kan nog riva ändå… Tillsammans med resten av världeliten. Eller vi jämför med tävlingen förra helgen där många av sveriges elitryttare stannade ut sig på ett och samma hinder. Tro mig, det är inga billiga hästar som hoppas av typ Jens och dessa heller! Dessutom undrar ju jag om du ens vet vad Tyra gett för Lalle? För jag menar vem bryr sig, allvarligt talat?

  Sedan dethär med Tyras misstag, jag tror ni glömmer bort att hon faktiskt inte ridit så länge efter att hon börjat igen. Misstag är mänskligt och jäkligt bra att göra ibland, då lär man sig förhoppningsvis någonting efteråt. Har svårt att tro att ingen gör misstag. Visst är det jättetråkigt, men så länge man skyller på sig själv och inte hästen så finns det ingen anledning att ifrågasätta ens.

  Tyra, du är ”ny” i denna värld, eller ja du har hittat tillbaka till denna värld och tyvärr lyckats bättre på kort tid än många andra någonsin kommer göra. Detta kommer alltid reta folk, så är det tyvärr. Men hoppas du ser förbi dessa otroligt onödiga kommentarer och fortsätter köra ditt race, jag ser inget annat än att du själv kämpat dig hela vägen tills där du är idag. Du och Lalle kommer få toppen resultat, men du och han har inte så mycket rutin ihop och som sagt, misstag är mänskligt! Så länge man lär sig av dom 🙂
  Med tanke på hur ni utvecklats på såhär otroligt kort tid, så tänk om ett år eller två?! Nej så länge ni får hålla er friska så kommer detta bli hur bra som helst!

 37. Lina skriver:

  Shit va grymma ni är Tyra!! De som kommenterar illa och gnäller tävlar nog inte själva på den nivån. Det är inte som att gå in och hoppa 1m direkt. Liiite skillnad på både höjd och svårighet på banan med linjer mm.
  Fast du kanske borde lämna tillbaka lalle och kräva pengarna tillbaka, för en så dyr häst ska ju inte kunna riva!!!!????!?!?!??! ………. Suck 😉

 38. Rebecca skriver:

  Visst att alla har rätt till en åsikt, men man kan väl vara lite snäll i tonen om man nu tvunget ska skriva något. Herregud jag blir trött av att läsa allt, att man orkar. Lägg energin på något annat. Tycker du är grym Tyra! Rom byggdes inte på en dag, eller hur är det man brukar säga? 🙂 Kram

 39. Amanda skriver:

  varför är folk så elaka? varför lägger man sin energi på att kommentera saker man vet inte är schysst? VARFÖR LÄGGER MAN INTE EN KOMMENTAR SOM ÄR SNÄLL ISTÄLLET? prova det, alla ni som är otrevliga! ni kommer må så mycket bättre.

  Tyra; snälla ta inte åt dig! Du är jättduktig! jag har tävlat dressyr sen barnsben, jag kan inte alla regler, jag kan inte hela sveriges lag heller!! kram på dig

 40. Emma skriver:

  Ärligt, alla kan göra misstag?! och om ni tycker att hon tabbar sig för ofta, varför bryr ni er? det gör inte att ni får sämre resultat eller rider sämre rundor med era hästar så vem fan bryr sig?! se det positiva istället, att ni ens har mage att klaga på något sånt här! det finns folk som plågar sina hästar för att dom ska gå fina felfria rundor, men tyra älskar sina hästar och gör ett jävligt bra jobb med dom och så river hon och missar startsignalen? vilket är värst egentligen?! att älska och ta hand om sina hästar är väll viktigare än bra resultat?!
  för fan, kom igen! vi som har ett gemensamt intresse borde väll utbyttja varandras hjälp och stöd istället!
  tyra du är fantastisk och jag tycker du är grym! Massa kramar!

 41. Ida skriver:

  Men åhh, hemska bittra och missunnsamma människor! Antingen lämnar ni konstruktiv kritik eller håller ni käft. Man gömmer inte sig bakom en anonym kommentar bara för att få lämna pikar och sprida negativ stämning. Skulle ni sagt det ni skriver här, till någon face to face? Nej jag trodde väl inte det.. Beröm istället Tyra för att hon är så pass stark i sig själv att hon kan berätta om sina misstag.

  Tänk om alla bara kunde ha inställningen att man ska hjälpa andra människor. Så jävla mycket bättre allt hade varit! Så till er som känner att ni har så pass tråkiga och miserabla liv att ni måste trycka ner någon för att själva må bättre, TÄNK OM! Tänk positivt och gör något åt er situation istället för att försöka dra andra personer med er i fallet.

 42. Monika skriver:

  Seriöst. Om man nu är avundsjuk eller inte har något positivt att säga. varför skriver man då? Varför bara inte sprida glädje i stället. Så mår man mycket bättre själv också. 🙂

  Och du där Hmm. Har du kollat på hoppning när det är VM EM osv? Jag har då sett många som gjort många tabbar. Och dom hästarna kostar mer. Om det nu har någon betydelse? Tydligen enligt dig. Ingen är perfekt och alla gör fel i mellan åt. Spelar roll?

  Ha en bra dag alla.. 🙂

 43. elin skriver:

  Ni som tycker att han river mycket, tänk såhär: Lalle är en väldigt känslig häst = minsta lilla fel rörelse, minsta lilla förhållning som tas lite lite för hårt och vise versa, det reagerar han på. Det är jätte svårt att rida en sådan häst! Tyra gör ett kanon jobb! Sen tillhör Tyra såklart inte världseliten, det förstår ni ju själva, så det är klart hon kan göra fel! (Även världseliten för den delen). Sen är det väll bra att tävla för rutinens skull, vilken nivå det än är på tävlingen.

  Sen skadar det såklart inte att läsa igenom TR ang. reglerna, mååååååånga ändringar sen du tog grönt kort Tyra ! Inte för att vara elak, utan för att underlätta. Sen behöver man inte läsa TR jätte noga, men slå i hoppdelen lite kan vara nyttigt, inte bara för Tyra, utan för alla hoppryttare! 🙂

 44. Christa skriver:

  Jag tycker att du är härlig och modig som ”vågar” skriva ut att du inte visste om en regel och att du gjorde fel osv. Du är nog väl medveten om att du skulle få elaka kommentarer på det (men jag tycker det är onödiga kommentarer!!) och ändå skrev du det. Mod!!

  Kram och lycka till!

  <3 Tant C

 45. Kajsa skriver:

  Till ER som läser Tyras blogg regelbundet och spenderar dyrbar tid på att kritisera och skriva ”elaka inlägg”. Tror ni att det uppskattas av någon ”icke elak” person och Tyra? Era råd är oftast banala och handlar enbart om att ni vill trycka till en offentlig person som är generös nog att bjuda på sig själv i denna blogg. Ofta avslutar ni era inlägg med att bedyra att det är av ren omtanke och välvilja…. Vem tror ni att ni är? Skona oss övriga och håll tyst i fortsättningen. Ondska är inget vackert drag! Tyra är modig och tuff och att medvetet såra och trycka ner henne som ni gör visar bara ert eget tillkortakommande. Jag brukar aldrig kommentera i bloggar men när jag läser det ni skriver blir jag så förbannad att jag inte kan låta bli att gripa in.

 46. Helle skriver:

  Visst har Tyra gjort tabbar under tävlingar, själv antar jag att det har med hennes utbrändhet att göra. Vad vet vi om ångesten Tyra känner innan en tävling. Jag har själv haft problem med utbrändhet och panikångest och vet vad det kan göra med en människa. Visst kan man få tycka saker men ibland kanske man ska ställa en fråga istället för att göra ett påstående?!

 47. Helle skriver:

  Ps: Vi vet själva hur arg man blir på sig själv efter en tabbe på tävling och Tyra har en otroligt hög ambitionsnivå så jag tror Tyra är tillräckligt medveten själv. Samt har hon duktiga tränare runt sig, vi som läser behöver inte leka experter – Tyra har redan expert hjälp. Puss och kram till dig Tyra

 48. Linda skriver:

  Du verkar göra många små onödiga tabbar på tävling 😀 Men det är charmigt 🙂 Kul att det kändes bra idag!Det är du och din häst som vet när det går bra eller inte!Hejjar på er!Kram

 49. tina skriver:

  Jag har aldrig läst kommentarerna på den här bloggen innan, utan bara själva inläggen där jag imponeras av den viljan Tyra har av att vilja väldigt mycket och tar hand om sina hästar så bra som hon gör. Vilket uppenbarligen får henne att må väldigt bra och som vi faktiskt får ta del av. Men nu när jag läst kommentarerna kan jag säga att jag vettetusan om jag vill det igen heller, vilka bittra människor det finns alltså. Kan man inte försöka peppa och hjälpa medmänniskor till att må bra istället för att trycka ner? Alla som skriver peppande ord tycker jag ska känna sig stolt över sig själv, för ni är så otroligt bra!

 50. BJ skriver:

  Pallar inte läsa igenom alla kommentarer så kanske någon redan sagt det.

  Men alla som säger ”läs TR” kanske borde öppna den själv? Tog ni grönt kort när då sa ni? 10 år sen? Mer? TR uppdateras hela tiden…

  Läs Mom 333 och lite runt om kring. Man får inga fel/tiden sätts inte igång för att man korsat startlinjen åt fel håll LÄNGRE. Det är ändrat. Däremot verkar det som om Tyra missat startsignalen och dom 40 sek man har på sig har tagit slut, därför startade klockan och flaggen sänktes. (se videon).

 51. Linnéa skriver:

  Hej alla ni hästtjejer!

  Jag läser Tyras andra blogg där hon ibland skriver att hon blir så trött på kommentarerna på denna bloggen. Själv är jag långt ifrån hästtjej (avslängd som lite så håller nig till fotbollen istället )
  Men jag tänkte på detta, är det ibte roligare att vara vänner? Att stötta när det går trögt? Att glädjas när det gör framsteg?
  Ryttaren tillsammans med hästen är ett team; det blir för individualistiskt om man ibte kan glädjas med större team.

  Er styrka, tänkte när jerringpriset delades ut bl.a., är ju enorm och det klagas mycket på att ni kommer i skymundan. Varför inte gå som enad front och visa vilken fantastiskt sport det är ni håller på med?

  Sluta klaga. Stötta.
  Måste ni klaga. Det måste ni inte. Tänk om!!!!

  Tack för mig!!

  Ps. Ord som bitterfittor och liknande skippa dem. Eller kommentarer som inled med ”inte för att vara elak…” Är alltid ELAKA! Tänk tillsammans istället!

 52. Johanna skriver:

  Jag tycker inte att kommentarerna är elaka? Det är bara männskors åsikter. De kan upplevas som negativa och bittra och avundsjuka, men kom igen, det är bara en mänsklig faktor. Vi alla har pratat illa om någon av ren avundsjuka någon gång i våra liv. Så länge man inte kränker och går på personangrepp så tycker jag det är fritt fram att kommentera och tycka till.

 53. Sandra skriver:

  Seriöst? Det är ju nästan så man skäms att kalla sig själv hästmänniska då man ser hu vissa beter sig..
  Jag tycker att du är otroligt strong, Tyra, keep up the good work!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »