Allmänt

Ska hålla mig borta från stallet…

Yes, ni läste rätt. Det är dagen inför Globen- och jag ska bara hålla mig undan. Jag stressar nog bara upp alla inklusiva mig själv. Det är så mycket i huvudet, för vi åker liksom direkt till Danmark efter Globen. AH mitt huvud sprängs! Det är så många tankar! Det är inte bara att åka, jag måste se till att allt funkar när jag är borta osv…

Idag ska Lalle ridas av Johanna som är min dressyr-tränare. Hon ska bara känna på honom och rida igenom honom lite. Det är skönt att nån annan gör det. Igår när jag red så var han väldigt väldigt spänd (efter klippningen) men blev väldigt fin mot slutet. Känns viktigt att jag inte förstör träningen idag för att jag är spänd- så Johanna rycker helt enkelt in. Otroligt bra för hon är så proffsig! Sen har jag Johanna, Sara och Emelie som backar upp denna helg med hästeriet, och det är jag väldigt tacksam för.

Ang klippningen av Lalle så trodde jag att jag skulle dö, lägga mig ner och tjuta på marken och sparka som ett barn. Jag fick nämligen låna Niclas klippmaskin, och den ska ju vara värsta proffs-maskinen så jag klippte…och klippte…och klippte…och INGET hände! Jag fick dra typ 10 ggr på samma ställa och inget hände! Men jag är så jäääävla envis så jag körde på, och det tog 2,5 timmar att klippa halva ena sidan…Jag hade hår i näsan, halsen och i ögonen och började typ tjuta i slutet när jag insåg att det inte gick. Tillslut kom Emelie med lösningen att vi skulle åka och köpa en egen maskin. Så Josefin fick åka till Hökks och spendera några 1000 kr- men fy FAN vad det var väl investerade pengar! Klippmaskinen var som en dröm, och igår log jag resten av tiden när jag klippte klart Lalle.

Dock måste Lalle ha luva på sig imorn och på fredag för man får inte komma i närheten av öronen 🙁 Så, nu måste jag vidare här, vet inte vad jag ska göra egentligen jag är mest stressad över allt. Vi åker med Lalle till Globen imorn för att veterinärbesikta och så får de träna på arenen mellan 13-14.00. Allt är väldigt spännande! Ber och hoppas för att det ska gå bra <3

För er som frågar- Lalle hoppar alltså höjdhoppet på FREDAG mellan kl 14-17.00, tror det blir runt 16-tiden…. Heja ihjäl er på honom & Pontus nu, LOVA DET <3

Puss puss

28 svar till “Ska hålla mig borta från stallet…

 1. Sofia skriver:

  Fyfan hatar sånt där, man får sån panik haha! Snygg han är btw!;) Kolla gärna in mitt inlägg om de olika galopperna, och ställ gärna frågor ni vill ha svar på!

 2. Agnes skriver:

  Haha, alltså JAG mår psykiskt dåligt av nervositet, fattar inte hur du överlever 😉 Kommer knappt våga titta, men jag håller tummarna för vinst/världsrekord 😉

 3. tessan skriver:

  Bara ett litet tips som jag brukar använda mig av när jag har tusen bollar i luften och inte kan hålla koll på alla tankar. Jag brukar skriva ner allt jag kommer på att jag måste göra på en lista och sen försöka beta av det eller sätta nån annan på jobbet!
  Så de kan du ju göra! Skriva lista och delegera ut lite arbete som andra kan göra 🙂 Så stryker du när du är klar med saker eller har skickat vidare de, då ser du hur mycket som är kvar och så har du alla tankar på ett papper! 🙂

 4. Mickan skriver:

  Usch vad jobbigt! Tur att det löste sig på bästa sätt!

 5. Therese L skriver:

  På svt play sänder de barbackahoppningen och det skall bli runtigt roligt att se!
  Lycka till med allt och glöm inte att ANDAS!
  Det kommer gå så bra alltihop, både i globen och i danmark -vi är många som hejjar på er!:)

 6. Therese skriver:

  Sänds det på tv? och i så fall vet du vilken kanal det sänds på? Håller alla tummar och tår för att det ska gå bra 🙂

 7. Camilla skriver:

  Jag är nästan säker på att du vet det men jag skriver det ändå.
  Har du provat att stoppa fetvadd i öronen på honom när du klipper runt öronen.
  Camilla

 8. Sabina skriver:

  Man blir nästan nervös bara av att läsa 😛 Att du orkade klippa i 2½ timme 😮 det hade jag inte haft tålamod för.. Min tränare klippte min häst på ca en timme men då klippte hon inte hela hästen utan bara ifrån hals till sadelgjord.

 9. Emelie skriver:

  Tyra den börjar ju tre:)

 10. matilda skriver:

  det kommer gå bra ska du se! 😀

 11. L skriver:

  Stort lycka till, jag kommer sitta där och heja på dem/er! Heja heja och lycka till!!

 12. Jag håller massa tummar och ALLA tår! Lycka till massa, så himla roligt!!

 13. Linnéa skriver:

  Heja Lalle!

 14. kommer att fota gärnet på din fina häst, ska själv se just den tiden på fredagen. Ska bli kul 🙂

 15. Fia skriver:

  Kan vara klokt att hålla dig därifrån , shitt jag skulle vara skitnervös. Stort lycka till , jag håller tummar och tår att det går bra.

  Han är ju GRYM 🙂

 16. Jullan skriver:

  Vilken dröm häst asså!
  HEJA HEJA HEJA!!!

 17. Viktoria skriver:

  fan att jag kommer missa det! Måste iaf säga lycka till, håller tummarna!

 18. Det kommer säkert gå jättebra! Lycka till och ha så roligt!!

 19. elsa skriver:

  Håller tummarna!! 🙂

 20. Amanda skriver:

  TYRA, snälla kan du inte svara på vart i Danmark ni ska? 😀 Bor i Danmark och hade varit asballt att träffa dig!

  1. Tyra skriver:

   Amanda- Åhus 😀

 21. melinda skriver:

  För oss som inte kommer kunna vara i Globen, kan man se höjdhoppet på tv eller på webben nånstans? 😀

 22. Malin skriver:

  Ha, ha – du håller verkligen på att panikera , eller hur?:) ANdas o ta det lugnt. Sätt dig i lugn o ro och gör en packlista som tjejerna i stallet kan checka av så vet du att allt kommer med, då finns det svart på vitt att det är med. Skriv ALLT, även det självklara typ sadelgjord.

  Sen tycker jag att du bara ska le o njuta:) Fatta att du gör det har som du knappt kunde drömma om förut. Hur jäkla coolt är inte det?

  Chilla o njut! Inget kommer hända som får världen att gå under men massa jätteroliga saker kan hända, bra odds eller hur?

 23. Sara skriver:

  Stort lycka till på fredag! 🙂

 24. Mallan skriver:

  Bomull i öronen &/eller en liten klippmaskin (sån man klipper människor med) brukar fungera bra för att klippa runt öronen… I nödfall kan man bremsa oxå, så att man får det snyggt.
  Helklippte mitt russin förra veckan på 25-30 min 🙂

 25. Therese skriver:

  Hejsan har bilder på Landfried ifrån Globen Barbacka hoppning och undrar om du vill ha dem men då behöver jag din mail adress kunde inte skicka bilderna på [email protected]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »