Okategoriserade

Nu ska vi reda ut saker och ting….

Det visade sig alltså att det inte var den ”riktiga” Josefin Hansén som kommenterat elakt i min blogg, utan någon som använt sig av hennes namn, hemsida och uppgifter. Jag äger all rätt till allt som publiceras i min blogg, och under alla mina år när jag drivit 1 av Sveriges största blogg + nu denna blogg, så har jag aldrig varit med om att någon verkligen snott någons annan identitet och kommenterat så.

Jag blev uppringd av Josefin idag och vi har pratat, och det är inga hard feeling. Hon förstår mig och jag förstår henne och jag kan verkligen bara be om ursäkt till Josefin som fått utstå detta. Vi kommer garanterat att polisanmäla den här personen som har kommenterat i Josefins namn, så får man faan inte göra och nu får det vara nått slut på detta! Hur långt kan någon gå, och hur sjuk får man bli?

Nu kommer jag säkert få en del kommentarer om ”Hur kunde du hänga ut nån om du inte var säker?” bla bla bla. Då vill jag än en gång understryka att jag äger all rätt till att publicera det som kommenteras på min blogg. Är det något som är fel så går det att polisanmäla och rättas till, men jag har inte gjort fel enligt lag. Jag har lagt ut en kommentar i ett inlägg, som publicerats på min blogg. Alla kommentarer har en unik ip-adress, och ni som kommenterar får varken trakassera eller kommentera elakt för då kan JAG lätt polisanmäla (och det är även enligt lag). Ni som kommenterar har inte rätt till att använda någon annans namn, så i detta fall kan Josefin polisanmäla den personen, då det är hennes namn som har använts på ett felaktigt sätt.

Nu glömmer vi detta, allt är raderat i denna blogg och jag är genuint ledsen över att det blev som det blev. Det här är det läskiga med sociala medier, det är väldigt lätt att sno någons identitet, speciellt om man känner någon och kan skriva om situationer den personen varit med om. Riktigt läskigt, men som sagt- detta ska absolut polisanmälas och redas ut ordentligt, men det gör vi bakom stängda dörrar. Kan absolut uppdatera och berätta vad som hände vid ett senare tillfälle. /Tyra

 

36 svar till “Nu ska vi reda ut saker och ting….

 1. Martina skriver:

  Orkar inte med denna blogg längre =/.. too much drama and negativity.. Men, lycka till med allt Tyra, det menar jag verkligen =)

 2. s skriver:

  shit happeneds. Nu slipper du lägga tid på Fake Josefin och skriva mer svar på frågestunden! woop woop

 3. Nina skriver:

  Usch vad hemskt och sjukt obehagligt 🙁

  Fy f*n vilka sjuka människor det finns här i världen, förstår inte hur man kan göra så mot andra människor 🙁

  Skickar en varsin kram till dig och Josefine

  http://www.tradera.com/helskodda-ridbyxor-mkt-fina-endast-anvanda-2ggr–auktion_302366_162486694

 4. Martina skriver:

  Du blev uppringd? Borde det inte varit tvärtom!? Du hängde ut en person och det blev rena rama häxjakten på någon som inte hade en aning om vad som pågick. Undra vilka konsekvenser det ger/gett för den stackars personen? Jag förstår att du har rätt att publicera, det är din blogg, men borde du inte löst det som en vuxen och kontaktat henne på en gång?

 5. malin skriver:

  Tycker det är BRA att sådana anmäls och att det också lyfts fram. Tycker bara det låter idiotiskt att folk ska få säga exakt vad de vill till någon, men inte få någonting tillbaka. Kommenterar man får man ju vara beredd på en diskussion, det är ju ändå lite det de handlar om att blogga och kommentera….

 6. Bella skriver:

  På det viset var det bra att du la upp det som ett inlägg, hade du bara svarat som en kommentar hade det aldrig kommit fram att denna person låtsades vara någon annan.

  Ang uthängning så tycker jag att det är din fulla rätt att göra så då jag tycker att man måste ta konsekvenserna av sina handlingar även fast man gömmer sig bakom en dataskärm, nu får det vara slut på nätmobbningen, så långt borde vi ha kommit i samhället!

  Men Tyra du är en fantastisk människa med ett underbart liv, snälla sluta ta åt dig av elaka kommentarer!
  Du ger dom här små människorna en alldels för stor plats, något som dom stor finner väldigt tillfredsställande.

  Istället för dagens irrikommentar ha DAGENS FINASTE KOMMENTAR!:D

 7. Emma skriver:

  Hemskt, sjukt och tråkigt att människor beter sig som de gör. Tycker synd om den riktiga Josefin. Skönt ni reder ut det och hoppas verkligen ni sätter dit den andra!

 8. Meijah skriver:

  Hade jag vart i Josefins(den riktiga) kläder, hade jag börjat undra över vilka fiender jag hade, då det är uppenbart att denna person försökt smutskasta henne och skada hennes anseende genom att göra en sådan här sak!
  Hoppas verkligen Josefin väljer att polisanmäla och att det blir rediga repressalier! Så att folk tänker både en och två gånger innan de stjäl någon annans identitet eller kommenterar kränkande.
  Peace!

 9. Dixi Wonderland skriver:

  Att ta någons identitet är ett av de allvarligaste brotten som existerar. Det är tråkigt att folk inte fattar det. Jag har själv haft läsare som sagt att någon kommenterat med min bild på Kissies blogg och självklart berättade jag att jag kommer polisanmäla personen om hon/han/den/det inte tar bort den omedelbart!

  Sen bevisar detta bara hur lite vissa som påstår sig veta mycket om hästar osv egentligen vet. Denna personen tog antagligen Josefin för att hon har så mycket bra framför sig och är duktig och på det sättet vill verka mer trovärdig.

  Otroligt tråkigt att sånt här händer när det drabbar människor som inte ens har med saken att göra. Jag tycker det är så jävla fegt av dessa anonyma att inte våga stå för sina åsikter, utan använda sig av andra och dra ner dom i skiten.

 10. Em skriver:

  Ojoj…jag tror inte personen som utgav sig för att vara Josefin fattar hur allvarligt det är, riktigt, riktigt korkad människa faktiskt. Uppenbarligen inte så gammal så det blir väl säkert föräldrarna som får stå till svars för vad deras unge gör, datorförbud verkar ju aktuellt i detta fall?;)
  Fick den känslan igår när jag läste…men du kan ju aldrig veta vem som döljer sig bakom ett sånt inlägg, bra att det ordnat sig nu iaf:)

 11. Therese L skriver:

  Det var väl det, verkade ju lite knepigt att någon så ”stor” inte hade mer livserfarenheter och bättre omdömme än så.

 12. Frida skriver:

  Förstod nästan att det var så. Svårklassryttare har nog annat att göra om dagarna än att kommentera spydigt i folks bloggar 🙂 kram!

 13. Emma skriver:

  Men fy, det är ju verkligen för jävligt att man utger sig för att vara någon man inte är. 🙁 Men vad skönt att du & Josefin har rett ut det hela i alla fall & hoppas att den skyldiga som använt sig utav hennes identitet åker fast. Försök att fokusera på oss som verkligen uppskattar din blogg nu & även om det är svårt, strunta i alla idiotiska & elaka kommentarer. Ett förslag: Istället för dagerns ”irri-kommentar” kan du ju kanske köra dagens ”pepp-kommentar”. 😉

  Ha det bäst! 🙂

 14. Victoria&hundenTyra skriver:

  Jag vill inte vara dum eller något bara ge lite tips.
  Du skrev förut att *elit ryttare hoppar ofta som du gör* typ så tolka jag det iaf.
  Och så är det inte riktigt. Dom kör mkt dessyr ( jag hatar det med, tråktigt som fan )
  Men hästarba behöver verkligen det och sen kör dom MKT markarbete och det
  Är en helt annan sak en att hoppa.

  Och du lär dig känna dina hästat bättre 🙂
  Vill inte att detta tolkas fel men det litet tips så där 🙂 !

 15. Lindis skriver:

  Vad skönt =) Tyckte det:- verkade märkligt att enklare tjej medqen sån seriös hensida etc skulle marknadsföra sig på sånt oproffsigt sätt.Måste vara en mycket sjuk människa som gjort det här. En läxa till nästa gång då=) Att kolla upp med personen det gäller INNAN du slänger ut dynga:) Kram

 16. Lindis skriver:

  Fan jävla t9 =)

 17. Elisabeth skriver:

  Åh vad tråkigt att det blev så, och så hemskt av den personen att både förstöra för dig och dessutom smutskasta någon annans namn. Nej, usch! Jag hoppas verkligen allt reder ut sig och ville väl bara stödja dig i att du inte har gjort något fel! Du har fått utstå alldeles för mycket på den här bloggen, så jag antar att jag mest ville lämna en positiv kommentar om att jag håller med dig. Du verkar vara en så fantastisk människa som älskar dina hästar så, så, mycket och jag tycker att det är så fruktansvärt tråkigt att du har fått utstå så mycket! Jag hade personligen missat hela den här diskussionen om att dina hästar av någon anledning skulle vara för bra för dig, men jag förstår inte alls vad de pratar om. Tror de att hästarna egentligen bryr sig hur står tävlingen de är på är? Visst finns det hästar som älskar att tävla men personligen har jag väldigt svårt att tro att hästen bryr sig särskilt mycket om tävlingens storlek eller hindrens höjd (i viss mån, jag har själv en häst som i princip ignorerar för låga hinder, men du hoppar ju på en hög nivå med dem ändå!). Vad jag däremot tror att hästarna bryr sig om är när deras ägare alltid ser till deras bästa. När de ser att hästen inte mår bra och flyttar dem till en gård på landet, till ett jättefint stall med egen rasthage. Vad jag däremot tror att hästarna bryr sig om är om de är älskade eller inte. Om de behandlas som maskiner eller hästar, bästa vänner. Jag skulle aldrig någonsin säga till någon att deras häst är för bra för dem, inte när denne någon dedikerar hela sitt liv till att ta hand om sina älskade hästar och har proffessionel hjälp att rådfråga så att allt blir så bra för hästarna som bara möjligt. Inte när den här personen trots allt har växt upp med hästar och hållit på med hästar i sjutton år för häst och ponny är ändå samma varelse. De är hästar. Och jag kan inte tänka mig ett bättre hem för dina hästar.

  Än en gång vill jag bara säga att jag är så, så, ledsen för allt du har fått utstå på denna blogg, jag vet hur ont det gör när någon säger att man inte tar hand om sina hästar när man älskar dem så, så, mycket och alltid gör sitt bästa för att de ska må bra och aldrig skulle låta något dåligt hända dem.

  Du gjorde rätt i den här frågan, du ska inte behöva acceptera sådana kommentarer och det var den här personen som smutskastade någon annans namn som gjorde fel. Du har rätt att säga ifrån! Och framförallt så har den här personen ingen som helst rätt att få dig att må dåligt. Ingen. Ingen människa har den rätten.

  Massor av kramar! Till dig, till Joe, till Landfried.
  Du är en fantastisk människa, glöm aldrig det!

 18. Once Upon A Time skriver:

  Skönt att det redde ut sig med den riktiga Josefin 🙂

 19. Once Upon A Time skriver:

  Och en sak till, håller med en ovan här, ha ist dagens finaste kommentar eller liknande! Drar upp stämningen på bloggen och du lär få mindre klagokommentarer då också 🙂 För en bra stämning på en blogg får upp humöret på alla läsare 🙂

 20. Sofia skriver:

  Usch usch vilka galningar det verkar finnas 🙁 Så skönt dock att det faktiskt bara var det också och inte den riktiga Josefin, för hade en så kunnig person uttalat sig på det sättet så hade jag blivit riktigt mörkrädd!!!! Nu kan man ju utgå ifrån att det är någon ytterst okunnig och elak person som kräkt ut all denna dynga..
  You go Tyra!!!

 21. Erika skriver:

  Det är ju skitläskigt egentligen, vad lätt någon kan förstöra genom att utge sig för att vara någon man inte är. Alla bloggar får börja med bankID :).

 22. Lindis skriver:

  Det står fortfarande kvar i kommentarerna i ditt frågestunder inlägg ang tjejen som låtsades vara Josefine.Ville bara säga det om du
  kanske glömt att ta bort det:-)Kanske inte är så kul för den riktiga Josefine att det ännu finns kvar kommentarer som är skrivna i hennes namn.Ville bara säga det :-)Kram!!!

 23. Becca skriver:

  Misstänkte att det var så :S

  Ni som säger att Tyra själv skulle ringt upp, hur tänker nu egentligen, ska hon ringa upp alla som ger spydiga kommentarer innan hon ger svar på tal? Hon skulle ju inte hinna göra något annat. Den som gjort fel i denna situation är ju uppenbarligen hon som kommenterat med falsk identitet!! Sedan var det ju bra att den riktiga Josefin ringde och klarade upp saker och ting!

 24. My skriver:

  Skönt att det löste sig 🙂 jag håller med dom som skriver att du borde sluta med ”dagens irri-kommentar”, inte bra för bloggens karma 😉 du får ju så himla många fler fina kommentarer som du borde lägga mer energi på än dom dåliga. Sug åt dig berömmen och låt den inspirera och peppa dig, för det är du värd när du lägger ner så mycket tid och kärlek på dina hästar 🙂

 25. Amelia skriver:

  Jag har själv varit med om att nån har tagit mitt namn och använt det för att kunna skriva taskiga kommentarer på andras bloggar.

  T.ex så läste jag ofta en tjejs blogg som också handlade om hästar och hon var precis lika gammal som mig. Kommenterade alltid schysst till henne och skrev inget taskigt om henne. När jag var yngre då så hade jag bilddagboken och det var inga problem med det. Men sen när jag precis hade fått en egen häst som jag inte har kvar längre så fick jag massor med kränkande och taskiga kommentarer från en som sa att jag inte kunde rida och att jag inte borde ha en egen häst, och det sket jag mest i eftersom att jag tänkte att det bara var en person som var avundsjuk. Men sedan började personen hacka sig in på min bdb och skriva saker till andra som jag inte alls visste om.
  En sak som var väldigt jobbigt var att få se hur folk var arga på ”mig” fast att det var ju inte jag som hade skrivit det. Tjejen som hade bloggen fick massor med kommentarer och till och med hennes mamma skrev att hon tänkte polisanmäla det om det fortsatte och då blev jag jätte ledsen eftersom att jag också bara var 13 och fattade ingenting.
  Men allt löste sig när vi ringde och sa att det inte var jag precis som denna tjejen här gjorde och hennes styvpappa kollade även upp vad personen bodde och det var inte ens i närheten av vad jag bodde.

  Men det jag vill säga är att det finns så sjukt mycket elaka människor i denna värld som vill fördärva för andra och att sitta vid datorn är inte alltid så roligt.

 26. Hanna skriver:

  Hej! Vore det inte en idè att använda FB- kommentarsfält såsom Aftonbladet te x har? Vill man kommentera så får man för det liksom? 🙂

 27. Emma skriver:

  Tyra är 26 år gammal, har ridit hur länge som helst,rider för riktigt duktiga tränare, är framgångsrik med allt hon gör. Har säkert maaaaaaaaassor med folk som KAN det dom gör och ger henne RÄTT tips. Jag blir så förbannad när folk ”inte vill kritisera,MEN ge ett litet tips: byt bett ofta….” (!!!) herregud. jag kräks i munnen av detta. lägg ner, besserwissrar. hon klarar sig nog själv, om hon vill ha tips skriver hon det i bloggen, har jag sett. kämpa på Tyra!

 28. hastfolk skriver:

  Hej just nu pågår det en tävling på hastfolk från hv polo.

  du har även chans att bli dagens blogg.

  välkommen in

 29. Johanna skriver:

  Håller med om att du borde ha dagens finaste kommentar istället o skita i att lägga upp elaka kommentarer, det är ju precis vad dom som skriver vill att du ska göra. Inge roligt när det är så negativ stämning här..

 30. Anna B skriver:

  Härligt att det inte var hon och hoppas verkligen ni får tag i den jäkeln som snodde hennes identitet!

 31. Annica skriver:

  Hej Tyra!
  Jag har häst på stockholmsridhus och har sett dig och dina hästar många gonger och varje gong har jag tänkt ” faan va fina hästar hon har” och att du ser så glad ut när du är med dina hästar. Och det här med josefin är bara en skit sak jag förstår att du blev ledsen men det är bara att leta reda på den där jäven och setta hon/han på plats. Jag hoppas att du mår better nu och att du snart glömmer det här

  Kramar och pussar

  Annica

 32. Tycker det är så onödigt att polisanmäla sådant trams, skulle aldrig jag göra i alla fall!

 33. tigerlilly skriver:

  Uhm, Tyra, visst att den som stulit identiteten gjot det absolut största felet här, men du har också ett ansvar som bloggägare att inte hänga ut folk som du inte vet med 100% säkerhet har rätt identitet. Lagligt

  OM denna bittra idiot bara snott random namn för att trolla, så slår det liksom tillbaka mot dig själv då du öppet ”tar betet” och hänger ut. Och konsekvenserna för den riktiga Josefin är i så fall… Inte okej.
  Denna Josefin H måste vara rätt person innan hon smutskastas! Vågar hon säga det här med namn och hemsida här i bloggen så kan hon stå för det i telefon med. Kan vara lurt att ringa tel.nr på hennes hemsida och kontrollera, kanske? :/

  Hästvärlden är tydligen lika full av missunsamma, avundsjuka och bittra idioter som i hundvärlden. Oh sweet jeebus.
  Tyra – du Kan och du Klarar, det vet du redan. <3

 34. Daniela skriver:

  Kunde nästan gissa att det var så, otroligt irriterande att folk ska sno någon annans identitet…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »