Allmänt

Filmer från hoppning idag

Hej, orkar inte skriva så mycket men har klippt ihop några filmer från idag. Då får ni se när jag hoppar Lalle och Joe, även lite markarbete. Joe kändes riktigt fin idag, lite segstartad men sen fick jag en jättebra känsla och fick honom verkligen mellan hand och skänkel så hans kändes super. Hans orena bakdel börjar kännas bättre efter mycket jobb och slit. Det lönar sig! Lalle däremot, ah jag vet inte. Över hindren kommer jag komma på tävlingen på lördag, men frågan är om det blir rätt hinder? Alltså han KUTAR efter hinder och jag får bara inte stopp på honom- det går så jääääävla fort. John var typ i chock när han skulle filma och ba ”hallå han va ju nyss på det där hindret,vad hände?” hahaha… Som tur är så är väl banan lite större än vår utebana, men jag vet också att Lalle tänder till extra på tävling.

Jag har som mål att rida en bra bana med Joe på lördag, och som mål med Lalle är att bara kommer igenom banan… Vår första tävling ihop, så det blir mycket spännande… Har ju aldrig hopptränat med Lalle förut (förutom med Hacke på provridning 2 ggr om man kan räkna det som hoppträning).

Aja, här kommer lite filmer från dagen, mina små kanonkulor:

 

78 svar till “Filmer från hoppning idag

 1. Viktoria skriver:

  Men OJ vad oren Joppe ser ut? 🙁 Han kommer nog tyvärr inte gå igenom eb besiktning vid tävlingen tror jag….bakdelen är verkligen osymmetrisk med fram…tråkigt. Annars är båda jättefina men Joppe ser tyvärr inte alls fräsch ut i steget.

 2. Bella skriver:

  Två frågor:
  1. Varför hoppar du 2 likadana linjer hela ridpasset? Tycker det känns som du ofta gör det när det filmas? 🙂
  2. Var inte Joe skadad och var hos veterinären nyss? Du sa att du fick ”rida om vanligt” om jag inte minns fel, innebär det att det är bra för hans ojämna muskler i bakdelen att tävla?

  Lycka till på tävlingen!

 3. vilma :) skriver:

  vet inte om du har fått detta tipset innan eller om du har testat det och så vidare.. men jag har iallafall ridit en ganska het och stark häst som gjorde nästan exakt samma sak som Lalle gör efter hindrena.
  Jag fick ett tips av min hopptränare att sätta upp 2-4 hinder på en långsida med lagom många gallopsprång imellan. Sedan så efter varje hinder så gör man en volt och hoppar om hindret. Det funkade iallafall på den hästen jag red, eller det gav en hjälpande hand kan man säga! Hoppas verkligen att du förstår min förklaring (suger på att förklara) och att övningen hjälper dig!
  massor av kramar och pushande, galet vad cool du är Tyra.

 4. E skriver:

  Ta av sporrarna på bruna hästen! Du har starkt bett och skyller på att den är för pigg mot hindren. Ta av de så tror jag att de kan hjälpa endel 🙂 han blir nog både lugnare och inte så ”på” i munnen 🙂

 5. Petronella skriver:

  Snalla, snalla lamna bort musiken!!!

 6. Anna-Lena skriver:

  Kul med film! Ni ser ut att ha roligt 🙂 Stort lycka till på tävlingen.

 7. nathalie skriver:

  Tycker det ser väldigt fint ut! jag är väldigt förtjust i båda dina hästar. Fast de är olika så är det de typerna av hästar som faller mig mest i smaken. Du har bra smak, Tyra 😉

 8. marina skriver:

  Ser riktigt bra ut Tyra! det syns att du utvecklats som ryttare och du rider dina hästar riktigt bra! jag tycket det ser rytmiskt och balanserat ut 🙂

 9. Sara skriver:

  Så fint! 🙂
  Det kommer gå galant på tävlingen!

 10. Ellen skriver:

  Jag menar inte detta som kritik, men uuush och fy att ha en häst som Leif. Jag klarar verkligen inte av sådana hästar som bara flyyyger iväg och bara jag sitter och tittar på filmen känner jag liksom hästen mellan benen och hur allting bara flyger iväg och ajg blir såå stressad av att se filmen 😉 haha. Fattar inte hur vissa människor som du klarar av det. Bra jobbat! Det visar ju i alla fall på vissa ställen där du kan avbryta innan hindret och lägga volt att du har lite pejl på det hela 😉 Diggar med Joe, stor galopp. Alla kroppsdelar på plats, inget som flyger hejvilt xD

 11. Mathilda skriver:

  Fina!
  Lycka till på tävlingen, hoppas att det går bra! 🙂

 12. Annika skriver:

  Den bruna var ett redigt energiknippe du.

  Vill du ha lite konstruktiv kritik (annars så strunta bara i att läsa) så kommer här lite;

  Ett stort plus är din prydliga sits och mycket stilla skänkel – bra där! Något mindre bra är att du ganska ofta får glappkontakt med, vilket antagligen känns extra läskigt för hästen när man har lite skarpare bett.

  Fina pållar du har!

 13. Elin skriver:

  För att få ordning på resandet så är det, som många andra också kommenterat, bara att träna dressyr. Läser man din blogg så verkar det som att du hoppar ofta.

  När jag började rida en häst för många år sen gillenas också hoppa mycket, men hon var stor, het, snabb – du vet.. Viss likhet med Lalle. Det som hjälpte mig var inte att hoppträna flera gånger i veckan, utan att träna dressyr. REN dressyr. Kämpa, kämpa, traggla och traggla. Hoppade en gång var tredje vecka ungefär. Det hjälpte otroligt mycket, nu behöver jag knappt ta i tyglarna för att vi ska ta oss runt en hoppbana.

  Det är som de säger, att rida en hoppbana är 96% dressyr och 4% hoppning. Dina superfina

 14. Elin skriver:

  .. Råkade posta för fort förut 😉

  .. Dina superfina hästar KAN hoppa, det behöver du inte sitta och traggla med! Det syns att de är fantastiska hopphästar, men rejäl dressyrträning kommer få er att kunna rida igenom hoppbanorna mycket mer harmoniskt, och du kommer säkert även kunna skippa pelhamet till slut 🙂

 15. Limpan skriver:

  Två frågor:
  Varför har du ingen käkrem till Landfried?
  Varför rider du både Joe och Landfried med dubbla tyglar till pelhamet, istället för ett delta?(Du hade ju delta på Joe förut, har han blivit starkare i munnen eller?)
  Nyfiken bara…
  Lycka till på lördag, jag ska dit på söndag och hoppa 2 klasser.

 16. martina skriver:

  prova göra en halvhalt efter första hindret och sen en vålt in på mitten. då hinner du fånga upp honom och han kanske varvar ner lite och sen på nästa hindret. Tillslut lär han sig och lyssnar på halvhalten och då behövs inte vålten. 🙂 kram

 17. Linda skriver:

  Tycker tvärtom ang musiken.Älskar när du har musik i bakgrunden, blir en härlig känsla:-)Du har ju just köpt Leffe, det där ordnar sig med tiden:-)Kram

 18. Malin skriver:

  Det ser rätt okej ut.. Jag hade tränat mer innan jag skulle åka ut på en tävling med L. Varför så bråttom? Tävlingarna finns kvar om några månader också. Även om L har rutin så hade jag väntat tills det hade känts bättre.
  Tror ändå att det kommer gå bra för er på tävlingen. Det är så passa lågt. Låt han inte rusa iväg bara utan ska det vara 5 galoppsprång ska det vara 5.
  Lycka till och kämpa på

 19. Jessica skriver:

  Träna att dämpa tempot med kroppen och släpp efter, ofta, både på rak linje, skänkelvikningar, volter och serpentiner, ta aldrig i bettet. Och sväng runt hästen genom att vrida din kropp och blick dit du ska och fastna inte i handen. Handen är endast stöd och ledande, speciellt på en så pigg häst. Och glöm inte att inte sluta driva, det gör många automatiskt när hästen är så pigg men tvärtom. Ser fint ut så lycka till!

 20. Mia skriver:

  Ser att du får mycket ”hjälp” av dina läsare, visst några kommentarer kanske är bra. Men trots allt har du tränare på plats som hjälper dig som kan sin sak.

  Jag är sååå kär i Landfreid! WOW! Verkligen den typ av häst som jag avgudar, sjukt fin!

 21. Danni skriver:

  Fin sits, bra arbets tempo och rytmiskt ridet =)
  ett litet tips bara: ta inte tillbaka handen så fort när du hoppar Joe, det blir ett ryck i munnen varje gång han landar efter hinder. därav att han kastar lite med huvudet

 22. Lina skriver:

  Alltså Gud var många ”proffs” det är som kommenterar här! Sjukt irriterande människor som verkar tro att dom är något. Bry dig inte om dom och gör som du brukar göra, jag tycker personligen att du utvecklats otroligt mycket i din ridning på slutet, och att Lalle är jättefin! Keep up the Good work! :))

 23. Anna skriver:

  Hej Tyra! Ser att en stor utveckling har skett för både dig och hästarna tillsammana! Jättekul att se 🙂
  Ett tipps med Lalle bara att inte ha det så långt i kombinationen. När avståndet är så långt (jag skulle kortat det iallafall en halvmeter! ) så accelererar han inne under de 2 galoppsprången i ko pinationen, fortsätter sedan med ett snabbt språng över oxern och springer iväg även efter. Det är bättre att rida lite lugnare hemma 🙂 han behöver ju ingen fart för att komma över hinderna igentligen 😉

  Men du har gjortett uperbra jobb med din ridning hittills så det blir nog jättebra ska du se 🙂

  Stort lycka till på tävlingen!

 24. Petronella skriver:

  nej, nej. man vill höra tempot i galoppen, hästens frustande, kommentarerna från ev. tränare och Tyra. No music! (och om man ska vara petnoga, så helst inga ”slow-motion” hopp heller)

 25. johanna skriver:

  Tycker att det ser super fint ut Tyra!
  Har läst din blogg länge nu och tycker att det är jätte kul att se utvecklingen på dig och dina fina hästar 🙂
  Men en sak gillar jag inte med den här bloggen och det är alla självutnämda världsmästare…
  Tänk vad roligt det vore Tyra om du kunde göra ett inlägg där världsmästarna får visa upp hur de själva rider på film och sen kan alla få kommentera hej vilt hur de rider!
  DET vore ett kul inlägg!

  Har själv varit med om det där och folk har kommenterat hur jag ska rida o.s.v och sedan när jag får se någon film när de själva rider tänker man bara: Men herregud och du klagar på mig?!

  Lycka till på tävlingen! 🙂

 26. Frida skriver:

  Ser fint ut. Det enda jag har att anmärka lite på är att jag tycker kombinationen ser väldigt kort ut med 2 språng imellan, känns som om den är stegad för att vara 3 korta språng? 🙂 På träning brukar man ju göra lite korta kombinationer så hästarna får jobba lite mer och hoppa upp sig 🙂

 27. Lotta skriver:

  Tycker att du fått en mycket bättre sits över hinder :DDDD
  Fina pollar så klart också 😀

 28. Sofie skriver:

  Åh vad fina dina hästar är Tyra! Jag blir alltid tårögd när jag ser dina videos. Det ser verkligen helt underbart ut. Båda hästarna har så fina språng. Jag är helt säker på att det kommer gå bra i helgen på tävlingen :). Ville bara säga att jag hejar på dig och att du inspirerar mig varje dag till att jobba hårt så att jag också når mina drömmar. Du är grymt stark bruden!

 29. Ninis skriver:

  Svar till Limpan:

  Hon skrev det för ett tag sedan, hans träns är specialdesignat och har ingen käkrem 🙂

  http://www.tradera.com/pikeur-ridvast-akta-dunvast-perfekt-till-hosten-vintern–auktion_302365_162631339

 30. Ninis skriver:

  Och Tyra, jag tycker att du har utvecklats jättemycket och att det ser jättefint ut! Mkt bra jobbat!!!

 31. Anja skriver:

  åh vad underbar han är Landfried! helt min typ av häst 🙂
  hur blir han om du hoppar utan sporrar? tänkte om han kanske är så känslig att det kanske bidrar till att han flyger iväg så.
  lycka till på tävlingen!! 🙂

 32. Lina skriver:

  Du har så fina hästar!

  Här en jättebra övning för hästar som springer: http://speakinghorse.wordpress.com/tisdagens-ovning/

  Halten efter hindret hjälper dem att sluta springa.

 33. Cecilia skriver:

  Är också nyfiken på varför du har två tyglar och inte delta, hade varit kul att få svar på. Själv föredrar jag att rida med två tyglar istället för delta 🙂

  Är nyfiken på en annan sak också. Verkar vara en hel del som klagar på att du tävlar för snabbt med dina hästar? Vet inte alls om du håller med mig, men så som jag ser det så är ju tävling också träning? Bara för att man ska iväg och tävla så betyder inte det att man satsar på placering och har en massa krav. Satsa behöver man ju inte göra direkt precis. Att lära känna sin häst på en tävlingsplats är också viktigt, speciellt om man vill klättra lite i klasserna senare.
  Så go Tyra 🙂

 34. Mia skriver:

  Håller med min ”namne” ovanför;-) Undrar lite hur det kan komma sig att alla läsare fått för sig att de ska ”lära dig rida”?!? På andra bloggar ser man inga kommentarer om hur läsare anser att bloggaren ska rida eller hantera sina hästar…..Har du tidigare bett om råd eller hjälp med dina hästar Tyra? Det är lite skrattretande att så många anser att de kan lära dig rida;-) Ingenting är perfekt men som skrivits tidigare,du har en tränare (eller fler)och jag tror att vi ska överlämna till dem i frågan;-)

 35. Vilka pigga, glada och härliga hästar du har 🙂 Lycka till på lördag, det kommer säkerligen att gå kanonbra!

 36. Linda skriver:

  Du är riktigt duktig Tyra! Stilla och fin sits.

  Landfried älskar verkligen att hoppa, han ser skitglad ut 🙂 Är helt säker på att du kommer få mycket bättre kontroll på honom med tiden, med eller utan vissa läsares ”uppmaningar”. Svårt att ge bra och givande tips utan att ha helheten, tycker jag i alla fall.

  Lycka till på tävlingen! Och ta ut svängarna så mycket det går med Landfried 😉

 37. Epona skriver:

  Oj jag tyckte det såg lite ansträngt ut med Joe. Inte alls så lätt och luftigt som sist jag såg er på film. Hoppas han blir bättre snart! Lycka till i helgen 🙂

 38. Emelie skriver:

  Det ser ju riktigt fint ut! Det ser ut som du börjar hitta Lalle nu och hur du ska rida honom. Ni ser samspelta ut. Bra jobbat! Heja er!

  Kramar!

 39. Johanna skriver:

  Jag tänkte inte kritisera eller klanka ner på någon, snarare ge lite konstruktiv kritik som du kanske har nytta av… Du har (som någon tidigare nämnt) din egen tränare, och du behöver inte ta del av vad folk skriver – men alla vill det bara väl 🙂
  Jag snubblade in på din blogg och såg dessa två videos, och har en del tips.

  Jag har själv en väldigt het, och framför allt stark, häst som jag har fått väldigt mycket hjälp med under mina 2 år här i Tyskland. Jag har ridit många typer av hästar – bland annat sådana som din ”Lalle”.

  För det första skulle jag vilja påstå att kombinationen är alldeles för lång, du har två olika typer av hästar men man ser på båda två att de inte får en chans att hoppa igenom sprången – utan blir väldigt flacka på utsprånget. Vanligt mått för tvåkombination är ca 9,75 m (och ju högre det blir blir avståndet däremellan förstås lite bredare).
  När din ”Lelle” får lite mindre plats och måste hoppa upp sig lite mer, minskar även farten och din häst kommer att hoppa upp sig med rundare rygg och bromsa redan lite i luften. En annan smart sak är att lägga ut en markbom i mitten av kombinationen, så att hästen får in rätt rytm och inte rusar mot utsprånget exempelvis.

  Övningen på långsidan är en superövning, men istället för att bara låta honom rusa vidare varje gång du rider an – gör en halt emellan de båda sprången. Det är viktigt att inte glömma att belöna, för det är inget straff, snarare en kontroll på att han lyssnar på gas och broms. Fungerar det inte första gången, är det bara att mala på tills hästen bromsar av sig självt.

  Som jag också läste någonstans bland de tidigare kommentarerna – tänk mer på yttertygeln. Yttertygeln är A och O, och kontakten däremellan får aldrig släppas. Försök alltid att få hästen till yttertygeln med hjälp av dina ben, byten av varv och ibland utåtställd ridning. Handen skall vara så lätt som möjlig, men fortfarande ge stöd.

  Kämpa vidare och lycka till, och det kommer säkert att gå fint för er på tävlingen i helgen! 🙂

 40. Julia skriver:

  Inte konstigt att Leffe är så springig. Du har ett väldigt skarpt bett + sporrar…

 41. Julia skriver:

  Har man så skarpt bett blir det oftast så att hästen försöker springa ifrån det. Många tänker inte på det och tar det som att hästen är så pigg.
  Får man fråga varför du har sporrar på Leffe?

 42. alexandra skriver:

  ÄLSKAR slowmotionhopp! 😀 spec när man sen har normalt tempo efter slowhoppet! (såg att någon kommenterat att det är störande)

 43. Maya Juuti skriver:

  Skit fint

  Lämna en fråga i frågestunden, och få oss på bättrehumör <3
  http://deepshit.blo.gg/2012/august/fragestund.html#comment

 44. Caroline skriver:

  Lalle ser verkligen härlig ut att rida! Ett tips som kanske kan lugna ner honom efter hindret är att sätta upp en linje och göra halt efter första hindret? Det brukade funka för mig när jag red en häst som lätt ville kasta sig iväg över hinder. Efter några gånger lyssnade han mkt mer på mina hjälper..

  När det gäller Joe så tycker jag han ser lite lång ut? Kanske kan vara bra att skritthoppa honom för att få honom i mer ”uppförsbacke”?

 45. Carro skriver:

  Haha Tyra du behöver inte betala för tränare, du har ju flera stycken här som är experter! 😉

 46. Elli skriver:

  Hej Tyra! Tänkte börja med att säga att du ska strunta i alla onödiga kommentarer. Sen tänkte jag ge dig ett tips på en övning för att få ”lalle” att lyssna mer på dig:

  * Ha hindren som du har de nu fast närmare och mycket lägre, säg 40/50
  cm (det sista kan du ha lite högre,ca 60/70).
  * Kom i början i trav mot hindren
  * Gör HALT mellan hindren, blir han stark, ta en volt. Han ska stå
  still!
  * Kom fram i trav och hoppa hindret sista hindret.

  Fortsätt så tills du känner att det funkar bra. Sakta men säkert kan du börja ta det i galopp men stressa inte fram det. Kram ♥

 47. emma klofsten skriver:

  guud vad fin joe har blivit!! älskar typen av häst och han är bara för läcker 🙂 BRA jobbat tyra! Hoppas du snart kommer på lalle så att ni lixom blir ett 🙂 du är så dutig tyra!

 48. Jessica skriver:

  läser lite ovanstående kommentarer och de tog orden ur min mun. Du kanske inte ska använda sporrar på din bruna då han är väldigt het redan 🙂 dressyr är A och O i hästträning, du tränar säkert redan det men när du & Lalle känner varandra mer så kanske ni får det mer harmoniskt och lugnt mellan hindrerna 🙂 OCH ETT PLUS, gav för längesen ett tips till dig om din sits att du skulle räta dig fortare över hindret och det ser riktigt bra ut nu 😀 fasen va bra du utvecklas! lycka till på tävlingen FINA du 😉

 49. Elin skriver:

  Hej! Lite ridbilder på Dario vore kul, var ett tag sen några hoppbilder på honom kom 🙂

 50. Therese L skriver:

  Lycka till på tävlingen, kul att komma ut med nya hästen också och få mer upplevelser ihop! 🙂

 51. Jennifer skriver:

  Vill inte på något sätt verka negativ utan detta är bara lite vad du kan tänka på ifall du tycker det låter vettigt!

  För det första ser det ut som att avstånden inte stämmer på linjerna? Skulle vilja ha kombinationen BETYDLIGT kortare, så hästarna hoppar igenom sprången ordentligt. Är det kortare får de även backa av och blir snabba i frambenen. Nu ser det mer ut som en linje på tre språng? Det tror jag är viktigt att du tänker på med leffe, att du verkligen bestämmer dig, är det tre språng ska han gå på tre språng, är det två ska han gå på två. Nu känns det som att du är snabb tillbaka efter första hindret för att du vet att han rinner iväg till nästa, och när det är så långt emellan blir det ännu längre om du är så snabb tillbaka. Där hade jag hellre sett en mjukare halvhalt, med ett stöd till munnen men att han ändå kan flyta igenom istället för att det blir ett kast tillbaka och flackt fram över utsprånget! Själv tycker jag Leffe är en OTROLIGT fin häst, där har du gjort ett riktigt kap!! Det blir säkert jättebra med träning, men det gäller att du är bestämd! Lägg in massor med halter och volter så du får bort det att han rinner iväg så. Tänk på att det tar tid att rida ihop sig med en ny häst, du har inte haft honom länge!! 🙂

  Joe ser inte riktigt fräsch ut :/ Hoppas han blir bättre, superfin häst det också! Hur avundsjuk som helst på dig hur underbart du har det på den fina gården 🙂 Lycka till med allt!

 52. Johanna skriver:

  Avståndet mellan kombinationen är alldeles för långt……

  1. Tyra skriver:

   Johanna- Det är knappt 10 meter, alltså inte för långt. Men Lalle har väldigt liten galopp det e därför.

 53. Linda skriver:

  Undrar även vart Dario tagit vägen?? Varför tävlar du inte med honom?

 54. Ann-Marie skriver:

  Meneehh…ingen skriver väl elaka ”know it all” kommentarer??Ser ju mer ut som folk bara ger sina bästa tips för att det ska gå så bra som möjligt för Tyra på tävlingen!

 55. Frida skriver:

  Hur länge har du hållt på och ridit 😉 det ser jättebra ut 🙂

 56. Bella skriver:

  Men snälla människor vad håller ni på med??
  Har Tyra bett om kritik vare sig den är konstruktiv eller inte??!!

  Även om ni är utbildade instruktörer, vilket jag tvivlar på…, så är det ingen som bett om eran åsikt, lämna en komplimang eller fråga, annars PIP IGEN!!!

 57. Emma skriver:

  haha, vad många ’roliga’ kommentarer. Du har en fantastisk sits Tyra! Kör vidare och lycka till på tävlingen!

 58. Felicia skriver:

  Hej Tyra!
  Jag måste bara säga vilka fina hästar du har! Du gör ett så himla bra jobb med dom, och de ser verkligen ut att trivas. Jag har en fråga som jag gärna vill att du svarar på. På filmerna ser det ut som att Joe är mycket svårare att rida än Lelle. Lite ”trixigare” och svårare mellan hindrena. Är det så eller ser det bara ut som det? Han ser helt enkelt bara svårare ut på film.
  Det hade även varit roligt att se en film på när du rider dressyr på dem! 🙂
  KRam!!

 59. Erika skriver:

  OMG vad alla ska tipsa haha, jag skulle bli galen. Det är lite som baksäteskörning, fast lite väärre:). Lycka till imorgon!

 60. GM skriver:

  Någon ovan undrade hur det kommer sig att så många kommenterar Tyras ridning så mkt jämfört med hur det är på andra bloggar.
  Det kanske beror på hennes sätt att uttrycka sig när hon (eller du, ska ju inte skriva ”över huvudet” på dig, Tyra =) )skriver. Du verkar vara en rätt så ambitiös, framåt och impulsiv person och det är kanon, men kan också uppfattas som virrig, flamsig och man kan ha svårt att bli tagen på allvar (takes one to know one, är hyfsat impulsiv själv men har ingen blogg så folk som inte känner mig märker inte det lika lätt :)). Så jag tror helt enkelt att många tror att du behöver och har nytta av deras hjälp, fast du har tränare.

  MEN, jag måste säga att wow vad mkt bra feedback folk ger. Tycker faktiskt det är väldigt mkt schyssta välmenande kommentarer, och väldigt få otrevliga stick.

  Jag lär mig massor av att titta på dina filmer och sen läsa kommentarerna som dina läsare ger så var stolt över engagemanget!
  Plus att det måste va kanon att kunna sålla tipsen i lugn o ro hemma. Ja-sägare utan egna åsikter i en hög, positiva hejarop i en, bra konstruktiva råd i en annan, och de som inte kan uttrycka sig på ett vettigt sätt i skrift äre bara o ignorera.

  Lycka till på tävlingen och med allt!

 61. Emina skriver:

  Men om lalle har liten galopp blir ju komb. för lång.

 62. Bea skriver:

  Haha orkar inte att alla ska sitta och tycka om precis allting.
  Nästan inga kommentarer på hur mycket Tyra egentligen har utvecklats, kolla bara på sits och balans och allting. Det kommer bli så bra!
  Sen att Tyra aldrig rider dressyr och alltid hoppar, kollar man igenom hennes blogg så skriver hon bara när hon har hoppat. Och jag tror inte att hon bara rider 1 gång i veckan och då hoppar. Hon väljer bara att inte alltid skriva om sina ridpass helt enkelt.
  Sen det att hon rider med sporrar, en pigg häst tar inte alltid skänkeln till 100%.
  Lycka till Tyra!

 63. Cecilia skriver:

  Borde verkligen sluta läsa dina kommentarer, men eftersom jag nu ändå är här:

  Ni som kommenterar att hon inte ska ha sporrar på heta hästar, ni bör nog utbilda er lite mer inom ridning innan ni säger till henne att ta av sporrarna. Visst, sporrar kan användas för att förstärka hjälperna, men på ”pigga” hästar är dom en förfining av skänkelhjälpen.

  I min förra kommentar frågade jag även Tyra varför hon föredrar att rida med två tyglar ist. för delta, då jag själv rider med två tyglar på såna bett. Eftersom fler har frågat varför hon inte använder det så vill jag även flika in att två tyglar ger bättre signaler än en delta. Man kan även reglera skärpan i hävstångsbett bättre med två tyglar. Gissar att det är därför Tyra väljer att ha två tyglar, men jag vet såklart inte.

 64. J skriver:

  Skulle du inte kunna lägga ut någon video på ett renodlat dressyrpass också?:)

 65. Martina skriver:

  Älskar alla kommentarer från folk som tror sig veta bättre.Sjukt underhållande det här med hästfolk, alla skall vara bäst och veta bäst.

  Man blir lite mörkrädd för alla nedtryckande besserwisser kommentarer.

  Fast det är ganska kul att läsa.

 66. Helle skriver:

  SLUTA GE TIPS!!! jag blir galen av alla experter som skriver kommentarer. Tyra har tränare som hjälper henne mer hennes hästar och hennes ridning. Man kan alltid tycka till om ridning MEN alla hästar är olika och alla ryttare är olika vilket betyder att om en person ska rida med ett rakt bett kanske en annan ska rida med ett tjockt tränsbett på samma häst. Ni vet för lite om Tyras ridning och hennes hästar för att leka experter.
  Blir så äcklad av alla ”duktiga” ridtjejer som snärtar runt och tror de är såå duktiga. Lär er grunden i mötet med en häst – det är ödmjukhet!!! Punkt slut.

 67. Amanda skriver:

  Fina hästar du har Tyra 🙂

  Tror folks tips är jättebra men jag vågar inte uttala mig om några tips över några minuters video så ville bara säga att du ska tro på dig själv, hästarna och ha kul!

 68. Em skriver:

  Haha!men är ni på riktigt? först skriver en del att Tyra ska strunta i kommentarerna men sen vill de ändå ”ge tips”. Vad får er att tro att era tips är bättre än nån annans?
  Det mest lustiga med denna blogg är att alla verkar känna Tyras hästar bättre än Tyra själv gör. Konstigt. Undrar hur många här som hade klarat en bana med L egentligen;) Vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag ser alla kommentarer från alla världsmästare i detta land.

 69. Moa skriver:

  En fråga till er läsare:

  Måste man vara världsmästare eller instruktör, för att vara kvalificerad att ge konstruktiv kritik/tips? Om det är er åsikt, tänk om igen.

  Tror Tyra säkert uppskattar praktiska tips från de läsare hon HÖR har erfarenhet och kunskap!

 70. Nathalie skriver:

  Jag tycker att det är FANTASTISKT hur mycket tid och energi du lägger på att utveckla dig och dina hästar. Så mycket bra och kvalitativ träning och tid du ger dina hästar… Precis som det ska vara! Många bra kommentarer… Men heeey, rom byggdes inte på en dag och du Tyra är säkerligen väl medveten om vad ni behöver jobba med, det syns väl. Se bara hur långt du kommit redan! Den kärleken, tid och pengar du lägger på dessa fantastiska individer är beundransvärt. Jag har precis som du tagit ett långt brejk och kommit tillbaka och det skrämmer mig hur illa folk behandlar och tränar sima hästar. Eller inye tränar rättare sagt. Du har insett hur en häst bör leva… På en fin gård med fantastiska möjligheter att utvecklas både fysiskt pch psykiskt! Och som någon skrev, och som du själv hintat om, tävling ÄR träning! Fysiskt, men framförallt mentalt. Stort lycka till och keep up the good work <3

 71. Hanna skriver:

  Hej. Menar detta verkligen inte som kritik, är bara nyfiken för jag vet inte så mycket.. Varför använder du ett ganska starkt bett (eller?) och sporrar samtidigt? Kan du inte förklara hur du tänker/jobbar samt vilken inverkan hjälperna har? Tacksam för svar 🙂

  1. Tyra skriver:

   Hanna- Starkare bet har jag bara när jag hoppar. Ett bett blir aldrig starkt om inte handen är det, och jag rider 100 ggr lättare met lätt hand om jag hoppar med pelham. Sporrar har jag på Joe för att kunna rätta honom, inte för att det ska vara värre eller göra ont. Små justeringar som hjälper ridningen. Kram

 72. Emmi skriver:

  Alltså jag vill bara spy på er alla här som verkar tro att ni kan å vet precis allt! Fuck you!!! Tyra vet nog hur hon ska rida sina hästar, ni behöver inte vara oroliga 🙂 avundsjuka jävla ass, de är vad ni är! Hahaha

 73. Elin skriver:

  Jag hade en liiiiten d-ponny som hade extremt kort galopp när jag fick honom. Han gick t.ex kombinationer på två galoppsprång och liknande. De som vi gjorde var inte som många verkar tro att man ska ha långt avstånd, det bästa är att variera korta (i mitt fall b-ponny längd) till normallånga. Även konditionsträningar är bra för att få ut längre steg. Efter ett halvår med hoppträningar en gång i veckan lite drygt så var kombinationer i normallängd nästan korta! Även linjer med ett visst antal galoppsprång var nästan för korta. Bara ett tips på om du vill få större galopp på L eller om någon annan har liknande problem.

 74. Nina N skriver:

  om du inte tror att en pelhamstång är skarpare än ett tränsbett så behöver du nog en lektion i fysikens lagar!! 😛

 75. julia skriver:

  Ville bara säga att ni är pinsamma och förjävliga. Fy för hästtjejer.

 76. Matilda skriver:

  Du har ju alldeles fel distans mellan hindrena. Det blir ju alldeles för långt på två och kort på tre. Snälla, för dina hästars skull.. Den bruna hästen kommer snart inse att den inte behöver jobba för du sitter där och åker med, du rider iväg den och den hoppar alldeles för flackt. Dina fötter är som filar, de går fram och tillbaka längst med sidorna hela tiden och skaver med sporrarna i hästen sida. Du har snart hela foten genom stigbygeln, snack om dålig sits. Du har händerna omkullagda och ”du rider iväg” hästarna med hela kroppen. Inte konstigt att den yngre hästen är förstörd i kroppen när du inte rider dem ordentligt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »