Allmänt

Ny hopp-film med Dario

Mmm här är en video när jag hoppar Dario sist, kanske inte så jättefint men det är ju inte så lätt med stora Dario;)  Men om ni kollar filmen, ser ni att hela Darios steg är annorlunda och att han faktiskt är PIGG???? Han attackerar och har mer ”swung” i steget! Älskar ridningen fram till kombination, han är faktiskt framme för skänkel- JJEEEJ!haha

Dock så hoppade jag Dario i vanligt bett denna gång, har ju alltid vanligt bett på marken och hade inte tänkt hoppa Dario egentligen denna dag, så han blir lite väl stark för lilla mig, haha…Men älskar det och att det går så himla mycket framåt och att han utvecklas. Det är en SÅ annan häst när han får gå ute hela dagarna och röra på kroppen. Fina fina Dario ♥

En nackdel med att han är stark, för att bara förklara till er som undrar vad det innebär i ridningen, och det är att jag inte kan göra halvhalter när jag vill. Se te x hoppet efter kombination, där gick det bara inte att göra halvhalt och då kommer jag fel på hinder. Sista gången gick det bättre och då kommer jag alltid bra nästan, men det kan bli ett problem ibland…

Och så kan jag förebygga kommentarer om Darios huvud, när man galopperar så vickar han gärna på huvudet, inte jag som sitter och sliter. Vet nämligen att jag redan innan kommer få kommentarer om det, för det har jag fått förr.. Men som sagt, min häst har sina små saker för sig, och jag vet om det 🙂

Haha tack för kommentarerna i filmen Tommy!

Haha…orka!

24 svar till “Ny hopp-film med Dario

 1. withemilia skriver:

  Åh vad pigg och glad han ser ut 🙂

 2. tyras fanblogg skriver:

  damn vad duktiga ni är! Dario är så himla fiiiin!!!

 3. Epona skriver:

  Tyckerdu rider han bra efter de förutsättningar ni har. Det är inte lätt att rida snyggt på en sån stor och tung häst. Sedan måste jag säga att du är modig som ändå styr på relativt höga hinder med en häst du inte kan lägga rätt på hinder. Har själv ridit såna hästar och man vet aldrig hur sprången kommer se ut. 😉

 4. Siri skriver:

  Oj, han ser så mycket gladare ut! Och det syns verkligen på de första hindrerna, vad han hoppar!!:D

 5. Maja skriver:

  Tyra,jag måste säga att jag är VÄLDIGT imponerad av dig! Du driver 2 stora bloggar, jobbar och har startat ditt egna stall, din dröm! Jag ser upp till dig!Du verkar vara en sån himmla härlig person, snäll och glad. En till sak jag måste berömma dig för är att även fast du driver n stor blogg så (tycker jag) att du endå gjort den personlig, på ett bra sätt. Så fortsätt som du gör, du har kommit långt, men jag vet att du kommer gå längre!

 6. mathilda skriver:

  Hahaha dör av kommentarerna 😀 Fina ni är!

 7. love your blogg!

  Rean Landman
  From the Netherlands

 8. Mathilda skriver:

  Jag tyckte han såg mycket piggare ut nu, har ser ut att tycka att det är skoj! Ni är jättefina tillsammans! 🙂

 9. Nora skriver:

  Åh, ni är så fina!

 10. Julia skriver:

  Har inte läst din blogg så länge, men under den tiden jag har följt den så har jag alltid undrat en sak! 🙂

  Har du några barn? 🙂 <3

 11. Ni ser verkligen ut att ha kul !

  /M

 12. Malin skriver:

  Alltså kommentarerna haha! Har stor respekt för att du lägger upp filmer Tyra, man ser verkligen er utveckling!

 13. mathilda skriver:

  Vilket jobb du gjort med honom. Syns att han är lycklig!!:) du har gjort så att jag tagit tag i min ridning igen. Har inte ridit sen jag hade min sista häst för kanske två år sen. Jag blev så sugen när jag har läst din blogg så jag har inte kunnat låta bli! Nu är jag medryttare på ett stort halvblod. med topp stam inom hoppning. Han är 173 hög och jag med mina korta 163 och 46 kg så är han stooor. Han är tung att få ihop så jag kan bara tänka mig Dario!! Jag har honom i stort sätt för mig själv då ägaren inte har tid. Han är väldigt speciell och dom flesta vågar inte rida honom då han stegrar när han inte vill något och testar en väldigt mycket. Men till mig är han en ängel. Han kommer till mig i hagen så fort jag ropar hans namn. Förföljer mig som en hund när jag ska något annat i hagen. Dom andra säger att dom inte känner igen honom när han är med mig. Och detta har jag DIG att tacka för. Du gör mig så inspirerad. Vet inte om du läser kommentarerna men gör du det så vill jag bara säga – Keep up the good work!!

 14. Jossan skriver:

  Vad glad han ser ut 😀 Vilken utveckling ni har gjort!! Han ser så mycket gladare ut och mer positiv och verkar verkligen njuta av att ha dig på ryggen, så roligt att se! 😀

  Vore roligt om du la upp lite mer om Dario igen, samt att få se lite vad ni jobbar på för tillfället och vad du tränar på till vardagen i dressyren med både Dario och Joe 😀 Ska du/Louise starta någon mer dressyrtävling på Dario inom framtiden?

 15. Jasmin skriver:

  Ni är helt underbara ihop! 😀 blir så glad av att se er glädje ihop! 🙂

 16. Anna skriver:

  http://www.sistaminutenweekend.com
  är det denna sida du pratat om som du använde när du och patrik reste utomlands? eller har jag helt missuppfattat det? 🙂

  ska utomlands och tänkte höra vad du rekommenderar?

  din blogg är bäst! 😀

 17. gabbi skriver:

  Stor eloge till dig som jag tycker och kan se att din fina vita häst dario inte är en fjäder lätt kille att rida + att jag ser klart och tydligt att du försöker parera hans huvud vickningar( som han själv faktiskt gör ) väldigt fint! Så härliga steg och fina kraft steg han tar och bjuder verkligen mot hindret så jag tycker att inte behöver förklara eller motbevisa alla som klagar även om du som du själv säger att du vill mot argumentera endel påhopp…är lätt hänt att det kan kännas så om många kritiserar..;men höj på hakan för enbart du vet dina hästars starka och svaga sidor samt dina egna starka och svaga sidor vgl ridning och det kan ingen annan styra eller försöka sig på att argumentera mot! stor kram till dig häst tjejen 😉 !!!

 18. Caroline skriver:

  Du är ju ny i trakten så vill bara tipsa om bra tävlingar hos oss på Märsta Ridklubb. Lokal och regional tävling 1-2 september.

  CC stud är ett stall som ligger i segersta och där anordnar dom pay and jump varje torsdag. Dom har även både dressyr och hoppträningar för diverse bra tränare.

 19. Andrea skriver:

  Hej Tyra! Min ponny(Frederik, haha :P) han blir också superstark! Men min tränare lärde mig ett kanonknep, för när en häst blir stark, då blir man ju stark tillbaka. Men om man har ’spagettiarmar’ så släpper det och dom tar mindre stöd i tygeln. Jag tyckte det var jättesvårt i början men om man lägger ner handen på sadeln och släpper tygeln så brukar det gå kanon!
  Kramar andrea 🙂

 20. Sätilaryttaren skriver:

  vad fin han är! ska lousie starta honom i någon mer dressyrtävling? 🙂

 21. caroline skriver:

  Gud vad fina ni är!! Du har verkligen hittat drömstället, sååå himla fint är det, och du skulle bara veta hur glad jag blir av att läsa dina inlägg här varje dag! hade häst typ heela mitt liv (från att jag var 6 till att jag var 17), sen nu har jag haft ett uppehåll på 3 år för jag rest så mycket istället och så.. vet att du också hade uppehåll med ridningen, och sen att du börjar igen och köper inte 1 eller 2 utan vad jag tror, 3 hästar!! fattar du vilken inspiration du är? att bara satsa allt bara för du vill och de känns rätt! du kommer gå så himla långt och jag ska också bli en sån person som gör det jag verkligen vill! DU ÄR SÅ GRYM TYRA, the best!!! en dag ska jag köpa häst igen, och gud vad jag längtar!!! men först resa och se världen!! LOVE! /Caroline

 22. sara skriver:

  Det enda jag vill anmärka på är att du ser väldigt spänd ut i armbågsleden, även om du inte drar han i munnen ser det ut att kunna bli lite stumt. Lätt hänt på en stark häst förstås!

 23. Ida skriver:

  Haha härliga kommentarer!

 24. Lovisa skriver:

  han verkar vara mycket häst att rida! Jag tycker att du rider honom jättebra 😀 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »