Allmänt

Trivselfläckar

Gud, Lalle har fått en hel drös med prickar över hela kroppen. Så kallade ”trivselfläckar”. Har era hästar också det!? Ser så roligt ut:)

20121231-181140.jpg

20121231-181145.jpg

20121231-181150.jpg

40 svar till “Trivselfläckar

 1. bella skriver:

  trivselfläckar är väl oftast såna där stora runda som bara syns lite svagt i pälsen som man kan skymta lite på magen..:) måste bara kommentera inte för att vara elak eller något men tycker han ser vääldigt tunn ut på bilderna?!

 2. Maja skriver:

  Gulligt !! 😀

 3. Emmy skriver:

  Aldrig sett just såna förut!
  Däremot så har min stora grabb såna trivselfläckar vår/sommar/höst (inte i vinterpälsen för då blir han alldeles mörk), men de ser mer ut som ringar. Typ som bruna nordsvenskar ofta brukar ha..

 4. ida skriver:

  Men vad har hänt med hans muskler bakom bogbladet? :-O

  Sött med fläckarna 🙂

 5. Kom bara att tänka på Pippis Lilla Gubben.. Om man bara hade haft en vit häst 😉
  Nej, Sunny har inga. Vet faktiskt ingen som har det heller<3

 6. Johanna skriver:

  Jodå det har de, men de ser inte ut som dalmatiner fläckar. :$

 7. julia skriver:

  Det har min häst med fått nu när vi har flyttat dom 🙂

 8. kate scott skriver:

  mitt d-ponny sto som är fux och väldigt röd i färgen har vita och bruna/ljusljusbruna trivselfläckar på magen och hela vägen bak till rumpan 😀

  gott nytt år och god fortsättning Tyra och ta hand om dej kram <3

 9. Linnea skriver:

  Det där är inte vad man kallar trivselfläckar 🙂
  Sök trivselfläckar på google, de är när dem blir apelkastade.

 10. Rebecca skriver:

  Hej!
  Jag driver en relativt ny blogg som handlar om att kämpa för sina drömmar. Att stå för sina åsikter och att gå sin egen väg i livet.
  Låter det intressant att läsa om? Titta då in hos mig på lomans.blo.gg
  /Rebecca
  Ps. Om du gillar många fina, delvis lantliga, systemkamerabilder är detta rätt blogg för dig!

 11. Mollie skriver:

  Vad sött 😉 <3

 12. Sabina skriver:

  Just dessa prickar har man inte sett. Men det vanligaste med trivselfläckar är juh att man ser det lite svagt på magen och det har min ponny oftast på somrarna om jag kollar riktigt noga 🙂

 13. sara skriver:

  Jag tycker inte han ser tunn ut som någon kommenterat, ser ut att vara i fin form 🙂

 14. Rebecka skriver:

  Har aldrig sett något sådant förut! 😀

 15. Karin skriver:

  Så här ser trivselfläckar ut 🙂 Det där är något annat 🙂 http://cdn.publishme.se/cdn/4/1237254/images/2010/p4050014_82123629_106106493.jpg

 16. Desirée skriver:

  dom som han har på halsen och rumpan är inte trivselfläckar, men jag tror han har några på magen

 17. S skriver:

  Det där ser snarare ut som inåtvuxna hårstrån eller eventuellt regnskållor…

 18. Isabella skriver:

  Gulligt! Ser ut som dalmatinerfläckar, hehe 😉

 19. Sandra skriver:

  Vilken muskel lös rygg? Tro fasen att han har ryggproblem:( å som alla skriver, trivselfläckar är när de blir typ apelkastade. Pinsamma bilder Tyra 🙁

 20. Anna skriver:

  Min gamla fux hade liknande prickar, men det var någon typ av färg fux med ”bend or spots”. :)Trivselfläckar brukar väl vara ljusa ringar? Sen kan det säkert visa sig på olika sätt! Sen kan dom ju skifta lite i färg över olika årstider med! 🙂 Men trivselfläckar kan visa sig på olika sätt! Tycker inte han ser tunn ut, visst mer muskler hade inte gjort något men så är det ju alltid! Man får inte glömma att många hästar går och är tjocka och nästan lite överviktiga när många är nöjda..:)

 21. Pernilla skriver:

  Av dom jag har haft så har vi haft trivsel fläckar. Dock så är det ganska svårt att se det på svarta hästar men dom verkade trivas och ändrade till ett bra beteende sen dom kom hem till mig. Det är bra med att hästen trivs.

 22. Caroline skriver:

  Dom där mörka prickarna är väl inte trivselfläckar? När de är sånna fläckar som lalle har så har jag för mig att det är för att de har blivit för varmt, typ om han har haft för tjockt täcke. Trivselfläckar brukar ju vara som ringar inte en mörk prick. 🙂

 23. sara skriver:

  Hej!
  Han ser väldigt omusklad ut på bilderna, men som du säger på är det ju bara bilder 🙂
  Pavo är ett väldigt bra foder!! equina vet har många olika sorters pulver som gör att han snabbt bygger muskler,återhämtar sig fortare. kanske något för joe? Helt klart värt pengarna! många värdsklass ryttare använder det!

 24. Caroline skriver:

  Det där är inte trivselfläckar… du borde göra lite mer research innan du lägger ut sånt där. Dessutom ser kraken tunn ut. Det där är inte bra hull på en häst…

 25. Anette skriver:

  Så kallade trivselfläckar är sådana som Karin länkar till ovan. De prickar som Lalle har ser ut som sådana de kan få om de är klippta, när pälsen börjar växa ut. Så blir det alltid på vår ponny då.

 26. Elin skriver:

  Åh vad fin han är, dock är det inte trivselfläckar! 🙂

 27. Hanna skriver:

  så gulliga små prickar! 🙂

 28. Jos skriver:

  Håller med några andra här, ser inte ut som trivselfläckar, kanske är Bend Or-prickar. Kolla om Lalle har Bend Or i sin stam!

 29. Sofia Grunde skriver:

  Men ge er! Varenda vettig hästmänniska vet att hästarna lätt kan bli lite tunna om vintern då det är mycket omställning för hästen.
  Dom flesta hästar blir tunnare om vintern, Tyra är ingen sämre människa för det? Förlåt men idioter.

  Och förresten, varför skulle bilderna vara pinsamma? Det där är också en sorts trivselfläckar, dom kan ju se olika ut.
  Puckon.

  Förlåt för en rätt tråkig kommentar men får bokstavligen DAMP på alla besserwissrar i hästvärlden. Tyra är en människa, med känslor precis som oss och även om hon har bloggat länge och ”borde kunna ta kritik” så blir man sårad lätt.
  Ni vill ju att hon ska ha denna bloggen och uppdatera den?
  Tror ni verkligen att hon har så stor lust att fortsätta när 80% av kommentarerna alltid är negativa?

  Kram på dig och hästarna Tyra, du är grym!
  Ps. Om folk är idioter nog att tro att man kan avgöra hullet och hälsan på en häst genom dessa bilder så skrattar jag haha.
  Som sagt, idioter. <3

 30. Jennifer skriver:

  Min mammas fullblod är fux oh hon föddes med stora svarta fläckar runt på hennes kropp. Men hon fick lite för dåligt med mat hos förra ägaren men när hon kom till oss och hullet ökade så fick hon mer fläckar!

  Och de nya var inte där innan, så det måste vara trivselfläckar!

 31. Rebecca Joli skriver:

  Jag tror det är Bend Or-spots. Han har ju ganska mycket fullblod i sig, skulle inte bli förvånad om du hittar Bend Or i hans stamtavla.

 32. MEN HERREGUD KAN INTE MÄNNISKOR ANVÄNDA EN BRA TON ELLER?! Ni må kunna gömma er bakom era datorer, men det betyder ju inte att Tyra (eller någon annan för den delen) tar illa upp. Jag tycker inte det var pinsamma bilder eller att Lalle ser särskilt omusklad ut. Hopphästar i det stora ser väldigt tunna ut om man jämför med dressyrhästar eller bara skogsmulle-pållar. Jag förstår om Tyra inte orkar lägga ner timmar för att första fota bilder där hennes häst spänner sig så allaaa muskler syns för stt sen göra en research om PRICKAR på sin häst. Själv skulle jag också trott att det var trivselprickar eller liknande, så länge Lalle inte verkar döende utav dom så behövs inte speciellt mycket energi läggas ner på det. Right? 😉

 33. Ebba skriver:

  Min ponny får också trivselfläckar! Hans är dock lite större och syns inte lika tydligt, dem är också ljusare än hans vanliga färg!

 34. Sandra skriver:

  Sofia grunde- du är ju en idiot om du inte fattar att de inte e trivselfläckar… Pinsamt Sofia;)

 35. Hanna skriver:

  Det där är inte trivselfläckar. Länkarna ovan visar på trivselfläckar. På en svart häst kan de vara svåra att se och särskillt om hästen är klippt. Jag brukar bara kunna se dem sommartid på min svarta kuse. Och då syns de som skimrande ringar över rumpan, magen och en bit upp på halsen. I solljuset är de lättast att se.
  Märkena på lalle är nog något annat. Och jag förstår inte ovanstående kommentar om att det är vanligt för hästar att tappa hull under vintern?! Det fattar väl alla att det är människan som sköter djuret som bestämmer dess hull?! Går hästen ned i vikt= öka grovfodergivan. Fortsätter den gå ner boka tid hos veterinär. Och för övrigt mäter man hull på en häst genom att KÄNNA på den! Inte titta på en skev bild på en datorskärm!

 36. Lisa skriver:

  Jag skulle absolut rekommendera Hippolyts foder, de har ett urval som passar alöa typer av hästar. Både elittränade hästar och skogsmullar. Det är gjort på naturliga råvaror, inga syntetiska ingredienser. Min häst har det funkat kanon på och alla jag vet som använder det är väldigt nöjda!

 37. Linnea skriver:

  Det ser mer ut som prickar som vissa hästar får efter klippning. Vet dock inte vad det kommer av, men har sett det på klippta hästar förut.

 38. Elvira skriver:

  Trivselfläckar brukar man kalla det när det är mer format som apelkastat, vad jag vet. Kan ju ha missat att sådana småprickar kan räknas in i kategorin, men har aldrig hört det själv. 🙂 Min häst har trivselfläckar/apelkastade ringar, fast har även hört att det beror på kalkbrist. Vet inte riktigt vad jag ska tro på, finns så mycket teorier om allting ju! 🙂

 39. Anne skriver:

  Hesten er ikke tynn, men den har veldig lite ryggmuskler og burde jobbes mer med i holdning / samlet, gjerne dypt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »