Allmänt

Film- 1,20 Tyra & Lalle Stäket

Tja! Här kommer en film från 1,20 rundan i Stäket. Det var så synd att läktaren var jättehögt upp, för då ser man ju inte så bra och hindrena ser ganska fjuttiga ut. Kan säga såhär, haha… jag gick inte i närheten av banans sista oxer för att jag inte vågade. Man ser ju inte det men den var jäkligt bred och…STOR! haha… det är jag i ett nötskal. Sen när man kommer in på banan då är det bara att satsa. Jag vill ha en nolla i 1,20 till innan jag börjar svänga lite mer och rida på. Sen när vi väl kan göra det- då jäklar! För denna häst kan svänga kan jag lova, herregud! Jag har verkligen världens finast häst (det har ju alla hästägare eller hur haha:)

På första linjen hade jag bestämt att rida på 5 galoppsprång då jag gjorde det i 1,15. Nu var ju hindren lite större och bredare och jag skulle beslutat att rida på 4, men det gick ju bra ändå. Så länge man håller sig till sin plan så brukar det bli bra, även om det kanske inte var det bästa beslutet. Såna saker lär jag mig hela tiden, det är så svårt när man har 2 heeeelt olika hästar. Sen ser ni efter hinder 7 (planket), där tappar jag bort banan och sabbar för Lalle- men det gick för att jag har en bra häst. Jag kan inte fatta att jag får blackout när jag kan hela banan in och utantill? Ah, skit samma! Nu ska jag fokusera på allt som gick bra! jJag är iallfall jätteglad över den här rundan. Kände mig faktiskt inte det minsta orolig innan start och det är super 😀

30 svar till “Film- 1,20 Tyra & Lalle Stäket

 1. Siri skriver:

  Låter som att underlaget var väldigt hårt?

  1. Tyra skriver:

   Siri- Ja, det var ganska hårt! Inte alls så kul men de harvade bra så det gick att rida. hellre för hårt än för mjukt…

 2. Lotta skriver:

  Tycker det var en fin runda 🙂 Roligt att se! Ni verkar passa riktigt bra ihop!

 3. Gick som på räls det där:) duktiga ni är och framför allt fina ihop!

 4. johanna skriver:

  Tjusigt! Han får det att se så enkelt ut! och glömma banor, vem har inte gjort det 😉

 5. sofi skriver:

  Varför går det runt ett annat ekipage inne på banan? Är inte det väldigt störande??

 6. Matilda skriver:

  Grattis ! 🙂

 7. k skriver:

  Jättefint! Ett tips bara är att du måste följa med mera med händerna, nu kan han inte sträcka ut halsen ordentligt. Man ser det eftersom dina armbågar åker rakt ut istället för att följa med mjukt framåt. Dina hästar är grymma 🙂

 8. Frida skriver:

  Snyggt! Ni blir ju bara bättre och bättre sluta aldrig tro på dig själv 🙂

 9. Cecilia skriver:

  Hej! Vad fint det såg ut! Tänkte bara på en sak. Det var längesen jag själv höll på med just hoppning, var mer inriktad på dressyren, men hur kommer det sig att nästa ekipage kommer in innan du ens är klar med din ritt? Kanske konstig fråga, men stör det inte din ritt lite?:)

  Kram!

  1. Tyra skriver:

   Cecilia- Hej tack snälla 🙂 Det är helt enkelt för att hästarna ska få vänja sig lite på banan och sen tror jag att det kn vara för att få lite rull på tävlingen med tider mm. Ibland kan det störa, jag har sett flera gånger när folk fått rida andra vägar i omhoppningen för att ekipaget efter har stått i vägen. Väldigt surt. men oftast går det väldigt bra 🙂

 10. Malin skriver:

  Fint Tyra. Lite bättre tryck ibland så kommer det se ännu bättre ut.
  Sen är stäket sämst som tävlingsplats. Underlaget är inte alls okej.
  Ett tips är att inte åka på sånna tävlingar som inte kan leverera. Så onödigt när man har fina hästar. Nu har inte stäket mina klasser men sist när jag var där, för flera år sedan, åkte jag bara dit och vände. Ville inte riskera något med mina hästar.
  Kram

 11. Ida Jansson skriver:

  Fin runda… Denna ska du vara nöjd med…

  Jag var på stäket förra året och kan säga att jag inte tänker åka dit och tävla mer, för att det är helt värdelös framridning och framhoppning, dessutom brukar de ha samma banbyggare som gör lite konstiga banor…

 12. Isabelle skriver:

  Ser riktigt fint ut! 🙂 Du har verkligen utvecklats enormt mycket sen din första tävling men Dario 😉 Kul att se! Lalle är en riktigt fin häst 🙂 Stäket brukar alltid ha rätt maxade banor! Håller verkligen med dig om framhoppningen, den är verkligen inte bra..

  För att besvara en tidigare fråga, 2 nollar i grunden i 1,20m krävs för att ”kvala” 1,30m 🙂 Så det lär ju gå fort för er!

 13. Jessica skriver:

  go Tyra 🙂 ni kommer bli farliga ute på banorna!

 14. anna skriver:

  Jättefin runda! Kul att se att det går framåt 😀

 15. Tina skriver:

  ser jättebra ut! du flaxar lite med armbågarna, annars super! 🙂

 16. Gabriella skriver:

  Jättefin runda Tyra! Det ser verkligen ut som att ni börjar rida ihop er mer och mer 🙂

 17. Sofia skriver:

  Så kul, när du närmar dig varje hinder och hoppar så hör man ”klick,klick,klick…..” John som är i farten? 😉

 18. Malin skriver:

  Superfint! Jag tyckte att det såg bra ut med 5 på första linjen. Ni kom ju inte super nära 🙂

 19. Sofia skriver:

  Fint som snus 🙂 vilket jobb du gjort!! Ser ut som om du har fått honom väldigt lugn och harmonisk sedan förra filmen 🙂

 20. Limpan skriver:

  Sofi & Cecilia:
  Det är väldigt vanligt att man har 2 ekipage på banan, ibland t.o.m 3 om det är en stor bana. Det är för att det ska gå fortare, så man inte behöver vänta på att få in nästa ryttare på banan innan man kan ge startsignal till denna. Det kan spara in ca 30 sek per ekipage på detta sätt. Har man en tävling med, låt oss säga 200 starter och man gör på detta sätt så kan man ju snabbt räkna ut hur mycket tid man sparar – 1 tim & 40 min.

 21. Jullan skriver:

  Duktiga Tyra! Ni ser så himla proffsiga ut! Coolt med röd kavaj;)

 22. Johanna skriver:

  Vilken fin runda! Det var ju inga problem där inte 😀

 23. pauline skriver:

  HEj Tyra!
  VAd bra det gick! Kunde ju inte gått bättre. 🙂
  Men vad pratar du om när du säger att hinderna såg fjuttiga ut, enligt mig var dom enorma! 🙂
  Hade aldrig vågat hoppa så högt. Det ser så himla kontrolerat ut när du rider!!!

 24. Johanna skriver:

  Väldigt fin runda Tyra 🙂

 25. Ida Lövehed skriver:

  Det där såg ju riktigt riktigt bra ut! Jätte fint! Dessutom gillade jag att det var högt på läktaren då får man en bättre helhet när man kolalr på filmen än när det är zoomat in på endast häst ryttare och det inder som hoppas.

  Tycker du kan komma ner på helsingborgs meeting i slutet utav oktober. Helsingborgs anläggning är ju bland de bästa. Plus att tävlingen håller på tors-ons tror jag det var. Så där finna allt för alla.

 26. Thea skriver:

  Vilken fantastisk ryttare du har blivit Tyra! Och ni är ett sånt stiligt ekipage! Hårt jobb lönar sig, och det är du verkligen värd!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »